Dodaj do ulubionych

VECTRA oszuści

IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 18:45
Poszukuję osób, które w ostatnim czasie zawierały umowę z firmą Vectra lub zmieniały umowę poszerzając pakiety a w ofercie promocyjnej miały otrzymać aż do dwóch miesięcy abonament za 1 zł, jednak faktury zostały wystawione bez rabatu wg stawek abonamentowych.

Na JAKIEJ PODSTAWIE SKASOWANO mój poprzedni post???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ksawery Półgrabek Re: VECTRA oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 19:00
      To że Pani post został usunięty świadczy tylko o tym że moderator/admin tego forum od czasu do czasu działa. Co mnie bardzo zaskakuje i jednocześnie niezwykle cieszy !
      W opisanym przez Panią przypadku niekoniecznie musiało dojść do oszustwa, mogła nastąpić pomyłka ,więc ferowanie takich oskarżeń jest co najmniej przedwczesne.
      • Gość: waryniol Re: VECTRA oszuści IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 19:26
        również radzę najpierw sprawę wyjaśnić i określić po czyjej stronie wynikło nieporozumienie, często gęsto wynika z winy klienta/nabywcy z braku zrozumienia niektórych kwestii lub braku zapoznania się z regulaminem
        zanim kogoś publicznie nazwiesz oszustem to warto dwa razy zastanowić się bo można ponieść konsekwencje
        • Gość: wdch_po Re: VECTRA oszuści IP: *.protonet.pl 17.08.12, 20:08
          jeśli tak uważacie
          to czy także nie można napisać że wyborcy PO
          zostali oszukani przez partie na którą głosowali?

• Gość: Aga Re: VECTRA oszuści IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 20:21
          Panowie Mądrzy.
          Nie róbcie ze mnie debila bo sama nie robiłabym go z siebie.

Regulamin znam, umowę mam, Przedstawiciel powiedział swoje, centrala wystawia faktury inaczej. Na BOK zwodzą i każą czekać.
          • Gość: Ksawery Półgrabek Re: VECTRA oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 20:34
            Droga Pani.
            Jeśli w umowie jest napisane że oferowane są przedstawione wyżej warunki a firma ich nie przestrzega, pozostaje Pani złożyć reklamacje(pisemną). Czas na rozpatrzenie reklamacji powinien być podany w treści umowy, zazwyczaj jest to 14 dni. Jeśli firma nie rozpatrzyła Pani reklamacji w terminie, lub rozpatrzyła ją w sposób Pani zdaniem niewłaściwy, pozostaje Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. A potem ewentualnie sąd.

Więc w czym problem ?
            • Gość: wdch_po Re: VECTRA oszuści IP: *.protonet.pl 17.08.12, 20:38
              tak zapewne to zrobi!
              a napisanie tu na grupie moze uratuje kilku klientow.
              I jest bardzo potrzebne!
              Bo ja kiedy napiszę w google np: jakość internetu opertatora Vectra
              to chcę dostać w wynikach opinie ludzi i sam ocenić czy sie mylą czy nie
              a nie żeby moderator kasował takie wpisy wg jakiś niejasnych kryteriów
              • Gość: tak zrobiłam Re: VECTRA oszuści IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 20:50
                i Jak już napisałam czekam ponad miesiąc... :D
                Ile się już wykrętów nasłuchałam...... Czysty cyrk!
                • Gość: Aga Re: VECTRA oszuści IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 20:53
                  a co najlepsze firma nie może udzielić klientowi informacji:
                  - jak dlugo się czeka na rozpatrzenie reklamacji
                  - jak długo się czeka na jakąkolwiek informację
                  - jak długo się czeka na wystawienie korekty :D

A przecież każda firma ma procedury, tym bardziej w owym temacie.
            • Gość: ehh Re: VECTRA oszuści IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 20:48
              Drogi Panie.
              Jako jednostka to sobie można skoczyć, jako grupa można zadziałać więcej więc za złote rady dziękuję.
              • Gość: Ksawery Półgrabek Re: VECTRA oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 21:08
                Droga Pani. Chciałem pomóc !
                Jeszcze jedno, o ile się nie mylę, proszę to potwierdzić w innym źródle, to jeśli w ciągu 30 dni nie uzyskała Pani rozpatrzenia reklamacji( nie piszę o odpowiedzi potwierdzającej że Pani reklamacja została potwierdzona -na to jest 14 dni-) to Pani reklamacja została automatycznie uznana za zasadną. Tak stanowi prawo telekomunikacyjne.
                • Gość: ehh Re: VECTRA oszuści IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 21:45
                  Tak stanowi raczej kodeks handlowy w sytuacji gdy reklamujemy towar niezgodny z umową.
                  • Gość: Ksawery Półgrabek Re: VECTRA oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 21:55
                    Podaję link.
                    isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20041711800
                    Polecam uwadze Art 106.

Z całą pewnością nie jest to kodeks handlowy. Z resztą nie jest to istotne. Szuka pani bliżej nie określonej "grupy" tak jakby to cokolwiek zmieniało. Ile osób Pani tutaj znajdzie? Najwyżej kilka co stanowi bardzo podobną ,niewiele znaczącą z punktu widzenia dużego usługodawcy grupę. Szkoda czasu, jeśli Pani zależy na rozwiązaniu problemu to należy działać. W razie dalszych lub podobnych problemów gorąco polecam dowolną wyszukiwarkę.

To tyle z mojej strony.
                    • Gość: marchew Re: VECTRA oszuści-FAKT!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 22:25
                      Tak czy siak pani zakładająca post ma prawo czuć się oszukana. Co ją ma obchodzić, że ktoś się pomylił, że czegoś nie zaznaczono i naliczono wyższe faktury. Po to spisywana jest umowa by była respektowana a nie po to by owa pani traciła czas, nerwy i kasę na wydzwanianie, omawianie i wysłuchiwanie wyjaśnień. W takiej firmie powinny pracować po prostu osoby kompetentne. Z drugiej strony-też jestem od wielu lat klientem Vectry i jestem strasznie oburzona ich praktykami. Nie przysyłają w porę faktur, na finale dostaję w jednej chwili zaległą i aktualną z terminem płatności obu do ok. 5 dni i z dupnym zaznaczeniem, że za nieterminowe opłaty będą naliczane odsetki. Niejedną sprzeczkę w tej sprawie na infolinii rozpętałam i co.. wku...iam sie dalej a nic się nie zmieniło!!!
                    • Gość: wdch_po Re: VECTRA oszuści IP: *.protonet.pl 17.08.12, 22:25
                      jednakowoż bardzo się pan myli uważając że tego rodzaju opinii nie należy rozpowszechniać w internecie
                      to zaprzecza jego największej sile
                      • Gość: waryniol Re: VECTRA oszuści IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.12, 23:44
                        odstąp od umowy skoro operator nie dotrzymuje zawartej umowy i nie stosuje sie do regulaminu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka