Dodaj do ulubionych

Zabrzańska BIEDA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 13:19
Pani prezydent twierdzi, że Zabrze to raj na ziemi. A co mówią fakty? Spośród
śląskich miast, Zabrze jest jednym z najbiedniejszych, a dochód na jednego
mieszkańca sięga zaledwie 473 złotych. Wyprzedzają nas m.in. Katowice (średni
dochód mieszkańca to 812 zł), Tychy, Ustroń, Gliwice, Bielsko-Biała,
Mysłowice, Sosnowiec, Czeladź, Rybniki, Dabrowa Górnicza, Siemianowice (SIC!),
Piekary, Tarn. Góry, Żory, Chorzów, Jastrzębie, Radzionków (sic!) Ruda Sl,
Lędziny, Będzin, Knurów....nic tylko stąd uciekać :(((((....Mamy też
przerażająco niski udział gminy w dochodach netto...Jaki pan, taki kram...
Obserwuj wątek
    • sojomail Re: Zabrzańska BIEDA 25.02.07, 22:21
      odkrycie ameryki
      • Gość: Liber Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.zabrze.net.pl 25.02.07, 22:41
        Skąd te dane? Poproszę o źródło.
        • aka-jo Re: Zabrzańska BIEDA 26.02.07, 00:01
          To chyba trudno poprawic z dnia na dzien??
          • Gość: @ Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:47
            aka-jo napisał:

> To chyba trudno poprawic z dnia na dzien??

nikt tego nie oczekuje...

ale też ,nie mozna tego zmienić bywaniem jedynie na balach ;(
          • Gość: dd Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:54
            trudno to fakt, ale po co opowiadać że to raj ....
        • Gość: Antenka Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:54
          PAP
    • Gość: Johnny Walker Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:42
      Ustron to wedlug mnie powienen byc na samym poczatku tego zestawienia - tam jest
      zupelnie inna stopa zyciowa, a oprczo tego tyle inwestycji co roku, ze sie coraz
      powazniej zastanawiam nad wyniesieniem tam na stale.
    • Gość: Janusz Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:47
      Mała uwaga materiał o którym piszesz pokazuje głównie "biedę" mieszkańców
      Naszego Miasta(średie dochody z PIT na jednego mieszkańca), ale ma to oczywiście
      wpływ na dochody miasta z tego podatku a przecież to oczywiste, że bogate
      społeczeństwo = bogate miasto!
      • Gość: Koral Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 22:50
        biede generuje także to, jak zarządzane i promowane jest miasto. W Zabrzu i z
        jednym i z drugim nie jest dobrze. A z takim zarządem nie ma nadziei na lepsze
        • Gość: gram Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:27
          Ranking rankingiem a moje zdanie jest takie: robić się ludziom nie chce i
          szkołę też olewają a potem żal co całego świata że źleee
    • Gość: gosc Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.org 27.02.07, 19:22
      Kiedyś Ruda Śląska to był koniec świata i jedno z najgorszych miast, lecz
      włodarze miasta zrobili swoje - jest na 7 miejscu pod względem dotacji
      unijnych, zabrzański biznes też tam ucieka, bo warunki inne i urzędy przyjazne
      ludziom a urzędnicy kompetentni(wystarczy popytać Zabrzan, dlaczego przenieśli
      lub tam otwierają swoje biznesy). A w naszym urzędzie no cóż, kto miał tam coś
      do załatwienia to wie jak jest. Zabrze nigdy nie miało szczęśliwej ręki do
      dobrych gospodarzy, ale pewnie to wina nas samych, bo nie potrafimy dobrze
      wybrać.
      Co do nowych władz to nie mam jeszcze zdania ale słyszałem z niejednych ust, że
      Pani prezydent zapowiadała trzęsienie w rzędzie miejskim , pozostawienie tylko
      najlepszych wzmocnienie urzędu prawdziwymi fachowcami i co … niedawno było małe
      trzęsienie ale nie w urzędzie tylko ziemi w naszym regionie :). Dobrych
      przywódców poznaje się nie tylko po tym, że potrafią rządzić, ale po tym …
      jakimi ludźmi się otaczają. Jeśli otacza a Cię miernota to choćbyś był orłem to
      wysoko nie pofruniesz – wystarczy poczytać Nikodema Dyzmę albo obejrzeć sobie
      wersję kinowa z cudowną kreacją Wilhelmi’ego, aby zrozumieć jakim wielkim
      szczęściem dla rządzących są świetni doradcy.
      • Gość: Kasia Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:25
        zgadzam się z panem, panie Piotrze :)
        • Gość: gosc Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:41
          Dziękuję Krysiu za słowa poparcia ale .. nie mam na imię Piotr (na drugie też)
          :). Miejmy nadzieję że nowa władza dobierze sobie świetnych fachowców ... i nie
          marzy mi sie, że za kadencji obecnej Pani Prezydent dogonimy Rudę, Gliwice,
          Chorzów, Świętochłowice itd, itd ale marzy mi sie że przynajmniej zaczniemy się
          do nich pomalutku zbliżać. Pozdrawiam
          • Gość: gram Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:51
            po 1 to do roboty trzeba isc, a potem narzekkac
            • Gość: gość Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.zabrze.net.pl 01.03.07, 22:12
              Dlaczego mam takiego pechaże nie dość, że przyszło mi żyć w Polsce to jeszcze w Zabrzu...
            • Gość: bezrobotny Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:35
              >po 1 to do roboty trzeba isc, a potem narzekkac<

Zgadzam się że trzeba pracować ale gdzie ???
              Straciłem pracę, od trzech miesięcy jestem bezrobotny i w tej chwili już
              zdesperowany bo niema gdzie pracować. Rozsyłam podania ale niestety bez
              skutecznie. Jeśli ktoś wie gdzie potrzebują elektryka z uprawnieniami to proszę
              o kontakt Zabrze mmariusz@polbox.com tel.889081379
              • Gość: bezrobotny Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:16
                Podaję poprawny numer telefonu 889881379 bo w poprzednim wpisie pomyliłem się.
                Będę wdzięczny za informację gdzie mógł bym jeszcze złożyć swoje CV bo
                zadłużenie nam rośnie, nie mamy z czego zapłacić czynszu i innych opłat, zimno
                w mieszkaniu, a jak nie zapłacimy to wyłączą nam prąd, gaz ale jak w takich
                warunkach być z małym dzieckiem ? Chodzę do urzędu pracy ale tablice z ofertami
                pracy są przeważnie puste. Z góry dziękuję. e-mail: mmariusz@polbox.com
                • Gość: volf Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 01:07
                  Spróbuj za granicą www.agent-tour.pl
                  • Gość: Piotr Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.stk.vectranet.pl 04.03.07, 16:39
                    mam coś dla Pana - zadzwonię
                    • Gość: bezrobotny Re: Zabrzańska BIEDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:00
                      OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka