Gość: czarna owca IP: *.stk.vectranet.pl 18.08.11, 20:27 Jest piękna droga i odtrąbiono wielki sukces a inwestorzy i tak omijają Zabrze i inwestują np. w Gliwicach. Znowu lipa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janusz smoliwons Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 20:52 poczekaj 5 lat to zobaczysz co bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza 18.08.11, 21:08 5 lat ? To wcześniej nie robiono badan wśród potencjalnych inwestorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka fanzolka Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 18.08.11, 21:20 Robili badania jak najbardziej . Ci z bazaru na 3 maja powiedzieli , że będą inwestować w strefie za 4 lata a ci z bazaru w rokitnicy , że za 6. inwestorzy z bazaru w centrum powiedzieli , że chcą milion hektarów od miasta w celu wykopania 13 dołków i zrobienia pola golfowego . miasto zgodziło się tylko na 999 tysięcy więc zrezygnowali i sprawa upadła. teraz miasto będzie rozpisywał przetarg na miliard hektarów i jest już zwycięzca tylko trzeba pomyśleć nad warunkami przetargu. jest fajnie . ronda i drogi donikąd mają się dobrze. podobno ma powstać nowa traDYCJA świecka w zabrzu, że sportem narodowym zabrzan ma być ringo , polo i golf . na miejscu górnika ma być boisko do polo i dwie całkiem nowe trybuny dla kbiców w tym jedna specjalnie dla Torcidy. podobno mają być nawet wyłożone ceratą. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza 18.08.11, 21:22 Jak mogłem tych "badan" nie zauważyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.unknown.vectranet.pl 19.08.11, 17:43 Po zakończeniu budowy autostrady A1 i jej oddaniu do użytku, inwestycje ruszą pełną parą. Cementownie przewidują rekordowe zużycie cementu w aglomeracji śląskiej już w 2012r. Jak dotąd inwestycje były uzależnione od infrastruktury drogowej...a ona jest przecież jeszcze w budowie. Więc cierpliwości, już niebawem przeżyjemy bum budowlany i w naszym Mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko cyklopa Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 24.08.11, 12:22 będzie wielkie bum budowlane jak to wszystko du .pn. ie Odpowiedz Link Zgłoś
1-smieszek Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza 24.08.11, 18:48 Nie siej wrogiej propagandy, masz tylko jedno oko. Bilbord cudny w centrum, łączka na bilbordzie też. Tam gdzie było ściernisko, będzie wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 11:24 Ja pracowałem w jednej z w firm zabrzańskiej podstrefie ekonomicznej. W tej chwili wolę być bezrobotny niż pracować za 600 złotych miesięcznie a z pracującymi sobotami, niedzielami miałem 850 złotych. Jeśli takie firmy mają tam powstać to lepiej jakby ich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.unknown.vectranet.pl 04.09.11, 19:37 Prawdziwy fachowiec z pewnością nie zatrudnił by się za 600zł miesięcznie. Znam wiele firm, które potrafią docenić sprawdzonych rzetelnych pracowników. Jeśli jesteś pewien swoich umiejętności, to czemu się tam przyjąłeś? Jakoś wierzyć mi się w to nie chce, że inne firmy nie poznały się na twojej fachowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 21:59 Chętnie poznam te firmy które doceniają pracowników. Ostatnio byłem w Urzędzie Pracy i dostałem ofertę pracy w swoim zawodzie. Oferowali nawet 2500 złotych miesięcznie ale jak się później okazało to było to tylko akwizytorstwo i tak naprawdę zarobię 1000 złotych. Jak będę miał dużą sprzedaż to zarobię więcej. Samochód swój i paliwo ja płacę. Podziękowałem im. W branży elektrycznej pracuję już prawie 30 lat i tu jest mój problem bo w niektórych firmach po prostu nie przyjmują do pracy pracowników po 45 roku życia. Szukają młodych, zdolnych, doświadczonych, dwa języki obce, dyspozycyjność i często na rozmowach kwalifikacyjnych pada takie dziwne pytanie czy mam kogoś znajomego w tej firmie. na wybory nie idę ! Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza 26.09.11, 22:11 Nie idź, bedą mieli mniej liczenia w twojej komisji wyborczej. Wcześniej wrócą do domu napić się wódki po ciężkim dniu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kierowca Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 26.09.11, 22:30 Chyba zanim wybudowali tą drogę do nikąd, robili jakieś badania czy coś takiego? Zastanawiam się tylko, skąd ona prowadzi, bo zaczynając się na ul. Ziemskiej dalej nie zapewnia dogodnego dojazdu skądkolwiek. Ziemska to totalne zadupie i chociaż na mapie jest nią dojazd ze starej autobany, to jednak jej stan techniczny jest słaby. A co z dojazdem od innych ważnych dróg, jak DTŚ czy A4? Jak z południa dojechać do tej strefy? Tego problemu nie rozwiązali. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza 26.09.11, 22:59 Zapewne liczą na transport powietrzny. To się nazywa perspektywiczne myślenie. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza 03.11.11, 16:59 Dojazd do nowej strefy był by rewelacyjny tylko trzeba by przedłużyć Aleję Wojciecha Korfantego, przeciąć 11 Listopada, dalej Tarnopolską i równolegle z Brygadzistów poprzez strefę w kierunku Rokitnicy aż do autostrady A1 Aż się prosi żeby to zrealizować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.stk.vectranet.pl 06.11.11, 00:56 ciputry ni ma,wariant awaryjny be. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Strefa ekonomiczna - terny Zabrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 20:36 Może by zgasić na razie te latarnie na tej strefie. Płacimy wysokie podatki a tam na mało uczęszczanej drodze tak po prostu marnuje się tyle prądu. Niema pracy, bezrobocie w Zabrzu szaleje a my udajemy bogatych chociaż jesteśmy zadłużeni po uszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makbet I Re: Strefa ekonomiczna - tereny Zabrza IP: *.zabrze.vectranet.pl 21.02.15, 22:26 Same uzbrojenie strefy ekonomicznej powinno zakończyć się w terminie, czyli w czerwcu. Inwestycja kosztuje 56 milionów złotych, z czego 85% uzyskano z funduszy europejskiej. Projekt zakłada budowę 8 kilometrów dróg oświetlonych ponad setką latarni. Przy nich znajdą się również ścieżki rowerowe i chodniki. Powstanie również nowe skrzyżowanie na ul. Ofiar Katynia, które udostępni dojazd od południowo-zachodniej strony strefy. Mało tego, Drogomex ustali dwa nowe ronda – na ul. Kopalnianej oraz u zbiegu ulic Goduli i Ziemskiej. Ta ostatnia ulica zostanie też wyremontowana i poszerzona, dzięki czemu udrożnione zostanie połączenie z DK88. - Projekt zakłada też budowę 20 kilometrów kanalizacji, zbiorników retencyjnych, 6 kilometrów wodociągów i 18 kilometrów ścieżek rowerowych. Powstanie też plac wokół pobliskiego pomnika ku pamięci Poległych Górników – wylicza Rafał Kobos z biura ds. inwestorów zabrzańskiego magistratu. - Jeśli nie czekają na ans jakieś niespodzianki, np. niewypały, to termin nie powinien być zagrożony. Trzeba jednak pamiętać, że część tego teren jest też objęta nadzorem acheologicznym i w przypadku napotkania elementów o wartości historycznej, konieczne będzie zatrzymanie prac na czad stosownych badań. Jak dodaje już w tej chwili kolejne firmy złozyły liste intencyjne i są zainteresowane inwestycjami w Zabrzu. Na razie kończą się prace piekarni firmy Kłos oraz trwają prace na działce wykupionej przez Metal Service Center. www.gloszabrza24.pl/samorzad/13069-cala-prawda-o-ozdobnych-rondach-w-strefie-ekonomicznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki sceptyk Re: Strefa ekonomiczna - tereny Zabrza IP: *.wieszowanet.pl 22.02.15, 20:22 Lotniska nam tylko brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuomiaż Re: Strefa ekonomiczna - tereny Zabrza IP: 95.160.253.* 22.02.15, 21:52 Czeka nas nowe,ciekawe wyzwanie. Materiały prima sort. Odpowiedz Link Zgłoś