Dodaj do ulubionych

UWAGA lokatorzy ZSM

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.11.11, 09:17
W dniu 22.11.20011 w kinie Romao godz 17 odbędzie się zebranie z prawnikiem , które dotyczy kosztów eksploatacji mieszkań ZSM. Liczymy na liczne przybycie mieszkańców
Obserwuj wątek
    • Gość: Merry101 Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 09:26
      22.11.2011 r. ale to literówka...mam nadzieje,że Rada nadzorcza ZMS się zjawi.
      • Gość: imili86 Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.11.11, 10:04
        No oczywiscie 2011:) to tak jest jak dziecko na rekach siedzi to i błedy się robi:)
        • Gość: pk Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.11, 13:01
          temat nakręcany od lat. Ludzie dalej płacą jak za zboże.
          • Gość: pipi Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.play-internet.pl 18.11.11, 14:27
            co tam dziecko na rękach,lepiej jak cała watacha pracowników siedzi na głowie:(
            • Gość: oniet Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.stk.vectranet.pl 18.11.11, 21:58

za onet.pl
              "Sąd Okręgowy w Olsztynie orzekł dziś, że prezes spółdzielni mieszkaniowej nie może ukrywać uchwał o wysokości swoich zarobków przed spółdzielcami. Tym samym utrzymał w mocy wyrok sądu niższej instancji wobec prezesa olsztyńskiego "Pojezierza" Wiesława Barańskiego.

Zarobki Barańskiego chciał poznać spółdzielca Wiesław Szmidt, który wielokrotnie prosił prezesa o udostępnienie mu kopii uchwał, w której zapisana jest krotność średniej płacy w spółdzielni - owa krotność określa wysokość bazowej pensji prezesa. Gdy spółdzielnia nadsyłała Szmidtowi te uchwały, krotność, którą otrzymuje Barański, była zamazywana. Sąd uznał, że takie praktyki są niezgodne z prawem."
              • Gość: Merry101 Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 11:49
                To może i u nas warto zapytać i poruszyć ten wątek....
                • Gość: s-nia Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.play-internet.pl 20.11.11, 17:18
                  Zarobki prezesa i pracowników BEZWZGLĘDNIE,powinny być jawne.Skoro wiemy ile zarabia prezydent miasta ,czy kraju,to taka spółdzielnia która pobiera pieniądze z MOJEGO czynszu,to co to święta krowa,i tajemnicza jak FBI ?
                  A klub KWADRAT?Ile osób tam pracuje?W Operze bytomskiej w dziale organizacji-3.A klub,który robi raz w miesiącu wycieczki dla emerytów,ilu ma pracowników?I co tam robią oprócz bujania się?
                • Gość: gość Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: 195.82.191.* 24.11.11, 15:37
                  do Merry101 tak zapytaj odpowiedź bedziesz miała z pierwszej ręki od BB, zapytaj ile jego tatuś zaczyczył sobie za krótkie bo krotkie, zakończone w amosferze skandalu prezesowanie, zapytaj ile zarabia BB skoro zrezygnował z diety poselskiej. ( tu uczelnia, tam zlecenie; tu kancelaria, tam stowarzyszenie; no i oczywiście posłowanie; niezły maratończyk; chyba to wszystko w biegu robi ?
                  Ku przemysleniu: Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego
                  • Gość: rafi Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.bnet.pl 24.11.11, 23:06
                    > do Merry101 tak zapytaj odpowiedź bedziesz miała z pierwszej ręki od BB, zapytaj
                    > ile jego tatuś zaczyczył sobie za krótkie bo krotkie, zakończone w amosferze
                    > skandalu prezesowanie,
                    Może to Ty mnie w takim razie oświecisz w temacie? Słyszałem o tym, że ojciec BB był prezesem ZSM, ale mam sprzeczne opinie, jedni twierdzą, że był tym prezesem bardzo długo i po nim działkę odziedziczył Z.Borówka, słyszałem też że był prezesem, ale wcale niedługi i bardzo dawno temu. Jaka jest prawda?

> zapytaj ile zarabia BB skoro zrezygnował z diety poselskiej.
                    > ( tu uczelnia, tam zlecenie; tu kancelaria, tam stowarzyszenie; no
                    > i oczywiście posłowanie; niezły maratończyk; chyba to wszystko w biegu robi ?
                    > Ku przemysleniu: Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego
                    Jakbyś był na spotkaniu to pewnie byś się utwierdził w przekonaniu, że rzeczywiście BB zajmuje się b.wieloma sprawami. Są to jednak sprawy związane z jego wykształceniem, więc pisanie że 'jak ktoś jest od wszystkiego ...' to taki strzał kulą w płot. To nie ta historyjka :) Na uczelni nie wykłada kafelek, w kancelarii nie jest informatykiem - wszędzie prawo :)

Jakbyś był na spotkaniu to byś zobaczył, że BB nie zna się na wszystkim, bo do opowiadania odnośnie nieprawidłowości w rozliczaniu C.O. zaprosił gościa, który się na tym zna, sam zaznaczając, że na sprawach technicznych się nie zna :))))
                    • Gość: gość Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: 195.82.191.* 25.11.11, 12:17
                      byłem i słyszałem; na początku reklama biura poselskiego; dalszy ciag to same obietnice rzadnych konkretów, a to wystąpienie "eksperta" to mim zdaniem wielka porażka fscet kompletnie nie umiał się wysłowić;odniosłem wrażenie,że sam do końca nie wiedział o czym chciał mówić; chyba dlatego tak szybko BB mu podziekował;jeżeli tacy są eksperci BB do walki ze spółdzielnią w sprawie ciepła, to ja za taką pomoc dziękuję
                      • Gość: rafi Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.play-internet.pl 25.11.11, 15:32
                        > byłem i słyszałem; na początku reklama biura poselskiego; dalszy ciag to same
                        > obietnice rzadnych konkretów, a to wystąpienie "eksperta" to mim zdaniem wielka
                        > porażka fscet kompletnie nie umiał się wysłowić;odniosłem wrażenie,że sam do
                        > końca nie wiedział o czym chciał mówić; chyba dlatego tak szybko BB mu podziekował
                        > jeżeli tacy są eksperci BB do walki ze spółdzielnią w sprawie ciepła, to ja
                        > za taką pomoc dziękuję

Drogi gościu,
                        Jeśli chcesz w kogoś rzucać oskarżeniami to najpierw sprawdzaj co sam piszesz. Rzadne to się pisze trochę inaczej, chyba że chodziło Ci o inne słowo :)
                        Ekspert miał problem z wysłowieniem, ale ja sam miałbym, gdybym występował na takiej pełnej sali. Pan ekspert zresztą powiedział, że nie jest nawykły do takich przemówień (miał też problem z mikrofonem).
                        Ekspert powiedział kilka trafnych uwag. M.in. to, że spółdzielnia nie daje nam w wyliczeniach bardzo wielu informacji (wymaganych prawem) jak ilość ciepła zamówionego, zużytego - na dany budynek.
                        BB powiedział, że sprawa z reklamacją ciepła nie jest i nie będzie prosta.

