Dodaj do ulubionych

Wyjdę na ulicę

24.05.12, 22:33
Ta pani, jak skończy 60 lat, może się zgłosić po swoją emeryturę, może będzie wyższa niż 85 proc. emerytury męża. A co ze składkami - pyta? To tak, jak ze składkami na AC czy OC, czy z polisą na ubezpieczenie mieszkania. Wszyscy płacą, ale wypadki czy włamanie do mieszkania przytrafiają się tylko niektórym i oni dostają odszkodowanie dzięki składkom wielu osób, a nie tylko swoim. Więc na podobnej zasadzie, tak mi się wydaje, działa system emerytalny. Jedni umrą zaraz po sześćdziesiątce i z emerytury nie skorzystają, ale dzieki temu emeryture dostają osoby żyjące dużo dłużej niż statystyczna średnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Należy wywalić PO i zmienić zapis……. IP: *.128.126.130.static.crowley.pl 25.05.12, 09:02
      A ja wolałbym, aby za moje pieniądze żyła godnie moja żona, a nawet dzieci, a nie jakiś zasrany populista polityk. To, co w Polsce się dzieje podpisanie DEKKRETU nakazującego pracować do śmierci to chamstwo ze strony PO i reszty warcholstwa głosującego za.
      W Francji pracują krócej, bo do 60 lat, a to przecież tez Europa. Tylko w Polsce zmusza się do niewolniczej pracy i okrada z zarobionych przez nas pieniędzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka