Gość: APAP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.09, 21:17 Podobno są w Zabrzu sklepy, gdzie dla Romów jest taniej? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: 89.108.222.* 18.07.09, 21:54 A za co brudasy mają mieć zniżki? Niech sie lewusy do roboty wezmą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaa Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.bater.net.pl 18.07.09, 22:34 taaa są sklepy ze zniżką- dzisiaj jedna uparta jak biegunka po targu latała i targowała ile to może zakupić za tyle i tyle złoty i czy jej sprzedadzą. Popołudniami można zobaczyć jak chodzi odwalona razem z jej koleżankami na co nie stać nie jedną polską pracująca rodzinę. Nie jestem rasistą, ale mnie denerwuje ich beztroska i władczość w nieopłacanych czynszami mieszkaniach na Buchenwaldczyków a opieszałość władz rozbraja. Ehhh szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 19.07.09, 21:11 Uważasz, że trzeba ustawić ich pod ścianą i miarowo naciskać na spust? Opanuj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 21.07.09, 16:37 jak nie płacą - na bruk i już. kazdego normalnego jak nie płaci wypierdzielają i nikt się nie cacka. tak samo za dewastacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.chello.pl 16.01.10, 02:56 Rasiści. Dlaczego tego nie usuwacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolekcjoner-kości Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 11:10 Właściciele niektórych sklepów twierdzą, że Cyganie sami dają sobie zniżki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 27.07.09, 18:26 W Seforze skarżą się, że Cyganie sprzdają tańsze podróbki perfum i zysk im obniżają Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 27.07.09, 23:42 no co ty. to raczej są "perfumerie" z różnej półki :) trochę na innych klientów nastawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 21:09 jakie zniżki, jakie sklepy? Proponuję lepszą edukację w/w nacji. Dewastują mieszkania, są brudni, ul. Buchenwaldczyków czy Sienkiewicza strach chodzić a nawet przejechać samochodem bo leci np. krzesło na głowę itd. itp. jest niewesoło.Ble. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 30.07.09, 21:59 A najlepiej wszystkich ich zastrzelić, prawda rasisto? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 30.07.09, 22:30 Więc trzeba ich wszystkich rozstrzela, rasisto ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 22:56 ej nie tak ostro. Nie wyzywaj ludzi od rasistów markupiecu, bo jakbyś mieszkał na Buchenwaldczyków inaczej byś śpiewał, jeśli lubisz Romów twoja sprawa, ale tolerancja polega też na uszanowaniu czyjegoś odmiennego zdania. Miłych snów gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do pieca IP: *.stk.vectranet.pl 30.07.09, 23:04 To prawda wez ich sobie do domu jak ich tak bronisz.To brudasy i oszusci a maja wieksze prawa niz my Polac!Zobacz ile oni z opieki wyciagna a jak pojdzie uczciwy czlowiek to dostanie 20 zl.celowki.Niech sie romy-brudasy do pracy wezma a nie wszystko za darmo by chcieli a i jeszcze patrza gdzie tu cos podpie...c. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin-ple-ple Re: do pieca 30.07.09, 23:18 bez przesady ludzie są też fajni Romowie, ale to arystokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: do pieca IP: 193.43.77.* 31.07.09, 09:03 piecu Ty musisz byc chyba romem co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze skad kasa IP: *.zabrze.net.pl 31.07.09, 10:19 A tak merytorycznie ktos mi odpowie skad oni maja kase ? Bo jeszcze mi sie nie zdarzylo zobaczyc przy pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: skad kasa odpowiedz IP: *.stk.vectranet.pl 31.07.09, 18:55 Kase maja z MOPR-u i ze zlodziejstwa.Pewnie nikt na tym forum nie wie ile cygan potrafi ukrasc.No i zebraja i handluja podrobionymi ciuchami i perfumami.A wszystko to bo my jestesmy naiwni i odnich kupujemy a w przekonywaniu tez sa dobrzy. P.S Piec nie jest romem bo oni to w wiekszosci analfabeci(oczywiscie mowa o doroslych) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: skad kasa odpowiedz 01.08.09, 14:37 Polacy też kradną i handlują podróbkami :] A wiem że są Cyganie, którzy prowadzą legalny biznes, a kasę mają np. z ich gmin. Więc proszę nie myślcie tylko stereotypami. To że mają brudno w domach i że mieszka ich po kilkanaście w jednym mieszkaniu to ich sprawa (no chyba że ktoś jest sąsiadem :]). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: skad kasa IP: *.stk.vectranet.pl 02.08.09, 08:31 Ty papryka co ty gadasz wskaz tego cygada z legalnym biznesem bo z tego co mi wiadomo to w Zabrzu ich nie ma.Mieszkam na Buchen i nie mow mi ze Polak(nie mowie o zorganizowanej przestepczosci)potrafi z jednego domu ukrasc 40tys.a cyganie i owszem a puzniej farboja sobie wlosy zeby zmylic.Jesli chodzi ze dostaja z mniejszosci to tak ksiazki i przybory bo ta mniejszosc przelewa np.na szkole.Ale kase maja z kradziezy i MOPR-u i powiem jeszcze masa cyganow robi tak ze adoptuje dzieci romow tylko zeby byl papierek a dzieci mieszkaja dalej w swoich domach.I jak myslisz ile mozna wyciagnac na takiej adopcj?Od naszego panstwa ma sie rozumiec...ZGADNIJCIE P.S.u nas to sie adopcje latami ciagna a unich od reki... Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: skad kasa 02.08.09, 08:48 ehhh szkoda gadac z rasiolami - patrzcie się lepiej na siebie i pilnujcie własnej d***. Ja też nie przepadam za Cyganami, ale od niektórych na tym forum to normalnie zieje nienawiścią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joelu Re: skad kasa IP: *.stk.vectranet.pl 02.08.09, 12:11 Jestem Romem i jestem z tego dumny! Dajemy sobie radę z waszą wydatna pomocą,tacy jesteście dla nas mili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: skad kasa IP: *.stk.vectranet.pl 02.08.09, 16:41 Ja chyba pekne ze smiechu-ha ha ha!!!A od kiedy cyganie tak czysto pisza?Ci na Buchen i na Sienkiewicza to od listonoszki nie potrafia poleconego podpisac.I od kiedy cyganie tak buszuja na necie ze znajda to forum.Przestan joelu pie...c a chcesz ich bronic to moze nie mow ze ty to ten czarnuch jeden z nich.na Buchen to wiem kto ma kompa i tylko plyty na nim ogladaja bo nic innego nie potrafia.A internet to tak jak z telefonami z TP.SA.wszyscy brali jak im dawali a jak sie nie placi to wszystkim poodlanczali bo cygany potrafia brac tylko za darmo i ktory cygan dzis w domu ma tel.stacjonarny- zaden i internetu tez nie.... PAPRYKA-jedno moge stwierdzic cos bys chciala napisac ale ci cos nie wychodzi bo widac nie umiesz dyskutowac.Wiesz ze gdzies dzwonia ale nie wiesz w ktorym kosciele i jak widze z innych postow najpierw zgrywasz osobe co to na kazdy temat chce sie wypowiedziec a potem szybko sie wycofuje.Co do cyganow to to co pisze to sa fakty bo kupe lat z nimi przebywam i duzo moge napisac a to dla tego ze jest niesprawiedliwosc w zabrzu brudasy maja same przywileje a jak pojdzie Polak to musi zebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: skad kasa 02.08.09, 16:53 nie no Ty to potrafisz dyskutować ... gratulacje ! i pozwól że będę pisać to co myślę i na tematy które są z mojego punktu interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: skad kasa odpowiedz IP: *.zabrze.net.pl 02.08.09, 19:23 możne byś podzieliła się faktami o ktorych piszesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: 188.33.236.* 20.12.09, 19:48 marekpiec to albo cygan i broni swoich albo nie ma w ogóle z nimi styczności i naoglądał się w tv jak to brudasy sie żalą jak to ich wszyscy nie lubia i bija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 02.08.09, 19:26 won z zabrza z gnojami.na chelmonskiego tez mieszkaja,tylko laza i patrza kogo o.....lic!do kamieniolomow z h...mi,co to ma znaczyc by po swoim rodzimym miescie nie mozna bylo spokojnie chodzic!zabrudzaja tylko miasto-do slamsow z nimi!i nikt niech ich nie broni,bo sami sobie zaslużyli na taka opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 02.08.09, 21:43 Go ma racje.Oni sami sobie zasluzyli i wyrobili opinie!Papryka ty najpierw poznaj tych brudasow,poprzebywaj z nimi a potem sie wypowiadaj.Bo takie farmazony jak ty to kazdy potrafi plesc ale to co my piszemy to sa najprawdziwsze fakty.Zaden brudas sie praca nie zchanbil.Oni tylko zeruja na innych jak pasozyty.Patrza kogo z czego okrasc.I jeszcze kogo wykozystac co do mieszkania.Na Buchen mieszkaja Polacy a te czarnuchy tylko patrza jak zajac mieszkanie takiej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 02.08.09, 22:34 na tolerancję trzeba sobie zasłużyć a nie jej nadużywać Odpowiedz Link Zgłoś
sztefaneasy Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 03.08.09, 00:08 Tyś sobie zasłużył? Napisz jak. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 04.08.09, 20:35 Papryka powinna pójść na kawę z Romem. I pogdać przez 3 godziny. Wytrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin-ple-ple Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 04.08.09, 21:00 Paprysia? Paprysia pęknie predzej niż się wam wydaje. A dlaczego? A dlatego, że się szybciunio zakocha. Niektórzy Romowie to prawdziwie ciacha, czy jakoś tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 04.08.09, 22:44 Co komu po takim "ciachu" jak trzeba mu wiecznie uslugiwac.Brudasy maja te swoje baby tylko po to zeby na nich zarabialy chandlem(czyli oszustwem)rodzily im dzieci i uslugiwaly ale papryka pewnie tak lubi. Maz nie pisaty i nieczytaty a dzieci zawszone bo u nich tak jest.Po wakacjach jak te male brudasy wroca do szkoly to znow bedzie epidemia wszawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 04.08.09, 23:24 nie gustuję w ciawusach. to po pierwsze. po drugie - znam kilku (fakt że można policzyć na palcach jednej ręki) Romów którzy są ok. Chociaż jak mówią - wyjątek potwierdza regułę Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin-ple-ple Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 05.08.09, 21:19 "ja" - dziecko drogie, nie tak od razu z pazurami:)Pooglądaj sobie festiwal Romów, no miodzio. Cyganeczki niczego sobie:) więcej luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 05.08.09, 21:48 wiedzmin ple-ple to spie...j pomieszkac na Buchen albo na Sienkiewicza i zobaczymy jak bedziesz spiewal.Wtedy bedziemy mogli pogadac!Co ty wogole pie...sz o festiwalu?To sa kasty i tamci cyganie ktorych pokazuja w tvp to bahtałe roma a ci w Zabrzu to bergitka roma.Tamci oczywiscie sie do takich zebrakow nie przyznaja.Poznaj ich,poprzebywaj a puzniej pie...te farmazony bo kazdy moze sie telewizji naogladac cymbale.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin-ple-ple Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 06.08.09, 21:33 "ja" - dziecko, skąd w Tobie tyle agresji? Pomijam fakt,że robisz błędy ortograficzne, ale to nawet da się racjonalnie wytłumaczyć - nieuctwo dzisiaj nikogo nie dziwi:) ale każesz mi spie...lać? Wybacz, mam za dużą klasę by zachwaszczać język polski tak prymitywnym żargonem. O Romach nie Tobie dykutować, lepiej popracuj nad charakterem ( swoim):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchacz Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 22:15 ludzie powaliło was? W Polsce występują głównie Romowie z czterech plemion/szczepów: Polscy Cyganie nizinni, inaczej: Polska Roma, zbliżeni do niemieckich i rosyjskich Cyganów nizinnych. Odbywają niezbyt dalekie wędrówki, noszą polskie nazwiska, w ich języku widoczne są naleciałości z języka niemieckiego. Polscy Cyganie wyżynni, inaczej: Cyganie karpaccy, Bergitka Roma, Nasi Cyganie - mieszkają w okolicach Nowego Targu i Nowego Sącza, zbliżeni do Cyganów ukraińskichi słowackich. W ich języku widoczne są naleciałości z języków słowackiego i węgierskiego. Są jedyną grupą Romów, która się osiedliła, a także jedną z najbiedniejszych. Ze względu na osiadły tryb życia i małą znajomość romskich zwyczajów nie są poważani przez inne grupy. Kełderasza (kotlarze) - przybyli z terenów Rumunii i Mołdawii, gdy w latach 50. XIX wieku zniesiono w tych krajach niewolniczą zależność łączącą Romów od ich nie-romskich właścicieli. Mają największą skłonność do wędrówek, często bardzo dalekich. Wyróżniają się zamożnością i lubią podkreślać swój wysoki status. Mają rozległe kontakty towarzyskie i handlowe. Lowari (koniarze)- Cyganie przybyli najprawdopodobniej z terenu Węgier. Materiał do przeanalizowania i zapamietania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 06.08.09, 22:23 Ladnie przepisane z googli.Chciales chyba powiedziec ze kiedys tak bylo a teraz gdzie te tabory wedruja?Pomysl co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 06.08.09, 22:20 Jesli chodzi ci o to jak pisze to oczywiscie z duzej litery nie pisze do tych do ktorych nie mam szacunku i oczywiscie nie uzywam polskich znakow bo tak mi sie podoba.tobie jak nie pasuje to nie czytaj!!!Znalzl sie idiota co to po wszystkich rozumy pozzeral!!!! Dla mnie wazniejsza jest tresc co kto ma do powiedzenia niz jak kto pisze!I zycze ci zeby tak te twoje brudasy ktorych tak bronisz cie kiedys okradli to bys inaczej o nich gadal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.zabrze.net.pl 07.08.09, 10:41 maly OT pisanie polskiech znaczkow to kwestia netykiety, chodz czasy ze niektore przegladarki internetowe ich nie wyswietlaly minely. I nie jest to kwestia charakteru tylko tego ze do netu maja teraz nawet 5 letnie emo ktore o netykiecie nie slyszaly. Zreszta cyganie tez. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin-ple-ple Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 07.08.09, 20:19 "ja" - dziecino, no już przestań. W życiu tak mnie nikt nie komplementował ( wiem, dla Ciebie to trudne słowo), jestem Ci wdzięczny:) A swoją energię i podniecenie spożytkuj na coś innego np. poderwij jakąś fajną laskę, możesz ją zbajerowac znajomością Romów. Efekt gwarantowany;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna owca Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 08.08.09, 18:29 Powinni opuścić nasze ziemie i to jak najszybciej! Moim zdaniem to tylko kwestia czasu jak dojdzie do konfliktu z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.zabrze.net.pl 09.08.09, 07:04 na slowacji juz sie dzialo wiadomosci.onet.pl/2022864,12,slowacja_rozpedzono_antyromska_manifestacje,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 25.09.09, 20:46 Czarne proroctwa... Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 09.10.09, 22:05 Trudno tam mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 27.08.09, 01:01 ja się nie domagam specjalnego traktowania więc nie muszę też na nie zasługiwać Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 11.08.09, 21:03 Czy Romowie prowadzą jakiś sklep w Zabrzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.09, 13:38 tak,wszyscy brudasy maja handel obwozny-stoja na chodniku zaczepiajac ludzi i wciskaja kit Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 13.08.09, 21:41 Wy chyba jednak ludzi dzielicie ze względu na kolor skóry. Rom jest cuchnący, zły, głupi i zasługuje na śmierć? Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farmahool Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 22:25 Uwaga dla wszystkich pracujących w handlu i usługach, historia taka przytrafiła mi się dwukrotnie w naszym mieście. Wchodzi romka, mówi że coś tam potrzebuje, jakieś plastry wartości 4zł i płaci banknotem 200zł. Za sekund pięć okazuje się, że plastry nie takie (może za tanie;) i chce oddać. Wydajesz z tych 200zł i w tej kwocie zwrotnej oczywiście najczęściej zdarza się banknot 100zł. Tylko że Ty dajesz jej banknot 200zł a ona oddaje Ci powiedzmy 196 zł ale już z przygotowaną lewą 100zł lub 50-tką. Kiedyś o tym myku opowiedziała mi żona i patrzę włazi romka rzuca 200zł i łamaną polszczyzną, że coś tam za 4-5 zł potrzebuje i rzuca 200zł, nawet nie brałem do ręki tylko leżały na blacie bo wiedziałem co będzie za chwilę oczy mi się zapaliły a z czaszki zaczęło dymić. Powiedziałem żeby brała te 200zł bo plastrów nie ma. Zaczęła krzyczeć, że są hu-e i cip-y, gdyby nie klienci w aptece chyba bym jej przypie...ł ! Miała jeszcze do mnie pretensje, że się nie dałem w ciula zrobić, makabra. Gonić, gonić tą włoską bandę! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 22.08.09, 22:19 Każdy może tak oszukiwać. Nie tylko Romowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procencik Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.09, 20:35 Ale czasem członek jakiejś zbiorowości częściej coś robi, a członek innej - rzadziej. W tym przypadku ststystyka jest... rasistką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 26.08.09, 21:49 Trochę chyba przemądrzały jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 29.08.09, 20:01 Myślę, że nie ma sklepów, gdzie dla Romów jest taniej i żadnego sklepu Rom nie prowadzi w Zabrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 31.08.09, 21:48 To nie znaczy, że wszystko jest OK. Może właśnie jakiś Rom powinien poprowadzić sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.zabrze.net.pl 01.09.09, 08:23 a widziałeś sklep co byłby czynny 15 minut?? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 02.09.09, 20:33 Dlaczego tylko kwadrans? Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 03.09.09, 22:01 Bo dłużej się nie da. Dlatego twierdze, że żaden Rom sklepu w Zabrzu nie prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 03.09.09, 22:10 Sklepu nie prowadzi ale za to male gry-ruletki tak. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 05.09.09, 20:34 Czyżbyście sugerowali, że to jednak... genetyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.09, 22:36 Rasa robi swoje! Widział ktoś bohaterskiego Czecha, czy pedantycznego Hiszpana czy brudnego Niemca... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin-ple-ple Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 08.09.09, 21:09 oooo, brudnego Niemca widziałem ( raczej powonienie me cierpiało), i nawalonego Angola też. Chodziaż księżna Di to muza moja jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 08.09.09, 21:46 stereotypy i jeszcze raz stereotypy Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_mikulczyce Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 10.09.09, 19:30 Czy ulica Bichenwaldczyków w Zabrzu, gdzi emieszka tyle Cyganów ma coś wspólnego z obozem koncentracyjnym w Buchenwaldzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rom Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.09, 20:29 Ale ty jestes porąbany! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 12.09.09, 17:57 Chłopczyk się tylko pytał. Na lekcjach histrii nie uważał, bo pewnie w nosie dłubał. I teraz ma dziurki w mózgu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_mikulczyce Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 14.09.09, 17:07 Przepraszam. Nie chciałem moim pytaniem nikogo urazić. Po prostu nie wiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 07.10.09, 20:38 I trzeźwego Ruska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delicja Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.09, 12:03 Dlaczego Romowie wam tak przeskadzają??? Odpowiedz Link Zgłoś
zza_lady Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 18.09.09, 22:16 Ktoś komu sklep całą bandą skroili, a potem trzeba było właścicielowi z własnej pensji oddać straty w ratach, to ten wie czemu przeszkadzają Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 21.09.09, 20:43 Często się mówi o tych ich lepkich rękach. Ciekawe czy więcej u nich złodziei niż wśród innych nacji. Tak procentowo... Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 22.09.09, 21:50 Może warunki życia ich do tego zmuszają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.09, 00:10 Nie wierzę. To już tacy ludzie są! Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 29.09.09, 20:44 I dlatego żaden Rom raczej sklepu w Zabrzu nie prowadzi! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin-ple-ple Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 29.09.09, 21:32 a inne nacje też mogą mieć swoje sklepy? Np. z czekoladą? Albo koszernymi rzeczami?:) Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 30.09.09, 22:52 Każdy może mieć swój sklep. Ale nie każdy go urzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 02.10.09, 22:54 Po co zniżki dla wybranych? Niech każdy płaci tyle samo! Odpowiedz Link Zgłoś
zza_lady Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 08.10.09, 19:51 Powiedzmy szczerze, że Cyganie często kradną. Ekspedientki doskonale o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 11.10.09, 20:32 Szczerze? No nie wiem. Bo to jest trochę nazistowskie oskarżenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek. Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.za.digi.pl 12.10.09, 11:39 Tych cyganóf nie powinno sie wpuszczać do sklepów ,bo to brudne czarnuchy i smierdz na odległość.W soboty mają zabroniony wstep na teren koscioła św.Andrzeja jest ochrona i nie wpusci i jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.09, 20:39 Nie wierzę, że tak jest! Kłamiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulisia Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 10.12.09, 23:49 byłoby to przegięcie... Odpowiedz Link Zgłoś
zza_lady Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 14.12.09, 23:05 Co byłoby tym przegięciem? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 17.12.09, 20:09 Taniej mają Romowie w MOPRze! Bo za darmo jedzenie, ubranie i pieniądze na czynsz, podręczniki, dojazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.centertel.pl 18.12.09, 19:23 W szkole dzieci romskie mają za darmo wrześniowe wyprawki, ubezpieczenie za darmo, stypendium szkolne - a jakże tez dostają! do tego do kina i teatru za darmo, na wycieczkę szkolną za darmo... nasze polskie dzieci też są biedne i jak im rodzice nie zapłacą to nie idą, nie jadą, nie mają! I kto tu jest dyskryminowany?? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 19.12.09, 20:23 Pytanie brzmi raczej w takim razie dlaczego są ludzie bardziej uprzywilejowani??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 25.12.09, 20:20 Ludzie są różni. Ale Romowie zachowują się za głośno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzia Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.zabrze.net.pl 27.12.09, 11:01 A może zrobić wsród Polaków sondaż -czy kradną -czy nie oszukuja -jak sie zachowuja A jeśli chodzi o złodziejstwo,to może popatrzec na tych najwyżej zarabijacych co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.12.09, 20:03 We wszystkich populacjach są złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
zza_lady Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 29.12.09, 23:11 Ale jak ci cyganie wejdą sklep wyczyścić, to manko masz pewne. A za to ekspedientka musi płacić! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 01.01.10, 15:45 Wiecie czy Romowie też świętują Sylwestra czy mają jakiś własny Nowy Rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzia Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.zabrze.net.pl 01.01.10, 21:56 w większości są chrzścijanami tak jak my' Tak samo świętują wigilie ,witaja Nowy Rok/nie maja swojego kalendarza/i siebie szanuja nazwazajem Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 02.01.10, 19:56 Przepraszam. Zapytałem tylko. Dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
zza_lady Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 01.01.10, 21:56 I może własne Boże Narodzenie!? Jeśli chodzi o uczciwość, to mam swoje o nich zadanie, ale nie róbcie z nich jakiś obcych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.10, 19:48 Pytania o różnokulturowość nie świadczą o fobiach rasowych! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 04.01.10, 20:24 Przesadzacie. Pytania o niczym nie świadczą. O ciekawości co najwyżej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? IP: *.stk.vectranet.pl 07.01.10, 17:21 Dla Romów sa wysypiska smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 07.01.10, 22:05 a dla debili - obozy koncentracyjne albo kastracja :] Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Czy są sklepy ze zniżkami dla Romów? 15.01.10, 21:49 Dlaczego Papryko chcesz represjonować ludzi za ostre lub niepopularne przekonania? To są tylko poglądy. Obozy koncentracyjne to barak, kapo, pluton egzekucyjny i krematorium! Odpowiedz Link Zgłoś