Gość: ewa IP: *.bnet.pl 25.01.12, 10:24 Za 9 miesiecy zuzylam wody za 1051 zl .Wodomierze sprawne.mieszkam sama zanadto duzo nie pije -basenu w bloku jeszcze nie mam ,A U WAS JAK???????POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: ile placicie za wode????? IP: *.stk.vectranet.pl 25.01.12, 15:45 Stanowczo za dużo - dwoje dorosłych i trzylatek - ok.200 zł/m-c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi :) Re: ile placicie za wode????? IP: *.stk.vectranet.pl 25.01.12, 16:34 Jezeli chodzi o wodę, to robią nas wszystkich w balona. Wszędzie tak bulimy, a podobono szykuje się nowa podwyżka. Jak się przeciwstawić temu ciąglemu dojeniu z nas pieniędzy ? Macie jakieś prpozycje ? Monopolista - Wodociągi Miejskie, wykończą nas finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: ile placicie za wode????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 17:21 Cene wody ustala prezydent miasta!!!! A jesli chodzi o zuzycie to mialam 30m3 od listopada do poczatku stycznia: jakies 360 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 w ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 19:49 12,54zł za m3 woda zimna w ZSM. od Kwietnia do Grudnia zużyliśmy wody za kwotę 1103,52zł Rodzina 3osobowa. Od stycznia nowe stawki zapowiadali ale nie wiem jak to faktycznie wygląda. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi :) Re: Wspolnota mieszkaniowa. IP: *.stk.vectranet.pl 25.01.12, 20:46 Mnie za pare dni przyjdzie rozliczenie za ciepłą i zimną wodę. Wodą gospodarowałam oszczędnie, ale boję się rachunku. Od kwietnia do stycznia kazdego miesiąca płaciłam zaliczkowo odkoło 90 zł. UOKiK już zabrał się za kilku monopolistów w paru miatach, moze powinien zabrać się za naszego monopolistę ? Chyba najwyzszy czas ! Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Wspolnota mieszkaniowa. 25.01.12, 21:16 nic na to nie poradzimy, jedno co, to proponuje- takie cacko ; oszczednosc do 50% wody www.ferro.pl/produkt-perlator-ferroairmix-3300-PCH4VL.html Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: Wspolnota mieszkaniowa. 25.01.12, 22:09 Dzięki za dobrą radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: w ZSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 23:42 9 m3/miesiac na trzy osoby???? Jak Ty to robisz? U mnie na 2 osoby dorosle wychodzi min.12 m3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 w ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 09:04 U mnie się nie oszczędza wody bo mam małe dziecko,pralka chodzi co 2gi dzień, może musisz kupić nową spłuczkę lub pralkę i pomyśleć nad tym gdzie idzie ci najwięcej wody,może masz zmywarkę,masz wanne czy prysznic ?U mnie było większe zużycie ale od kiedy się temu przyjżałam i kupiłam nową spłuczkę to wody mniej idzie wierz mi można się zdziwić. Co do postu Paździocha to fakt te wkrętki na baterie się sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom jednorodzinny Re: w ZSM IP: *.opera-mini.net 26.01.12, 10:18 3 osoby średnio miesięcznie 3,75 m3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: w ZSM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.12, 10:30 władza lokalna kocha bezradnych mieszkańców, których naciąga, okrada przez swoje spółki.Czas zmienić władzę ze SKUTECZNEJ na normalną kontrolowaną społecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 w ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 11:30 Na osobę ale chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: w ZSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 14:03 Mam sprawna spluczke, mam wanne, ale nie kapie w wypelnionej tylko uzywam prysznica. Nie mam zmywarki. Tez czesto piore, co 2-3 