Dodaj do ulubionych

Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii

IP: *.krak.tke.pl 25.11.04, 18:51
czy ktoś wie co i jak? może ktoś był na rozmowie? jak było?
Obserwuj wątek
    • kafarek1 Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii 26.11.04, 20:48
      Chętnie bym pojechał ,ale nieznam języka o ile to są fakty
    • Gość: serek@ Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 18:05
      ???
      • Gość: biedrona Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:46
        byłam na spotkaniu w krakowie i byłam prawie pewna że mi nie poszło, ale
        suprice: zadzwonili do mnie 4.12 i mam jechać ponownie do Kraka 16.12 na jakieś
        badania. także pracę mam! hurra! jeszcze wczoraj zadzwoniła do mnie pani z
        pytaniem czy może podać mój nr. panu Kevinowi żeby ze mną porozmawiał o
        rozmowie! życze powodzenia
        • Gość: tiger21kiler Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.bitworld.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:42
          przepraszam czy nikt nie wie czy takie spotkanie jest moze jeszcze auktualne we
          Wrocku i czy jest szansa jeszcze pojechac??? z gory dzieki email
          brzydal21@buziaczek.pl
    • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 30.11.04, 09:16
      ja dzwonilem dzis ...
      mialem test z englisha ...zdalem
      spotkanie mam za kilka dni ...
      pozniej podpisanie umowy i fiu na 2 latka do GB
      pozdro
      • Gość: juan Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 30.11.04, 12:19
        jak wyglada ten test za anglika? co trzeba wiedziec, prosze o pomoc.
        • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 03.12.04, 01:17
          zadaje kilka pytan
          nie pamietam ich teraz
          ale jedno bylo opisowe ...
          pyta , cyt. prosze powiedziec mi cos o sobie
          i nawijasz
          jutro mam spotkanie w krakowie po poludniu
          dam znac jak mi poszlo
          dobrze ze mam potlumaczone wszystko przez przysieglego tlumacza
          przyda sie
          • Gość: smart Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.retsat1.com.pl 03.12.04, 10:54
            Nie pracowałam co prawda bezpośrednio w Tesco w Anglii, ale pracowałam dla
            Tesco i pracownik Tesco nas kontrolował. To w jaki sposób oni tam traktują
            Polaków.... ech, powodzenia wam życzę, może przez te kilka lat coś się tam
            zmieniło.

Pozdrawiam
            smart
            • Gość: banas Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.plk.vectranet.pl / *.plk.vectranet.pl 04.12.04, 19:30
              Pracuję w TESCO od 3 lat i uważam, że jest to obecnie najpoważniejszy
              pracodawca w sektorze sieci handlowych. Tyle praw co tu mają pracownicy, to u
              innych ze świeczką... Kasa może mała dla "zwykłych" pracowników, ale poza tym...
              • Gość: smart Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.retsat1.com.pl 05.12.04, 12:30
                banas - a pracujesz w Polsce, czy w Anglii, bo to duża różnica???
            • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 05.12.04, 14:48
              po 1 maja zmienilo sie i to duzo ...
              mam kolege w tesco w irlandii
              poza tym pracowalem w safeway i bylo naprawde bardzo przyjemnie
              • pan_niemota Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii 13.04.06, 23:50
                hmm... od kiedy tesco ma swoje sklepy w irlandii???
    • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 05.12.04, 14:51
      a wiec po krakowskim spotkaniu
      nie bylo latwo ...trwalo 60min
      test z angielkiego pisany ,+ test z matematyki ...
      pozniej pora na rozmowe po angielsku ... duuuzo pytan
      czesc opisowych , czesc konkretnych
      duzo wypelniania swistkow ...
      a teraz trudny okres oczekiwania do 15.12 czy zaprosza ponownie na podpisanie
      2letniego kontraktu (umowy)
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 05.12.04, 14:55
        bylbym zapomnial o jeszcze jednym
        bylo kilka pytan ....dziwnych
        tzn. takich psychologicznych ...
        nie wiem , w stylu "prosze podac przyklad kiedy ostatnio bezinteresownie pomogl
        Pan komus, kiedy ktos byl w potrzebie"
        albo "prosze podac przyklad kiedy ostatnio pomogl Pan komus z wlasnej i
        nieprzymuszonej woli ( z wlasnej inicjatywy )
        takich pytan bylo naprawde sporo ...
        kobitka praktycznie caly czas cos notowala ...
        na okraglo , kiedy mowilem po polsku jak i angielsku
      • Gość: mkigen Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.com.pl / 213.186.71.* 07.12.04, 13:08
        moze ktos opisze pytania z matmy
        bo nie wien'm co powtorzyc?
        • Gość: teraz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:34
          na test z matmy trzeba mieć obryte całki i potęgowanie
    • Gość: artur Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: 81.219.117.* 05.12.04, 20:53
      BYLEM WIDZIALEM!
      WSZYSTKO TRWALO Z GODZINKE MOZE.PRAWDA JEST TAKA : JAK NIE ZNASZ BARDZO DOBRZE
      JEZYKA TO BEDZIE TO STRATA CZASU...SA TESTY PISEMNE I USTNE.ANGIELSKI I MATMA
      MIN. ZADAJA BARDZO DUZO PYTAN PO ANGIELSKU I NAWET JA MIALEM PROBLEMY A BARDZO
      DOBRZE ZNAM JEZYK. MATMA TEZ MASAKRA-PO CO TO KOMU POTRZEBNE PRZY TAKIEJ
      PRACY??!!! BABKA POWIEM SZCZERZE NIE BYLA ZBYT PRZYJZNA I OSTRO STRESOWALA.
      BYLO WIELE INNYCH JAKIS BZDURNYCH PYTAN. NA CZESC NIE ODPOWIEDZIALEM... BYC
      MOZE MI SIE UDA, ALE WATPIE.POWODZENIA.
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 06.12.04, 21:02
        babka z ktora gadalem byla bardzo mila
        ja tam mam nadzieje ze mi sie uda
        spodobalo sie jej to ze bylem i pracowalem juz w londynie
        takze szanse sa
    • Gość: MinoS Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii-TESTY Hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 19:18
      Witam was mam pytanie w sprawie Tego spotkania w Krakowie A wiec jakie sa
      pytania z Matmy I poco komu takie odpowiedzi z matmy i jakie pytania z Anglika
      pisemne i ustne Bo np mowiono ze jedynie Angielski jest potrzebny do
      porozumiewania sie a pisemny nic niemowili a co do maty to pierwsze slysze
      czyli jak mam problemy z maty to nie jade HA...Ja jestem pracownikiem TESCO czy
      to bedzie miec jakis wplyw na ta sytuacje A tak inna zecz ja mam spotkanie 13
      Grudnia moze ktos tez tam jedzie w tym dniu moj mail to mino1983@op.pl lub jak
      co prosze mi napisac na co mam sie szykowac zeby bylo latwiej...
      Dzieki z gory
      Dominik
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii-TESTY Hm IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 06.12.04, 21:05
        13.12 mowisz
        ciekawe , bo do 15 beda podjete decyzje w sprawie podpisywania kontraktow
        powodzenia
        • Gość: York Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii-TESTY Hm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:53
          Do 15 ale stycznia...

Poza tym - zauważcie, że taka rekrutacja może mieć kilka tur. I może ktoś się
          znalazł w turze wcześniejszej, a ktoś w późniejszej...
          Po co zaraz panikować...
      • Gość: Mino KONTAKT Z REKRUTACJĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:16
        A więc panowie i panie ja po wizycie w Krakowie dostalem odpowiedz ze jest
        dobrze i mam czekac na odpowiedz ale nie jest zle i napewno damy znac nawet jak
        by bylo na nie ale niech pan sie niemartwi az tak i robi paszport no coz nic
        niedostalem zadnej wiadomosci a jak do nich sie dzwoni to cisza i teraz juz w
        Tym Roku to TPSA zglasza ze abonent zrezygnowal z tej uslugi no coz jak sie z
        nimi kontaktowac zeby sie dowiedziec czy mam szkowac pieniadze itp.... sam
        niewiem prosze o jakis kontakt na mail mino1983@op.pl lub GG 1853676
    • Gość: marcin Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: 81.219.117.* 07.12.04, 12:02
      witam!
      jak ktos byl na rozmowie prosze o kontakt w celu wymiany informacji!
      pozdr. marciz2000@poczta.fm
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 10.12.04, 21:45
        coz, na dzien dzisiejszy wiem ze sie zakwalifikowalem
        dzis mila pani powiadomila mnie o tym telefonicznie
        powodzenia ludziki

mozna pytac na gg:440312
        pozdro
    • diablo1987 Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii 11.12.04, 16:38
      Lepsza droga jest przez moja kumpla tylko szkopół
      jest w tym ze ma fatalna opinie w prokuraturze i
      za duzo obiecuje.

• Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 11.12.04, 20:53
        co za bezsensowny i wyrwany z kontekstu post
        zastanow sie zanim cos napiszesz ponownie dzieciaku !!
        • Gość: Anna27 Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.04, 21:01
          Do NM
          Na jakie stanowisko kandydowałaś?
          • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 12.12.04, 16:24
            zeby bylo bezpieczniej , na oba
            sprzedawca i magazynier
            a TY na jakie Aniu ?
            pogadajmy przez gg 440312
        • strapiony9 Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii 12.12.04, 07:32
          Dzieciakiem to TY jest
          a co do prokuratury to wkrótce sie przekonasz!
          ze sa przekrety chocby w zarzadzie.
          Gość portalu: NM napisał(a):

> co za bezsensowny i wyrwany z kontekstu post
          > zastanow sie zanim cos napiszesz ponownie dzieciaku !!
          • Gość: adam Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 12.12.04, 16:26
            nie pisz wiecej postow idioto !!
            nie interesuje Cie temat , wypie..j !!
    • Gość: Kama Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:17
      Byłam,widziałam,zakwalifikowałam się.Testy z matmy(połączone z zadankami in
      english...)rzeczywiście ni z gruchy ni z pietruchy-takie tam dodawanie,
      odejmowanie pod kreseczką.Pytania,dużo pytań("czy lubisz się uczyć?czego
      nauczyłaś się ostatnio,czy ludzie ci się zwierzają" itd.)14.12 jestem umówiona
      w Tesco w Rudzie Śl. na 7:30. Czy ktoś też ma się stawić tego dnia?Podobno
      zerwanie kontraktu jest "bezbolesne" tzn. żadnych sankcji, tylko 10-dniowe
      wypowiedzenie. Czy macie inne info na ten temat? jakby co to mój nr gg:9586313
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 12.12.04, 16:30
        fajnie masz, ruda slaska ...
        a ja musze 2 dni pozniej jechac 90km do krakowa ...
        dzizassss
        pewnie juz nie bylo miejsca na slunsku :(
        Aga : porozmawiajmy by GG ....plsssssss
        czekam do poznej nocki
        • Gość: frrr Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: 80.51.242.* 14.12.04, 22:54
          Aż 90?
          Ja mam 600km do Krakowa.
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 12.12.04, 16:34
        a wracajac do tych "psychologicznych testow" , mysle ze mialy na celu
        sprawdzenie inteligencji ...
        spojrzmy na to tak , przeciez dajmy na to czlowiek niewyksztalcony , po szkole
        zawodowej , nawet znajacy podstawy englisha , na taki "dziwne" pytania poprostu
        bedzie milczal , nie mogac nic wymyslec w ciagu kilku sekund
        czsu naprawde nie bylo wiecej , bo po chwili pani zadawala nastepne i nastepne
        pytanka , co chwile cos notujac
        ale , to sa tylko moje spostrzezenia , a wnioski ktore wyciagnalem moga nie
        pokrywac sie z prawda
        pozdrawiam
        • Gość: dkny Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.proxy.aol.com 14.12.04, 20:51
          wiesz po co te 'dziwne' pytania jak je nazywasz??
          nie na inteligencje, bo uwierz mi tutaj jest bardzo duzo ludzi zupelnie bez
          wyksztalcenie (Polacy i tak naleza do grupy ludzi wyksztalconych).
          Takie pytania maja na celu sprawdzenie, jak zachowasz sie na shop floor, jak
          bedziesz rozmawial z klientem, jak mu pomozesz, jak rozwiazesz jego problem.
          Bardzo latwo sie tutaj potknac bo wlasciwa z pozoru odpowiedz moze byc zupelnie
          do kitu w oczach Twoich przyszlych pracodawcow.
          tak czy inaczej gratulacje!
          i szybkiego odnzlezienia sie w londynie
          • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 14.12.04, 22:02
            dam rade
            pracowalem juz w londynie jakis czas i wiem czym to sie je
            poza tym , na stanowisko magazyniera raczej nieczesto bede rozmawial z klientami
            thx
          • Gość: frrr Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: 80.48.150.* 14.12.04, 22:51
            Tutaj nie o takiego sprzedawcę chodzi, co to będzie pomagał klientowi w kupnie
            pralki. Rola tego sprzedawcy ogranicza się do wykładania towaru na półki,
            pilnowaniu dat terminów przydatności, itp. Z klientami sobie raczej nie
            pogadasz.

Jakby chcieli bezpośrednich sprzedawców, to by szukali raczej ludzi z biegłym
            angielskim.
    • Gość: Kama Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:30
      Czy ktoś nie przebrnął przez krakowską rekrutację?
      • Gość: MinoS Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 13:12
        Ja byłem wczoraj tam odpowiedzialem wypelnilem i mam czekac Hmm co dalej :>
        • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 14.12.04, 22:04
          do 15.12 maja dzwonic
          jak nie zadzwonia , to pracy nima
          chyba ze osoby pozniej zapraszane na rozmowe ,pozniej beda mogly spodziewac sie
          telefonu z krakowa
          powodzenia
          • dagoberto Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii ŚCIEMA!!! 24.07.05, 18:50
            Witam !!!
            Gorąco odradzam korzystanie z posrednictwa TESCO w Krakowie. Oto dlaczego: aby wyjechac
            musisz wplacic do Tesco 2600zl (jest to suma ok 3000zl jesli doliczysz dojazd do Krakowa plus dojazd na lotnisko i powrot oczywiscie zalezy gdzie mieszkasz)
            zarabiasz najmniejsza stawke w Anglii ok 170 funtow pracujesz tylko na nocki
            i najwazniejsze umowa
            uwaga przeczytajcie dokladnie umowe: musicie przez rok wynajmowac od Tesco mieszkanie dwa pokoje na 4 osoby za jedynie 90 funtow tygodniowo jezeli stracicie prace lub zerwiecie umowe za mieszkanie placicie dalej nie mieszkajac nie mozecie nikogo dokwaterowac do waszego mieszkania a teraz troche matematyki 170 minus 90mieszkanie minus ok 30 wyzywienie minus ok 10-15 koszty wlasnie typu przejazdy itp wychodzi ok 50 funtow tygodniowo ciezko pracujac przez nocki jesli chcecie odrobic wlozone 3 tysiace musicie pracowac przez prawie 3 miesiace za darmo gdyby nie polityka mieszkaniowa Tesco nawet by sie oplacalo a tak jest to zwykle szukanie frajera. Pozdrawiam czesc.
            • grendel79 Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii ŚCIEMA!! 24.07.05, 21:03
              A teraz usiądź, weź głęboki oddech i rozluźnij się. Żadnych rewelacji nie
              napisałeś. Wszystko jest opisane w tym i innych wątkach. Bardzo dużo ludzi już
              poleciało i są zadowolone z pracy w Tesco. Twoje kalkulacje również nie są
              zbytnio precyzyjne. Ja sobie wyliczyłem że bez problemu tygodniowo powinno mi
              zostać ok 100-120 funtów (z małą pomocą nadgodzin). To daje 400-480 funtów
              miesięcznie czyli 2400-2800zł. Nie jest to może jakaś ogromna fortuna ale w
              Polsce zarabiałem 1000zł wiec różnica jednak troche jest. Pozdrawiam wszystkich
              angielskich Tescowiczów :)))
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 14.12.04, 22:03
        Ci co nieprzebrneli jeszcze moga o tym nie wiedziec
        poza tym nie kazdy wie o istnieniu tego forum
        pozdro Agus
        • Gość: pole tesco cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:05
          kilka dni po badaniach kolejny telefon. z rozmowy wynika ze istnieje pewna
          swoboda wyboru wspollokatora, jesli juz ktos zdazyl sie poznac. ja osobiscie
          szukam sympatykow codziennej kilkugodzinnej medytacji :)))pozdrawiam.
          • Gość: NM Re: tesco cd. IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 20.12.04, 00:45
            medytacji ??
            a jakies szczegoly ??
            • Gość: gora Re: tesco cd. IP: *.range81-152.btcentralplus.com 20.12.04, 17:57
              zaczne moze od poczatku. jestem w szkocji od wrzesnia.przyjechalam tu na wlasna
              reke, w ciemno. pracuje dla tesco, ale nie bezposrednio- jestem pracownikiem
              firmy, ktora dla nich sprzata.mialam czas, aby sie przyjrzec jak wyglada praca
              bezposrednio dla tesco. przede wszystkim osoba na stanowisku sprzedawcy nie
              odpowiada za rozmowe z klientem, doradzeniem mu itp-jak w polsce, ale na: -
              ukladaniu towaru na polkach, siedzeniu w kasie, sprzedawaniu w garagu-cpn,
              obsluga klienta w customer service, sprawdzaniu zgodnosci cen.kazda czynnosc
              jest wykonywana na zmiany.jezeli pracownik zostanie zatrudniony na nocna
              zmiane, oznacza to, ze bedzie ukladal towar. z reguly ludzie z nocnaj zmiany
              nie przechodza na dzien- tylko wtedy jesli sami sobie tego zycza.z kolei ludzie
              z dziennej zmiany jednego dnia moga siedziec na kasie drugiego w customer
              service, a przez 3 msc w kasie- zalezy to od managera.nie prawda jest ze ludzie
              sa zle traktowani.pozdrawiam wszystkich, ktorzy chca jechac- warto!. trzyma
              kciuki i zycze powodzenia!!!p.s.nawet jesli chcecie jechac na wlasna reke- -
              ciagle potrzebuja pracownikow, poniewaz narod szkocki jest dosc leniwy i zawsze
              sa etaty:)
              • Gość: frrr Re: tesco cd. IP: *.espol.com.pl 20.12.04, 19:06
                > przede wszystkim osoba na stanowisku sprzedawcy nie
                > odpowiada za rozmowe z klientem, doradzeniem mu itp-jak w polsce, ale na: -
                > ukladaniu towaru na polkach, siedzeniu w kasie, sprzedawaniu w garagu-cpn,
                > obsluga klienta w customer service, sprawdzaniu zgodnosci cen.

No to tak samo, jak w Polsce.
              • Gość: brb Re: tesco cd. IP: *.tvgawex.pl 21.12.04, 15:57
                ciekawa jestem czy w lutym jedzie ktoś, kto nie pracował w tesco.
                podobno kandydatów z tesco było ok.2000 osób, a pierwsza tura wyjazdowa w lutym
                to 140 osób. czy mają szanse osoby nie pracujące w tesco???
                • Gość: brb Re: tesco cd. IP: *.tvgawex.pl 21.12.04, 16:01
                  czy ktoś może wie kiedy następny nabór i wyjazd?
                  do jakich miejscowości jedziecie?
                  ile zarobicie netto/brutto na stanowisku magazyniera a ile sprzedawcy nocnego?
                • Gość: Kama Re: tesco cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:10
                  No na przykład ja jadę teoretycznie pod koniec lutego do Tesco w Anglii mimo że
                  nie jestem pracownikiem tej firmy...
                  • Gość: brb Re: tesco cd. IP: *.tvgawex.pl 28.12.04, 09:51
                    do jakiej miejscowości jedziesz, na jakie stanowisko i za ile??? Jeśli to nie
                    tajemnica...
              • Gość: NM Re: tesco cd. IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:20
                chcialbym sie moc z Toba jakos skontaktowac
                moze uzywasz skype-a ??
                jakiegos polskiego komunikatora ?/
          • Gość: honcia Re: tesco cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:05
            ja niestety też nikogo nie znam :-( i chętnie z kimś "pomedytuję" :-)
          • Gość: pole Re: tesco cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:36
            piszac prosciej szukam kogos do eksploracji londynskiego podziemia
            buddyjskiego ;)
            nr gg: 7853221
            honcia twoj wpis mnie zelektryzowal ;) napewno piszemy o tym samym? :)))
            • Gość: honcia Re: tesco cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 12:50
              lubię wzbudzać takie emocje ale chyba faktycznie piszemy o czymś innym :-) mam
              raczej na myśli wspólne pogaduchy popołudniami (do południa śpimy no nie?)
    • Gość: aneta Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:22
      Czy wszyscy, którzy jedziemy, mamy spotkanie w Krak 13.01.05?
      • Gość: artur Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:40
        szukam transportu do krakowa na 13.01. z katowic , dołożę się do paliwa
        • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:27
          jak tylko podesla mi papiery do tego czasu i zadzwonia na komore
          moge pomoc ...
          bede jechal swoim autkiem
      • Gość: artur Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:46
        mam być 13.01. w Krakowie , szukam transportu z Katowic , dołożę się do paliwa
      • Gość: tomasz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 15:39
        przelozyli wam spotkanie na luty?
        • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:29
          no wlasnie mnie chyba tak ...
          dzwonili ze prawdopodobnie bedzie w lutym a wyjazd na poczatku marca
          a co , Tobie tak samo ??
      • Gość: adaś Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:42
        ja od badan w tesco dostalem tylko telefon ze mam czekac na list. list mial byc
        przed swietami ale narazie sie spoznia. wszystko to jakies tajemnicze...;))
        napiszcie kiedy dzwonili do Was w sprawie spotkania o ktorym piszecie i czy
        dostaliscie list? moze odpadlem w przedbiegach.....
        • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:30
          a ja dostalem telefon ze badania poszly gladko, jestem zdrowy
          ale wyjazdy sie przesunely na marzec a spotkanie na luty
          tez sie dziwie troszke
      • Gość: Wojtek Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.ertel.com.pl 27.12.04, 21:35
        Do mnie dzwonili, ze list przyjdzie po nowym roku a spotkanie bedzie dopiero w
        lutym, a do pracy do anglii dopiero od marca beda wyjazdy, cos tu kurde
        kombinuja :)) pozdrawiam! mój kontakt: olekk@tenbit.pl
        • Gość: Magalene Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.milicz.sdi.tpnet.pl 27.12.04, 22:13
          czy ktoś z Was orientuje się może czy sa albo czy były jak tak to kiedy nabory
          do pracy w Anglii ale we Wrocławiu
          • Gość: frrr Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.espol.com.pl 27.12.04, 23:22
            Tesco nie organizuje żadnych lokalnych naborów. Wszystko jest organizowane przez
            krakowski Test.
      • Gość: balbina Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:50
        Wyjezdzam szóstego lutego. Kto jeszcze? gg4544826
        • Gość: Marcin Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: 195.136.3.* 28.12.04, 16:50
          Już wiesz na pewno że szóstego?
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:26
        z tego wynika ze nie wszyscy Anetko z Plus GSM :)
        pozdro
        Radek
    • Gość: veritasidiotas Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:03
      i think they should take veritas to england
      surely he could be cleaning roted corpses in city morgue
      also he could be picking up dog's shit from grass around city zoo
      he could be checking tickets in buses making people angry
      he would give sexual pleasure to the homeless and animals in zoo
      probably he would be very happy there
      • Gość: psychoanalityk Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:10
        wzruszyła mnie gościu twoja historia
    • Gość: Łukasz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:06
      nie chce nic sugerować ale praca w tym Tesco nie jest w pełni legalna. weźcie
      pod uwagę pierwszą najważniejszą rzecz:dlaczego tak poważna,znana i renomowana
      firma jak Tesco wynajmuje firmę AG TEST HR,ktora nie jest zarejestrowana w
      żadnym urzedzie i nie posiada certyfikatu ministerstwa, do przeprowadzenia
      rekrutacji?gdzie na polskim rynku jest mnóstwo firm legalnych,zarejestrowanych
      i posiadających uprawnienia do przeprowadzenia rekrutacji.Ta firma nie ma prawa
      przeprowadzac jakiejkolwiek rekrutacji!!gdy skontaktowałem sie z tesco w
      Krakowie powiedzieli mi ze oni nic na ten temat nie wiedza,podali nazwe firmy i
      telefon do nich i szybko zakonczyli rozmowe.próbuje skontaktowac sie juz z nimi
      caly dzien ale nikt nie odbiera...druga ważna sprawa:umowa powinna byc
      podpisana tutaj w Polsce a nie po okresie kilku tygodni pobytu w Londynie a to
      co oni przysylaja to zwykla oferta(co oni nazywaja umowa),na ktorej nawet nie
      ma pieczatki co jest niedopuszczalne na jakiejkolwiek umowie!!poza tym
      wszystkie podane telefony i infolinie nie sa obslugiwane-nikt nie odbiera
      telefonow.W kazdym kontakcie z potencjalnymi pracownikami firma AG TEST HR
      posluguje sie nazwa Tesco,podczas gdy Tesco umywa ręce od tego.Przeszlem cala
      rekrutacje pomyslnie ale nie jestem co do tego przekonany,bylem do
      wczoraj,dopóki nie otworzylem koperty z rzekomą umowa.Co wy o tym sądzicie??
      Pozdrawiam
      • Gość: Marcin Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:29
        A czy ta znana, renomowana firma, jaką jest przeciez Tesco, mogłaby sobie na
        taki przekręt pozwolić? Przecież gdyby to wyszło na jaw, trąbili by o tym we
        wszystkich mediach,zsszargaliby sobie opinię i utracili wiarygodność. Jakoś nie
        chce mi się wierzyć, że byłoby ich na to stać.
        • Gość: Łukasz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 14:33
          Wiec weź pod uwage jeszcze jedno:Tesco umywa od tego ręce!!!osobiście to
          słyszałem a teraz nie umiem sie tam nawet dodzwonic!!!Ja wiem ze takie
          pieniądze kuszą ale jesli pojawia sie choc mała wątpliwość warto to jeszcze 100
          razy przemyśleć zanim stracisz 2600 zł a moze nawet mozliwosc powrotu do
          kraju...To co oni nazywają umowa to zwykła broszura,która sam moge
          napisac,wydrukowac i rozesłać.Spróbujcie do nich zadzwonic i zapytac czemu
          powołali firmę bez uprawnień,ciekawe jak zaczną reagować na wiecej takich
          telefonów.Pozdrawiam
          • Gość: frrr Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.espol.com.pl 29.12.04, 14:51
            Polskie Tesco ta rekrutacja może obchodzić tyle, co zeszłoroczny śnieg. Skoro
            zajmuje się tym zewnętrzna agencja, to dzwoniąc do Tesco możesz co najwyżej
            uzyskać numer telefonu do tej agencji. W tym akurat nie widzę nic
            nadzwyczajnego. To nie jest rekrutacja do polskiego Tesco, więc polskie Tesco ma
            z tym niewiele wspólnego.

Mnie zastanawia inna rzecz. Wszyscy tu piszą, że ma to być wyjazd do Londynu. I
            w tym Londynie tak trudno jest o pracowników (zwłaszcza ostatnio), że aż trzeba
            ich ściągać z Polski? Co innego, jakby to była rekrutacja do sklepów w bardziej
            wyludnionych miejscach UK. Ale do Londynu? To mi wygląda na magnes dla łosi:)
            • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:44
              a skad te newsy ze do londynu
              z tego co wiem , to gdzie na poludniu
              poza miastem , 80 km od centrum londka
          • Gość: Piotr Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.autocom.pl 31.12.04, 12:35
            Łukasz, nie wiem skad czerpiesz swoją wiedzę na temat firmy TEST. Tak się
            składa, że jestem z Krakowa i wiem, że są największą i najpoważnieszą firmą
            rekrutacyjną w Malopolsce, działają od kilkunastu lat, a ich numer legalnego
            certyfikatu znajdziesz w każdym ogloszeniu w Wyborczej no i na stronie
            Ministerstwa. Może lepiej doczytuj zamiast siać panikę ... pozdrawiam
      • Gość: nfz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:20
        z drugiej strony sa conajmniej dwa artykuly w wyborczej o tej rekrutacji i
        wypowiedzi m.in marty lau z biura prasowego tesco poland,sabiny baran-
        kierownika ds. personalnych w rzeszowskim tesco lub dyrektora tyskiego marktetu
        tomasza pasicha, chociaz wypowiedzi sa tak skromne ze chyba nie wymagaja
        autoryzajcji
        links:
        praca.gazeta.pl/praca/1,47367,2391715.html
        praca.gazeta.pl/praca/1,47367,2393152.html
      • Gość: Tesco Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.emu.int.pl / 80.51.176.* 29.12.04, 16:05
        Lukasz- rozumiem ze dostałeś list ofertowy? Jeśli jest do Twoje prawdziwe imię
        to spróbuje sie z Tobą skontaktować, dla ułatwienia możesz podać miasto?
        Infolinia nie działa od wigilii, a telefon podany w Biurze głównym jest nie
        odbierany ponieważ jesteśmy na urlopach- przepraszamy:)

Jeśli chodzi o Test to wystarczy wejść na ich stronę w WWW, zobacz dla jakich
        firm robią rekrutacje a Twoje wątpliwości mam głęboką nadzieje zostaną
        rozwiane. Do zobaczenia w Krakowie.
        • Gość: Aga Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:51
          witam,czytalam wypowiedzi Łukasza i odpowiedz Tesco na jego wątpliwości.autorze
          o nicku "tesco",czy mozesz sie ze mna skontaktowac na moj numer gadu 5843949 bo
          tez mam takie watpliwosci jak Łukasz a tez mam wyjechac.Czekam na kontakt
          • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:51
            ja rowniez prosilbym o kontakt
            gg:440312
            nickman@post.pl
        • Gość: ziomal Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:05
          bez obrazy-ale co to za firma gdzie wszyscy są na urlopie??
        • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:49
          oooo, jestem pod wrazeniem
          a czy mozna dowiedziec sie kim szanowny Pan jest ??
          czyzby nasz przyszly opiekun , p. Waszkiewicz ??
      • Gość: Piotr Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.autocom.pl 31.12.04, 12:38
        Łukasz, nie wiem skad czerpiesz swoją wiedzę na temat firmy TEST. Tak się
        składa, że jestem z Krakowa i wiem, że są największą i najpoważnieszą firmą
        rekrutacyjną w Malopolsce, działają od kilkunastu lat, a ich numer legalnego
        certyfikatu znajdziesz w każdym ogloszeniu w Wyborczej no i na stronie
        Ministerstwa. Może lepiej doczytuj zamiast siać panikę ... pozdrawiam
      • Gość: NM Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 18:41
        tez mialem podobne obawy co do tej firmy AGH test , czy jakos tak
        ale wykonawszy jeden telefon do centrali tesco w krakowie , rozmawiajac z dwoma
        szefami dzialow personalnych i nie tylko , swiadomie podjalem decyzje o
        pojechaniu na spotkanie, a teraz o wyjezdzie na wyspy
        aczkolwiek czekam jeszcze na list

qrde, jak okaze sie to jednym wielkim nieporozumieniem, znajde sobie inna prace
        czy to w londynie , czy poza nim
        nie widze z tym wiekszego problemu
        bylem juz tam , prace i mieszkanie znalazlem bez niczyjej pomocy
        pozdro
    • Gość: Łukasz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:21
      Moje gadu(5158349) na temat ostatniej wypowiedzi.Jak co to piszcie.Pozdrawiam
      • Gość: nfz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:56
        fragmnet z wyborczej : praca.gazeta.pl/praca/1,47367,2039005.html
        "Nigdy nie wyjeżdżajmy do pracy za granicą bez zawartej umowy! Kierujący do
        pracy podmiot ma obowiązek sporządzenia umowy cywilnoprawnej. W niej powinny
        się znaleźć następujące informacje:

• dokładna nazwa i adres pracodawcy zagranicznego,

• okres, rodzaj i warunki pracy oraz opis świadczeń socjalnych nam
        przysługujących,

• zasady i warunki ubezpieczenia,

• nasze obowiązki i uprawnienia oraz obowiązki i uprawnienia pośrednika,

• zakres odpowiedzialności cywilnej stron oraz inne zobowiązania,

• dokładnie wyszczególnione opłaty, jakie były od nas pobierane (opłaty
        związane ze skierowaniem do pracy za granicą, np. koszty przejazdu, wizowania,
        ubezpieczenia, szkoleń itp."
        ja tez nie wiem co o tym myslec.
      • Gość: nfz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:06
        i jeszcze praca.gazeta.pl/praca/1,47367,2223171.html
        • Gość: Andrzej Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.04, 11:16
          może trochę nie na temat, ale szukam pracy w troche innej dziedzinie. jestem
          stolarzem, świetnie odnawiam meble. Może ktoś z Was słyszał o jakiejś pracy dla
          mnie? odpiszcie!
          • Gość: mlyale@aol.com Re: Praca w USA IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.02.05, 07:52
            Na 6-12 m-cy potrzebujemy stolarzy, posadzkarzy, kafelkarzy, malarzy do
            remontu/rozbudowy domu (450 m2 na 800 m2).
            Wynagrodzenie: $9/godz, 10 godz. dziennie.
            Pld-srdk. stan USA, niskie ceny zycia i mieszkania.
            • Gość: NM Re: Praca w USA IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 16.02.05, 14:08
              a zalatwisz nam wize u polskiego konsula BARANIE ??
    • Gość: Łukasz Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.mikolow.net 29.12.04, 12:40
      Do:nfz.Masz całkowita racje w tym co napisałeś w swojej wcześniejszej
      opini.Sama oferta pracy jaką mi przysłali pocztą jest bardzo atrakcyjna i sam
      bym sie na nią skusił ale jest za duzo znaków zapytania(moze być to poprostu
      wałek).....Pozdrawiam
    • Gość: wojtek Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.tel167.petrotel.pl 29.12.04, 19:20
      ja nie czekałbym az rzekome "tesco" przyjedzie do polski!
      • Gość: balbina Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.mikolow.net 30.12.04, 00:20
        DO GOŚĆ WOJTEK::Wiesz Co!!!!!!!Jak nie wiesz o co jest wogóle sprawa to nie
        gadaj ja z chęcią sama bym pojechała tam pracować bo to moze byc dla mnie
        szansa ale wole być w 100% pewna ze jade do pewnej pracy a nie w miejsce z
        którego mogę wogóle nie wrócić.wszystkie wątpliwosci tezeba rozważyć.Całuski;*
      • Gość: balbina Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.mikolow.net 30.12.04, 00:21
        A tak na marginesie Tesco nie musi przyjezdzać do Polski bo z checia sama je
        odwiedze!!!!!!!!!!!!
        • Gość: pika Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.tvgawex.pl 30.12.04, 15:56
          ciekawi mnie ile macie zarobić tygodniowo np. na stanowisku magazyniera czy
          pracownika zmiany nocnej??? I czy to jest kwota brutto czy netto???
          Dzięki za ewentualną informację. Życzę powodzenia. Chętnie do was dołączę przy
          następnej rekrutacji. pa pa
          • Gość: nfz list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 16:04
            jest jeszcze ktos kto nie dostal listu?
            • Gość: Marcin Re: list IP: 195.136.3.* 30.12.04, 17:01
              Ja nie dostałem, ale mnie poinformowali, że ten list wyślą w styczniu.Czy kogoś
              też?
              • Gość: NM Re: list IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 19:12
                do mnie mowili telefonicznie to samo
                wiec czekam
            • Gość: NM Re: list IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 19:11
              JA :(
          • Gość: ważne!!! Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:17
            informacja do wszystkich,ktorzy maja wyjechac do Tesco do Londynu!!!
            wstrzymajcie sie z przesylaniem pieniedzy na konto tesco.w przyszlym tygodniu
            ukaze sie artykul w gazecie wyborczej na temat wyjazdu,ktory nie jest do konca
            legalny.sprawa jest caly czas badana przez osoby,ktore zajmuja sie legalnymi i
            pewnymi wyjazdami do pracy za granice.jesli przeczytacie artykul dzwoncie na
            infolinie tesco i pytajcie jak sie sprawy maja.czy wyjazd sie odbedzie,czy
            praca ktora nam oferuja napewno czeka na nas w Londynie??jest to bardzo wazne
            gdyz nikt z nas nie chce zostac wyrolowanym na miejscu.kazdemu z nas zalezy na
            pewnej pracy i na pewnej kasie.kierownicy tesco w londynie prawdopodobnie nie
            wiedza ze tesco w Polsce nie zalatwia spraw zwiazanych z wyjazdem do konca
            legalnie(mam na mysli powolanie firmy nie majacej uprawnien do rekrutowania i
            wysylania ludzi do pracy za granica).sprawa wyjasni sie juz wkrotce.
            • Gość: czarek Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:35
              To wszystko bzdury!!! też jadę do Tesco w UK, dostałem ostatnio list z ofertą
              pracy i też miałem kilka wątpliwości ale zadzwoniłem do Tesco i wszystko mi
              wyjaśnili. List który dostaliśmy jest szczegółową ofertą pracy opisującą zasady
              pracy w UK. Umowę o prace podpiszemy w UK z Tesco PLC z siedzibą w UK bo to dla
              nich będziemy pracować i to dopiero wtedy kiedy brytyjski Home Office
              potwierdzi nasze numery ewidencyjne bo wszytko musi odbywać sie legalnie. AG
              Test została wynajęta przez Tesco aby przygotować rekrutację w Polsce i mają
              certyfikat agencji doradztwa personalnego wydany przez Ministra Gospodarki i
              Pracy. W Tesco wszystko mi to wyjaśnili - dzwońcie do Darka który zajmuje się
              rekrutacją do pracy w UK, telefon na recepcję Tesco 012 2932 100. Do zobaczenia
              w UK! Pewnie konkurencję boli że to nie oni wyszli z taką ofertą!
              • Gość: pika ponawiam pytanie IP: *.tvgawex.pl 30.12.04, 22:57
                ponawiam pytanie - może ktoś udzieli mi informacji:
                ciekawi mnie ile macie zarobić tygodniowo np. na stanowisku magazyniera czy
                pracownika zmiany nocnej??? I czy to jest kwota brutto czy netto???

• Gość: czarek Re: ponawiam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:09
                  dużo! da się wyżyć i jeszcze zabawić - kiedy jedziesz?
                  • Gość: pika Re: ponawiam pytanie IP: *.tvgawex.pl 30.12.04, 23:19
                    Jadę ewentualnie przy następnym naborze, ale interesują mnie szczegóły. Dużo
                    dla Polaka w Polsce to nie koniecznie dużo dla Polaka w Angli. Czy zdradzisz mi
                    tę tajemnicę??
                    • Gość: frrr Re: ponawiam pytanie IP: *.espol.com.pl 31.12.04, 02:16
                      Lekko powyżej minimalnej płacy.
                      • Gość: pika Re: ponawiam pytanie IP: 212.122.214.* 31.12.04, 08:38
                        na drugim forum piszą o 1000 funtów miesięcznie, ale to chyba brutto- przed
                        podatkami????
                        • Gość: pika Re: ponawiam pytanie IP: *.tvgawex.pl 31.12.04, 08:46
                          minimalna stawka na Wyspach to 4,5 funta za godzinę.
                          • Gość: marcel Re: ponawiam pytanie IP: 193.151.96.* 31.12.04, 10:06
                            a mi wydawalo sie ze minimalna stawka to 4,85 f
                            • Gość: Marcin list! IP: 195.136.3.* 31.12.04, 11:09
                              Czy ktoś kto sie zakwalifikował jako magazynier nie dostał jeszcze listu?
                              • Gość: pika Re: list IP: 212.122.214.* 31.12.04, 12:05
                                newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=11073
                              • Gość: NM Re: list! IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.01.05, 19:22
                                JA
                          • Gość: bodzio Re: ponawiam pytanie IP: *.autocom.pl 31.12.04, 12:09
                            chyba masz rację
                    • Gość: honcia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:46
                      a ja zrezygnowałam z wyjazdu mimo iż całą rekrutację przeszłam pomyślnie i
                      miałam być na spotkaniu 13.01. (czasami tak się nam życie układa) Dajcie znać
                      jeśli ktoś nagle dostał się (to na moje miejsce). Powodzenia wszystkim. Może
                      następnym razem dołączę do Was. papatki
                      • Gość: curro.j Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 06:35
                        Jeśli miałaś jechać do Gallions Reach to śpieszę Ci donieść że w Kraku miałaś już zastępstwo.Swoją drogą szkoda bo ekipa jest naprawdę równa.Cóż,czasem tak bywa.Może następnym razem?Powodzenia.
                        • Gość: honcia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:42
                          Ja nie odpuszczę ;-) Mam dość szarego życia w beznadziejnie chorej Polsce. Z
                          racji, że rodzinka mi się powiększy muszę przeczekać kilka lat. Ale chyba
                          Anglia nie odpłynie :-) POWODZENIA
                          • Gość: curro.j Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:12
                            W takim razie winszuję,nie tylko Tobie ale i przyszłemu tacie.Masz rację że nie ma tutaj czego szukać.pozdrowienia.papa.
                  • Gość: xxx Re: ponawiam pytanie IP: *.net / 80.51.194.* 17.01.05, 11:33
                    witam mam pytanie dotyczace pracy w anglii czy wymagaja na rozmowach zeby
                    umiec cos po angielsku?
                    • Gość: mate Re: ponawiam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:40
                      bylo kilka pytan po angielsku i test z poleceniami po angielsku, jak ktos zna
                      podstawy to nie powinien miec problemu, ale trudno na podstawie tego okreslic
                      jakie ogolnie sa wymagania, bo pewnie w kazdej firmie jest inaczej.pozrd.
                      • Gość: knk spotkanie IP: *.tvgawex.pl 17.01.05, 16:22
                        Jak tam po spotkaniu 13 stycznia w Krakowie ? Jakieś newsy???
                        • Gość: curro j. Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 10:21
                          spoko.3\4 spotkania prowadzone były po angielsku.ogólnie fajnie.cykalismy fotki
                          grupowe itp.i tak zleciał dzionek.teraz fruu na wyspy:)
                          • Gość: knk a kiedy następna rekrutacja IP: *.tvgawex.pl 20.01.05, 18:52
                            czy coś wiecie kiedy może być następna rekrutacja, bo ponoć ma być!
                            jeśli znajdziecie możliwość napisania kilku słów, jak już będziecie pracować to
                            by było miło. wszystkiego co dobre i pozdrawiam.
                          • bigpracus1 Re: spotkanie 20.01.05, 20:44
                            curro j. czy mozesz napisac cos wiecej?Czy spotkanie bylo tam gdzie rozmowy,
                            czy prowadzili to ludzie z Testu, jaki jest cel spotkania i w ogole jakie
                            odczucia etc.?
                            • bigpracus1 Re: spotkanie 23.01.05, 13:17
                              ?????????????????
                            • Gość: curro.j Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:23
                              Spotkanie odbyło się w hotelu Sympozjum,obok Tesco.w Kraku oczywiście.Było szefostwo z anglii,bardzo mili ludzie.Ogólnie całość dotyczyła spraw czysto technicznych,wypełnianie najrózniejszych formularzy bankowych itp.Na pewno będą nastepne rekrutacje.Pod warunkiem oczywiście że się sprawdzimy.Tak więc trzymaj za nas kciuki bo w dużej mierze od naszej postawy zależy czy pojadą następni.pozdro.Jeśli będzie jeszcze to forum za parę tyg. to napiszę o wrażeniach z Wysp.Lecę 6-go lutego.Na pierwszy ogień.papa
                              • bigpracus1 Re: spotkanie 25.01.05, 20:06
                                Gość portalu: curro.j napisał(a):

> Spotkanie odbyło się w hotelu Sympozjum,obok Tesco.w Kraku oczywiście.Było
                                szef
                                > ostwo z anglii,bardzo mili ludzie.
                                Czy to znaczy ze nie bylo Polakow?Cale spotkanie po angielsku?
                                • Gość: curro.j Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:07
                                  Oczywiście byli przedstawiciele Tesco ze strony polskiej.To oni w końcu koordynowali ten projekt i byli organizatorami ostatniego spotkania w Krakowie.Jak wcześniej napisałem 3/4 spotkania było prowadzone w j. angielskim.Oczywiście pytano nas później czy wszystko zostało dobrze zrozumiane i w razie watpliwości tłumaczono na polski.Ale takich sytuacji nie było wiele,trzy może cztery-wszystkie dotyczące spraw czysto technicznych.pozdro
                            • Gość: curro.j Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:46
                              Zapomniałem dodać że AG Test prowadził tylko pierwszą rekrutację(rozmowa w Krakowie)Wszystkie pozostałe spotkania odbyły się z pracownikami Tesco zarówno ze strony polskiej jak i angielskiej.cześć
                              • Gość: knk Re: spotkanie IP: *.tvgawex.pl 25.01.05, 15:26
                                curro, życzę ci powodzenia. nastawiaj się już psychicznie, bo niedługo czeka
                                cię wyjazd. mam nadzieję,że pokażecie się tylko z dobrej strony, bo bardzo
                                chcę, aby pojechał tam mój mąż, który czeka na kolejną rekrutację. napewno
                                wszystko wam ułoży się pomyślnie, bo anglicy są bardzo sympatycznym i
                                niezawistnym narodem. macie szansę być docenieni, mimo tego, że np. szefem nie
                                będzie wasz wujek.przecierajcie szlaki tak, by dobra opinia, którą mają o nas
                                szefowie tesco w anglii tylko się wzmocniła. fajnych znajomych i zadowolenia z
                                pracy - knk
                                • Gość: curro.j Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:57
                                  dzięki za słowa otuchy knk.postaramy się nie zawieść.papa.
                                  • bigpracus1 Re: spotkanie 27.01.05, 15:12
                                    Curro- wielkie dzieki, ja sie dowiedzialem telefonicznie ze jade pod koniec
                                    marca. Napisz obszerne info po przyjezdzie, jak mieszkania, praca etc. ten Wasz
                                    sklep to chyba w Doclands- fajne miejsce takie troche futurystczne,najwyzszy
                                    biurowiec w Londynie, kolejka bez prowadzacego itd.
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: marek Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:07
                                      a pod jaki numer dzwoniles? tez chcialem sie dowiedziec kiedy jade.
                                    • Gość: NM Re: spotkanie IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.01.05, 20:37
                                      mozna dorwac jakis kontakt z Toba panie kolego
                                      takze jade pod koniec marca ...
                                      czekam na gg:440312
                                      albo podaj @, napisze
                                      • bigpracus1 Re: spotkanie 27.01.05, 21:25
                                        Ha ha ha - bipracus1@gazeta.pl
                  • Gość: DENNY!!! TESCO WYJAZD DO PRACY IP: *.pustkow.sdi.tpnet.pl 24.02.05, 09:52
                    TEZ chcialbym wyjechac do tesco bo pracowalem dosc dlugo w hipermarketach i mam
                    pewne doswiadczenia w pracy w ssklepach ale do kogo musze sie skontaktowac w
                    sprawie pracy!!!

czekam na odpowiedz
                    • Gość: Kruchy Re: TESCO WYJAZD DO PRACY IP: *.icpnet.pl 26.02.05, 22:47
                      Idź do pierwszego tesco, do recepcji. niech ci podadza numer tel. do działu
                      personalnego w Krakowie.
                      • Gość: NM Re: TESCO WYJAZD DO PRACY IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 26.02.05, 23:30
                        jest tu moze ktos kto jedzie do Milton Keynes i mieszka w 4 domq ??
                        pozdro
              • Gość: balbinek Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:14
                kto jedzie 06.02?
                • Gość: Artur Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:43
                  ja jadę.moje gg-1613457
              • Gość: Andrew Re: Tesco oferuje Polakom pracę w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:31
                Jestem marynarzem, na tym forum przez wypadek. Pracuje dawno na kontraktach u
                anglikow a kontrakty pidpisuje w polskiej agencji, ktora z Ministersrwa Pracy
                ma pozwolenie na kierowanie pracownikow za granice i wystepuje w imieniu
                pracodawcy.Liste takich agenci mozna znalezc na stronie ministerstwa. Tak ze
                jadac tam mam kontrakt w reku.Bedac w Anglii podpiszecie takie warunki, jakie
                beda zaoferowane, ale chyba nie macie wyjscia, chyba ze zapytacie w
                ministerstwie czy wszystko odbywa sie zgodnie z prawem.
                • cent-urion Spadaj 27.01.05, 18:13
                  Spadaj walic kaloryfery zgodnie z zarzadzeniem ministerstwa .... poje..ych
                  kroków.
    • Gość: gość