Gość: gość Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: *.centertel.pl 15.04.09, 17:42 Powinniśmy się zebrać i poprosić naszych radnych, by nam stworzyli więcej miejsc, gdzie można pograć w tenisa bezpłatnie. Jedynym takim miejscem są korty na Koperniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 15.04.09, 17:46 niby dlaczego ????? ja bym chciał bezpłatny dostęp do sali gimnastycznej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmel Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: *.centertel.pl 15.04.09, 21:54 dostęp do gier zespołowych (piłka nożna, koszykówka, siatkówka) już jest. Pojawia się wiele boisk wielofunkcyjnych. Zgadzam się, że można pomyśleć o kortach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:58 Nie tylko na Koperniku. Są korty przy LO 3(ul.Sienkiewicza)! Są jeszcze przy Piłsudskiego i na Janku. Oczywiście się za nie płaci, ale jak dobrze wiemy niec nie ma za darmo. A czy tak ciężko wydać te 10 zł za wynajem kortu? Wszystkiegoby się za darmo chciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magiQ Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:38 uważam, że te darmowe korty na koperniku i cały ten kompleks sportowy to był bardzo trafiony pomysł.. Dziennie widać tam tłumy osób. Ja osobiście korzystam z kortów i jestem normalnie wniebowzięta, że w takim Zabrzu można sobie za darmo pograć w tenisa o dowolnej porze dnia i nocy :P Czasem trzeba swoje odstać w kolejce, ale naprawdę warto. Jestem jak najbardziej za stworzeniem drugiego tego typu obiektu obowiązkowo z kortami :D na pewno wzięcie byłoby takie samo jak na Koperniku :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator tenisa Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 16:56 Bardzo blisko Zabrza w Sośnicy tuż za dużym wiaduktem kolejowym po lewej stronie 1000m od Górnika są świetne i połowę taniej niż na Mostostalu korty. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 22.04.09, 23:42 tak dla tenisa i sportu,wiecej takich miejsc jak na koperniku a propos kortow: wiele lat gralem na janku,a poznym wieczorem i wczesnie rano na hermisza,to co sie dzieje teraz na janku to paranoja,13zl za godzine grania na muldach,dziurach, wsrod kurzu,ech szkoda,nowa osoba obslugujaca korty mowi,ze czeka na deszcz,cudownie:)) moze po dlugim weekendzie zrobia chociaz 4korty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serpico Re: Tenis ziemny w Zabrzu IP: 95.160.228.* 23.04.09, 13:38 Korty na Janku przejął Mostostal/klub/ w obliczu zagrożenia utraty bazy przy ul.Piłsudskiego.To zagrożenie minęło a peryferyjne korty zostały jak kula u nogi.W najbliższej przyszłości miasto będzie je musiało odzyskać tym razem jako bazę dla AWF,który pozostałą część obiektu już ma.Oczywiście to koniec resztek samodzielności zasłużonego dla miasta i regionu klubu GKS Walka Makoszowy.Ostatecznie dla tenisa w Zabrzu to chyba dobrze bo makoszowskie korty odzyskają swój dawny blask. Odpowiedz Link Zgłoś