Dodaj do ulubionych

LEWANdowski - interesowny internauta?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:50
A gdzie pan Lewandowski, który się tak na tym forum PRZED WYBORAMI udzielał?

Czyżby nagle przestali go obchodzić zabrzańscy internauci? :((

I pan Budka też jużdo nas nie zagląda :(((((

(chlip, jaka szkoda...)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jeden z wyborców Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:06
      V-ce prezydent nie będzie się fraternizował z pospulstwem
      • Gość: Krzysztof Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:22
        Szanowni Państwo nadal odpowiadam, o ile czas mi pozwala. W ostatnim czasie nie
        było jednak merytorycznych pytań.
        Pozdrawiam,
        Krzysztof Lewandowski
        • Gość: kandydat pytanie do pana Lewandowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 19:49
          Skoro pan prezydent odpowiada to i ja mam pytanie. Kiedy wreszcie zostanie
          wybrany nowy komendant straży miejskiej albo kiedy zostanie ogłoszony nowy
          konkurs na to stanowisko ?
        • Gość: Janus ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:02
          Jak Pan ocenia działania takiej komórki UM jak miejski konserwator zabytków i
          czy ewentualnie coś się tam zmieni, by np. dogonić w tej sprawie sąsiednią Rudę
          Śl.?
          • Gość: Krzysztof Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:10
            1. Dzisiaj zarówno Pani Prezydent, jak i ja, rozpoczęliśmy pracę. Proszę wziąć
            pod uwagę, że oprócz merytorycznych spotkań, były także kurtuazyjne wizyty -
            życzenia, gratulacje. Pilnych spraw jest wiele, a wakat na stanowisku
            komendanta jest jedną z nich. Niestety jeszcze trochę ta kwestia będzie musiała
            poczekać. Przepraszam.
            2. Co Pan ma na myśli mówiąc o gonieniu Rudy Śląskiej?
            Pozdrawiam,
            Krzysztof Lewandowski
            • Gość: Janus Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:24
              Gość portalu: Krzysztof napisał(a):
              > 2. Co Pan ma na myśli mówiąc o gonieniu Rudy Śląskiej?

Klikam tu mkz.ruda-sl.pl/witamy.htm?+ i widzę jak biuro tamtejsze
              działa, ile robi, co zamierza, co planuje i nad jakimi stratami ubolewa. Zaś o
              naszym konserwatorze (konserwatorce) wiem tylko, że ubolewa... To więc mam na
              myśli: dogonienie rudzkich konserwatorów w działaniu i informowaniu.
              • Gość: pytajnik Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:28
                Panie prezydencie. Czy nieudoloni i kontrowersyjni urzędnicy którzy przez
                przypadek chyba otrzymali 4 lata temu stanowiska naczelników w UM przekażą
                wreszcie swoje stołki własciwej kadrze urzędniczej. Wspomnę chociażby Wydział
                Organizacyjny . Beda konkursy na stanowiska a wczesniej reorganiazacja UM ?
                • Gość: Trzeźwy... Re: ja pytam IP: *.stk.vectranet.pl 12.12.06, 22:06
                  Masz chyba na myśli "błyskotliwego" pana Prezydenta właśnie...jakie on ma
                  kompetencje, żeby być wice??
            • Gość: sportmen Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:50
              Szanowny panie Krzysztofie,
              z dużym uznaniem przyjmuję Pana postawę i sposób w jaki przedstawia się Pan tu
              na Forum!
              Mam nadzieję, że internet stanie się dla Pana swoistą platformą wymiany poglądów
              i artykułowania stanowiska Prezydenta miasta Zabrza.
              To wskazuje na nowy sposób traktowania wyborców i mieszkańców.
              Mam propozycję, aby znaleźć - być może utworzyć na portalu UM Zabrze takie Forum
              gdzie moglibyśmy komunikować się ze sobą (mam na myśli mieszkańców i Urząd) bo
              gościna Gazety Wyborczej może być do czasu......a skoro Urząd ma swoją stronę to
              tam jest miejsce na takie kontakty z mieszkańcami. Wymaga to oczywiście nowego
              podejścia do organizacji strony w internecie.
              Na koniec przyznam, ze zaskoczył mnie Pan swoją postawą i życzę powodzenia na
              tym nowym dla Pana Urzędzie.
              • Gość: Krzysztof Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:06
                1. Fakt lepszej prezentacji swojej pracy nie świadczy jeszcze o tym, że
                konserwator w Rudzie lepiej pracuje niż w Zabrzu. Rozmawiałem wielokrotnie
                zarówno z Panem Mercikiem, jak i Panią Danutą Żabicką - Barecką i wiem, że w
                równym stopniu bardzo zależy im na ochronie dziedzictwa kulturowego. Być może
                warto w zakresie informowania o działaniach Miejskiego Konserwatora Zabytków w
                Zabrzu zrobić więcej. Cieszy mnie, że w naszym mieście działa także społeczny
                konserwator zabytków, którego zapał i poświęcenie godne są najwyższych ocen.
                2. O forum pomyślimy, choć jest to niebezpieczna forma wymiany poglądów i chyba
                będzie lepiej, jak to GW weźmie na siebie za to odpowiedzialaność.
                3. Co do urzędu. Zrobimy wszystko, by był on jak najlepszy. Zarówno ja, jak i
                Pani Prezydent, w UM nie pracowaliśmy. Chcemy sobie sami wyrobić opinię o
                poszczególnych naczelnikach i pracownikach.
                • Gość: kot Re: ja pytam IP: 66.165.172.* 07.12.06, 22:27
                  Dziekujemy Panie Prezydencie za odpowiedzi.

Też mam dwa pytania .

1 - jaki ma Pan pomysł na pozyskanie funduszy unijnych. Jak widać dzisiejsza
                  kadra urzedników z UM zmarnowała 4 lata, zatem ich los powinnien byc juz
                  znany ;

2 - jaki ma Pan pomysł na rozwój budownictwa komunalnego w Zabrzu ? temat na
                  czasie

3 - jaki ma Pan pomysł na pozyskanie fachowej kadry do zarządzania społkami
                  miejskimi i jednostkami oraz wydziałami w UM, skoro najlepsi urzednicy z tego
                  miasta odchodzą nie mogac doczekac sie od lat realizacji swoich koncepcji
                  A moze warto siegnac po ludzi ktorzy wyszli z naszego miasta , ktorych nam
                  wyciagnieto ?
                  • Gość: ba_mad Gratulacje IP: *.zabrze.net.pl 07.12.06, 22:43
                    Panie Krzysztofie,gratuluję zaszczytnego stanowiska.Cieszę się tym bardziej,że
                    dwukrotnie oddawałam na Pana swój głos w wyborach.Jestem mile zaskoczona,ze
                    nadal mozna Pana zastać na forum; zawsze uważałam,ze przedstawiciele władzy
                    powinni znaleźć czas na rozmowy z mieszkańcami. Jak do tej pory spotkania
                    odbywały się tylko przed wyborami.Może ten sposób kontaktu będzie przybliżał
                    sprawy mieszkańców,a mieszkańcy będą mogli poznawać osiągnięcia i sukcesy
                    nowych włodarzy naszego miasta. Pozdrawiam!
                • Gość: Janus Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:30
                  > 1. Fakt lepszej prezentacji swojej pracy nie świadczy jeszcze o tym, że
                  > konserwator w Rudzie lepiej pracuje niż w Zabrzu.

Zwrócił Pan akurat uwagę na informowanie, a nie na działanie. A o działania
                  owego konserwatora tu chodzi. Z pewnością taka strona ucieszy, ale bardziej
                  ucieszy konkretny przykład tej ochrony dziedzictwa, o której mówi Pan w dalszej
                  części Swojej wypowiedzi.

> Cieszy mnie, że w naszym mieście działa także społeczny
                  > konserwator zabytków, którego zapał i poświęcenie godne są najwyższych ocen.

Z pewnością tak jest. Jednak taki społeczy konserwator nie dysponuje
                  praktycznie żadną mocą sprawczą, w porównaniu do konserwatora miejskiego.
                • Gość: Ania Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 00:02
                  Czy to znaczy że biuro prasowe UM
                  ma szukać nowego pracodawcy?
                  Jak pan ocenia jako były dziennikarz ich
                  dotychczasową pracę?
                • Gość: pracownik muzeum Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 19:49
                  gratulacje Krzysztof! Sukcesów w rządzeniu!
                  • Gość: Trzeźwy... Re: Gratulacje IP: *.stk.vectranet.pl 12.12.06, 22:19
                    Ludzie, PRL upadł naście lat temu a wy dalej jedziecie z wazeliną jakby "tytan
                    intelektu" był conajmniej I Sekretarzem:| dajcie se luzu:/, mam niestety złe
                    przeczucia co to tej prezydentury...ale pożyjemy zobaczymy...
                • Gość: Gość z Rudy Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:06
                  Panie Krzysiu, tak mnie intryguje, kiedy Pan tak "wielokrotnie" rozmawiał z
                  Mercikiem, Konserwatorem z sąsiedniej Rudy Śląskiej ?? Przez ciekawość pytam,
                  tak sobie...Sąsiad z przepięknej Rudy Śląskiej. A może nie powinno się
                  eksportować młodych, zdolnych kadr do sąsiednich miast, hę ?? Z tego co wiem,
                  Pan Łukasz Urbańczyk nieźle sobie radzi, działając na korzyść naszego miasta,
                  he he...
            • Gość: mecenas Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 00:09
              czy młody Łukasz Urbańczyk ( radny RM Zabrze)
              jest zatrudniony w Rudzie Śląskiej
              w służbach konserwatora zabytków?
              Pytanie bez podtekstów
              • Gość: mecenas Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 00:17
                mkz.ruda-sl.pl/onas.htm?+ i wszystko jasne
            • Gość: belfer Re: ja pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:07
              Panie Krzysztofie nie glosowalem na Pana, ale mile mnie Pan zaskoczyl wejsciem
              na forum,zycze POWODZENIA i SUKCESOW
    • Gość: Pstrowski p. Budka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:08
      No to jeszcze brakuje p. Budki i będzie impreza na całego u Pstrowskiego!!!

Jak za starych, dobrych czasów...
      • borysbudka Re: p. Budka 07.12.06, 23:47
        Jestem, ale niestety nie każdego dnia,
        no i oczywiście jako radny, a nie prezydent :)
        Jak będą pytania i zdążę je wychwycić,
        spróbuję odpowiedzieć.

Pozdrawiam,

Borys Budka

• niusia1803 Sprawa niestniejącego młyna 08.12.06, 12:21
      Panie Krzysztofie
      Wiadomo, że jeszcze za wcześnie aby mógł Pan się zająć tym tematem, ale proszę o
      interwencję w kwestii tego miejsca po młynie. To samo centrum miasta i z
      przykrością patrzę, że wygląda tam jak na pogorzelisku. Myślę, że Urząd powinien
      w jakiś sposób naciskać na inwestora na zagospodarowanie tego placu, aby
      zaaktywizować tą część miasta. Pozdrawiam. Mieszkanka Zabrza
      • Gość: Liber Re: Sprawa niestniejącego młyna IP: *.zabrze.net.pl 08.12.06, 21:09
        Ja również dołączam się i proszę o odpowiedź dot. obszaru po młynie, byłej brykietowni oraz proszę o interwencję w sprawie kupy gruzu, który pozostał po budynku przy Al.Monte Cassino.
        Pozdrawiam
    • Gość: Krzysztof Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:02
      Dziękuję za wszystkie miłe słowa.
      Panie kot. Przepraszam Pana, ale pytania są bardzo szerokie i nie można na nie
      odpowiedzieć w krótki sposób. Sukcesywnie będą w poszczególnych kwestiach
      ogłaszane komunikaty.
      Pracuję dwa dni i trudno mi oceniać pracę biura prasowego. Z efektów w tym
      okresie jestem zadowolony.
      Zajmiemy się terenem młyna i jego okolicy. Pani Prezydent publicznie już
      ogłosiła, że trzeba się m.in. zająć organizacją ruchu w tym obszarze.
      Pozdrawiam forumowiczów,
      Krzysztof Lewandowski
      • Gość: kamerzysta Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 10:52
        GTV (tuba rzadzących) działa nielegalnie bo utrzymywana jest przez Gmine w
        formie zakładu budzetowego co jest sprzeczne z prawem. Jak Pan Panie
        prezydencie Lewandowski zamierza zastosować się do obowiazujacych przepisów
        prawa, jakie kroki pan podejmie aby rozwiazac ten problem o którym pan
        doskonale wie jako prawnik i byly pracownik ZIS ?
        • Gość: "szef ZIS" Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:58
          panie "kamerzysta" czyli panie Marianie Gerlich
          niech pan raczej skupi się nad szukaniem lini obrony
          w swojej sprawie w prokuraturze
          oświadczam, że jak do tej pory wygrałem w Sądzie Pracy trzy sprawy
          i czas na wystąpienie w Sądzie Karnym przeciw takim .....
          jak pan "pracodawcom"
          postępowanie i śledztwo dobiega końca
          do zobaczenia w sądzie
          były prawdziwy kamerzysta ZIS
          Krzysztof Pączkowski
    • Gość: Krzysztof Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:02
      Szanowny Panie kamerzysto, przyznam się, że nie wiem. Prowadzę jednak rozmowy i
      konsultacje i jestem przekonany, że niebawem wypracujemy model, który zostanie
      przedstawiony Radzie Miejskiej.
      Krzysztof Lewandowski
      • Gość: kulturalny Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.icm.edu.pl 09.12.06, 12:16
        co tam Panie Krzysztofie w sprawie worków?
        Podobno Jan Sz. (czy to mąz mąż Pani Prezydent?) ciężko zaniemógł i nie stawił
        się w Sądzie?
        cytat z dzisiejszego DZ:
        "....Wczoraj na rozprawie nie stawił się również Jan Sz., pełnomocnik Komitetu
        Wyborczego "Skuteczni dla Zabrza", który w kampanii samorządowej w 2002 r. miał
        przyjąć łapówkę od firmy WCI Natcol na poczet kampanii wyborczej. Tą
        nieobecnością zdziwiony był nawet adwokat Jana Sz."
    • Gość: Krzysztof Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:44
      Szanowny Panie,
      Jak już wielokrotnie wyjaśniano, Jan Sz. nie jest mężem Pani Prezydent. To
      przypadkowa zbieżność imion i pierwszych liter nazwiska.
      Nie jest prawdą, że Jasiowi (bo nie ukrywam, że się znamy od wielu lat) zarzuca
      się przyjęcie łapówki. Zarzut dotyczy wyłącznie nieprawidłowości w zakresie
      prowadzenia kampanii w 2002 roku polegający na tym, że za rzekomą usługę
      reklamową komitetu nie zapłacono ze środków komitetu, a zrobił to prywatny
      przedsiębiorca. Jest to czyn zagrożony karą do 10 tys. złotych określony w
      ordynacji wyborczej, a nie np. w kodeksie karnym. Wyjaśnić trzeba, że chodzi tu
      rozesłanie ulotek wyborczych pomiędzy pierwszą i drugą turą wyborów, w której
      nie uczestniczyli już kandydaci KW Skuteczni dla Zabrza.
      Jasio nie mógł uczestniczyć w rozprawie ze względów osobistych. Był jednak, o
      ile się nie mylę, jedynym oskarżonym, który brał udział w pierwszej rozprawie.
      Nie będzie unikał kolejnych rozpraw, bo jest zainteresowany, jak najszybszym
      wyjaśnieniem sprawy i oczyszczeniem się z zarzutów.
      Krzysztof Lewandowski
      • Gość: Liber Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.zabrze.net.pl 09.12.06, 14:53
        Kolejny problem naszego miasta to wszelkiego rodzaju śmieci i sprzątanie miasta. Pani Prezydent w przedwyborczych spotach zwracała szczególną uwagę na te zagadnienie. Mam pytanie Panie Prezydencie czy zostaną podjęte kroki w tej sprawie i kto Państwa zdaniem powinien odpowiadać za czystość w Zabrzu? Gmina czy podmiot zewnętrzny?
        Pozdrawiam
      • Gość: tezkulturalny Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:38
        ze względów osobistych się nie stawił a jego adwokat o tym nie wiedział? gdyby
        to był Gołubowicz to Głos by o tym nie omieszkał napisać... a czy dziennikarze
        DZ nie widzieli, ze ten sam jan sz. "bez-względów" osobistych z usmiechnetą
        twarzą pól godziny po rozprawie w sądzie witał się z nowym wiceprezydentem?
        • Gość: Derek i sąsiedzi Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:50
          1. Panie Lewandowski, kiedy zacznie miasto remontować piękne ale sypiące się
          kamienice na terenie naszego miasta?? To skandal, że gmina nie zdecydowała się
          na kompleksowe podejście do tej sprawy. Brak działań w tej sprawie będzie
          niebawem skutkował katastrofami budowlanymi niektórych kamienic, a co za tym
          idzie odpowiedzialnością karną.
          2. Gmina Ruda Śląska ma już Plany Zagospodarowania Przestrzennego. W Zabrzu nic
          nie można pobudować bo takich planów gmina poprostu nie ma!!! Kiedy i z jakim
          skutkiem pan się chce tym zająć??
          3. Co z mieszkaniami pohutniczymi??????????? Kiedy ma pan zamiar zająć się tą
          sprawą i ją rozwiązać???
          4. Jak pan ma zamiar skuteczniej zająć się pozyskiwaniem funduszy
          europejskich?? To kolejna wielka bolączka tego miasta.
          5. Czy pana zdaniem powinna nadal istnieć w Zabrzu Straż Miejska która naszym
          zdaniem nie spełnia wogóle oczekiwań mieszkanców. Oprócz zakładania blokad na
          koła nic innego nie robią. Czy oni składają jakiekolwiek raporty miastu ze
          swojej dziłalności? I przede wszystkim czy oni są skuteczni, czy tylko są dla
          samej sztuki dla sztuki?
          6. Co dalej z placówkami kulturalnymi w naszym mieście? Zamykamy dalej i
          likwidujemy czy są jakieś propozycje z pana strony?
          7. Co dalej w sprawie uzbrojenia dla osiedla Słoneczna Dolina? To skandal, że
          miasto nie uzbraja terenów dla wykonawcy tego osiedla!

Prosimy o szybkie odpowiedzi w sprawach powyżej.

Mieszkańcy miasta
          • Gość: zdenerwowany Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.kimsufi.com 10.12.06, 10:53
            5. Czy pana zdaniem powinna nadal istnieć w Zabrzu Straż Miejska która naszym
            > zdaniem nie spełnia wogóle oczekiwań mieszkanców. Oprócz zakładania blokad na
            > koła nic innego nie robią. Czy oni składają jakiekolwiek raporty miastu ze
            > swojej dziłalności? I przede wszystkim czy oni są skuteczni, czy tylko są dla
            > samej sztuki dla sztuki?

Niestety to racja. Gdy Strażą kierował Wiaterek Straż Miejska funkcjonowała w
            miarę dobrze. Było chociaż widać efekty jej działalności i otwarcia się na
            mieszkańców. Obecnie to totalne dno. Coraz to wiecej ludzi odchodzi po
            odejściu Wiaterka. Nie można doprosić się jakiejkolwiek interwencji, ciągle
            tłumaczą się że nie mają ludzi. Patrol SM teraz zobaczyć na mieście to istny
            cud. No chyba że na ul. Wolności przy zakładaniu blokad. Zamiast zajmować się
            porządkiem strażnicy ubierają się w żółwie Nindża i zabezpieczają mecze
            Górnika co nie nalezy do jej zadań. Za pracę w Sobote i Niedziele przy
            zabezpieczeniu meczy strażnicy biorą wolne w tygodniu i znowu nie ma
            strażników na ulicach. Kólko się zamyka. Straż Miejska spadła na przysłowiowy
            pysk , dotyczy to ilości jak i jakości podejmowanych przez nią działań.
            Podobno skrzętnie chowa się pod dywan statystyki porównawcze za rok 2006 z
            latami poprzednimi gdy Strażą kierował Wiaterek. Widać podobno wyraźnie spadek
            działań. Statystykę podgania się tylko wykroczeniami drogowymi, co już jest
            skandalem. mamy teraz Straż Blokadową. Wystarczy spojrzec na strone internetową
            SM i poczytać jakie to "sukcesy" odnosi obecnie Straż Miejska. To trzeba
            zmienić Panie Prezydencie Lewandowski. Kiedy wreszcie zostanie ogłoszony nowy
            konkurs na komendanta SM ? Kiedy wreszcie SM doczeka sie prawdziwego szefa ?
            Kiedy wreszcie zostanie skontrolowana procedura awansowania obecnego zastępcy
            komendanta Jarosława Rajdy z pominięciem przepisów ustawy o pracownikach
            samorządowych ? Na wakat nie ogłoszono naboru tylko "awansowano" jednego z
            kierowników referatu. Ominięto prawo i nikt na to nie reaguje. To po prostu
            skandal.
    • szpilowyhajama Re: LEWANdowski - interesowny internauta? 10.12.06, 12:03
      Niywiem czy mi tu pasuje kukac,jak wiadomo mieszkom teroz w Lublinie sercym za
      Piekarami.Zabrzem no i za całym Ślaskiem,moja strona jest tego
      dowodym.www.hanik.prv.pl
    • Gość: ba-mad Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: 217.153.42.* 10.12.06, 14:53
      Szanowni internauci, miejcie litość,przecież to dopiero kilka dni urzędowania,a
      Wy już same pytania - kiedy cokolwiek będzie załatwione.Poprzednio urzędujący
      mieli na to czas 4 lata , dajcie więc tej władzy chociaż kilka miesięcy na
      zorientowanie się w sprawach.Zapytajcie o sprawy za jakiś czas.
      • Gość: straznik Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:06
        Podpowiadamy bo liczymy że nowa władza skonczy z omijaniem prawa przez
        urzedników i innymi nieprawidłowosciami w naszym mieście.
        • Gość: mieszkanka Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: 217.11.130.* 10.12.06, 17:32
          Ludzie!!! Lewndowski nawet nie zdążył na dobre wejśc do gabinetu a Wy
          usiłujecie żeby odpowiedział na wszystkie pytania dotyczace spraw zabagnionych
          przez kolejne lata i ekipy. Dajcie facetowi czas!
    • Gość: Krzysztof Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:54
      Dziękuję za wszelkie uwagi. Sukcesywnie będziemy podejmować poszczególne sprawy
      i informować o nich opinię publiczną.
      Pozdrawiam,
      Krzysztof Lewandowski
      • Gość: Lewsney Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:51
        Zgadzam się z moimi przedmówcami co do różnych problemów tego miasta. Mnie
        osobiście zależy aby niegdyś piekne budynki (kamienice) wzdłuż Wolności i 3
        Maja nie straszyły swoim wyglądem! Poza tym cześc z tych kamienic jest w
        opłakanym stanie,pourywane rynny, zagrzybione ściany, szara i brudne ściany,
        stare okna, stare ogrzewanie. Panie Lewandowski prosimy o szybkie działania na
        które czekamy niecierpliwie już teraz!
        • Gość: mieszkaniec Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 01:31
          Prawda jest taka że nie mieli programu i teraz to się będą długo przyglądać
          przecierać oczy dziwić się. Na większość pytań powinny tu być odpowiedzi bo to
          są problemy nie nowe w tym mieście. Ale już w kampanii opowiadali bzdury że
          wyremontują wieżę ciśnień a to jest własność prywatna. To ja poproszę o remont
          mojej prywatnej chłupy też. Cierpliwości!!!!!!Będziemy czekać aż się dowiedzą co
          mają robić bo startowali w wyborach z pustymi hasłami na okrągło.
          • Gość: ... Rozkładówka w "Nowinach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 02:20
            Taa, a najlepsze jest to foto-story w "Nowinach Zabrzańskich", gdzie pani Mańka
            wdzięczy się do czytelników i przedstawia listę życzeń, a parę kroków od
            miejsca, gdzie robione były zdjęcia (róg 3-Maja i Szczęść Boże) można zobaczyć
            typowy zabrzański obrazek - znak drogowy pod kątem 45 stopni, jak przygniecie
            to to jakiegoś berbecie to dopiero będzie larum...
            • Gość: mieszkaniec Re: Rozkładówka w "Nowinach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:41
              Liczą się czyny a nie słowa. A co z Strażą Miejską, chyba tam nie jest
              najlepiej. To pytanie do Pana V-ce Prezydenta jeżeli jeszcze nas czyta, bo
              wybory dopiero za 4 lata, chyba że .....
              • Gość: mieszkaniec nr 1 Re: Rozkładówka w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:58
                Hej nie mogłeś sobie wymyślić swojego nicka. To chociaż używaj nr 2. Pozdrawiam
                bez złośliwości. Czekajmy razem na jakiś logiczny plan działania tej dwójki
                prezydentów. licznik tyka.
    • Gość: ? Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.stk.vectranet.pl 12.12.06, 17:44
      Czy można liczyc na zagospodarowanie i uprzątnięcie zdewastowanego przez
      m.innymi imprezy muzycznego lata terenu wokół DMiT?Jest tam stary zbiornik
      p.poż.,który powinien dawno temu byc sprzątnietny .Mam nadzieję,że to miejsce
      wróci do czasów kiedy można tam było przyjemnie pospacerowac.W tej chwili to
      ruina.A niedawno nazwano to miejsce im.Kuronia,może to zmobilizuje władze miasta
      do zajęcia sie tym terenem.
      • Gość: Zygzak Re: LEWANdowski - interesowny internauta? IP: *.debacom.pl 13.12.06, 18:55
        Panie Krzysztofie
        Czy zdoła Pan tak zadziałać, aby transmisje sesji RM można było oglądać także
        na północ od centrum miasta?
        Jeżeli nie GTV to co - może internet?
        Jeżeli te sesje byłyby na "widoku"społecznym, to może mniej by się wygłupiali
        radni a więcej by się starali żeby nie zbłaźnić się przed wyborcami?
        Co Pan o tym myśli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka