Dodaj do ulubionych

Żarcie na Kończycach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:59
Czyż to nie zastanawiające, że główne danie w restauracji U Greka (oczywiście Kończyce) nazywa się KORYTO WIEJSKIE? Czyżby sąsiedztwo wpłynęło w sposób bezpośredni na nazwę potrawy czy też jest to marketingowy szturm grupy docelowej.

Szczerze przyznam, że bardziej "nadziabane" na talerzu to mają tylko Pod Kosztanami (wkrótce bal to się przekonanie:)

Koryto...hehe...wiejskie...dobre.
Obserwuj wątek
    • Gość: gram Re: Żarcie na Kończycach IP: *.centertel.pl 17.02.11, 15:04
      A ja słyszałem, że ty kupujesz chleb na Allegro.
      • Gość: Zorba Re: Żarcie na Kończycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:15
        Ależ z tym chlebem dopiekłeś - aż mąka na buzi została. Właściwie to nie na Allegro, ale w serwisie a.pl - a reszta się zgadza.

Otwórz sobie Głos Kończyc na 4 stronie i ciesz się oryginalną reklamą.

Się oburzył. Chyba na właściciela szacownej restauracji nie trafiłem...

• Gość: Amadeo Re: Żarcie na Kończycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 19:55
          Czy ta restauracja jest dla pracującego ludu miast i wsi ? Na ich stronie karta menu full wypas tyle że bez cen. Czyżby darmowa ?
          • Gość: Gessler Re: Żarcie na Kończycach IP: *.net 23.02.11, 15:03
            z koryta to jedzą świnie, a nie ludzie. widać, kto mieszka w tych Kończycach
            • Gość: llllllllllll Wlasciciel jest z Bielszowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 15:11
              I co to za nazwa w greckiej kuchni, popie....o go? Zreszta do greckiej kuchni tez mu daleko. Nie ma jak Apollo w Zbroslawicach. Kiedys spotkalam wlasciciela Greka w sklepie obok, kupujacego bulke i plaster szynki na sniadanie-albo przyszla bieda albo sam nie je swoich wynalazkow no moze jesze koryto peklo i nie ma z czego jesc.
            • Gość: kaz-gosc Re: Żarcie na Kończycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 21:36
              Masz rację wiocha. W Wisle w restauracji OLYMPIA /nie jestem jej właścicielem ani pracownikiem/ będąc gościem zamówiłem takie właśnie koryto. Pyszota mniam ...różne rodzaje mięs , surówki . Piękne podane i niedrogo . Za 60 zeta nawet 4 osoby były nasycone. Pozdrawiam serdecznie.
              • net.kielonek Re: Żarcie na Kończycach 23.02.11, 22:23
                Cieśla z Nazaretu kilkoma rybkami tłumy nakarmił podobno.
                Tymczasem Ty chwalisz się, że za 60 złotych byłeś najedzony z kilkoma kumplami.
                Zdrówko!
              • pilot_inspector Re: Żarcie na Kończycach 24.02.11, 12:07
                To samo w Gazdówce w Gliwicach - jedzenia spokojnie na 4 osoby.
                • Gość: kolo 2 Re: Żarcie na Kończycach IP: *.stk.vectranet.pl 06.03.11, 20:03
                  wystarczylo pare wpisow i juz konczyckie koryto reklamuje sie w Cłosie.
                  • Gość: Merry101 Żarcie na Kończycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 15:15
                    W Głosie to już miesiąc temu było zaproszenie do Greka.
                    Nazwa jak nazwa ważne czy stać kogoś na to ?
                    Rozumiem ,że jakość i świeżość idzie za ceną i nazwą?
                    Co do knajpy w T.Górach to byłam raz osobiście i powiem ,że nie było wooow...wystrój taki troche targowy i troche nie w moim guście...obsługa miła ale jedzenie też nie było wooow...
                    W każdym razie jak wybiore się na koryto a nie spełni moich oczekiwanie nie chodzi o ilośc ale o jakość i swieżość to bądźcie pewni ,że sam właściciel będzie proszony do stolika.
                    Bo chyba nikt nie lubi płacić za coś co mu nie smakuje i do tego wygląda na zasypane przyprawami by zakryć wiek i zapach ...a tak się niestety zdarza w Zabrzańskich Restauracjach o ile można je nazwać restauracjami.
                    Podzielam zdanie net.kielonka cena wygórowana ciekawa jestem jakości i podania.
    • Gość: wiejski ćwok Re: Żarcie na Kończycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 10:08
      Gość portalu: Zorba napisał(a):

> .....
      @zorba , musiz byc "bardzo " miastowy :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka