Dodaj do ulubionych

Dieta Dukana

21.11.10, 17:43
Ludzie! Może macie jakieś fajne przepisy na fazę I popularnej diety proteinowej? Takie których składniki są ogólnie dostępne (a nie jak w książkach Dukana z przepisami). W ogóle to ktoś jest na tej diecie ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 21.11.10, 18:18
      Oczywiście najlepszy przepis to od razu zapisz się do rejestru przeszczepu nerki no i do kardiologa ......... nikt nie mówi o tym że dieta Dukana jest dieta wysoko białkową i wykończy ci nerki a w późniejszym terminie nabawisz się takiego cholesterolu że ho ho ........ PYTANIE a byłaś u swojego lekarza rodzinnego i zrobiłaś ogólne badania organizmu czy możesz zastosować dietę wysoko białkową jak twój organizm zareaguje na taką terapię i to nie są bujdy tylko prawda i zastanów się nad tym jak organizm zareaguje po skończonej diecie jak wprowadzisz więcej tłuszczy ,,,,,,,,, balon będziesz rosła w oczach
      • Gość: też kierowca Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 21.11.10, 20:02
        To jest prawda z tymi skutkami ubocznymi. Znam dwie osoby stosujące tą dietę i wiem, że trzeba bardzo uważać. Należy potraktować ją nie jako panaceum na schudnięcie, tylko jako metodę pozbycia się pewnych nawyków żywieniowych i raczej nie stosować jej na 100% rygorystycznie. Waga spada momentalnie po odstawieniu tłuszczu i wydaje mi się, że trzeba ten rygor co jakiś czas złamać np. serkiem, żeby organizm nie odwykł.
    • Gość: dukanka Re: Dieta Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 21:21
      TRZEBA BARDZO DUZO PIC ZEBY NERY NIE SIADLY

www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/1895-przepisy-w-diecie-dukana.html
    • Gość: ona Re: Dieta Dukana IP: *.unknown.vectranet.pl 21.11.10, 22:17
      Witam
      Jestem na diecie od 2 miesięcy stracilam 12 kg, wszytko pod nadzorem lekarza wyniki idealne :) czuje sie bosko :) duzo trzeba pic i sie kontrolowac
      • chilli-and-vanilla Re: Dieta Dukana 21.11.10, 23:55
        nie jestem na tej diecie od dzisiaj i nie traktuje jej bardzo rygorystycznie, bo nie mam nadwagi tylko chcę doprowadzić do wagi, w której się najlepiej czuję uprawiając sport (bo jestem osobą aktywną) - czyli - zrzucic nie więcej niż pięć kilo. Odnośnie picia - oczywiście, bez min. 2 - 3 l płynów dziennie ta dieta nie przyniesie żadnego efektu. Zapytałam o przepisy bo dwa dni w tygodniu stosuje tylko pokarmy wysokobiałkowe a juz mam trochę dość pieczonego indyka którego chyba nie umiem jednak przygotować i serków wiejskich "lekkich". A tak poza tym to wszystkim polecam zamiast pieczywa - placki otrębowe, które jem już od jakichś 2 lat. Bo niestety ciemne pieczywo dostępne powszechnie w naszych sklepach to jedna wielka podpierdółka czyli normalne biale pieczywo+barwniki :]
        • Gość: arek Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 16.12.10, 10:17
          Smacznego.
        • quba Re: Dieta Dukana 16.12.10, 11:28
          Vanilio! Tatar z cebulką! ja mogę jeśc pięc razy dziennie!
          Powodzenia!
          • Gość: fifi Re: Dieta Dukana IP: *.unknown.vectranet.pl 16.12.10, 22:17
            schudł ktoś coś na tym i nie przytył potem 2 razy tyle ?
            • quba Re: Dieta Dukana 17.12.10, 08:23
              Gość portalu: fifi napisał(a):

> schudł ktoś coś na tym i nie przytył potem 2 razy tyle ?

po czem?

Dieta Dukana to zmiana stylu zycia, jeśli się ja podejmuje to juz na zawsze
              • magdalena33m Re: Dieta Dukana 20.12.10, 23:53
                jak ja zazdroszcze Wam wszystkim wytrwałości w przestrzeganiu diety jakiejkolwiek. Podziw z mojej strony, szczery
            • Gość: mała Re: Dieta Dukana IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 15:30
              Byłam na tej diecie schudłam 10 kilo nie mam żadnych skutków ubocznych wyniki idealne we wrześniu skończyłam ostatnią fazę a waga utrzymuje się cały czas w tym samym miejscu
              • qosiula Re: Dieta Dukana 21.12.10, 16:33
                Ja jestem obecnie na Dukanie - kończę II fazę, póki co w 1,5 miesiąca zgubiłam 11 kg. Przed jej rozpoczęciem zrobiłam wszystkie badania i teraz po przejściu na III fazę powtórzę. Czuję się bardzo dobrze, jednak nie trzymam się zasad bardzo rygorystycznie. Czasami pozwolę sobie np. na coś smażonego, słodyczy nie ruszam :)
                Zabieram się właśnie do pieczenia świątecznych dukanowych ciast, zobaczymy jak wyjdą. Przepisów jest mnóstwo, ja niestety nie mam czasu na gotowanie i stosuje najprostsze dania. Jedyny skutek uboczny :) - mam wielką ochotę na kawe. Dwie dziennie muszą być.
                Pozdrawiam "dukanki", trzymajcie się szczególnie w święta:)
                • Gość: gruby Re: Dieta Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 17:33
                  też bym schudł.
                  • Gość: yoker Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 21.12.10, 18:22
                    Najlepsza dieta, to dieta ż.m. albo j.p.
                    Jestem na tej diecie od baaaaaaardzo dawna i nie mam nadwagi ani efektu jojo.
                    Polecam wszystkim.
                    • chilli-and-vanilla Re: Dieta Dukana 22.12.10, 22:55
                      żm to wiem co to jest, a j.p?
                      • Gość: yoker Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 23.12.10, 09:48
                        Dieta j.p. - jedz połowe. Tez daje bardzo dobre efekty. Polecam :)
                        • magdalena33m Re: Dieta Dukana 26.12.10, 17:27
                          czasem wystarczy zdrowy rozsądek i tyle :)
                          • Gość: yoker Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 26.12.10, 19:37
                            Zdrowy rozsądek w każdej sytuacji.
                            • magdalena33m Re: Dieta Dukana 30.12.10, 18:02
                              odnośnie i jedzenia i odchudzania :)
                              • Gość: yoker Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 30.12.10, 19:59
                                W każdej sytuacji w której chodzi o odchudzanie ;)
                                • marcin_mikulczyce Re: Dieta Dukana 31.12.10, 20:59
                                  Można też ćwiczyć z partnerem silną wolę :-)
                                  • Gość: yoker Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 02.01.11, 22:38
                                    To też można :)

• magdalena33m Re: Dieta Dukana 04.01.11, 18:54
                                      a jak partnera brak, bo akurat wyszedł do pracy to z kim tą wolę silną ćwiczyc?
                                      • chilli-and-vanilla Re: Dieta Dukana 04.01.11, 22:03
                                        musisz zainwestować w jakieś zwierzątko :)
                                        • Gość: yoker Re: Dieta Dukana IP: *.stk.vectranet.pl 05.01.11, 10:02
                                          Proponuję pieska, można z nim ćwiczyć bieganie po okolcy.
                                          • magdalena33m Re: Dieta Dukana 06.01.11, 20:38
                                            uff, bieganie ok, gorzej zebym pieskowi miala zafundowac diete :D
                                            • chilli-and-vanilla Re: Dieta Dukana 06.01.11, 21:31
                                              ciekawe czy Dukana mozna też stosować do zwierząt
                                              • net.kielonek Re: Dieta Dukana 06.01.11, 22:28
                                                Mozesz się narazić towarzystwu przyjaciół zwierząt.
                                                Ja psu wódki nie daję.
                                                • marekpiec.zabrze Re: Dieta Dukana 09.01.11, 14:48
                                                  Ale Papryczka jest z nowym rokiem jakaś taka - nieludzka, czy jak?!
                                                  • magdalena33m Re: Dieta Dukana 10.01.11, 21:37
                                                    Nowy rok, nowe mozliwosci, zmiany :) ale się marku czepiasz, kobieta zmienna jest :)
                                                  • magdalena33m Re: Dieta Dukana 23.01.11, 23:00
                                                    i jak sie sprawdza dieta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka