nokia84 24.04.06, 19:56 Czesc dziewczyny. Chcialam sie zapytac czy ktoras z Was uzywa moze depilatora do usuwania wasika, jezeli tak to czy wyskakuja po nim krostki i czy strasznie boli jak sie depiluje? Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zanilk Re: Depilator a wasik? 24.04.06, 21:36 nie używam, bo nie muszę ku mojej uciesze, ale nie polecam. depilując nogi niektóre dziewczyny przeżywają katusze z bólu, mają problem z wrastającymi włosami, krostkami... ja w ogóle nie wiem jak mogłaś wpaść na tak głupi pomysł (wybacz, ale to prawda). wąsik powinnaś usuwać woskiem-wydaje mi się bardziej humanitarne niż szarpanie depilatorem. Odpowiedz Link
milania Re: Depilator a wasik? 24.04.06, 21:41 Nie uzywam i absolutnie bym nie polecała. Jak juz chcesz usunąć to najlepiej laser albo jakieś środki chemiczne, wosk itp. Odpowiedz Link
nacht_vogel Re: Depilator a wasik? 24.04.06, 22:37 Nie rób tego pod zadnym pozorem, zniszczysz sobie tylko twarz. Depilator to 'ciężka artyleria' na naprawde powazne włosy. Skóra nóg jest wystarczająco gruba a i tak robią sie na niej rozne paskudztwa po depilatorze. Nie wyobrazam sobie co by Ci sie moglo zrobić po tym na twarzy.. Chyba z miesiąć urlopu byś musiała wziąć. Krosty, wrastające włosy, czerwone, czarne kropki... Odpowiedz Link
nokia84 Re: Depilator a wasik? 25.04.06, 15:23 Dziekuje ze mi odp. No bylam juz usuwac woskiem raz ale mi w miare szybko odrosly i dzisiaj wybieram sie drugi raz... mam nadzieje ze z kazdym razem bedzie coraz lepiej, a jak nie to sie chyba pochlastam... :( Odpowiedz Link
portret.doriana.graya Re: Depilator a wasik? 02.05.06, 21:08 Wąsik usuwam depilatorem tarczowym, bo jakoś boję się je wyrywać czymkolwiek. Za dobrze pamiętam jak wyglądała moja broda po wyrywaniu włosków, żeby to robić nad górną wargą. Odpowiedz Link
nokia84 Re: Depilator a wasik? 03.05.06, 21:06 A na czym polega ta depilacja tarczowa? I jak to wyglada? Odpowiedz Link
portret.doriana.graya Re: Depilator a wasik? 05.05.06, 21:36 Już nie raz tu o tym pisałam: to jest wycieranie włosków czymś na kształt papieru ściernego. Brzmi bardziej drastycznie niż wygląda, efekt depilacji nieco dłuższy niż po maszynce do golenia. Odpowiedz Link
znowuniedziela Re: Depilator a wasik? 21.09.06, 21:50 ja wszystko depilatorem i na wardze i na brodzie,nie powiedzialabym,żeby bolalo bardziej nie ma zadnych efektów ubocznych,jest tak samo jak po wosku-nie musze rano iegac i sie marwtic,ze widac,no i fakt-ze jak poczekam dluzej i beda dluzsze i odrosna prawie wszystkie-mam problem na tydzien z glowy!! bol nie jest duzy-przytnajmniej u mie-kwestia nastwaienie wosk przeciez tez boli a skoro depilator ma duzy obszar rwania-boli identycznie(porzynajmniej mnie),osobiscie polecam!! Odpowiedz Link