Dodaj do ulubionych

Dobry ginekolog Zabrze

IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.12.12, 14:27
Dziewczyny, którego ginekologa polecacie do prowadzenia ciąży, towarzyszacego przy porodzie (pracujacego więc również w szpitalu) ? Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • kipen1 Re: Dobry ginekolog Zabrze 19.12.12, 20:11
      Ja nie "dziewczyna" ale mogę Ci udzielić porady :) A więc ja polecam Ci dr. Tischnera. Miał gabinet na 3-go maja koło komisariatu, teraz nie wiem. Żona chodziła do niego jak była w ciąży z córą, ja oczywiście z nią. Jest, a przynajmniej był ordynatorem w szpitalu w Starych Tarnowicach. Miał żonę pod opieką do samego końca, a ja miałem przyjemność uczestniczyć przy cesarce(!) Moze trochę małomówny ale dobry lekarz. Polecam.
      • Gość: Zabrzanka tylko nie to ... IP: *.kliknet.pl 19.12.12, 20:34
        Tylko nie ten lekarz. To rutyniarz i nic więcej. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa...
        Polecam dr Kumaszek - przyjmuje na ulicy Padlewskiego (chyba) na przeciw kina Roma
        • Gość: Zabrzanin Re: tylko nie to ... IP: *.zabrze.vectranet.pl 20.12.12, 09:53
          Zabrzanka, a Ty z której kliniki piszesz?
          A tak na marginesie to gdzie nie liczy się kasa? U każdego ginekologa jak idziesz prywatnie liczy się kasa i będzie chciał od każdej wyciągnąć jak najwięcej.
          Każdy lekarz ma swoje plusy i minusy. Ja tylko doradzę jedno: omijaj lekarzy, którzy pracują w "rzeźni" tj. na Traugutta. Moja żona rodziła tam syna. Nie będę się rozpisywał co i jak, ale określenie "rzeźnia" będzie jednym z łagodniejszych. No chyba, ze coś się zmieniło ale wątpię.
          • Gość: nat Re: tylko nie to ... IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 21:00
            z tą rzeźnią to bym nie przesadzała. Mi tam Maluszka wyratowali dzięki szybkiej decyzji lekarza. Personel był dla mnie bardzo miły. Fakt warunki kiepskie ale dla mnie nie to było najważniejsze:) pozdrawiam
    • qosiula Re: Dobry ginekolog Zabrze 20.12.12, 09:22
      Dr Marek Pabian, gabinet na ul. Floriana, pracuje w szpitalu w Gliwicach. Prowadziłam u niego dwie ciąże, zawsze byłam zadowolona. Jedyny minus to kolejki w gabinecie.
    • Gość: aleksa Re: Dobry ginekolog Zabrze IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 11:48
      chodzenie prywatnie to wyrzucanie pieniedzy w bloto. bo w czym taki lekarz niby mial byc lepszy od panstwowego ? ja jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy odrazy poszlam do prywatnego ale po dwoch wizytach zmienilam na panstowa sluzbe zdrowia: i o dziwo lepiej a przede wszystkim bezplatnie ! 100 zl za wizyte prywatna to wyrzucenie pieniedzy- lepiej zaoszczedz te pieniadze i przeznasz na dzidziusia. lekarz i tak juz nic nie zmieni. to jaki jest plod to i tak zalezy od ciebie i od partnera i jest zapisane w genach. kiedys mamy rodzily w domach bez lekarzy i bylo ok. podsumowujac: idz do panstwowej przychodni i do tego bardzo dobre badanie prenatalne w 12 tyg. najlepsza od prenatalnych jest dr Agata Wloch: przyjmuje w katowicach ligocie w klinice Krzysztof Slodkowski. Chodzenie do prywatnego lekarza to czysta naiwnosc: takie myslenie ze cos ci to da a on tak naprawde widzi twoja ciaze. jak pojdziesz prywatnie to placisz za kazda wizyte, za kazde podlbranie krwi i nie dostajesz becikowego ! idz do przychodni: wizyta bezplatnie bez kolejki, bezplatne badania krwi i moczu no i becikowe.
      • qosiula Re: Dobry ginekolog Zabrze 20.12.12, 13:32
        A nicy dlaczego nie dostaje się becikowego? Urodziłam dwójkę dzieci, w tym roku i dwa lata temu, dwie ciąże prowadzone prywatnie i becikowe dostałam tak jak każdy.
        • Gość: aleksa Re: Dobry ginekolog Zabrze IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 16:20
          byc moze z becikowym nie mialam racji.
          w kazdym badz razie uwazam ze chodzenie prywatnie to czysta naiwnosci liczenie na .... no wlasnie- na co ? ze jak dzidzius bedzie mial zespol downa to lekarz prywatny ci go wyleczy ? absolutnie- to wszystko jest juz w genach od pierwsze pierwszej sekundy poczecia. chyba ze niektore mamy chodza tylko po to prywatnie aby w przypadku komplikacji ciazy moc zrzucic odpowiedzialnosc na lekarza i nie obwiniac siebie. No jest jeszcze inna opcja: prywatny lekarz wie wiecej o aborcji....to ja mowie tak: na Slowacji aborcja jest legalna: w normalnych warunkach za cene 300 euro.
          • Gość: mkol dr Pabian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 16:34
            Strona internetowa gabinetu

Polecam tego pana, dobry specjalista a poza tym dobry i uprzejmy człowiek.
            • Gość: paker Re: dr Pabian IP: *.zabrze.vectranet.pl 20.12.12, 17:47
              Aleksa ma rację. Po co bulić za coś, co można mieć za darmo? Prestiż? Czy może napychanie kasy doktorkom, którzy powinni przyjmować bezpłatnie? Kilka razy spotkałam się z tym, że lekarz w poradni rodzinnej był na zapisy ale za kasę przyjmował w ten sam dzień. Powiedzcie miłe panie ile razy któraś dostała rachunek za wizytę? Pewnie żadna bo wszystko w kieszeń doktorka szło.Czysty zysk. Zero podatku czyli złodziejstwo w "białych rękawiczkach".
              • Gość: zocha Re: dr Pabian IP: *.net 02.01.13, 13:23
                w ciągu tego roku byłam 3 razy u niego i za każdym razem dostałam rachunek... a znam osoby które lecząc się dłuzszy czas( częstsze wizyty) nie płaciły zawsze. Te które znam i chodziły do państwowego często miały jakieś problemy z tego tytułu...a na pewne badania to cza wyjątkowo zasłuży... a tak chociaż mam pewność że lekarz sie mną zainteresuje i nie chodzi tylko o ginekologa...niestety lekarz z nfz czasem się nawet nie spojrzy na pacjenta...ja się przejechałam na kilku specjalizacjach w ten sposób...
    • edytanoculak Re: Dobry ginekolog Zabrze 20.12.12, 21:44
      .Ja miałam mieć usuwaną macice i jajniki z powodu mięśniaka 7 cm i endometrium 2 cm.byliśmy z mężem u ginekologa bo zawsze jest przy mnie nie za parawanem był też przy porodach lepsze jest podejście lekarza a mamy prawo do obecności nawet podczas zabiegów w szpitalach.Mąż właśnie spytał o nie operacyjne leczenie bo ja byłam w szoku po diagnozie dlatego powinno mieć sie osobę bliską przy całym badaniu,bo jak można się wstydzić męża.Polecił leczeni O.Bonifratrzy i to było wspaniale po dwóch latach mam mniejszego mięśniaka i skończyły się krwotoczne okresy nie będzie operacji.Nie powinno się za często chodzić do ginekologa raz na dwa lata i do gabinetu prywatnego z partnerem i gdzie nie ma przepływu wielkiego pacjentek mniejsze ryzyko złapania brodawczaka,bakterii i innych wirusów zaraz przy badaniu pobiera cytologię.Wiem że ginekolodzy to skrytykują bo osoba bliska to niewygodny świadek i chodzić każą częściej bo to kasa dla nich!!!!.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka