Dodaj do ulubionych

Pub Mozart.....dno!

IP: *.zabrze.net.pl 15.02.06, 20:08
Zwykle wolny czas spędzam w knajpach gliwickich (mimo że mieszkam w Zabrzu) ze
względu na lepszy klimat tego miasta - mniej śmierdzących dresów, nażelowanych
pedałków i przygłupich kibiców. Znacznie lepsze są tamtejsze knajpy czego
doświadczyłem porównując z zabrzańskimi. Całkiem niedawno wybrałem się z moją
dziewczyną na miasto, żeby gdzieś usiąść i napić się kulturalnie piwka.
Pamiętałem że kiedyś fajnie było w Mozarcie. Nie będę się rozwodził powiem
tylko tyle:
- przy barze jakaś banda przygłupów, znajomych kelnerki. Co chwilę dochodziły
stamtąd salwy prymitywnego śmiechu, w czym przodowała owa kelnerka
- kelnerka zresztą zamiast być schludnie ubrana w fartuszek itp wystroiła się
w jakiś sweter i jeansy
- zamówiony grzaniec (piwo) był bardzo letni, śmierdział rzygami, kufel
oblepiony. Piłem już różne grzańce, ten był zdecydowanie najgorszy
- na stoliku jakieś badziewne serwetki + tandetne podgrzewacze
- muzyka za głośna chociaż repertuar znośny
- menu pokreślone długopisem, ceny ręcznie poprawione...żałosne....
- kelnerka zachowuje się jak najważniejsza osoba - zapalając podgrzewacz czy
podając kufle zmusza ludzi do ustąpienia jej miejsca

Dziwne że taka speluna utrzymuje się w samym centrum miasta, może kusi
atrakcyjny wygląd z zewnątrz....

Obserwuj wątek
    • myha1 Re: Pub Mozart.....dno! 16.02.06, 08:25
      no cóż , podzielam Twoje zdanie odnośnie tej knajpli...niestety.
      • kasjopea_1 Re: Pub Mozart.....dno! 16.02.06, 15:03
        Niestety jakoś w ogóle trudno mi znaleźć w Zabrzu choć jedną miłą kanajpę z
        ciepłą atmosferą, brakiem zasłony dymnej w środku, dobrą muzyką i jedzeniem :(
        Możecie polecić coś godnego uwagi ?
        Ja chętnie służę informacją, ale o knajpach w Gliwicach.
        Pozdrawiam
        • rysky Re: Pub Mozart.....dno! 16.02.06, 15:06
          Iluzja na Gdańskiej - dobra muzyka i jedzonko - polecam :). W weekendy wskazane
          zarezrwować sobie stolik.
          • kasjopea_1 Re: Pub Mozart.....dno! 16.02.06, 15:09
            rysky napisał:

> Iluzja na Gdańskiej - dobra muzyka i jedzonko - polecam :). W weekendy
            wskazane
            > zarezrwować sobie stolik.

Ddziękuję za informacje, być może się wybiore :)
            Możesz podać nr tel. do Iluzji ?
            • Gość: karvi Re: Pub Mozart.....dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:45
              Myślę, że w Iluzji nie spodoba się komuś, komu nie podobało się w Mozarcie ;-(
              Jednak chciałem zaznaczyć, co robiłem wielokrotnie na tym forum, że "klimat" i
              atmosferę robią ludzie, a nie knajpy. Połowa Zabrza jeździ do Gliwic bo tam
              lepiej. Tę połowę można by nazwać "przydupasy gliwickie". Jeżeli jesteście tacy
              lepsi to róbcie "klimat" w Zabrzu. Co? Nie potraficie? Potrzebujecie "wielkiego
              brata" z Gliwic? Jeżeli mówicie, że Zabrze śmierdzi to znaczy, że też
              śmierdzicie. Zabrze to zabrzanie - czyli WY i ja oczywiście też.
              Myśleć proszę.
              • kasjopea_1 Re: Pub Mozart.....dno! 16.02.06, 16:32
                Gość portalu: karvi napisał(a):

> Myślę, że w Iluzji nie spodoba się komuś, komu nie podobało się w Mozarcie ;-(
                > Jednak chciałem zaznaczyć, co robiłem wielokrotnie na tym forum, że "klimat"
                i atmosferę robią ludzie, a nie knajpy.

Jak poczuć klimat i zrobić dobrą atmosferę w knajpie, gdzie powietrze jest tak
                ciężkie, że nie ma czym oddychać, gdzie z głośników muzyka ryczy a nie sączy
                się miło, gdzie jedyne jedzenie jakie serwują to frytki z mikrofalówki, a
                kelnerka myśli ze tequilla bum bum, to jakiś rodzaj muzyki ??? W takich
                warunkach to tylko myśli się o tym jak najszybciej opuścić to miejsce, a
                przynajmniej ja myślę, ale cóż gusta bywają różne, a nad nimi się nie dyskutuje.

Połowa Zabrza jeździ do Gliwic bo tam
                > lepiej. Tę połowę można by nazwać "przydupasy gliwickie". Jeżeli jesteście
                tacy
                >
                > lepsi to róbcie "klimat" w Zabrzu. Co? Nie potraficie?
                Potrzebujecie "wielkiego
                >
                > brata" z Gliwic?

Osobiście spędzam w Gliwicach bardzo dużo czasu, gdyż tam pracuje,a do domu
                (czyli Zabrza) wracam praktycznie po to by się wyspać. Nie mam czasu na
                przemieszcanie się z Gliwic do Zabrza by np. coś zjeśc, a poza tym wybór kanajp
                skutecznie odstrasza od tego
                Twoje określenie na osoby bywające ma się nijak do panującej rzeczywistości,
                nie każdy pracuje w mieście, w którym mieszka, a co za tym idzie bardzo wiele
                czasu spędza poza nim.

Jeżeli mówicie, że Zabrze śmierdzi to znaczy, że też
                > śmierdzicie. Zabrze to zabrzanie - czyli WY i ja oczywiście też.
                > Myśleć proszę.

Na koniec, życzę Ci na przyczłość więcej tolerancji, tej terytorialnej również
                oraz uwzględnienia tego, iż inni mogą mieć własne zdanie.
                • rysky Re: Pub Mozart.....dno! 16.02.06, 20:35
                  zabrze.com.pl/4451_katalog_firm_wpis_zabrze.html - jęsli lubisz softjazz
                  i smoothjazz to spodoba Ci się tam i co najważniejsze nie przychodza tam takie
                  typy jak do Mozarta - onie nie słuchają jazzu :) i nawet chyba nie wiedzą co to
                  jest. A swija drogą ktoś porównywać Mozarta z Iluzją - chyba coś się gościowi
                  pomyliło. To tyle.
              • rysky Re: Pub Mozart.....dno! 16.02.06, 20:39
                Dodam że porównanie Mozarta do Iluzji jest nie na miejscu. To zupełnie inne
                klimaty a jak nie lubisz jazz;u to Twój problem. Techno teraz grają prawie w
                kazdej knajpie - i nie trzeba jeżdzić do Gliwic :)))
        • Gość: Biały Re: Pub Mozart.....dno! IP: *.centertel.pl 10.03.06, 00:06
          Hej! Zasłony dymnej?? W PUBy mają to do siebie, że zasłona dymna będzie zawsze.
          A to że knajpy w Zabrzu są fuj to się zgodzę. Głównie mizerna obsługa z fochami.
          Gliwice to nie extraklasa, ale jest super.
    • Gość: duce Re: Pub Kat IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 16.02.06, 16:00
      a istnieje jeszcze cos takiego ? kiedys dawno to i nawet wiceprezydent Wereta(
      czy to prawda ze piastuje takie stanowisko?)na wodkę tam chodzil :))))
      a tak serio z dawnych klimatycznych knajp-pubów to był Joy, Jazz Pub w
      Teatrze,Rock Klub na Szczesc Boze....
      pozdrawiam
      • Gość: qqww Re: Pub Kat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:23
        Nie zwróciliście uwagi na nowe oblicze Managera na Placu Warszawskim? Polecam
    • Gość: znawca Re: Pub Mozart.....dno! IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:02
      Tylko RÓŻOWA PANTERA - niepowtarzalny klimat ( zwłaszcza latem ) POLECAM tą
      kultową knajpkę.
      • Gość: MADZIA Re: Pub Mozart.....dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:53
        a ja polecam caffe Bohema w Teatrze. Troche inny klimat niż wcześniejszy jazz,
        ale dla mnie bardzo ok. Przytulnie, muzyka typu chill out.
        • Gość: drillek Re: Pub Mozart.....dno! IP: *.zabrze.net.pl 06.03.06, 18:38
          > a ja polecam caffe Bohema w Teatrze. Troche inny klimat niż wcześniejszy
          jazz,
          > ale dla mnie bardzo ok. Przytulnie, muzyka typu chill out.

chil out? graja tam chill out? napisz cos wiecej,jakie brzmienia,bo chyba w ten
          weekend sprawdze ta knajpe:)
        • Gość: olek co do bohemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:21
          to słaby ten lokal- że tak powiem normalny, kompletnie niczym szczegolnym sie
          nie wyroznia.
          • Gość: MADZIA Re: co do bohemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:08
            jak na moje ucho płytoteka typu hotel costes, pieprz i wanilia, buddabar, a
            także starsze kawałki - jazzowe, bluesowe.. klimacik jest ok. przytulnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka