amelka75 29.08.07, 05:10 Mam pytanie, jak dlugo trzeba czekac. Wyslalam papiery w lipcu, czek zostal zrealizowany, wiec kase wzieli, a ja nie dostalam jak dotad zadnego potwierdzenia czy zawiadomienia. Jak dlugo to zazwyzja trwa? Dzieki za info. a Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszka13 Re: obywatelstwo 29.08.07, 08:36 wyslalam pod koniec lipca i zaraz dostalam zaproszenie na pobranie odciskow palcow. to chyba bardzo zalezy od Stanu i centrum do ktorego wysyla sie dokumenty. Odpowiedz Link
izawal Re: obywatelstwo 29.08.07, 16:59 dokladnie , to zalezy od stanu , moj szwagier na florydzie , ale nie w miami mial cala sprawe wlacznie z przysiega zalatwiona w 4-5 miesiecy , moja mama w nowym jorku na egzamin czekala 9 miesiecy a pozniej na przysiege 1,5 roku , bo jej papiery gdzies zgubili i nie mogli znalezc Odpowiedz Link
amelka75 Re: obywatelstwo 30.08.07, 22:51 Ja wyslalam swoje do Texasu, wlasnie znalazlam informacje na ich stronie ze teraz przerabiaja podania ze stycznia. No to sobie poczekam.:(((( Odpowiedz Link
lolyta Re: obywatelstwo 02.09.07, 17:31 hmm... ja tez wyslalam w lipcu, nei wiem, czy wzieli kase, bo dostali money order a nei czek, ale tez nei dostalam zadnego potwierdzenia. W meidzyczasie sie przeprowadzialm, weszlam na ich strone zeby sie dowiedziec jak mam ich poinformowac najlepiej o zmioanie adresu, a tu Odpowiedz Link
edytkus Re: obywatelstwo 03.09.07, 04:56 chyba tylko pozostaje napisac do nich list (najlepiej potwierdzony jesli ich przepisy zezwalaja) z pytaniem co dalej. Masz chociaz kopie tego przekazu albo jakis numer jako dowod nadania do zalaczenia? Odpowiedz Link
edytkus Re: obywatelstwo 03.09.07, 04:59 tak mi sie wlasnie przypomnialo ze moja siostra miala podobny klopot i zamiast dostac jakies potwierdzenie od razu przyslano jej wezwanie na odciski, jutro sie jej zapytam jak to bylo dokladnie. Odpowiedz Link
lolyta Re: obywatelstwo 03.09.07, 06:43 no skserowalam se ten przekaz szczesliwie. Jako ze ja tez przez texas to to co tu przeczytalam w tym wontku o rozpatrywaniu podan ze stycznia mnie lekko zmiekczylo. Odpowiedz Link
natkos1 Re: obywatelstwo 04.09.07, 17:50 z tego co pamietam to jest taki formularz ktorysie wyysla co do zmiany adresu. Ja pamietm to drukowalam przy green card. jest na ich stronie internetowej do sciagniecia. a co do tych terminow to bym nie wierzyla w o za bardzo, bo w moim przypadku tez niby rozpatryali sprawy z lutego a aj wyslalam papiery w czesrwcu i pod koniec lipca juz jechalam na odciski. Odpowiedz Link
jan_ka77 Re: obywatelstwo 06.09.07, 23:17 u mnie caly proces trwal krocej niz cztery miesiace. tez w Texasie (DFW). Ale to juz bylo ladnych kilka lat temu. Odpowiedz Link
jan_ka77 Re: obywatelstwo 06.09.07, 23:18 caly proces to znaczy od momentu wyslania pierwszego podania az do przysiegi Odpowiedz Link
amelka75 Re: obywatelstwo 12.10.07, 05:31 Chcialam tylko sie pochwalic i dodac otuchy zainteresowanym- dostalam zaproszenie na pobranie odciskow. Ide w poniedzialek. Ciesze sie, ze cos ruszylo. Odpowiedz Link