dni. Pralka stosunkowo nowa, ale nie uzywam funkcji oszczedzania wody, bo przedkladam dobrze wyplukane pranie (alergie) nad oszczednosc wody. Czesto myje rece, ale to chyba nie moze byc przyczyna;) A niecale 4 m3 na 3 osoby to jakis hardcor:) Albo wysoce proekologiczna postawa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waryniol Re: w ZSM IP: *.stk.vectranet.pl 26.01.12, 15:11 warto przypilnować sąsiadów, którzy robiąc remonty spuszczają bez zgody administratora budynku wodę z pionu, nie ponosząc przy tym kosztów, albo tacy którzy z grzejników spuszczają wodę do kąpieli, tak, tak, to nie żart, a autentyczny fakt, wodę zanim trafi do naszych wodomierzy "liczy" wodomierz zbiorczy, potem lewe ubytki są dzielone na każdego lokatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: w ZSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 00:33 Ja place wg wskazan mojego wodomierza, tylko i wylacznie. I nigdy nie doliczono mi dodatkowych oplat. Wystarczy, ze ZSM ma marze na m3, z nawiazka im to starcza na pokrycie lewizn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom j Re: w ZSM IP: *.opera-mini.net 26.01.12, 15:41 Np. cała woda z pralki jest zbierana i służy do spłukiwania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: w ZSM IP: *.zabrze.vectranet.pl 03.04.13, 17:19 Ja zużywam 13 m3/ m-c. Dwie kąpiele dziennie, czasem nawet trzy, pralka, kibelek, umywaleczka i tak jakoś przecieka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom j Re: w ZSM IP: *.opera-mini.net 26.01.12, 19:31 ojej 12 m3 czyli 400 litrów na dobę czyli 16,7 litra na każda godzinę doby przez tylko dwie osoby. To dopiero hardcore. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: w ZSM 26.01.12, 21:49 Za wodę nie płacę, dary Boże za darmo pobierać się nauczyłem. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: w ZSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 00:45 No coz, moze faktycznie to hardocor, ze lubie sie porzadnie umyc, muszle splukuje woda z dolnopluka. A swoja droga, zdradz mi, gdzie przechowujesz wode z pralki? W wannie? No, to teraz rozumiem, ze nie mogac sie wykapac, masz dodatkowa oszczednosc;) A z ciekawosci jeszcze jedno pytanie: ile litrow wody potrzebujesz dziennie do higieny osobistej (prania nie licze)? Skoro 3,75 m3 na 3 osoby na miesiac, to wypada 1,25 m3/osobe. To daje dziennie 41 litrow. Kilka wizyt dzennie w toalecie (splukanie muszli, umycie rak) Gotowanie, zmywanie, pranie. Z tego rachunku wychodzi, ze na kapiel czy prysznic nie ma juz szans, bo na w/w czynnosci wody z tego limitu nie starczy:) Jestes gornikiem i kapiesz sie w lazni kopalnianej?;) Ale co z pozostalymi czlonkami rodziny?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom j Re: w ZSM IP: *.opera-mini.net 27.01.12, 01:31 W wiadrach w pralni do tego dochodzą inne rozwiązania jak np. specjalny własnego patentu sposób prania czy pomywania. Używam wode z lodówki, kto wie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: w ZSM 27.01.12, 08:03 a mozecie mi zdradzic ile placicie za wymiane wodomierzy ,ciepla i zimna u tych fachowcow z zsm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: w ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.12, 09:26 Jak już pisałam w innym wątku, to masz we własnym zakresie. Oni tylko przychodzą spisują odbiór wymiany,stan ze starego i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w ZSM IP: *.stk.vectranet.pl 27.01.12, 20:12 4 wodomierze x 35 zł - 140 zł razem Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: w ZSM 28.01.12, 19:56 a skad ten cennik ? ! i daczego tak drogo ! jednak uslugi w zsm sa bardzo drogie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w ZSM IP: *.stk.vectranet.pl 28.01.12, 23:13 Ano cennik znikąd, a dlaczego akurat tyle? Ponieważ 140 zł to była odpowiedź Panów na zapytanie - "ile"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: w ZSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 17:11 zrób to sam i problem z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w ZSM IP: *.sccs.pl 14.03.12, 09:00 ja mam taniej 4,7 za m3 + opłata stała 4,5 z której są wymieniane liczniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik Re: ile placicie za wode????? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 23:49 Praktycznie tyle co Kielonek za wódk................................czyli jak za wodę stanowczo z drogo:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donos_i_ciele Re: ile placicie za wode????? IP: *.zabrze.vectranet.pl 08.03.12, 22:32 Mieszkańców Zabrza czeka podwyżka wody. Od 31 marca zapłacą za metr sześcienny wody i ścieków - 12,95 zł, więcej o 1,34 zł. Ale to nie koniec podwyżek. Są zaplanowane aż do 2017 roku www.fakt.pl/Woda-podrozeje-,artykuly,147178,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: ile placicie za wode????? IP: *.215.197.106-internet.zabrze.debacom.pl 13.03.12, 17:19 do 2017 roku te pijawki same się wykończą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzaba Re: ile placicie za wode????? IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 10:13 Splukany klop to obecnie wyznacznik bogactwa i statusu materialnego jak kiedys talez anteny satelitarnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijanka Re: ile placicie za wode????? IP: *.zabrze.vectranet.pl 09.03.12, 11:30 kijance i człowiekowi, woda jest niezbędna do życia. zróbmy coś wspólnie zeby nie zabierano nam tego, bez czego nie mozemy żyć. wiem, że wody zaczyna brakować i ceny mają ograniczyć zużycie wody, ale jest jakaś granica podnoszenia cen za wodę. w naszym mieście ta granica już została przekroczona proszę nie argumentpwać tym, ze w innych miastach ceny za wodę są wyższe i dlatego u nas też należy te ceny podnosić. niech monopolista raczej pomyśli o tym jak zracjonalizowac zużycie wody i przestanie nam czyścić kieszenie z pieniędzy. Ceny za prąd już poszly w górę, ceny za gaz pójdą w górę za kilka dni, równocześnie z podwyżką cen za wodę oraz wszelkie inne opłaty związane z utrzymaniem naszych mieszkań, a takze podatki płacone na rzecz miasta. Za chwilę nawet Ci, kotrzy jeszcze w jakiś cudowny sposób radzą są z tym wszyskim,zostaną rozłożeni na "lopatki". Wymyślmy coś wspólnie żeby przeciwdziałać temu. Ludzie w pokojowy sposób i bez większych awantur przeciwstawili się ACTA. Moża warto pójść za ich przykładem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan z hermisza Re: ile placicie za wode????? IP: *.bnet.pl 13.03.12, 14:23 Sprzeciw przeciwko podwyzkom cen wody, Zadanie odciecia cieplej wody -ja zamierzam tak zrobic ,32 zl za metr to juz gruba przesada. Zorganizujmy sie np 21 marca pod spoldzielnia mieszkaniowa ????!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: ile placicie za wode????? IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.03.12, 15:51 Ale czego wyście się spodziewali po rządach Platformy? Wiadomo było, że ceny poszybują w górę! Jak widać, Polacy zniosą jeszcze większe obciążenia. A jak przyjdzie pora nowych wyborów, to zaślepieni rodacy wybiorą znowu mniejsze zło? Pozostało Wam tylko jedno - PŁACIĆ i skamleć na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: ile placicie za wode????? IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.03.12, 21:46 Proszem mie nie przypisywać do PeŁo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan z hermisza Re: ile placicie za wode????? IP: *.bnet.pl 13.03.12, 21:54 Z polityka to nie ma nic wspolnego -za wode placimy wszystcy obojetnie z jakiej partii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: ile placicie za wode????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 00:09 A co ma wspolnego PO z podwyzkami Manki? Puknij sie w ten pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: ile placicie za wode????? 14.03.12, 07:20 Gość portalu: wyborca napisał(a): > Ale czego wyście się spodziewali po rządach Platformy? Wiadomo było, że ceny po > szybują w górę! Jak widać, Polacy zniosą jeszcze większe obciążenia. A jak przy > jdzie pora nowych wyborów, to zaślepieni rodacy wybiorą znowu mniejsze zło? > Pozostało Wam tylko jedno - PŁACIĆ i skamleć na forach. Zawsze możesz iść do kościoła po wodę.........święconą, ponoć jeszcze za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: ile placicie za wode????? IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.03.12, 21:17 Zastanawiająco łatwo i łagodnie elektorat PO aprobuje wszechobecną drożyznę. Dla was cena za benzynę 10zł/L i tak nie będzie wysoka, bo tak twierdzić będzie wasz Donald. Moi drodzy, bezpośrednio czy pośrednio ceny nawet za wodę uzależnione są od polityki rządzących. Bo miasto musi pozyskiwać coraz to większe środki do swej kasy!. Budżet naszego miasta w podobnie jak my obywatele, odczuwa lawinowo rosnące ceny. Miasto musi przecież wydawać kasę na bieżące wydatki, a one są coraz to większe. Usługi, materiały - wszystko to idzie do góry - miasto też dostaje po kieszeni. Więc nie dziwmy się, że skoro paliwo, żywność, usługi idą w górę, to i woda podrożeje. Tak trudno to zrozumieć? Mam wrażenie że dla elektoratu PO, może to być za skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: ile placicie za wode????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 22:41 Jak ta mańka na prima aprilis podniesie na prowda cena wody o 20 % to jo byda splukiwac hajziel ino ros dzinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: ile placicie za wode????? 15.03.12, 07:11 Gość portalu: wyborca napisał(a): > Mam wrażenie że dla elek > toratu PO, może to być za skomplikowane. DOPISZ JESZCZE COŚ TAKIEGO JAK PONAD 300 BANIEK ZA TZW.STADION DLA AWANTURNIKÓW TAK NA MURAWIE JAK I TRYBUNACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: ile placicie za wode????? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.12, 07:33 Zwykli mieszkańcy maja nadzieję, że ta pseudo elita "utopi się" w tej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik Re: ile placicie za wode????? IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.03.12, 10:03 biznes.onet.pl/woda-zdrozeje-o-400-procent,18496,5058672,1,prasa-detal ... dopiero się zaczynają POdwyżki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: ile placicie za wode????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 21:50 Jak żyć pani Gulik? Przesadza Pani s tymi potwyszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guliktaucher Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.zabrze.vectranet.pl 21.03.12, 22:55 kiedyś prezes,niedawno wiceprezes.Kto nastepny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peja Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.zabrze.vectranet.pl 31.05.12, 22:09 Podwyżki dla Zarządu trzeba czymś skutecznie pokryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.12, 20:52 Ciekawe ile procent ceny wody to koszty biurokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 19:45 Woda i czynsze durś drożejom, bo MMS robi dugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.06.12, 12:18 myję się często,bo chcę pomóc Górnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.zabrze.vectranet.pl 22.01.15, 21:32 Dziś w TVP INFO był ładny reportaż z Ostrołęki(koszta wody,podgrzania wody,zarządu,wyborów składu) o tamtejszej Spółdzielni Mieszkaniowej.Może przez posła B.Budkę sprokurować takowy reportaż z zabrzańskiej SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkanka Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.15, 13:48 Czy wy wiecie, ze cena wody w ZPWiK na fakturach wynosi 10,37 a ZSM bierze ponad 15 zł a za ciepłą wodę ponad 10 zł na kubiku wicej niż opeiwaja faktury ZPEC-u. Czy ktoś coś robi w tej sprawie? Jest jakies stowarzyszenie? Przecież to podłe i zdzierstwo w bały dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.zabrze.vectranet.pl 07.05.15, 16:23 Ceny wody są skandaliczne. Strach odkręcić kurek. Mieszkańcy zróbmy z tym coś, skrzyknijmy się i protestujmy przeciw niewyobrażalnemu drenażowi naszych kieszeni. Jesteśmy miastem w którym cena wody jest jedna z najwyższych w Polsce. Radni którzy zostali wybrani przez nas w ostatnich wyborach samorządowych, zamiast bronić naszych interesów, klepnęli kolejną podwyżkę cen wody. Te ceny wody są nie do przyjęcia. Ogromne ceny wody spowodowały to, że wszyscy zaczęliśmy bardzo oszczędzać wodę, co spowodowało to, że wpływy z tytułu zużycia wody drastycznie spadły. Zatem co zrobić w związku z tym ? Podnieść cenę wody, żeby wpływy do kasy były większe. Nikt jednak nie myśli o tym, że odniesie to dokładnie odwrotny skutek, bo wodę jeszcze bardziej będziemy oszczędzać i tym sposobem, nasi mędrcy spowodują to, że zamiast więcej pieniędzy w kasie, będzie mniej wpływów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: cena za podwyżkę wody? IP: *.zabrze.vectranet.pl 07.05.15, 17:24 Jestem tego samego zdania, że cena wody jest niesamowicie wysoka. Ja na osiedlu Matejki za 1m3 wody zimnej płacę 15,56zł. Skutek tego przeniesie się na mniejsze korzystanie z niej a co za tym idzie rzadsze sprzątanie itp. Dla porównania w Oświęcimiu płaci się ok. 6zł/ m3 wody zimnej. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi-zabrze Re: cena za podwyżkę wody? 07.05.15, 23:32 Gość portalu: miszkanka napisał(a): > Czy wy wiecie, ze cena wody w ZPWiK na fakturach wynosi 10,37 a ZSM bierze pona > d 15 zł a za ciepłą wodę ponad 10 zł na kubiku wicej niż opeiwaja faktury ZPEC- > u. Czy ktoś coś robi w tej sprawie? Jest jakies stowarzyszenie? Przecież to po > dłe i zdzierstwo w bały dzien? Jako członek Zabrzańskiego Stowarzyszenia Mieszkańców chciałbym troszkę uporządkować pewne sprawy: 1. ZSM (Spółdzielnia) nie pobiera ponad 15zł za wodę ciepła, ale bierze taką ZALICZKĘ, którą potem rozlicza - znam zarówno tłumaczenie Spółdzielni w tej sprawie jak i mam własną opinię czemu się tak dzieje - jak ktoś zechce - mogę wyjaśnić. W każdym razie nie ma tutaj żadnego kantu oprócz tego, że zaliczki są wyższe niż być powinny, bo kalkuluje się wodę uwzględniając teoretyczny niedobór wody na poziomie 8% 2. Nie chce mi się wierzyć w to, aby ZSM pobierała wyższą opłatę za wodę ciepłą niż to wynika z faktur ZPEC. Musiałbym zobaczyć coś takiego na własne oczy, aby w to uwierzyć. Oczywiście, że ZSM nie rozlicza się z nami tak jak powinna, ale gdzieś na poziomie sumy CO+CW (centralne ogrzewanie + ciepła woda) to się bilansuje i jestem przekonany, że w każdej nieruchomości ZSM płaci ZPECowi dokładnie taką kwotę jaka jest na sumie rozliczeń z mieszkańcami. Coś o tym wiem, bo kontroluję te wydatki dla mojej nieruchomości. Co do złotówki nie sprawdzałem, ale różnice rzędu 10zł na ciepłej wodzie bym wyłapał. Naturalnie nadal niezrozumiałe dla mnie jest to, że woda ciepła kosztuje nas chyba zawsze więcej niż w ościennych budynkach nie ZSMowych (np. w SM Makoszowianka, czy we Wspólnotach). Chyba zawsze, bo dotychczas sprawdzanie rozliczenia w innych blokach zdają się to potwierdzać, ale nie mam wglądu we wszystkie rozliczenia, więc nie mogę powiedzieć, że na pewno w ZSM w każdym przypadku jest drożej. Po prostu jest drożej i nikt nie wie dlaczego ... Odpowiedz Link Zgłoś
rafi-zabrze Re: cena za podwyżkę wody? errata 07.05.15, 23:33 1. ZSM (Spółdzielnia) nie pobiera ponad 15zł za wodę ciepła Miało być oczywiście 1. ZSM (Spółdzielnia) nie pobiera ponad 15zł za wodę ZIMNĄ Przepraszam za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec bloku Re: cena za podwyżkę wody? errata IP: *.play-internet.pl 04.06.15, 17:53 www.zabrzezsm.pl/aktualnosci/komunikat-dotyczacy-zmiany-wysokosci-zaliczkowych-stawek-oplat-za-wode-i-odprowa.html Obowiązujące od 1 kwietnia 2015r. zaliczkowe stawki opłat za wodę i odprowadzane ścieki: Zimna woda – zaliczka – 15,56 zł/m³. stawka za ciepłą wodę – 42,56 zł/m³. Koszty eksploatacyjne stałe centralnie ciepłej wody zaliczka – 0,30 zł/m² powierzchni mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: cena za podwyżkę wody? errata IP: *.play-internet.pl 04.06.15, 18:02 Podaje źródło informacji , można tam samemu poczytać www.zabrzezsm.pl/aktualnosci/komunikat-dotyczacy-zmiany-wysokosci-zaliczkowych-stawek-oplat-za-wode-i-odprowa.html Obowiązujące od 1 kwietnia 2015r. zaliczkowe stawki opłat za wodę i odprowadzane ścieki: Zimna woda – zaliczka – 15,56 zł/m³. stawka za ciepłą wodę – 42,56 zł/m³. Koszty eksploatacyjne stałe centralnie ciepłej wody zaliczka – 0,30 zł/m² powierzchni mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowinki 248 Re: cena za podwyżkę wody? errata IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.06.15, 22:37 Piotr Niemiec, prezes ZPWiK na podręcznym ROR-ze zaoszczędził ponad 42 tys. zł. Ma dom o powierzchni 162 m kw., wart 610 tys. zł oraz mieszkanie, 85 m kw, za 320 tys. zł. Z tytułu pracy w ZPWiK zarobił w 2014 roku ponad 287 tys. zł. Dostał też 4800 zł z Starochorzowskiego Centrum Sportu „Sokół”. Ma skodę superb z 2011 r i renault clio z 2008 roku. Spłaca kredyty w wysokości 93,5 tys. euro oraz 103 tys. zł. nowinyzabrzanskie.pl/gospodarka/portfelu-prezesow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń Re: apel do Radnych IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.08.15, 21:01 wyborcza.biz/biznes/1,100896,18545759,jak-sie-bronic-przed-podwyzka-oplaty-za-wode-i-scieki-poskarzyc.html?biznes=katowice#BoxBizLink "aka sytuacja miała miejsce w Myślenicach. Jeden z kontrahentów MZWiK (prawdopodobnie spółdzielnia lub wspólnota mieszkaniowa) powiadomił UOKiK o podejrzeniu stosowania przez to przedsiębiorstwo nieuczciwych cen i stawek opłat. Urząd wszczął postępowanie antymonopolowe. Okazało się, że MZWiK w kosztach stanowiących podstawę ustalania cen ujął koszty reprezentacji i reklamy dotyczące: organizacji pikniku ekologicznego, konkursu dla szkół, banerów reklamowych promujących jakość wody, organizacji otwarcia stacji uzdatniania wody, publikacji tekstów sponsorowanych w gazecie, zakupu materiałów reklamowych. Tymczasem - według UOKiK - przepisy nie pozwalają przerzucać na konsumentów kosztów reprezentacji i reklamy (wydatki zostały utajnione, ale prawdopodobnie w grę wchodzą setki tysięcy złotych)." Jak widać można POwalczyć z monopolistą,tylko trzeba chcieć bronić interesów mieszkańców,a nie tylko potulnie przyjmować do wiadomości.Te sponsorowane wieści w gminnych piśmidłach,reklamy na stadionie,...,toż to takie utajnione wydatki ! Odpowiedz Link Zgłoś