artremi 29.08.08, 16:51 en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Palin McCain wszystkich zaskoczyl wybierajac malo znana i mloda (44 lata) gubernatorke Alaski. Mysle ze jest to bardzo smialy wybor, bardzo w stylu McCaina. Jak na razie babeczka wyglada niezle. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 17:27 ona jest bardzo ZA offshore drilling. Szczegolnie w swoim stanie. Twierdzi ze niedzwiedzi polarny jest i tak za duzo. Odpowiedz Link
artremi Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 17:45 Jesli niedzwiadki sie uzbroja (jak w Twojej sygnaturce) to pewnie nie pozwola niszczyc swojego kraju. :-) Ja jestem za wydobywaniem ropy i w Alasce i offshore w oceanie. Jak dotychczas nie bylo madrej polityki energetycznej i mam nadzieje ze nowa ekipa cos zmieni. Odpowiedz Link
tamsin Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 17:54 chyba musze zmienic sygnaturke na "someone else for president!" ;-) Zarowno Obama jak i McCain zaskoczyli mnie wyborem swoich running mates. To zaskoczenie nie jest pozytywne. Odpowiedz Link
reninka72 Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 17:50 sprytny wybor - miejmy nadzieje, za nie pomoze ;) Odpowiedz Link
ania_2000 Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 20:06 Wydaje mu sie, ze dzieki temu zdobedzie kobiety - te po Hillary? Cale moje poparcie jest dla Obamy, i na niego bede glosowac. Moze i on nie jest doskonaly, bo ktoryz polityk jest, ale bedzie lepszy od tego sleazball McCain. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 20:18 Bardzo sprytny wybor, przeciwko socjalizujacemu w swej retoryce ( a kysz, a kysz) Obamie - kobitka, co swiadoma konsekwencji urodzila dziecko z zespolem Downa - bo jest pro life. Ponadto milosc do broni i polowan, a takze pionierskiego, w "starym dobrym stylu" zycia przysporzy republikanom glosow tych co wlasnie to lubia. A jak wiemy jest ich na amerykanskiej prowincji ogromna wiekszosc. Tez jestem za nowymi odwiertami, Obama tez wspominal o uniezaleznieniu sie od ropy Bliskiego Wschodu. Jak by z jakis wzgledow McCain (smierc, czy ciezka choroba) nie mogl rzadzic -a w jego przypadku nie jest to takie nierealne, to republikanie droga od kuchni zrobia pierwsza kobiete prezydentem i bylaby omal najmlodszym prezydentem. A p. Clionton tak bardzo sie utyrala i nadaremno. Ciekawe, ciekawe..... Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 20:21 artremi napisała: > McCaina. Jak na razie babeczka wyglada niezle. taa...niezle, szczegolnie w tej plerezie z lisa. Jak kumocha na targu w garwolinie. laska dla swoich idei (pro-life) urodzila dziecko z syndromem downa, wiedzac o tym.. palila marihuane... miss alaski... member of NRA w czym ten smialy wybor? babeczka wyglada niezle, jak to artremi pisze, czyli dla jakiegos procentu o podobnym rozwoju mozgu jest czym zaimponowac. Odpowiedz Link
artremi Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 21:28 A ty nie chodzilas w lisie w swoim Garwolinie? LOL!! Po wscieklych reakcjach zwolennikow Obamy, mysle ze McCain juz ma wygrana!! Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 21:35 alez ty glupia jestes artremi:)) Odpowiedz Link
inletka Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 21:55 alicjamiodek napisała: > alez ty glupia jestes artremi:)) Wnosze protest przeciwko wyzywaniu sie. Innaczej upodobnimy sie do Forum Polonia. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie i je wystukac. Co do Sarah Polin to przynajmiej republikanie juz nie beda mogli uzywac "braku doswiadczenia" w stosunku do Obamy w swojej kampanii bo bylaby to wielka ironia. Cos mam przeczucie ze sie na niej "poslizna". A procz tego to jest szansa ze nasze dzieci beda glosowac w przyszlosci na 30 letniego kandydata na prezydenta. Coraz mlodsi czyli jajko robi sie madrzejsze niz kura. Odpowiedz Link
iamhotep Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 22:01 "Analitycznego myslenia" manowce: 1. Piekna Sara jest "pro-life" - co nie przeszkadza jej jakos byc pro-wojnie, swego rodzaju masowa aborcja z 30 tys stop na masowa skale. 2. Piekna Sara jest za "Off shore drilling" - co przeszkadzalo jej kompaniom naftowym ja sponsorujacym by wiercic w 350 tys akrow udostepnionym do wiercenia juz lata temu???? Odpowiedz Link
milla_swans Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 22:48 alicjamiodek napisała: > alez ty glupia jestes artremi:)) Alicja aka Adrianna znowu pokazala swoja "klase". Odpowiedz Link
rhodeisland milla, tez widze podobienstwo (alicja=adrianna) 30.08.08, 03:18 Wyzywanie forumowiczy nie jest w porzadku. Odpowiedz Link
ladybug Re: milla, tez widze podobienstwo (alicja=adriann 01.09.08, 02:41 A dokladniej alicjamiodek = adrianna1. Z tego, co pamietam, juz raz ja stad wyrzucono. Odpowiedz Link
aniutek Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 23:05 alicjamiodek napisała: > laska dla swoich idei (pro-life) urodzila dziecko z syndromem downa, > wiedzac o tym.. > palila marihuane... > miss alaski... > member of NRA > IMO oprocz przynaleznosci NRA w/w sa zaletami nie wadami tej kandydatki na VP. Odpowiedz Link
aniutek Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 23:27 troche poczytalam o niej i jej i podoba mi sie ta kobieta, choc mamy rozne poglady. Odpowiedz Link
reninka72 Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 23:46 Szczegolnie ciekawy jest fragment z wikipedii, gdzie pisza: "She returned to the office three days after giving birth." Jak na wzorowa mame przystalo. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Wikipedia entry 30.08.08, 09:37 pani Sary "poprawiona" 24 godziny przed ogloszeniem jej kandudatury ... Nic dziwnego ze sie podoba. www.headsetoptions.org/2008/08/29/sarah-palins-wikipedia-page-altered-one-day-before-nomination/ www.dailykos.com/story/2008/8/29/21034/4861/159/579549 Odpowiedz Link
inletka Re: McCain's VP - Sarah Palin 29.08.08, 23:48 Chcialam tylko zacytowac komentarz Clintonowej za yahoo: Sen. Hillary Rodham Clinton, who came so close to being the first major party woman presidential candidate, said in a statement: "We should all be proud of Gov. Sarah Palin's historic nomination, and I congratulate her and Sen. McCain. While their policies would take America in the wrong direction, Gov. Palin will add an important new voice to the debate." Odpowiedz Link
rhodeisland Re: McCain's VP - Sarah Palin 30.08.08, 03:20 Wedlug mnie McCain nie ma szans z Obama, a jego wybor jest conajmniej dziwny. Mysle, ze Condolezza Rice bylaby swietnym i sadzilam, ze ja wlasnie wybierze, moze zreszta to zrobil, ale odmowila. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: McCain's VP - Sarah Palin 30.08.08, 04:22 To chyba zartujecie piszac, ze jest ona dobrym kandydatem na prezydenta -tak - na prezydenta, McCain ma 72 lata, ostatni nawrot melanomy 4 lata temu wiec najpozniej w ciagu czterech lat zostanie ona Prezydentem Stanow, Naczelnikiem sil zbrojnych. To ona bedzie decydowac o polityce swiatowej, litosci - przeciez to groteska. A w jaki sposob podwyzsza jej kwalifikacje posiadanie 5 dzieci, bycie kiedys wicemiss, palenie marihuany i bycie burmistrzem 5- tysiecznego miasta przez dlugie lata, a od dwoch lat bycie gubernatorem malutkiego ludnosciowo stanu, ktory nie ma zadnych osiagniec politycznych, ani spolecznych -chociazby w walce z alkoholizmem Indian, co powoduje, ze coraz wiecej dzieci rodzi sie tam z syndromem alkoholowym. A problemy gospodarcze, czyli ropa rozwiazuje sie z korporacjami na szczeblu federalnym. Kilka kobiet, ktore wypowiadaly sie w tv powiedzialo, ze jest to policzek dla kobiet. Po prostu uwaza sie je za tak glupie, ze bede glosowac na republikanow - bo ona jest plci zenskiej - a jej kwalifikacje nie interesuja przeciez" kobiet. Przychylam sie do tej mysli jak najbardziej. Odpowiedz Link
aniutek Re: McCain's VP - Sarah Palin 30.08.08, 04:35 IMO dlatego wlasnie jest Ona dobrym wyborem McCaina. ludzie bede glosowac na nia bo jest mloda + kobieta + nieznana i z nikad, trudno na nia wynalesc cos brudnego, przemawia do "zwyklego wyborcy". Odpowiedz Link
artremi Re: McCain's VP - Sarah Palin 30.08.08, 04:42 Prawda jest taka, ze nikt nie zna swojego jutra, i tak np Ty mozesz umrzec wczesniej niz McCain. Takze zwolennicy Obamy i ludzie ktorzy zachwalaja Kube a potepiaja Ameryke, nie beda na nia glosowac. Mamy demokracje i kazdy moze glosowac na swojego kandydata. Jedna osoba nie musi wszystkich uszczesliwiac. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: McCain's VP - Sarah Palin 30.08.08, 06:08 Na pewno ten wybor to jest wielko shocker, ciekawe jak wyborcy na to zareaguja, bo na razie wszyscy nie wiedza co o tym sadzic. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: McCain's VP - Sarah Palin 30.08.08, 13:52 Wlasnie, poniewaz nikt nie zna swojego jutra, o czym najlepiej wiedza przezorni Amerykanie, ktorzy w wieku 30- zapisuja kto ma sie opiekowac ich dziecmi, a w wieku 30+ pisza testament, nalezy podejsc powaznie do tego, jak planowac przyszlosc najwazniejszego panstwa w razie smierci Prezydenta. Smutno mi, ze kobiety traktuje sie jak idiotki, bo przeciez to dla zwolenniczek Clintonowej, a takze dla tych, ktore wartosci rodzinne przedkladaja ponad wszystko ta kandydatka. Moze chwyca ta rybke? Ostatni prezydent dwoch kadencji wlasnie zostawal wybierany, ze wzgledu na jego wartosci etyczne i objawione nawrocenie z alkoholizmu itp, bo demokraci to Sodoma i Gomora i jeszcze sa za aborcja. A ta mila kobitka jest nie tylko pro -life, ale przeciwko innej zarazie - gejom i kocha bron i polowania. I pogodzi wychowywanie 5 dzieci, w tym jedno - jak sama nazwa wskazuje - specjalnej troski- czyli wymaga wiecej czasu i poswiecenia z funkcja jaka ma zamiar objac. W zwyklej rodzinie takie dziecko zmienia wszystkie priorytety, a tu wrecz odwrotnie. Nasza kobitka!!. Nawet kiedy ginely dzieci porzadnych Amerykanow dalej glosowali "ci bardziej uczciwi" na te wartosci etyczne nawroconego prezydenta. Zagranie pokerowe, ale co ma to wspolnego z dobrem panstwa? "Ma wspolne" z checia wygrania z przeciwnikiem. Odpowiedz Link
foxie777 Re: McCain's VP - Sarah Palin 30.08.08, 17:29 Zawsze uwazalam, ze dyskusje o polityce sa niewskazane bo jak widac na tym Forum zaczyna sie obrzucac oponentow inwektywami typu jestes zalosna, glupia, moze dojdzie do innych mocniejszych wyzwisk. To jest wlasnie zalosne.Mam nadzieje ze tak sie nie stanie. Natomiast na wszelki wypadek wypowiadac sie nie bede. pozdr Odpowiedz Link
rhodeisland foxie 31.08.08, 02:13 Ludzie, ktorzy obrzucaja innych niekulturalnymi epitetami beda to robic przy dyskusji na kazdy temat. Rezygnujac z zabrania glosu pokazujesz bullies, ze ich taktyka dziala. Odpowiedz Link
iamhotep Re: McCain's VP 31.08.08, 15:58 piekna, mlodziutka, niedoswiadczona jak w sam raz wybor dla nie tylko "divine right" ale i calej reszty spoleczenstwa tak przejedzonego wirusem rasizmu, ze bez opamietnia beda glosowac na przekor wlasnym interesom. Odpowiedz Link
tamsin Re: McCain's VP 31.08.08, 16:12 iamhotep napisała: > piekna, mlodziutka, niedoswiadczona jak w sam raz wybor dla nie > tylko "divine right" ale i calej reszty spoleczenstwa tak > przejedzonego wirusem rasizmu, ze bez opamietnia beda glosowac na > przekor wlasnym interesom. To mi wytlumacz, dlaczego to spoleczenstwo jak to piszesz "przejedzone wirusem rasizmu" wybralo Obame a nie Hillary Clinton w primaries? Jak juz nie mogli zniesc Hillary, to przeciez nie brakowalo bialych mezczyzn. Odpowiedz Link
iamhotep Re: McCain's VP 01.09.08, 18:46 Tamsin, jak sam piszesz, Obama to owoc... PRIMARIES. A od primaries do wyborow daaaleeeekaaa droga. Gdyby spoleczenstwo nie bylo przjedzone bakcylem rasizmu McCain nie mialby najmniejszej szansy bo GOP jest toxic i w rozkladzie. A tak nie jest. Jesli dac wiare ankietom obaj ida .... glowa w glowe????? Ja wiem ze autorytetem dla Ciebia, foxi czy artremi nie bede. Zobaczcie wiec co John Cole, republikanski konserwatysta pisze: "For starters, people got tired of being associated with these drooling retards. Then, when they realized that these drooling retards had ideological allies running the show in the Bush administration and then began to experience their idiotic policies, they moved from disgusted to outright hostile. Like me. It had nothing to do with Burke, and everything to do with what the party had become. A bunch of bedwetting, loudmouth, corrupt, hypocritical, and incompetent boobs with a mean streak a mile long and no sense of fair play or proportion. Seriously- what does the current Republican party stand for? Permanent war, fear, the nanny state, big spending, torture, execution on demand, complete paranoia regarding the media, control over your body, denial of evolution and outright rejection of science, AND ZOMG THEY ARE GONNA MAKE US WEAR BURKHAS, all the while demanding that in order to be a good American I have to spend most of every damned day condemning half my fellow Americans as terrorist appeasers. And that isn’t even getting into the COMPLETE and TOTAL corruption of our political processes at every level. The shit is really going to hit the fan after we vote these jackasses out of power in 2008. Screw them. I got out. They can have their party. I will vote for Democrats and little L libertarians and isolationists until the crazy people aren’t running the GOP. The threat of higher taxes in the short term isn’t enough to keep me from voting out crazy people and voting for sane people with whom I merely disagree regarding policy. Hillarycare doesn’t scare me as much as Frank Gaffney having a line to the person with the nuclear football or Dobson and company crafting domestic policy. That is why the Republican party is in shambles. The majority of us have decided that the movers and shakers in the GOP and the blogospheric right are certified lunatics who, in a decent and sane society, we would have in controlled environments in rocking chairs under shade trees for most of the day, wheeled in at night for tapioca pudding and some karaoke. Filed under: Politics, Republican Stupidity | A moze on tez cierpi na antyamerykaniz tak jak ci, no jak im tam, selfhating jews? Odpowiedz Link
foxie777 Re: zyta, dobrze piszesz, pisz jak najczesciej 31.08.08, 18:12 RI ,ja nie lubie tracic czasu na jalowe dyskusje, a tutaj widze ze na nic innego sie nie zanosi.Ludzie ktorzy nie potrafia dyskutowac bez uzywania epitetow sa dla mnie nie warci dyskusji. pozdr Odpowiedz Link
aniutek Re: McCain's VP - Sarah Palin, new info 01.09.08, 19:02 www.cnn.com/2008/POLITICS/09/01/palin.daughter/index.html Odpowiedz Link
iamhotep Re: McCain's VP - Sarah Palin, new info 01.09.08, 19:18 "Families have difficulties sometimes, and lucky for her she has a supportive family." Oooooo! Juz widze gromy i glosy piekielnego potepienia za nierzad... Ups, zapomnialem, "divine right" ma inne zasady dla lewactwa i niebialych. Odpowiedz Link
aniutek Re: McCain's VP - Sarah Palin, new info 01.09.08, 19:38 no, nie mysle aby pomogla ta sytuacja w wyborach. dobrze, ze sie przyzali szybko tak bylaby kolejna afera w stylu kochanek gubernatora. Odpowiedz Link