Dodaj do ulubionych

Platan w Zabrzu.

IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 19:17
Platan w Zabrzu, co dalej z ul. Wolności i co teraz zrobią handlowcy.
Zmiani się kierunek w którym pójdą zabrzanie.
Tam załatwią wszystko i zostawią wszystkie pieniądze.
Jakie widzicie rozwiązanie.
To jest kilkaset ludzi....
Obserwuj wątek
    • Gość: presizion Re: Platan w Zabrzu. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 20:04
      Rozwiazanie jest stosunkowo proste - Ci, ktorzy prowadza dzialanosc w ramach
      roznych sieci, szczegolnie franchisingowych przeniosa sie do CH "Platan",
      dzieki czemu jeszcze zwielokrotnia obroty...a pozostali, niestety nie beda
      miec latwo... Tyle, ze tak naprawde to klient decyduje gdzie bedzie robic
      zakupy...jezeli przekona go jakis obskurny sklepik to wlasnie w nim dokona
      zkupow...a jezeli nie - to pojdzie do "Platanu"... Z ciekawosci warto
      popatrzec na wyniki badan...niektorzy tak przeklinaja centra handlowe i
      hipermarkety, a tymczasem 70% Polakow deklaruje, ze chetnie wlasnie w tych
      obiektach (centrum handlowe, hipermarket) robi zakupy? Wiec krytycy
      tzw "wielkiej dystrybucji" moze skieruja swoje pretensje do
      spoleczenstwa?...moze niech jakis Kalinowski, leppe czy inny Maciarewicz
      zglosi ustawe nakazujaca Polakom dokonywania zakupow w malych,brudnych
      sklepikach...Chyba jednak nie na tym polega wolnosc wyboru...prawda?
      • Gość: sarin Re: Platan w Zabrzu. IP: *.pik / *.sobieskiego.trzepak.pl 15.01.03, 20:23
        Gość portalu: presizion napisał(a):

Polakom dokonywania zakupow w malych,brudnych
        > sklepikach...Chyba jednak nie na tym polega wolnosc wyboru...prawda?

wytłumacz mi dlaczego mówiądz mały odrazu zakładasz że i brudny -z tego cowiem
        to mały i brudny nie są synonimami

-drazni mnie takie gadanie-nagonka

ponadto jestem ciekaw ile bedzie kosztowała dzierzawa w tym "cudownym h" no i
        komu do kieszeni wpadnie mamona z dzierzawy?

tak jak nie mam nic przeciw C handlowym tak samo i nie mam nic do zwykłych
        sklepów za to (i jedni i drudzy chcą zarobić)-mam problem do takich jak ty
        którzy maja klapki na oczach i jak jeden mąż powtażaja w kółko te same brednie-
        na szczęście pocieszam sie tym że Wy jesteśćie teraz tak "zaprogramowani" co
        oznacza że kiedyś będzie was można przeprogramować :)(zapomniałem drażni mnie
        również postawa naszych "opiekunczych polityków " mam na myśli ulgi -bo w sumie
        ulguja sobie co niemiara tylko nie maja zamiaru nawet pomyśleć o tych którym te
        ulgi są naprawde potrzebne
    • Gość: Realista. Cały artykuł. IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 21:23
      www1.gazeta.pl/katowice/1,35072,1257848.html
      • Gość: HugoBoss Re: Cały artykuł. IP: *.bnet.pl / 10.10.38.* 16.01.03, 21:32
        Jest git, brawa dla ekipy, która doprowadziła do takiego obrotu sprawy!. A
        jeśli chodzi o deptak: będzie ładnie wyremontowany ( kamienice z czasem też )to
        zrobi miasto, a co zrobią kupcy? - to już ich broszka. Do tej pory nie zrobili
        nic w tym kierunku, aby przyciągnąć klientele do siebie. Przemiany to ich
        jedyny ratunek. Moim zdaniem mają szansę - z tego powstającego centrum do Wolki
        jest kawałeczek i napewno w słoneczne i nie tylko dni ludzie się tam pojawią,
        ale nie może być tak, że tylko przyjdą popatrzeć na ładną kostkę. Więc drodzy
        kupcy do dzieła bo jak nie to mamy ( mieszkańcy Zabrza ) tylko kawałeczek do
        powstającego centrum, papappapa.

Ps: I dlatego tak bardzo kocham WOLNOŚĆ i gospodarkę wolno - konkurencyjną.
        • byk5 Re: Cały artykuł. 16.01.03, 21:42
          jasne że lepszy Platan niz ten złom po hucie-bankrucie w centrum.
          • Gość: sarin Re: Cały artykuł. IP: *.pik / *.sobieskiego.trzepak.pl 16.01.03, 23:24
            tylko niech dadą równe szanse-chociaż kto chce i potrafi to może wyjść na tym
            całkiem dobrze-nie ma po co rozcząsać sprawy -normalny obrót sprawy-szystko
            jest zmienne i nie może stać w miejscu-rzeka płynie --pozatym są ludzie którzy
            nie lubia -takich kolosów jak C handlowe i na pewno nie bedą tam chodzić by
            spędzać czas- trzeba też patrzeć na to z tej strony-a niektórzy robia taką
            aferwe jak by to centrum miało z miejsca wszystkich zwabić do siebie -tak nie
            można rozumaować

-ja np. wole posiedzieć w "centrum " niż w kjakimś centrum-problem jest jedynie
            taki że w centrum brakuje paru sklepów które są w np. M! albo w katowicach -
            gdyby ktoś pomyślał to już dawno otwożył by w zabrzu (nie podsune pomysłu -
            chyba że przez poczte) i kosił by kase
    • ekspresso Re: Platan w Zabrzu. 16.01.03, 23:46
      Brakuje ci dobrych sklepów na Wolności to pretensje do JWKM Urbańczyka i dworu
      tj; Rogowskiej i Gawrona. Do Urbańczyka oto że chciał zbyt duże łapówki od
      kupców gdy chcieli podnająć "takim firmowym sklepom" część lokalu , a dwór dbał
      jak mógł żeby kupcom obrzydzić życie bo jakby się wynieśli to lokal pod
      przetarg, ten co w łapę daje ten wygrywa i następnie już bez problemu
      tym "firmowym sklepom" podnajmuje, mamy takich w mieście kilka.
      A na przykład lokale które w ostatniej chwili rządów Urbańczyka na
      wyremontowanym odcinku Wolności dostały obniżkę do 8 zł za metr to przypadek?
      No i w taki sposób łatwo z ofiary zrobić winowajcę!!!!
      • Gość: sarin Re: Platan w Zabrzu. IP: *.pik / *.sobieskiego.trzepak.pl 16.01.03, 23:49
        przecież ja nikogo nie obwiniałem-"mam na myśli kupców"-powiediałem tylko że
        vbrakuje paru sklepów i tyle
        • Gość: optymizm Paradoksalnie - kupcy zyskaja!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 12:38
          ...bo Platan bedzie przyciagal do siebie ludzi...ktorzy rowniez beda zagladac
          do centrum miasta...A tak w ogole w centrum Zabrza warto teraz inwestowac w
          rozrywke i uslugi...bedzie mase ludzi, centrum handlowe wszystkiego nie
          zapewni-warto to przemyslec (Np: roznego rodzaju specyficzne
          knajpy...kluby....disco...silownie...gabinety kosmetyczne...itp!)...To
          naprawde jest szansa, a nie zagrozenie !
          • Gość: xquiz Fajnie, ze bedzie Platan ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 12:40
            A ja sie ciesze...bo teraz dojde sobie na piechote, albo dojade autobusem :)
      • Gość: HugoBoss Re: Platan w Zabrzu. IP: *.bnet.pl / 10.10.38.* 17.01.03, 22:06
        Ekspresso - jak było tego nam nie udowodnisz. Może Pan Urbańczyk ze świtą tak
        działali, może nie - było mineło. Jedno jest pewne zmienił się dowódca i teraz
        kupcy mają pole do popisu. Myślę, że Pan Gołubowicz chce zmienić oblicze
        centrum i napewno się z kupcami dogada, ale jest jeden warunek: obecni najemcy
        muszą go przekonać do tego i muszą mieć dobre pomysły.

Ps: Optymizm - właśnie coś w tym stylu...
    • Gość: Realista Jeszcze bliżej..... IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 17:07
      Niektórzy będą mieć jeszcze bliżej.
      Na rogu ul. Roosevelta i de"Gaull"a CARREFOUR zbuduje CHAMPIONA.

I jak tu nie zakrzyknąć:

- Kupcy wszystkich nacji łączcie się -

Ile mamy już marketów w Zabrzu?
      • Gość: marinar Champion to syf... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 19:16
        ...cos jak Plus z Biedronka :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka