Gość: obserwator IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 16:16 ...wyjaśnić sprawę lobboania za MOBRUKIEM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pikus Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 19:46 na pewno nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan pikuś Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.09, 22:00 odwagę zostawili przed drzwiami.Radny Jerzy W. już chyba otwarcie gra ze skutecznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy dorabiają gembę 16.09.09, 19:43 Przecież to nie SLD lobbował za tym syfem, tylko dwóch innych radnych. I dalej nie mają odwagi się do tego przyznać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobysta Re: dorabiają gembę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 21:18 z tego co mi wiadomo, to sprawa byla wiadoma MMS od samego poczatku, jednak w ostatniej chiwli sie wycofala (podobno ptaszki cwierkaja o prawdziwej spalarni, a wlasciwie przetwarzaniu odpadow z elektrowni i to nie dla jakiegos prywaciarza tylko monopolistow, ktorzy ubili mobruk, zeby sie pozbyc konkurenta). technologia stara, pyl z elektrowni potrzebny kazdemu i kazdy potencjalny odbiorca jest odwalany. A ja tu widze, ze otoczenie MMS sobie reklame antylobbystow (na forum widze, ze juz Żydów, kapitalistów wyczerplai wiec kolejne slowo - zgodnie ze slwoniczkiem nienawisci - zaczyna sie na L.). Co ciekawe, cala sprawa wyszla dopiero PO SESJI (w dodatku temat zostal zdjety bo MMS do dnia dzisiejszego - mimo obietnic przedwyborczych - nie zaal sie planem zagospodarowania przestrzennego, a i radni nie zrozumieli co to jest PKD), takze nie wiem co ktos podbijajacy watki, nie umiejacy czytac i nie rozumiejajcy gospodarki tak sie tej sprawy czepil? Pewnbie za wszystkim sotja Żydzi, Masoni, kapitaliści i cykliści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grant Re: dorabiają gembę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.09, 22:06 Jaja sobie robisz lobbysta? Chyba jesteś bardzo niedoświadczony, a pan poseł doceni ten brak doswiadczenia jako... świeże spojrzenie. A może jesteś studentką politologii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dorabiają gembę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 22:28 Jezeli lobysto zabierasz głos to trochę wiedzy należałoby sobie przyswoić. Ten Mobruk jak mozna się dowiedziec chciał w Zabrzu przerabiać odpady nieorganiczne. Jak mnie uczyli w gimnazjum na lekcjach chemii to nieorganiczne to jest coś co się nie pali, a organiczne to jest to cos co się pali. I po co spalarni cos co sie nie pali. Czy gruz, żużel będziemy palić? po co to spalarni.Jasne jest ze dla spalarni Mobruk to żadna konkurencja. Jezeli nie chcemy mieć na swoim terenie zagłębia przerabiającego odpady z całej Polski, to lepiej przeciwdziałać niż obudzić się z ręką w nocniku(patrz: Wałbrzych). Zróbmy najpierw porządek ze swoimi odpadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartofel Re: dorabiają gembę IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.09, 22:46 Pani prezydent optuje za centralna spalarnia lobbowana przez prezesa elektrocieplowni(Ptak z nadania PiSu). Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: dorabiają gembę 21.09.09, 20:46 Studentek politologii, to na tym forum chyba nie ma. Chociaż, kto wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepotrzebny Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.09, 23:24 A po co mają coś rozliczać. Wszyscy radni w poniedziałek zagłosowali za tym, aby firma MoBruk mogła zainwestować. Był uchwalany poprawiony plan zagospodarowania, wcześniejszy zabraniający inwestycji został uchylony przez wojewodę. A radni zagłosowali wszyscy za, nawet nie wiedzieli za czym głosują. No to już jutro zacznie się budowa truciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... 18.09.09, 21:07 Jak to... radni głosowali i sami nie wiedzieli za czym??? Nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywi Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 23:05 Nikt ci nie powiedział, że niektórzy radni nie zawsze kierują się dobrem miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... 05.10.09, 20:25 Zbliża się kolejna sesja. Może tym razem lobbowanie za MOBRUKIEM zostanie wyjaśnione. Lobbyści są teraz na czasie! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.stk.vectranet.pl 05.10.09, 20:39 Czy termin Sesji nie zbiegnie sie z kolejnym wojazem naszej gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: węszyciel Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 21:55 może radni PiS albo Skuteczni pokusza sie o wyjasnienie sprawy z Mobrukiem, skoro zgodnie z tym co sie mowi nie oni lobbowali? może niezależne i odważne gazety: Głos albo NZ coś napiszą o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córuś Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.stk.vectranet.pl 05.10.09, 22:57 Gwiazda ponoć wybiera się w podróż do Libanu. Balonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.mironet.pl 06.10.09, 10:37 mam nadzieje, że radni z PiSu i Skuteczni te smierdzaca afere z Mobrukiem wyjasnią. w koncu niektorzy radni nie dzialaja dla dobra miasta, ale ci pewnie maja je zawsze na uwadze. oni powinni miec odwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielinsky Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.stk.vectranet.pl 12.11.09, 22:05 Kolejna runda smiesznej walki o samorzadowe media(i nie tylko) w najblizszy poniedzialek.Czy platformersi przebija Skaldow w gonieniu tego przyslowiowego kroliczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielinsky Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.stk.vectranet.pl 12.11.09, 22:23 Wcale mnie to nie interesuje, ja wierzę jedynie w Radio Maryja. Taka jest moja prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeuszRydzykWAM Re: Czy na sesji będą mieli odwagę... IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.09, 18:16 Co znowu przy glosowaniu co poniektorzy radni nie wyjda na przyslowiowy kibel Odpowiedz Link Zgłoś