Jeśli czepiasz się reklamy biura poselskiego (na którą nie zdążyłem, bo trochę się spóźniłem) to sądzę, że czepiasz się bezpodstawnie. Jaki cel byłby w reklamowaniu swojego biura? Przecież świadczyć ono będzie usługi dla ludzi, więc jak najbardziej dobrze, że zostaliśmy o tym poinformowani. Gdyby BB zrobił takie spotkanie we wrześniu - przed wyborami - zgoda - można byłoby podciągnąć to pod kampanię wyborczą, ale teraz po wyborach? Większość posłów ma nas głęboko gdzieć i przypomną sobie o naszym istnieniu za kilka lat :) - BB jest tutaj pod tym względem wyjątkowy, bo stara się dla nas (niech będzie, że jakoś przypodobać) bez żadnego konkretnego celu. Nie powiesz mi, że chłop przymiera głodem i szuka na siłę sobie klientów, skoro sprawę dla jednego spółdzielcy prowadzi za 1zł netto :)
                        Moim zdaniem - oprócz osobisto-rodzinnych powodów (ojciec Budki) - BB kieruje się po prostu bezinteresownością. To co robi może mu się przyda za kilka lat, jak będzie się starał o reelekcję, albo o stanowisko prezydenta miasta, ale powiem tak: jeśli poseł, radny, prezydent - będzie zabiegał o elektorat przez cały czas trwania kadencji, a nie tylko na 2 miesiące przed wyborami - to ja jestem za takim rodzajem uprawiania polityki. BB ma - jak na razie - mój głos w następnych wyborach do Sejmu.
    • Gość: rafi Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.bnet.pl 22.11.11, 23:39
      Przybyłem, zobaczyłem i ... dostałem opadu szczęki - pełna ROMA!!! :)
      Czegoś takiego się nie spodziewałem - w sensie pozytywnym naturalnie. Budka mówił długo, ale na temat, ciekaw jestem jak do opiszą nasze media, bo ludzi z mikrofonami i z fleszami było sporo - sądzę, że przynajmniej część z nich to pracownicy gazet ;-)
      • Gość: Armando Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.unknown.vectranet.pl 23.11.11, 07:21
        Jak sądzicie ,czy jakieś konkretne efekty tego spotkania nastąpią ?
        • Gość: sosnica Re: UWAGA lokatorzy ZSM IP: *.net.brewet.pl 23.11.11, 10:52
          Sadze, ze tak - Budka wydaje sie byc bardzo zdeterminowani. Wczoraj ludzie zrozumieli tez, ze nie sa sami, a przede wszystkim, ze jest w nas jakas sila, ktora moze zmienic porzadek rzeczy.
          Jestem dobrej mysli, ale oczywiscie czeka nas wszystkich sporo pracy.
          Ja po tym spotkaniu wiem, ze musze przeksztalcic swoje mieszkanie w pelna wlasnosc i to do konca roku mam zamiar zrobic :)
      • Gość: Ania GW opisała... IP: *.pasjo.net 23.11.11, 08:01
        katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,10692581,Slone_oplaty_za_cieplo__Nawet_kilka_tysiecy_doplaty.html
        • look.recja Re: GW opisała... 23.11.11, 08:29
          forum.gazeta.pl/forum/w,120,130902741,130902741,ZBM_dosc_przewalow_na_wspolnotach_mieszkaniowych.html
          • Gość: mieszkaniec Re: GW opisała... IP: *.play-internet.pl 23.11.11, 11:16
            Jak sobie debile wybrali tak mają.
            • Gość: rak Re: GW opisała... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.11, 12:51
              gadu gadu a płacą wszyscy więcej. Ciekawe czemu Budka nie był taki aktywny jako radny? Jestem za a nawet przeciw patrz Więcław.
              • Gość: Merry101 Re: GW opisała... IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 15:32
                A jaki był...przecież pomagał i nadal pomaga spółdzielcom.
                A co do wyborów ...to tak jak w zabrzu poszłam do wyborów ale mój głos nie był pewnie liczony gdyż jak wiadomo urny z głosami przed liczeniem zostały wyniesione w niewiadome miejsca..
                • Gość: jas Re: GW opisała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 16:38
                  to nie jest pomoc to jest chec zemsty i chora ambicja
                • Gość: rafi Re: GW opisała... IP: *.hellnet.pl 23.11.11, 17:31
                  Co do wyborów to nie byłbym taki przekonany, że zostały sfałszowane. Sądzę, że ich wynik mógł być taki jaki został podany. Jeśli Borys Budka powiedział, że z jego bloku na Walnym pojawiło się 7 (SIEDMIU) przedstawicieli, a strona przeciwna była bardzo zmobilizowana, to naprawdę można było uzyskać taki efekt jaki został ogłoszony, że stara RN staje się nową RN :)

Powiedział też (BB), że na ADS Zachód mało brakowało a byłby sukces (nasz). To znaczy, że może jesteśmy znacznie bliżej zmiany obecnego układu władzy niż nam się wydaje.
                  • Gość: osiedlematejki Re: GW opisała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 18:18
                    ZSM utrudniala jak mogla uczestnictwo w zebraniach.
                    Poza tym ludzie sa zniecheceni wieloletnimi doswiadczeniami, ze na nic i tak wplywu miec nie beda.
                    Budka robi kawal dobrej roboty.
                    • Gość: Merry101 Re: GW opisała... IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 20:16
                      Poza tym kto robi spotkania ze spółdzielcami o godzinie 15 jak ludzie są w pracy...ci co dotrą to emeryci którymi łatwo się manipuluje i wciska kity.
                      • Gość: rafi Re: GW opisała... IP: *.bnet.pl 23.11.11, 21:18
                        > Poza tym kto robi spotkania ze spółdzielcami o godzinie 15 jak ludzie są
                        > w pracy...ci co dotrą to emeryci którymi łatwo się manipuluje i wciska kity.

Rozumiem, że Mery nie była na spotkaniu, które było o 17-ej tylko na jakimś innym o 15-ej :)
                        • Gość: osiedlematejki Re: GW opisała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 21:50
                          Mery maial na mysli walne zebrania.
                          • Gość: rafi Re: GW opisała... IP: *.bnet.pl 23.11.11, 22:07
                            > Mery maial na mysli walne zebrania.

No chyba, że tak ... :)
                            • Gość: Merry101 Re: GW opisała... IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 09:51
                              Chodzi mi o te zebrania na które spółdzielnia rozsyła zaproszenia za pomocą Pań sprzątających...a te ostatnie miało miejsce w marcu tego roku o godzinie 15.00 w szkole na koperniku...a może się mylę i dostałam inne zaproszenie...
                      • sielke1981 Re: GW opisała... - do MERRY 24.11.11, 07:58
                        która to część Walnego Zebrania odbywała sie o godzinie 15?
                        Odpowiem : żadna. Chyba, że myśli Pani o tych przeprowadzanych w soboty, ale w tym przypadku komentarz tym bardziej sensu nie posiada.
                        Zresztą, większośc Pani wpisów pozbawiona jest podstaw merytorycznych, opluwanie bez argumentów, szczekanie. Na pytania nie umie Pani udzielić odpowiedzi.
                        Apeluje (myślę, że kilka osób podzieli zdanie) - prosze szanowac czas innych i pisac choć troche na temat, na temat na który posiada się jakąś FAKTYCZNĄ wiedzę, albo może wyżyc się jakos w inny sposób?
                        PS nie chodzi mi o temat akurat ZSM szczególnie( bo spodziewam się od razu ataku- NIE jestem pracownikiem ZSM). Po prostu żal tylko tego forum, mogłoby służyć innym celom.
                        • Gość: Merry101 Re: GW opisała... - do MERRY IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 09:57
                          Proponuje zatem omijać wątki z ZSM bo póki co jest demokracja i każdy ma prawo wypowiadać się i pisać na tematy jakie go interesują.
                          Poza wątkami opluwającymi włodarzy miasta ,afery ,brud w mieście...itp. to nie ma nic...czyli tym żyją ludzie...a może sam coś zaproponujesz dla podywższenia poziomu forum ...może nauczysz nas jak jeść bułkę przez bibułkę...czekam...chętnie się naucze merytorycznego pisania na forum.
                          ZSM się musi zacząć liczyć z ludźmi bo w nich siła ...
                          • sielke1981 Re: GW opisała... - do MERRY 24.11.11, 10:23
                            nie chodzi o niski poziom forum, nie wspomniałam o tym ani słóweczkiem. ;-)
                            Post dedykowany był WYŁĄCZNIE TOBIE i traktował WYŁĄCZNIE o Twoich wpisach.

To tylko moje zdanie. Jak najbardziej jestem za dyskusją na różne tematy ale jak sama wyżej prezentujesz - ja jestem za rzeczową dyskusją a Ty za opluwaniem. To zdecydowanie nie mój styl rozmowy. I tyle na ten temat.

• Gość: Merry101 Re: GW opisała... - do MERRY IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 11:14
                              Aha...no to czekam na wskazówki mistrzu pióra...
                              Jak pisać dobrze o czymś co wywołuje tak somo pozytywne uczucie jak myśl o ZUS może ja po prostu nie cierpie niesprawiedliwości i wymagam czegoś od kogoś komu płacę...nie moją zasadą jest"czy się stoi czy się leży..." ja za swoją pracę otrzymuję wynagrodzenie a gdyby mój szef usłyszał ton takim jak z człowiekiem rozmawiają w naszym ADM to bym już nie pracowała. Strach się bać ,że ktoś może mieć poczucie wspaniałości bytu takiego tworu jak ZSM.
                              Co do mojej osoby to prawem Twoim jest nie czytać nie oglądać moich wpisów...to też proponuje uczynić ;) Milusiego dzionka.
                            • Gość: mig Re: GW opisała... - do MERRY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.11, 11:16
                              i tak zakończyła się dyskusja o szlachetnych działaniach radnego/posła na rzecz wykrycia sprawców zawyżonych cen CO w ZSM the end
                              • Gość: osiedlematejki to nie koniec, choc pracownicy ZSM tego pragna:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 14:34
                                Bo uporzadkowanie spraw w ZSM grozi przede wyszystkim zredukowaniem przerostu zatrudnienia, wprowadzeniem dyscypliny pracy (zadnych zakupow i fuch w godzinach pracy) itp.
                                • Gość: popis Re: to nie koniec, choc pracownicy ZSM tego pragn IP: *.play-internet.pl 24.11.11, 16:27
                                  Męczy mnie duża ilość do czytania.Ale spojrzałem na ostatni post i jestem bardzo ZA.
                                  Wykurzyć paniusie, ci się strasznie nudzą w tej robocie,a siedzi ich tam tyle,ze aż ciemno,
                                  I fertyk z FUCHAMI cuchnących wczorajszym (i dzisiejszym ) piwem.
                                  Kiedy to zacznie działać jak w normalnym świecie?
                                • mat.cz Re: to nie koniec, choc pracownicy ZSM tego pragn 24.11.11, 19:24
                                  zobaczcie ile mamy do utrzymania ludzi

ADS „Centrum”

Zabrze, ul. Sobieskiego 21

tel. 32 271 29 36

Kierownik ADS – Bogusław Kucharski

ADS „Południe”

Zabrze, ul. Ślęczka 8

tel. 32 271 24 35

Kierownik ADS – Grażyna Koralewska

ADS „Zachód”

Zabrze, ul. Wolności 123

tel. 32 271 43 50

Kierownik ADS – Zenona Alechnowicz

ADS „Helenka”

Zabrze, ul. Baczyńskiego 6

tel. 32 272 23 72

Kierownik ADS – Zofia Gajdzik

ADS „Zaborze”

Zabrze, ul. Struzika 14b

tel. 32 271 50 85

Kierownik ADS – mgr Halina Widerska

ADS „Północ”

Zabrze, ul. Ciołkowskiego 16

tel. 32 273 42 75

Kierownik ADS – Violetta Weszka

mam jeszcze jedno pytanie ile trzeba dopisac pracowników (fachowców w zielonych mundurkach) do każdej z administracji

kogo dziś stać na taką armię ludzi ????
                                  • Gość: rafi Re: to nie koniec, choc pracownicy ZSM tego pragn IP: *.bnet.pl 24.11.11, 21:57
                                    > zobaczcie ile mamy do utrzymania ludzi

Być może jest to jakiś argument, ale jak dla mnie - tylko częściowy i mało istotny. On raczej jest wynikiem, a nie przyczyną. Mnie w chwili obecnej nie interesuje struktura zatrudnienia w ZSM, choć na pewno nie jest to temat, który sobie odpuszczę, jeśli uda się załatwić inne sprawy.

Proszę sobie zadać pytanie - czy jak zwolniona zostanie połowa pracowników to nagle spółdzielnia zacznie lepiej funkcjonować? Zapewne nie, a pewnie się nawet to pogorszy (o ile jeszcze może), bo przecież zostałaby zniszczona struktura, w której ludzie pracują od lat.

Tak naprawdę podstawowym problemem, który przynajmniej dla mnie jest najbardziej palący to zmiana Rady Nadzorczej na taką, która zacznie robić porządki w ZSM, a przede wszystkim zacznie od:
                                    1. słuchania co mają do powiedzenia członkowie/lokatorzy
                                    2. skończenia z policyjnym i wrogim podejściem do członka/lokatora
                                    Jeśli w tym celu trzeba będzie odwołać zarząd i powołać w jego miejsce inny to niech tak zostanie zrobione. Jeśli w tym celu trzeba będzie zmienić strukturę zatrudnienia w spółdzielni - proszę bardzo. Jeśli w tym celu będzie konieczne uczynienie czegokolwiek jeszcze - jestem na to otwarty.

Zapewne jestem 'rozzuchwalony' przez częste obcowanie ze zdrową spółdzielnią (tak - takie istnieją) i zdrowymi wspólnotami (to akurat chyba nikogo nie dziwi), gdzie właściciel mieszkania czuje się naprawdę właścicielem mieszkania i wspólnym właścicielem dobytku wspólnego jakim jest blok.

Jestem właścicielem mieszkania spółdzielczego w naszej ZSM. Jak przychodzę na ADS czuję się jak petent (to jeszcze pół biedy), jak przychodzę na Ślęczka czuję się jak intruz, albo kosmita (czego on chce - widzę to w oczach, minach i gestach). Ja tak NIE CHCĘ. Ja chcę normalności. Chcę aby choć prawa spółdzielcze były respektowane - abym mógł pójść do spółdzielni i nie odbijał się od drzwi do drzwi próbując załatwić najprostsze sprawy. To nie ja jestem od ich rozwiązywania - ja mam od tego zarząd, który w formie funduszu eksploatacyjnego i możliwe, że także w formie dodatkowych opłat do niego, pobiera za to wynagrodzenie - wcale zresztą niemałe jak się sprawdzi stawki w typowych wspólnotach mieszkaniowych.

Nie chcę być zrozumiany źle. Ja nie chcę mieć możliwości poniewierania prezesem, jak to ma miejsce w wielu małych spółdzielniach, czy wspólnotach, ja nie chcę za wszelką cenę płacić mniej. Ja się zdecydowałem mieszkać blisko 10 lat temu w tych zasobach wiedząc jakie są opłaty. Powiem więcej - ja wiedziałem, że ZSM nie ma obiegowo zbyt wysokich notowań jeśli chodzi o fachowość, uczciwość, demokratyczność relacji. Nie sądziłem jednak, że jest aż tak źle.

Ja chcę normalności i po spotkaniu w ROMIE z posłem Budką zaczynam wierzyć, że to co jest - można zmienić, że może być lepiej, albo przynajmniej trochę lepiej.
                                    • Gość: osiedlematejki Re: to nie koniec, choc pracownicy ZSM tego pragn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 00:24
                                      Wiesz co? Jakbys wyglosil ten tekst do pracownikow ZSM, to na bank uznaliby Cie za kosmite;)
                                      Mentalnosc tych ludzi jest chyba nie do naprawy. To sa lata pracy w demoralizujacej atmosferze, lata nasiakania pogarda dla czlonka/mieszkanca ZSM.
                                      Tylko dobry menadzer, potrafiacy wprowadzic dyscypline pracy, potrafiacy rozliczac pracownikow z efektow pracy, wymagajacy od pracownikow, aby szanowali swego pracodawce, czyli nas czlonkow/mieszkancow ZSM, jest w stanie przeorac te betonowe lepetyny.
                                      Oczywiscie, nawet w ZSM znajdzie sie troche normalnych i rzetelnych pracownikow. Ale sa w mniejszosci, zdecydowanie.
                                      • Gość: Merry101 Re: to nie koniec, choc pracownicy ZSM tego pragn IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 11:25
                                        Ich zachowanie to kwestia dobrego wychowania a raczej braku w przypadku tych mniej rzetelnch czy uprzejmych.
                                        A co do reszty powyższych postulatów to się zgadzam.
                                        Mam porównanie z wspólnotą moich rodziców gdzie zarządca pyta się o wymiane płytki podłogowej o zdanie właścicieli. Wkońcu płacą za to.
                                        Ja też nie jestem zdania,że pracownicy ZSM są zbędni i mają mnie zadek lizać ale wymagam zrozumienia i troche dobrej woli w pracy.
                                        W moim rejonie Pani opiekująca się nami wrzeszczy lub nie dopuszcza do głosu każdego kto zadzwoni lub zjawi się osobiście w biurze a w momencie,gdy ona popełni błąd(a łapiemy ją na tym dość często z sąsiadami) to uśmiecha się głupio i udaje ,że nic się nie stało.

Co do Budki to nikt nie jest omnibusem ale może posiłkować się fachowcami w danych dziedzinach. Moim zdaniem to jedyna osoba w Zabrzu która się zobowiązuje czynnie nam pomagać w codziennych problemach z administracją ZSM ...widzicie innych chętnych ...bo ja nie! Boją się czy mają to w tylnej części ciała?
                                        • Gość: ciekawy Re: to nie koniec, choc pracownicy ZSM tego pragn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 22:06
                                          A jaka była frekwencja na walnych zebraniach? Czy będą wreszcie jakieś zmiany w tym b...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka