Dodaj do ulubionych

szopka w kosciele

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 18:56
jest w jakims kosciele jeszcze szipka bo wcziraj widzialam jedna u franciszkanow .Byla imponujaca ,piekna jednym slowem . To trzeba zobaczyc .Dlatego sie pytam czy w jakims kosciele tez jest zeby porównać i pokazac dzieciom ,
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: szopka w kosciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 19:13
      W konczycach na parafi, tam jest szopka caly rok.
      • Gość: Piter Re: szopka w kosciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 19:52
        Całe Zabrze to też niezła całoroczna szopka.
    • Gość: ? Re: szopka w kosciele IP: *.play-internet.pl 25.12.13, 19:54
      nie wiem o co ci biega ...? w każdym kościele w ŚBN jest szopka,
      • Gość: waryniol Re: szopka w kosciele IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.12.13, 21:42
        kolejna tak imponujący jest w Katowicach Panewnikach, też u Franciszkanów
    • Gość: aa Re: szopka w kosciele IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.12.13, 22:01
      w kazdym kosciele jest szopka, zajrzyj do sw. Jozefa. Swego czasu kilkanascie lat temu nawet w TV ja pokazywali.
      • Gość: w Re: szopka w kosciele IP: *.free.aero2.net.pl 26.12.13, 08:09
        o myślałem że znów ktoś napulał i nasrał w kościele w Pawłowie
        • Gość: waryniol Re: szopka w kosciele IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.12.13, 09:45
          niektórzy dalej nie rozumieją o co chodzi w temacie wątku - autorka miała na myśli szopki "gabarytowe", wyróżniające się na tle innych kościołów... kościół św. Józefa wyróżniają postaci i zwierzęta naturalnych wielkości, niestety od kilku lat nie jest na tyle imponująca jak dawniej
          • Gość: anita Re: szopka w kosciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 15:09
            Dziekuje forumowiczem .W niedziele wybiore sie z dzieciakami do tych kosciolow celem pokazania im inne szopki aby w tych malych mozdzkach rozwijala sie wizja tez czyjejs ciezkiej i dlugiej pracy a nie tylko obrzarstwo i telewizja .Tradycja jest najwazniejsza .Pozdrawiam Was i dziekuje .
            • Gość: ja79 Re: szopka w kosciele IP: *.bnet.pl 26.12.13, 22:04
              w kościele św. Anny jest szopka większa. Poza tym jak już ktoś, polecam szopkę w Panewnikach. Super sprawa, można też zobaczyć żywe zwięrzęta.
              • Gość: gość Panewniki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.13, 14:16
                W bazylice w Panewnikach jest szopka, ale warto obejść kościół z lewej strony i wejść do tzw. ruchomego żłóbka. Po drodze jest herbarium, a potem żywe zwierzęta - atrakcja dla dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka