Dodaj do ulubionych

ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 22:34
Jak można było wybrać do rady osobę nie mającą zielonego pojęcia o
kompetencjach rady?
Droga pani ADACH jeśli nie zna się pani na swojej robocie (co już jest
skandalem) to przynajmniej niech się pani nie odzywa.
Jako radna powinna pani wiedzieć że istnieje coś takiego jak ustawa!
W ustawie o Zagospodarowaniu przestrzennym pisze krok po kroku co należy
zrobić, jaki jest tryb postępowania w przypadku uchwalania planów
miejscowych oraz studiów uwarunkowań i kierunków zagospodarowania
przestrzennego gminy. W ramach pomocy niedouczonym radnym streszczę kilka
najważniejszych postanowień :
1) Rada podejmuje decyzje o przystąpieniu do sporządzenia planu SUIKZPG
2) Zarząd miasta – w obecnych warunkach 1 osobowy – Pan Prezydent Gminy
zleca tą pracę firmie urbanistycznej
3) Plan jest wystawiony do publicznego wglądu (ogłoszenia w prasie itd.)
4) Rozpatrywane są protesty i zażalenia ( nie każdy może zgłosić
zażalenie, każdy może zgłosić jedynie protest – szczegóły w ustawie)
5) Plan po naniesieniu poprawek powtórnie wykładany jest do publicznego
wglądu
6) Plan jest uchwalany przez radę miejską – To PANI BĘDZIE GO
UCHWALAC !!!!!

I rada oraz jej członkowie nie są od tego żeby go krytykować tylko od tego
żeby go STWORZYĆ za pośrednictwem wszelkich mechanizmów zawartych w ustawie.

Zapraszam do lektury – bo WSTYD żeby RADNA NIE WIEDZIAŁA PODSTAWOWYCH rzeczy.

Ludzie !!!!!! W tym kraju nie może być dobrze dopóki będziecie głosować
zarówno do rady, sejmu, senatu czy inne urzędy na ludzi nie mających pojęcia
o podstawowych kwestiach!!!

Jak tacy ludzie mają nas reprezentować i nami rządzić ?????

WSTYD PANI ADACH

Obserwuj wątek
    • Gość: krysia Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 22:59
      JUREK ! BRAWO !!!
    • Gość: Tiger Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 23:17
      Dobrze prawi. Jurek na prezydenta ;-)
    • Gość: Borys Szanujcie demokrację... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 07:37
      100% racji !!!

Jak można wybrać osobę, która cały swój wolny czas poświęca sprawie, od której odżegnują się władze Państwa, województwa i gminy ???

Jak można wybrać osobę, która pomaga innym od lat i to bez diety radnego ???

Jak można wybrać osobę, która śmie otrzymać poparcie o kilkanascie głosów mniejsze niż np. były Prezydent i to w dodatku bez bilbordów, mobili, plakatów, kolorowych ulotek, dowożenia ludzi do lokali, dawania biletów do kina, czy lania wódki ???

Jak można nie kierować się zdrowym rozsądkiem i wybrać osobę nową, spoza pewnych "konfiguracji", nie "na sprzedaż" ???

Ludzie, to jest podstawowe prawo demokracji. Że nie ma cenzusów. Że liczy się poparcie społeczne. Że nie ma dożywotnich stanowisk. Że nie trzeba być profesorem nauk prawnych, żeby zasiadać w Radzie.

Pani Adach udowodniła, że chce pomagać ludziom. Nie pcha się na siłę... Nie daje się kupić. A że może nie mieć pojęcia o pewnych sprawach, to się wybacza. Po to będą szkolenia dla nowych radnych, po to ma się starszych, bardziej doświadczoncyh kolegów, żeby się czegoś nauczyć.

I proszę nie gadać bzdur, jakie to prawo stanowione w Zabrzu jest doskonałe. W przedłożonych materiałach na drugą sesję są dwa błędy, które mogą skutkowac nieważnością uchwały. I są to błędy, które się zdarzyły i które będą poprawione, ale za nimi nie pójdzie odwołanie całego Wydziału Organizacyjnego UM, bo każdy może się pomylić.

W Statucie miasta znalazłem błąd merytoryczny. Statut był opracowany przez ekspertów, uchwalony przez Radę, sprawdzony przez Wojewodę. I co ? Każdemu może się zdarzyć...

Proszę o cierpliwość. Dajcie nam, nowym radnym trochę czasu. A potem oceniajcie...

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
      • quba Re: Szanujcie demokrację... 29.11.02, 08:38
        Gość portalu: Borys napisał(a):

> 100% racji !!!
        >
        > Jak można wybrać osobę, która cały swój wolny czas poświęca sprawie, od
        której
        > odżegnują się władze Państwa, województwa i gminy ???
        >
        > Jak można wybrać osobę, która pomaga innym od lat i to bez diety radnego ???
        >
        > Jak można wybrać osobę, która śmie otrzymać poparcie o kilkanascie głosów
        mniej
        > sze niż np. były Prezydent i to w dodatku bez bilbordów, mobili, plakatów,
        kolo
        > rowych ulotek, dowożenia ludzi do lokali, dawania biletów do kina, czy lania

> dki ???
        >
        > Jak można nie kierować się zdrowym rozsądkiem i wybrać osobę nową, spoza
        pewnyc
        > h "konfiguracji", nie "na sprzedaż" ???
        >
        > Ludzie, to jest podstawowe prawo demokracji. Że nie ma cenzusów. Że liczy się
        p
        > oparcie społeczne. Że nie ma dożywotnich stanowisk. Że nie trzeba być
        profesore
        > m nauk prawnych, żeby zasiadać w Radzie.
        >
        > Pani Adach udowodniła, że chce pomagać ludziom. Nie pcha się na siłę... Nie
        daj
        > e się kupić. A że może nie mieć pojęcia o pewnych sprawach, to się wybacza.
        Po
        > to będą szkolenia dla nowych radnych, po to ma się starszych, bardziej
        doświadc
        > zoncyh kolegów, żeby się czegoś nauczyć.
        >
        > I proszę nie gadać bzdur, jakie to prawo stanowione w Zabrzu jest doskonałe.
        W
        > przedłożonych materiałach na drugą sesję są dwa błędy, które mogą skutkowac
        nie
        > ważnością uchwały. I są to błędy, które się zdarzyły i które będą poprawione,
        a
        > le za nimi nie pójdzie odwołanie całego Wydziału Organizacyjnego UM, bo każdy
        m
        > oże się pomylić.
        >
        > W Statucie miasta znalazłem błąd merytoryczny. Statut był opracowany przez
        eksp
        > ertów, uchwalony przez Radę, sprawdzony przez Wojewodę. I co ? Każdemu może
        się
        > zdarzyć...
        >
        > Proszę o cierpliwość. Dajcie nam, nowym radnym trochę czasu. A potem
        oceniajcie
        > ...
        >
        > Pozdrawiam,
        >
        > <a href="http://BorysBudka.pl"target="_blank">BorysBudka.pl</a>

brawo Borys !!!
        brawo brawo
        :)
        pozdrowka
        • kasiora Re: Szanujcie demokrację... 29.11.02, 11:06
          Pochwalne posty "na rzecz"p.E.Adach maja chyba jakis swoj podtekst.To wlasnie
          ekipa "jedynych sprawiedliwych"wykosila p.Adach z funkcji Przew.jednej z Komisji
          (z kandydowania do innej p.Adach sama zrezygnowala).A tak na marginesie:czy aby
          te protesty mieszkancow do czego wlaczyla sie p.Adach nie sa pozbawione
          przeslanek prawnych?Czy osoby,ktore dokonaly zakupow przekroczyly Prawo? NIE!
          Dzialaly zgodnie z obowiazujacym Prawem.A Kto to Prawo ustanowil?To wlasnie
          ugrupowania z ktorych wywodza sie dzisiejsi "sprawiedliwi"(kiedy Ich
          sztandarowi przywodcy byli u wladzy)Podsyca sie nastroje biednych ludzi,a
          rownoczesnie zajmuje sie cieple posadki.Nawet przebojowy owczesny Wojewoda
          M.K.osobiscie obiecal pomoc!Ale dzis juz Go nie ma.
      • Gość: Jarq Re: Szanujcie demokrację... IP: 1.1.* / 192.168.5.* 03.12.02, 09:14
        Borys Ty moze lepiej o rozdawaniu biletow do kin nie opowiadaj co ...
        Bo to jakos tak nie ladnie jak radny oskarza innych a sam ...
        • Gość: Borys Re: Szanujcie demokrację... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 12:42
          Nie oskarżam, ironizuję. I to również z samego siebie :)

1. Panią Adach podziwiam za działalność, którą prowadzi. I dlatego głosowałem na Nią przy wyborze Przewodniczącego Komisji Opieki Społecznej. Głosowanie było jawne, jako jedyny radny stałem - gdyż pisałem wyniki na tablicy - więc Panie kasiora proszę wziąć poprawkę na swoją wiedzę.

2. Ja w kampanię włozyłem ponad 5.000 zł. Rozdawałem darmowe bilety do kina, mleko wyborcze, różyczki. Miałem sporo kolorowych ulotek i wizytówek. Pomagało mi sporo wolontariuszy. O wszystkim mówiłem na tym Forum i niczego się nie wypieram.

Wiem także, jakimi sposobami posługiwali się niektórzy kandydaci, nikt jednak nie złapał ich za rękę, więc tez nikogo nie oskarżam.

Pani Adach uzyskała bezsprzecznie najlepszy wynik w Zabrzu, czego bardzo jej zazdroszczę. Wiele osób to wkurzyło i stąd ataki na Panią Elżbietę. Teraz PAni

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
    • Gość: ty Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 10:53
      Borysie,czy aby nie jesteś zbyt zasadniczy i pryncypialny?
      To tylko FORUM
      Pozdrawiam
    • Gość: Stanisław Sidor Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: 157.25.152.* 29.11.02, 11:07
      Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Jak można było wybrać do rady osobę nie mającą zielonego pojęcia o
      > kompetencjach rady?
      > Droga pani ADACH jeśli nie zna się pani na swojej robocie (co już jest
      > skandalem) to przynajmniej niech się pani nie odzywa.
      > Jako radna powinna pani wiedzieć że istnieje coś takiego jak ustawa!
      > W ustawie o Zagospodarowaniu przestrzennym pisze krok po kroku co należy
      > zrobić, jaki jest tryb postępowania w przypadku uchwalania planów
      > miejscowych oraz studiów uwarunkowań i kierunków zagospodarowania
      > przestrzennego gminy. W ramach pomocy niedouczonym radnym streszczę kilka
      > najważniejszych postanowień :
      > 1) Rada podejmuje decyzje o przystąpieniu do sporządzenia planu SUIKZPG
      > 2) Zarząd miasta – w obecnych warunkach 1 osobowy – Pan Prezydent G
      > miny
      > zleca tą pracę firmie urbanistycznej
      > 3) Plan jest wystawiony do publicznego wglądu (ogłoszenia w prasie itd.)
      > 4) Rozpatrywane są protesty i zażalenia ( nie każdy może zgłosić
      > zażalenie, każdy może zgłosić jedynie protest – szczegóły w ustawie)
      > 5) Plan po naniesieniu poprawek powtórnie wykładany jest do publicznego
      > wglądu
      > 6) Plan jest uchwalany przez radę miejską – To PANI BĘDZIE GO
      > UCHWALAC !!!!!
      >
      > I rada oraz jej członkowie nie są od tego żeby go krytykować tylko od tego
      > żeby go STWORZYĆ za pośrednictwem wszelkich mechanizmów zawartych w ustawie.
      >
      > Zapraszam do lektury – bo WSTYD żeby RADNA NIE WIEDZIAŁA PODSTAWOWYCH rze
      > czy.
      >
      > Ludzie !!!!!! W tym kraju nie może być dobrze dopóki będziecie głosować
      > zarówno do rady, sejmu, senatu czy inne urzędy na ludzi nie mających pojęcia
      > o podstawowych kwestiach!!!
      >
      > Jak tacy ludzie mają nas reprezentować i nami rządzić ?????
      >
      > WSTYD PANI ADACH

Nie mnie osądzać, skąd taka nienawiść do Pani Adachowej. Wiem jednak, że to
      uczucie nie ma podłoża politycznego. Adachowa bowiem nigdy takich deklaracji
      nie składała. Zawsze strzegła swojej apolityczności, zachowując absolutną
      neutralność(Ph 5,5). Więc skąd ta emocjonalna napaść? Odpowiedź jest prosta -
      Pan Jurek broni projektu planu zagospodarowania przestrzennego. Projektu, który
      w centrum miasta (na terenie huty, na terenach rekreacyjnych przy ul.
      Bytomskiej i w rejonie ulic Jagiellońskiej i Londzina za hotelem Ibis) wydziela
      obszary na cztery olbrzymie hipermarkety, ze szczegółowym wykazaniem, co trzeba
      wyburzyć i zniszczyć.
      Czy ta absurdalna wizja będzie realizowana? Raczej wątpliwe. Skąd wziąć
      inwestora pozbawionego wyobraźni o skłonnościach do samozagłady? Zapoznałem się
      z tym opracowaniem bardzo dokładnie i odnoszę nieodparte wrażenie, że powstało
      ono po to, żeby zalegalizować inwestycję Geanta, realizowaną na podstawie
      decyzji Prezydenta obarczonych wadami prawnymi. Są dwa wyroki uchylające
      kolejne decyzje a wyrok ostateczny podejmie NSA (trzy wnioski wchodzą na
      wokandę). Sabiepaństwo pana Prezydenta i wszechwładność buszujących po Zabrzu,
      niczym po polach dzikiego zachodu, butnych inwestorów mogą być ukrócone.
      Najogólniej chodzi o to, że budowa jest niezgodna z dotychczas obowiązującym
      planem zagospodarowania przestrzennego.
      Zmieniając go (plan), dopasowuje się rzeczywistość do życzeń zagranicznych
      inwestorów. Wbrew wszelkim zasadom moralnym, bez jakiegokolwiek gospodarskiego
      zdrowego rozsądku. Skąd taka determinacja? JA WIEM, ale orzeczenie nie do mnie
      należy.
      Dlaczego więc Jurek broni tego "szamba"? Widocznie jest w nim umoczony.
      Każdemu wolno swoich racji bronić, nawet z gruntu niesłusznych. Nie wolno tylko
      jednego - deptać ludzkiej godności.
      Radna Pani Elżbieta Adach nie popełniła żadnego błędu. Poinformowała tylko
      mieszkańców, że ich kamienice w projekcie planu przestrzennego są przeznaczone
      do wyburzenia. Tak, Panie Radny Borysie, Radna Adachowa działa zgodnie z
      prawem - mimo, że jeszcze nie była przeszkolona.
      Natomiast "jurek", mieniąc się uczonym, w wykładzie dla "niedouczonych" radnych
      sam popełnia błędy:
      1. zanim zleci się firmie urbanistycznej jest obowiązek opracowania kilku
      ważnych dla społeczeństwa dokumentów. O tym Pan nie wspomniał i tego właśnie
      brakuje w tym projekcie. Opisałem to wyczerpująco w protescie, który
      skierowałem do Prezydenta.
      2. oprócz ustawy o Zagospodarowaniu Przestrzennym są jeszcze inne regulacje
      prawne, które zobowiązują Prezydenta jako organ administracji publicznej do
      społecznej konsultacji. Ten etap został pominięty. Tego też Pan nie wie?
      3. Zażalenie może złożyć każdy. Najwyżej nie wszystkie będą uznane za zasadne.
      4. Zakrawa o skandal Pana wyrocznia, że "radni nie są od tego, żeby krytykować
      tylko od tego, żeby go stworzyć". Tu brakuje tylko podstawy prawnej zakazującej
      radnym krytyki.
      5. I na koniec perełka wazeliniarska: "Pan Prezydent Gminy". Nie ma takiego
      organu.
      Walcz Pan dalej. Będę Pana obserwować i, w razie potrzeby, ingerować. W końcu
      to miasto jest nasze i wolno nam o NIE się spierać.

• Gość: Jurek Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 13:39
      Panie Sidor jeśli by Pan nie zauważył to nie powiedziałem nic co by świadczyło
      za zgodą na przedstawiony plan lub za jego obaleniem. Jedyne co powiedziałem
      to to, że pani ADACH opowiada bzdury jakoby ktoś za plecami społeczeństwa
      próbował cokolwiek uchwalić. Każdy kto się tą tematyką interesuje mógł włączyć
      się w prace na dowolnym ich etapie.
      Oczywiście że pani Adach miała prawo do poinformowania o możliwości publicznej
      oceny , ale zamiast powiedzieć:
      „ Proponuje przyjrzeć się planowi który jest właśnie tworzony, bo moim
      zdaniem należy to czy tamto w nim zmienić”
      Pani Adach wysłała w świat komunikat treści:
      „ Ratunku, pomocy Za naszymi placami ktoś chce coś uchwalić, może
      przeprowadzimy z tej okazji jakąś blokadę na drogach?”

Mój stosunek do pani Adach jest spowodowany tylko i wyłącznie nienawiścią do
      ludzi którzy nie szukają rozwiązań lepszych lub gorszych, tylko powtarzają –
      wszystko jest do niczego oprotestujmy to!

Co do wykładu dla „niedouczonych„ radnych w pierwszym zdaniu pisze że jest to
      streszczenie. Szczegóły są w ustawie którą każdy może przeczytać – w końcu to
      tylko kilkanaście stron z dokładnymi wytycznymi ile dni gdzie i co ma trwać,
      kto i za co jest odpowiedzialny itd.
      A odnośnie zażaleń to może go pan zgłosić tylko wtedy jeśli plan dotyczy
      bezpośrednio Pana – pana posesji, domu itd. W przeciwnym wypadku pozostaje
      panu tylko protest.
      A czy każdy może złożyć zażalenie ?
      Pismo od pana odbiorą, trudno żeby nie, ale mocy prawnej z tego żadnej nie
      będzie.
      A chyba chodzi o to żeby mieć rzeczywisty wpływ na prace a nie tylko składać
      pisemka.

Co do reszty to faktycznie z rozpędu napisałem Prezydent Gminy zamiast
      Prezydent Miasta co chyba dużym przestępstwem nie jest?

• Gość: ty Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 14:51
      Za hotelem Ibis miał być parking?!
      Plan nie jest konstytucją ,można a nawet[ustawowo] trzeba go zmieniać i
      aktualizować.
      PS Specjalistką od planów jest P.Gosia Szulik,na wszystkie pytania odpowiadała
      przecież ,że trzeba zrobić PLAN no i dostała tysiące głosów,no to
      zapytajcie Gosię i odczepcie się od Eli
      • Gość: Stanisław Sidor Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: 157.25.152.* 29.11.02, 15:08
        All right! A ja durny tak się silę.
      • Gość: Stanisław Sidor Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: 157.25.152.* 29.11.02, 15:16
        All right! A ja durny tak się silę.
        Pozdrawiam "ty", Elę i Gosię.
        • Gość: zdumiony Re: Do Jurka IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 20:03
          Czy taki madry tam tez byles? Ha,ha,ha. Przyjrzyj sie sobie - zalosny jestes!
          • Gość: Elżbieta Adach Re: Do Jurka IP: router:* / 192.168.2.* 29.11.02, 21:45
            Na nic mędrca szkiełko i oko jak ten mędrzec nie ma etyki, sumienia i serca do
            zwykłych ludzkich spraw. O tym pisał wieszcz A.Mickiewicz - prawda?
            Panu Jurkowi trudno było już doczytać że nie mam zamiaru ani protestować ani
            blokować bo mogą to zrobić sami zainteresowani czyli użytkownicy tych lokali
            przeznaczonych do rozbiórki.
            Uznał za stosowne poinformować ogół, że nienawidzi wszystkich protestujących, w
            tym mnie właśnie. Trudno, na to nie mam wpływu.
            Ale mogę z pełną świadomością stwierdzić, że nikt nigdy nie zmusi mnie do
            uchwalania czegokolwiek szkodliwego dla ludzi i miasta... mogę zostać w
            mniejszości, ale zawsze będę się starała apelować do sumień pozostałych radnych!
            Drogi Panie Jurku, mandat radnego otrzymałam z woli kilkuset wyborców i cenię
            go sobie nadzwyczajnie. Proszę mi wierzyć, że żadne bezduszne prawo nie
            wystraszy mnie gdy stanę przed wyzwaniem walki o ludzki los. I czego tu się
            wstydzić? I już tak na spokojnie: czym tak bardzo nadepnęłam Panu na odcisk?
            Czy my się wogóle znamy, czy kiedykolwiek dane nam było rozmawiać ze sobą?
            Ciężko wymieniać poglądy z N I C K I E M !
            pozdrawiam Elżbieta Adach.
            • Gość: nieuczciwy Re: Do Jurka IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 29.11.02, 22:03
              Pani Elżbieto w ten sposób uzurpuje Pani sobie prawo do decydowania co jest
              dobre dla mieszkańców, a co nie.
              Do tego napewno nieupoważnia Pani mandat radnego bo proszę sobie wyobrażić, że
              to co dla jednych jest korzyścią dla innych jest stratą, i jak wtedy zdecydować?
              Myślę, że w tym miejscu powinno być prawo, a nie podział na dobrych biednych,
              niezaradnych, uciśnionych i złych bogatych, przedsiębiorczych itp.
              • Gość: E.A. Re: Do Jurka IP: router:* / 192.168.2.* 29.11.02, 22:48
                Oczywiście decydować zgodnie z prawem! Ale zgodnie też ze zdrowym rozsądkiem.
                Kierować się etyką i moralnością. Być wrażliwym na krzywdę i zło.
                No i niechże w końcu zadziała demokracja - niech szalę przechyla wola
                większości.Uwaga: nie mylić z większością złotówek w kieszeni.
                Ma być to większość (nie koniecznie radnych czy posłów) autentyczna czyli
                pokrzywdzonych. A jest ich coraz więcej! I ich przede wszystkim powinni słuchać
                reprezentanci. Krzywda zbiera żniwo - dotyczy coraz większej liczby różnych
                grup społecznych.
                Można by tak jeszcze długo .... o względnym pojęciu sprawiedliwości, o
                decyzjach salomonowych, o zwykłej, ludzkiej przyzwoitości.
                Z prawdziwymi problemami przychodzi nam zmagać się na codzień... bez
                możliwości przeprowadzenia próby generalnej! Dotyczy to zarówno zwykłych
                życiowych decyzji Kowalskiego i Nowaka jak i postaw radnego czy posła.
                • Gość: nieuczciwy Re: Do Jurka IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 29.11.02, 23:01
                  Czasami życie jest brutalne i trzeba ludziom pokazać jak "zrobić wędkę" a nie
                  dawać......
                  • minyacollo Re: 02.12.02, 13:35
                    BINGO!!! Tylko, że tłuszcza na to nie pójdzie! Nikt niczego sobie nie "złowi",
                    bo przywykł do wyciągania rączki. Takimi trzeba kierować, bo się nawzajem
                    stratują. Piłsudski wróć!!! - wtedy rada zaczęłaby pracować...
                    • Gość: nieuczciwy Re: IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 02.12.02, 15:45
                      Tylko nie dyktatura...
                  • Gość: ABC Re: Do nieuczciwego IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 21:15
                    A moze by tak od razu postawic szubieniczke? Jak myslisz? Ludziom odebrano juz
                    prawie wszystko (lacznie z honorem)a Ty co ciekawego chcesz im pokazac? Czym
                    jeszcze zaskoczyc?
                    Nie podoba ci sie,ze wyciagaja reke?
                    JASNE, ZE NIE - twoim zdaniem powinni pewno wyciagnac NOZ i rznac kto sie
                    nawinie. Po co? Dla osiagniecia celu!!!!! Bez proszenia - BRAC SAMEMU.
                    CZY TO TWOJE MOTTO???
            • Gość: ABC Re: Do Pani Adach IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 21:06
              Pani Elzbieto prosze nie zwracac uwagi na macicieli.
              Wydaje mi sie, ze ktokolwiek by nie byl na Pani miejscu dla tego pana bylby zly.
              Chodzi przeciez o to,ze ON jest najmadrzejszy,najlepszy i wszechwiedzacy.
              No coz takiego jak ON spoleczenstwo nasze nie chcialo i to jest bol dla niego.
              Niech sie tu dalej wymadrza - moze mu to ulge przyniesie.
              NAM JEDNAK ZALEZY NA PANI!
              WIERZYMY W PANIA I LICZAC NA TAKIE WLASNIE DZIALANIE JAKIE WYMIENILA PANI
              WCZESNIEJ TRZYMAMY ZA PANIA KCIUKI.
              Pozdrawiam
              • Gość: nieuczciwy Re: Do ABC IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 02.12.02, 21:51
                Jeszcze jeden oszołom.
                • minyacollo Re: Do ABC 04.12.02, 17:10
                  Człowieku, jeśli komukolwiek podoba się, że lud wyciąga rękę to niestety jest
                  nienormalny. Trochę mniej krótkowzroczności...
                  • Gość: ABC Re: Do miscy... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 11:42
                    Bardzo mi sie nie podoba zebraczy sposob zdobywania pieniedzy.
                    Jest to ludzka niudolnosc i pojscie na tzw. latwizne,ale... czy nie jest to
                    przypadkiem wina ludzi organizujacych akcje charytatywne?
                    Prosty sposob na zdobycie pieniedzy.
                    Bez wysilku bez zabiegow i bez zadnego wkladu wlasnego. Przykre to, ale
                    znakomita wiekszosc naszego spoleczenstwa jest krotko mowiac - leniwa,bez
                    pomyslow i malo operatywna. Tego jak sadze szybko nie zmienimy.
                    Pozdrawiam.
                    p.s. a tak na marginesie jestem krotkowidzem, (ale nie zyciowym):)))))
                    • minyacollo Re: Do ABC 06.12.02, 16:52
                      Gość portalu: ABC napisał(a):

> Bardzo mi sie nie podoba zebraczy sposob zdobywania pieniedzy.
                      > Jest to ludzka niudolnosc i pojscie na tzw. latwizne,ale... czy nie jest to
                      > przypadkiem wina ludzi organizujacych akcje charytatywne?

Trudno zaprzeczyć,że poprzez działalność charytatywną można uczynić więcej
                      szkody niż pożytku ale nie obarczałbym winą wszystkich organizacji tego typu-
                      sam znam kilka i mam co porównać.
                      W tych organizacjach, w których działalność ogranicza się jedynie do "wydawki"
                      żywności, odzieży, etc., nie zdziała się niczego.
                      Z kolei tam, gdzie "pracuje" się z ludźmi, t.j. organizuje się np.warsztaty
                      (czegokolwiek by one nie dotyczyły), tam "wychowuje się" ludzi, podnosi
                      samoocenę, itd.
                      Zwykle w tym przypadku praca jest żmudna i długotrwała ale tylko taka jest
                      celowa i sensowna.
                      Innym organizacjom zakazałbym działalności, o ile nie ukarał za tworzenie armii
                      nieporadnych życiowo.
                      A propos krótkowzroczności, tej "nieżyciowej"- sam się z tym borykam :)
                      Pozdrawiam.
                      M.
                      • Gość: ABC Re: Do Miny... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 21:31
                        Dzieki za wyjasnienie. Nigdy nie wspolpracowalem ani tez nie mialem do
                        czynienia z tymi instytucjami wiec stad moja pomylka, za ktora pragne ta droga
                        przeprosic. Zawsze jednak brzydko mowiac cos mnie trafialo widzac na kazdym
                        kroku ludzi z puszeczkami - szczegolnie w dni wyplat. Idac tylko 1 ulica
                        zabrakloby wyplaty na te puszeczki.
                        Malo tego, niektorzy z tych ludzi sa tak namulni,ze udusilbym ich wlasnymi
                        rekami.Stad wlasnie wzielo sie wyciaganie rak przez szarych ludzi. Nawet
                        znajduja odpowiednie miejsca - ostatnie przed wyjsciem z banku do ktorego
                        wstepuje od czasu do czasu.Sa to z zasady ludzie mlodzi,a wiec produktywni i co
                        Ty na to? Zadna praca nie hanbi wiec moze ... mogliby cos znalezc, ale po co?
                        Pozdrawiam
    • Gość: Marlon Re: ELZBIETA ADACH NIE MA POJECIA O CZYM MOWI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 22:48
      Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Jak można było wybrać do rady osobę nie mającą zielonego pojęcia o
      > kompetencjach rady?
      > Droga pani ADACH jeśli nie zna się pani na swojej robocie (co już jest
      > skandalem) to przynajmniej niech się pani nie odzywa.
      > Jako radna powinna pani wiedzieć że istnieje coś takiego jak ustawa!
      > W ustawie o Zagospodarowaniu przestrzennym pisze krok po kroku co należy
      > zrobić, jaki jest tryb postępowania w przypadku uchwalania planów
      > miejscowych oraz studiów uwarunkowań i kierunków zagospodarowania
      > przestrzennego gminy. W ramach pomocy niedouczonym radnym streszczę kilka
      > najważniejszych postanowień :
      > 1) Rada podejmuje decyzje o przystąpieniu do sporządzenia planu SUIKZPG
      > 2) Zarząd miasta – w obecnych warunkach 1 osobowy – Pan Prezydent G
      > miny
      > zleca tą pracę firmie urbanistycznej
      > 3) Plan jest wystawiony do publicznego wglądu (ogłoszenia w prasie itd.)
      > 4) Rozpatrywane są protesty i zażalenia ( nie każdy może zgłosić
      > zażalenie, każdy może zgłosić jedynie protest – szczegóły w ustawie)
      > 5) Plan po naniesieniu poprawek powtórnie wykładany jest do publicznego
      > wglądu
      > 6) Plan jest uchwalany przez radę miejską – To PANI BĘDZIE GO
      > UCHWALAC !!!!!
      >
      > I rada oraz jej członkowie nie są od tego żeby go krytykować tylko od tego
      > żeby go STWORZYĆ za pośrednictwem wszelkich mechanizmów zawartych w ustawie.
      >
      > Zapraszam do lektury – bo WSTYD żeby RADNA NIE WIEDZIAŁA PODSTAWOWYCH rze
      > czy.
      >
      > Ludzie !!!!!! W tym kraju nie może być dobrze dopóki będziecie głosować
      > zarówno do rady, sejmu, senatu czy inne urzędy na ludzi nie mających pojęcia
      > o podstawowych kwestiach!!!
      >
      > Jak tacy ludzie mają nas reprezentować i nami rządzić ?????
      >
      > WSTYD PANI ADACH

DROGI Jurku !!!!!!WSTYD!!!!!!!!

Piszesz kompletne bzdury i chyba w życiu nie czytałeś ustawy o zagospodarowaniu
      przestrzennym.A jeżeli ją nawet czytałeś to kompletnie jej niezrozumiałeś
      Piszesz w punkcie 4
      "Rozpatrywane są protesty i zażalenia ( nie każdy może zgłosić zażalenie
      każdy może zgłosić jedynie protest-szczegóły w ustawie )
      w punkcie 5
      Plan po naniesieniu poprawek powtórnie wykładany jest do publicznego wglądu

W ustawie o zagospodarowaniu przestrzennym nie ma mowy o "zażaleniach"
      Ustawodawca wyróznia instytucję zarzutów.
      Punkt 5 w twoim wydaniu to już kompletne bzdura.
      Jak możesz wypowiadać się na temat o którym nie masz kompletnego pojęcia ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka