Dodaj do ulubionych

odświeżony Debacom

IP: *.zabrze.vectranet.pl 09.07.14, 08:41
Firma rozpoczyna świadczenie usług na nowej, światłowodowej infrastrukturze i z nowością w postaci usługi Telewizja, w zapowiedziach była mowa o bardzo korzystnym i konkurencyjnym, a zarazem najtańszym cenniku, ale niestety okazuje się to sloganem reklamowym ponieważ cennik kosztów uruchomienia poszczególnych usług to zachowanie niczym monopolista, na polu gdzie obecni są giganci tacy jak Vectra, UPC i Orange to kpina
internet podłączenie: 49 zł
internet, telefon: 99 zł
internet, telefon, telewizja: 199 zł
telewizja: 199 zł, multiroom: 149 zł
Obserwuj wątek
    • Gość: kontestator Re: odświeżony Debacom IP: *.ip-37-187-239.eu 09.07.14, 16:18
      Ja tam wolę dać zarobić firmie z Zabrza.
      • Gość: waryniol Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 09.07.14, 20:59
        skoro lubisz bawić się w sponsora to proszę bardzo
        • Gość: klopsztanga Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 10.07.14, 00:13
          lepiej dać zarobić złodziejom z vectry co nie waryniolek?
          • Gość: waryniol Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 10.07.14, 09:00
            żeby kogoś publicznie nazwać złodziejem trzeba mieć dowody, od niedawna tego typu oszczerstwa rzucane w internecie są karane, i nie staje tutaj w obronie Vectry bo mają swoje za uszami i kilka razy mi podpadli
            także mile widziane merytoryczne argumenty, a nie rzucanie kogoś błotem
    • Gość: janek Re: odświeżony Debacom IP: *.212.43.104-internet.zabrze.debacom.pl 10.07.14, 09:50
      zapomniałeś podać jakie prędkości internetu ( kto ma szybciej jak Debacom? )
      zapomniałeś podać ofertę programową.

Gdybym chciał tanio jeździł bym fabia czy innym małym autkiem ... ale wolę coś fajniejszego i lepszego dlatego też jeżdżę drożej ... ale jak ;-)

Twoja informacja jest wysoce nierzetelna ...
      • Gość: waryniol Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 10.07.14, 12:20
        skoro stać to można jechać "fajniejszym i lepszym", a jeszcze wygodniej i szybciej samolotem - nie prowadźmy dyskusji na poziomie rodzimych polityków, którzy na konkretne pytania odpowiadają wymijająco
        nie podjąłem wypowiedzi na temat oferty lecz o cenniku aktywacyjnym, który absolutnie nie jest konkurencyjny
        przykład z Vectry - aktywacja multiroom według cennika 134 zł, promocyjnie m.in. dla abonentów to tylko 19 zł, w każdym przypadku taniej niż w Debacom
        co jest wysoce nierzetelne? opieram się na cenniku firmowym
        • Gość: janek Re: odświeżony Debacom IP: *.wieszowanet.pl 11.07.14, 06:07
          nie rozumiesz ...
          OK ... miej Vectrę, której lata świetlne do Debacomu.

Osoby które chcą mieć nowoczesne usługi powinni dokładnie zapoznać się z oferta Debacom.
          • Gość: wujek władek Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 09:47
            Jakby u mnie była możliwość pociągnięcia linii od Deby to też bym brał ich a nie vectrę, której płacę co prawda z tv 90zł/mies za tv stoileś kanałów i net 10mb... TV to nie problem, bo można z naziemnej ściągnąć kilkanaście kanałów ale 10mb w dzisiejszych czasach to strasznie słabo. W dodatku za każdą dodatkową czynność którą chcę wykionać, np. cesję umowy, zmianę na WYŻSZY pakiet itp. muszę płacić co w debie jest za darmo. Summa summarum wolę dać zarobić regionalnemu operatorowi niż korporacji.
            • Gość: waryniol Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.07.14, 11:53
              ech, weź się tu człowieku dogadaj
              rzecz dotyczy konkurencyjności i opłat aktywacyjnych, a oni prowadzą dywagację kto lepszy :)
              nie wiem jak wygląda Debacom od strony technicznej bo nie korzystałem więc nie wypowiadam się, ale po co do cholery mieszać w to Vectrę, czy to jakiś kompleks?
              z przyjemnością zamieniłbym to co mam na regionalnego operatora, ale na rozsądnych warunkach, jakość techniczna jaką szczyci się Debacom to standard w obecnych czasach więc nie traktujmy tego jako luksus, a Śląsk jest dobitnym przykładem, że bez braku dobrego marketingu szybko można zniknąć ze sceny
    • Gość: Debacom Re: odświeżony Debacom IP: *.212.40.15-internet.zabrze.debacom.pl 15.07.14, 18:18
      Piszesz, że koszt instalacji to kpina, ale nie masz pojęcia jak taka instalacja wygląda.
      Mianowice Debacom świadczy swoje usługi w najnowocześniejszym na rynku systemie FTTH GPON RF Overlay ze splitem 1/32. Co to daje? Ano bardzo dużo. po pierwsze dochodzimy do mieszkania klienta bezpośrednio włóknem światłowodowym, a nie jak kablówki miedzianym kablem koncentrycznym. Kabel miedziany a szczególnie koncentryk to już historia ze wszystkimi jego przypadłościami - ograniczona pojemność (przepływność), zawodność, przesłuchy itd.
      Po drugie puszczamy sygnał telewizyjny na zupełnie oddzielnej fali optycznej 1550nm, całkowicie separując się od sygnału internetowego. Bardzo mały split (rozdzielenie pasywne) sygnału gwarantuje największe na rynku przepływności, teraz 500 Mb/s, a za niedługo będziemy oferować 1000 Mb/s (faktyczne). Terminal abonencki, który instalujemy, jest najwyższej możliwej jakości, np faktyczny routing na poziomie 800 Mb/s (ile taki kosztuje w sklepie?), WiFi a,b,g,n MIMO, DLNA, USB, 2x PSTN, RF, IPv6 ready.
      A ceny abonamentu, chyba najniższe na rynku.
      Czy teraz uważasz, że to dużo?
      • Gość: waryniol Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.07.14, 09:13
        wszystko pięknie, ładnie, i cieszy mnie, że nowocześnie, choć jako laik wszelkie dane nic mi nie mówią, ale... no właśnie, ale ilu ludzi to interesuje, śmiem twierdzić, że niespełna 5%, przytłaczająca większość oczekuje dobrego odbioru i dużej ilości kanałów w przypadku telewizji, ciągłego sygnału w przypadku telefonii oraz wskazanej prędkości i jak najmniej przerw w przesyle w przypadku internetu, ponadto żyjemy w Zabrzu, mieście gdzie występują większe lub mniejsze niedobory ekonomiczne, wyludnianie się, a także koczują dwaj giganci (Vectra i UPC) oraz kilka mniejszych podmiotów krajowych, regionalnych, a nawet lokalnych;
        ceny abonamentowe może nie wygórowane, ale dla przykładu oferta telewizyjna uboższa i droższa wobec podstawowego pakietu w Vectra, a w przypadku internetu do pełni szczęścia nie potrzeba oszałamiających prędkości, a jeśli w Debacom mają być zawrotne rzędu 1000 mega, to wypadałoby utworzyć trzy pakiety z prędkością poniżej 100 mega za krociowe opłaty dla mniej wymagających;
        reasumując - czy lepiej mieć przykładowo 2 tys. z jednego gniazda, czy nie mieć nic?
        niebawem zostaną odpalone usługi na nowym terenie i to będzie najlepszym odzwierciedleniem kto ma rację :)
        • Gość: Debacom Re: odświeżony Debacom IP: *.212.40.15-internet.zabrze.debacom.pl 16.07.14, 17:21
          Rozumiem, że klient "jedynie" wymaga:

- rozsądnej prędkości do Internetu, np 50 Mb/s
          - dużej ilości kanałów TV, np 200, większość w HD, akceptowalne 4k 3D
          - w promocji może być Canal+ oraz HBO, za symboliczne powiedzmy 2-3 złote. Ale nie więcej.
          - telefonu bez limitu, po całym Świecie, na komórki oraz satelitarne
          - oczywiście wydajnego routera, że by wszystko śmigało
          - umowy bezterminowej - bo nie chce się wiązać
          - niezawodności oraz stabilności wszystkich usług
          - natychmiastowego, kompetentnego i darmowego serwisu 24/7/365
          - darmowej instalacji
          - abonamentu na poziomie powiedzmy 29 zł brutto

Rozumiem, że operator ma klaskać uszami jak wytarga takiego klienta!

Życzę powodzenia
          • Gość: waryniol Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.07.14, 09:24
            Klient płaci więc wymaga, a także oczekuje!
            i riposta do odnośników (według kolejności):
            - trzy prędkości internetu do 100 mega w granicy kwotowej 20 zł - 50 zł
            - HD to w tej chwili standard więc zakończmy traktowanie tego jako luksus, 4K to niedaleka przyszłość i na razie nie ma po co w nią wybiegać, 3D jest wycofywane z obiegu telewizyjnego
            - kanały premium rządzą się swoimi prawami, nie ma nie dużego popytu (zwłaszcza na HBO), a odpowiednia promocja zależy od dogadania się operatora z nadawcą o ile to możliwe,
            - telefonia stacjonarna z dużą ilością bezpłatnych minut to obecnie standard,
            - router, oby sprawny,
            - umowa wedle uznania klienta,
            - serwis rzetelny, kompetentny i dostępny poza godzinami ciszy nocnej, a w dni wolne dyżur w razie nagłych awarii, rzecz jasna, że bezpłatny w uzasadnionych przypadkach,
            - instalacja darmowa lub za symboliczną kwotę,
            - abonament uzależniony od rodzaju i poziomu usługi, tu dodam, że w przypadku Debacom bardzo dobra jest opcja telefonii stacjonarnej, dużo darmowych minut za niewielką cenę, i konkurencyjnie wobec innych podmiotów :)
            Klient nasz pan - jeśli obowiązuje w firmie takowa zasada to wypada wysłuchać uwag potencjalnych klientów bo bez nich nawet najnowocześniejszy biznes wcześniej czy później upadnie.
            • Gość: pietrek Re: zacofany Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.07.14, 21:13
              wykręcanie 0 przed wybraniem numeru telefonu - śmiech na sali
              to już było
              • Gość: bytek Re: zacofany Debacom IP: 46.77.124.* 24.07.14, 22:44
                Chyba cie jajka swedza bo ja 0 nie musze wykrecac.
        • Gość: jurij Re: odświeżony Debacom IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.11.15, 11:52
          Witam

Debacom wkracza na rejony ZSM - to w sumie dobrze zawsze jakas konkurencja dla Bety, Vectry i UPC. Natomiast panowie specjalisci zajeliby sie dopracowaniem swojej wizytowki czyli strony WWW... Pomijam ze nie znajduje nigdzie informacji nt cen poszczegolnych pakietow, jedynie odnosnik do kontaktu mailowego lub telefonicznego.... W dzisiejszych czasach trzeba sie starac o klienta troche bardziej niz kiedys gdy tego typu uslugi byly deficytowe...
          A jak ktos napisal wczesniej ilu % uzytkownikow/chetnych interesuje szczegółowa specyfikacja transmisji danych po swiatlowodzie ??? Dla laika nie ma znaczenia czy sygnal leci skretka, koncentrykiem czy swiatlowodem - wazne zeby byl caly czas dostep do sieci i predkosci w miare zblizone do tych z umowy :)
    • Gość: ArturK Re: odświeżony Debacom IP: 207.244.70.* 13.11.15, 12:34
      UWAGA! Trzeba uważać na tą firmę bo to oszuści i naciągacze. Naciągli mnie na podpisanie umowy na internet i tv naCzekanowie- miało być super tanio i super fajnie. Okazało się, że to jeden wielki przekręt. Dostałem wezwanie na policję na przesłuchanie z powodu przekrętów jakie zrobiła debacom.
      Na policji powiedzieli mi, że sprawa jest rozwojowa i rozważane jest czy przyjąłem od nich korzyść majątkową . A za to jest wyrok.
      Mam z ich powodu same nieprzyjemności.
      ODRADZAM TYCH ZŁODZIEJI.

Artur
      • Gość: R2d@ Re: odświeżony Debacom IP: *.215.204.31-internet.zabrze.debacom.pl 14.11.15, 23:00
        możesz coś więcej napisać na ten temat, bo na razie bez szczegółów brzmi jak pomówienie. Jestem ciekaw co to za aferka
      • Gość: Konrad W Re: odświeżony Debacom IP: *.debacom.pl 16.11.15, 13:31
        Opowiadasz głupoty i tyle, jeżeli złodziej i cos Ci ukradli są organy które zawsze możesz powiadomić w innym wypadku to oszczerstwa i pomówienia. Jak dla mnie rzetelna, firma sieć wykonana wzorowa działa bardzo sprawnie a prędkości na kablu tak jak w umowie!!! Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka