Gość: basia z konczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:11 Sama nie wiem co mam wybrać za platforme cyfrową ? Doradźcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olek Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:14 jak zarabiasz powyzej średniej krajowej to bierz cyfre- żeby nie było tak że potem czegoś sobie odmówisz bo cyfrę trzeba zapłacić. Dla siebie napewno znajdziesz dużo ciekawych programów: TVN STYLE (extra), CLUB, jakies przyrodnicze... Podstawa dla mnie to takie kanały jak: tvp1,2,3,tvn,tvn24, eurosport,tvn turbo, tvn style, club, muzyczne. Reszta to syf, jakby te były na polsacie ( moze i sa ale nie porównywałem) to brałbym polsat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia z konczyc Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:59 A jest różnica w przesyle sygnału, w jakosci obrazu i dźwięku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? IP: 83.238.20.* 15.11.05, 17:45 CYFRA jest baaaardzo kosztowna no i daje malutką antenę , ja kiedyś przez to nie mogłem odbierać TVN a każdy najmniejszy deszczyk lub śnieg to BRAK SYGNAŁU. No i burdel w papierach mają niemiłosierny , ciągle wysyłali mi ponaglenia o zapłatę a płaciłem WSZYSTKO w terminie , wysyłałem faxy ale to nic nie dawało,odcinali sygnał. Więc kupiłem POLSAT+duuuużą czaszę i problem zniknął , ten z sygnałem jak i z obsługą. No i są tańsi. Programy? Prawie takie same , wszystkie TVN-y itd. Weż ulotki z programami i porównaj.TWOJA DECYZJA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sat 01 Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:54 Potwierdzam Cyfra ma straszny bałagan w papierach.Po 5 latach wezwali mnie do zapałty jakiś fikcyjnych zaległości z odsetkami strasząć sądami i firmą windykacyjną mimo tego że wszystkie rachunki mam zapłacone.Trzymajcie przez wiele lat wszystkie dowody zapłaty bo nie tylko mnie taki numer próbują wywinąć.Prawdziwe oblicze Cyfry poznacie jak będziecie chcieli podziękować za świadczone usługi.Generalnie firma nie solidna.Musiałem nawet płacic za czas kiedy nie docierał sygnał. Reklamacjami się nie przejmują. Nie wiem jak jest w Polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? 16.11.05, 06:52 A ja obronię Cyfrę+. Korzystają z niej moi rodzice. Nie spotkaliśmy się ze zjawiskami o których piszą przedmówcy. W razie jakichkolwiek pytań jest infolinia, można wysłać też pisemko pocztą i zawsze na nie odpisują lub oddzwaniają. Promocje zakupu zestawów są bardzo różnorodne w Cyfrze i w Polsacie. Na pewno w Cyfrze są takie, że "za grosze" dają zestaw antena+konwerter, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by skorzystać z innej promocji, a dużą "czaszę" kupić oddzielnie (oczywiście bez logo Cyfry). Dokładnej oferty programowej Polsatu nie znam, ale z wtego co wiem, to w ofercie Polsatu nie ma wogóle możliwości odbioru programów TVP1 czy TVP2..., za to jest więcej programów sportowych. Oczywiście piszę o podstawowych pakietach. W pakietach droższych oferta się prawie wyrównuje, przy czym wiadomo, że na Polsacie mamy np. kanaly sportowe Polsatu, na Cyfrze kanały sportowe Canal+ i ta róznica pozostaje zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? IP: 83.238.20.* 16.11.05, 16:33 TVP1 , TVP2 są na Polsacie, co do reszty programów łatwo porównać z ulotek. Miałem obie platformy więc "przeżyłem" wszystko na własnej skórze. Oczywiście nie ośmiele się wskazać która jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? 17.11.05, 07:03 Jeśli TVP1 i TVP2 są na Polsacie to sorki. Może wprowaadziłem w bład, ale gdy kiedyś się pytałem, to podobno ich nie było. Nie znam nikogo, kto miałby Cyfrowy Polsat, natomiast jak pisałem wyżej wiem conieco nt Cyfry+. Platformy te ze sobą konkurują więc pewnie oferta cenowo-programowa jest zbliżona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubin Re: Co wybrać POLSAT czy CYFRĘ PLUS ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:38 Należy zapoznać się z obiema ofertami, przestuidować je dokładnie, wysłuchać opinię innych użytkowników i ........samemu podjąć decyzję. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś