gringi 23.07.13, 18:23 czy w zabrzu woda z kranu nadaje sie do picia? jestem z biskupic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rura ostateczna Re: woda z kranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 21:55 Mam do sprzedania worki na ziemniaki. Jest lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: woda z kranu IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.07.13, 12:31 czy biskupice nie należą do zabrza? jeżeli wg autora należą to sam sobie odpowiedz na przykładzie swej dzielnicy. Jeżeli chodzi o biskupice jako wieś która leży gdzieś tam w kraju, to odpowiedź jest jedna: nie nadaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
gringi Re: woda z kranu 24.07.13, 15:53 zamiast pisac glupoty to wsadz sobie na glowe ten worek i rzuc sie do bytomki jak ci sie nudzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: woda z kranu IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.07.13, 18:13 gringi popieram, ale z głupotą nie ma co walczyć. Olej baranie łby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bicz Boży Re: woda z kranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 19:24 Gdyby jedna osoba odpowiedziała że tak,woda nadaje się do picia,to byś się bez wahania napił?A gdyby druga odpowiedziała że woda absolutnie jest niezdatna do picia to byś nią nawet zębów nie umył? A jeśli dostałbyś dwie różne odpowiedzi to co byś zrobił ,napił się czy nie? A może biegałbyś bezradny po domu trzymając ją w ustach ale jednak nie połykając? Z takim pytaniem zwróć się do wodociągów a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: woda z kranu IP: *.free.aero2.net.pl 31.07.13, 20:36 Nadaje się, dobra jest. Zimniutka. Fachowcy badajacy wode twierdzą, że moźna pić wodę nieprzegotowaną z wodociagu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: woda z kranu IP: *.zabrze.vectranet.pl 01.08.13, 20:32 Na os Kotarbinskiego woda jest bardzo mocno zakamieniona. Widac to po min bateriach ktore trzeba czesto oczyszczac z kamienia. Dla porownania mam dokladnie takie same baterie (Blanco i Grohe) uzywane wsrod rodziny w Knurowie i Pyskowicach . To te moje zabrzanskie glowice chodza jak pozacierane w prownaniu do tych z K. i P. Czas eksploatacji baterii bardzo zblizony - ok 4 lat. Zreszta wystarczy kilkukrotnie zagotowac wode w garnku zeby zobaczyc co zostaje na sciankach.... Co nie wyklucza ze woda jest zdatna do picia - pytanie tylko co na to nerki :) ? Osobiscie do do gotowania uzywam wody filtrowanej w bricie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslawpawlowski Re: woda z kranu 04.12.15, 11:27 Tak wbrew temu co się mówi to tak jest zdrowa ciekawy artykuł znajdziesz na tej stronce ecocafe.pl/zalety-picia-wody-przewaga-wody-kranowej-nad-butelkowa-7ndash-kilka-slow-o-akcji-fundacji-sedzimira nie mówi się o tym dlatego że wielkie sieci firm by upadły a to jest kasa :/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś