Dodaj do ulubionych

Drukarka HP D1460

IP: *.jota.za.digi.pl 31.07.07, 17:18
Witam:) Niedawno zaopatrzyłam się w sprzęcik HP Deskjet D1460. Mam pytanie:
czy ktoś,kto ma tą drukarkę w domu,może poinformować mnie,na ile stron mniej
więcej wystarcza jeden nabój? Dodam,że drukarka w roku szkolnym będzie dość
często używana,ok.5 stron dziennie. Z opakowania można wywnioskować,że na
80,ale wydaje mi się to dość mało prawdopodobne... I jescze jedno: czy ktoś
wie,za ile można kupić nowe naboje albo uzupełniacze? Czy ktoś może mnie
ośwecić?:) Z góry dziękuję:) Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: drukarz Re: Drukarka HP D1460 IP: *.za.digi.pl 31.07.07, 19:01
      drukarki HP są bardzo drogie w eksploatacji, rozwiązaniem może być
      zakup "uzupełniaczy" - ale ktoś bez doświadczenia może mieć z tym problem...
      Prawdopodobnie obsługiwane przez Twoją drukarkę tusze to 21 i 22 - wydajność
      tych tuszy to ok. 150 str. A4 5% pokrycie... - po 150 wydrukowanych stronach
      musisz kupić nowy tusz!!! (nowe mają 5ml atramentu...) Na dzień dzisiejszy
      optymalnym wyborem jeśli chodzi o drukarki to zdecydowanie Brotcher - np model
      dcd 115c gdzie 22ml tusz na allegro kosztuje średnio niewiele ponad 5zł!!! -
      taki tusz spokojnie starcza na 1 ryze papieru!!!
      • Gość: Zainteresowana Re: Drukarka HP D1460 IP: *.jota.za.digi.pl 31.07.07, 21:02
        Dzięki za doradę z Brotherem,ale skoro kupiłam już HP,to byłabym wdzięczna za
        wskazówki dotyczące jej eksploatacji:) A więc mówisz,że rozwiązaniem mogą być
        uzupełniacze:) A może orientujesz się,w jakiej mniej więcej cenie można je
        kupić? Uzupełniałam już kiedyś naboje,tak więc nie powinnam mieć z tym
        większego problemu:) Nie chciałabym jednak kupować przez neta,bo chyba koszty
        przesyłki przewyższą cenę kupna w sklepie razem z uzupełnieniem,heh. Istnieją
        pewnie zamienniki,więc może wiesz jak też sie nazywają?:) Z góry dzięki za
        odpowiedzi:)
        • Gość: pola Re: Drukarka HP D1460 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:12
          witam, o wszystko co dotyczy drukarek, mozna zapytac pracownikow sklepu ekotoner
          www.ekotoner.pl tam masz namiary ( GG lub mail ) i mozesz smialo wyslac zapytanie
          pozdrawiam
    • Gość: kk Re: Drukarka HP D1460 IP: *.3s.pl 02.08.07, 23:39
      Hp to jest dobra firma. Zakup sobie atrament i nabijaj do woli..... ja już Hp
      mam kilka lat i jadę na oryginalnym naboju. Polecam w Gliwicach Proline ew w
      Zabrzu sklep USK.
      • Gość: Zainteresowana Re: Drukarka HP D1460 IP: *.jota.za.digi.pl 03.08.07, 16:45
        Dzięki:) a możesz mi powiedzieć,gdzież to znajduje się ów sklep USK? Bo nie
        bardzo orientuję się w sklepach:) A za ile kupujesz taki tausz? Pozdrawiam:)
        • Gość: kk Re: Drukarka HP D1460 IP: *.3s.pl 03.08.07, 22:27
          www.usk.com.pl - róg Lutra i Karłowicza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka