mafik 28.04.06, 19:59 Jak po grecku powiedzieć "Kocham Cię". Nie znalazłem w żadnych rozmówkach! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachula_gr Re: Proste pytanie 29.04.06, 10:01 a juz najlepiej to... sagapo poli ;-))))) Efekt murowany. Odpowiedz Link
edorka1 Re: Proste pytanie 29.04.06, 13:28 i jeszcze "sagapo, matia mu ". Co znaczy - "kocham cie, moje oczy". Zawsze mi sie te matia strasznie podobały :))). To takie niesamowite, to że ktoś jest dla kogoś oczami, którymi się patrzy na świat. Przepiękne. Greka ma wiele takich cudeniek :))). Odpowiedz Link
wiweiorex Re: Proste pytanie 29.04.06, 17:17 Taa... "matia, matakia mou..." Ech, rozczula mnie to strasznie, jest sliczne, cudowne i ogolnie kochane:) ale tylko po grecku - polskie "oczy moje..." juz nie brzmi tak dobrze - dlatego czesto wolę grecki od ojczystego:) Odpowiedz Link
momo_wrc Re: Proste pytanie 30.04.06, 21:00 taaa albo sagapo moro mou (kochanie moje), kukla mou (moja piękna) agori/koritsi mou:)))albo agapi mou:))(miłości moja), maresis...sporo tych słodyczy:D Odpowiedz Link
momo_wrc Re: Proste pytanie 02.05.06, 20:46 NO FAKTYCZNIE:D LALKA:D EROTA MOU:)DOZMU ENA FILI:* Odpowiedz Link