Dodaj do ulubionych

osiedle bemowo IV SM WOLA

28.12.13, 21:29
Witam! Mam pytanie o osiedle Bemowo IV, bloki położone przy Powstańców Sląskich/Wrocławskiej (przy McDonald's) zarządzane przez SM WOLA.

Planuję kupić tu mieszkanie i poszukuję wszelkich informacji na ten temat. Jak mieszka się w tych blokach? Czy są akustyczne? Czy jest bardzo głośno od powstańców śląskch czy da się wytrzymaćprz otwartych oknach? Czy blokisą solidnie wykonane, czy zdarzały się jakieś poważniejsze usterki, kiedy bloki były nowe (np. wadliwe instalacje). Jeden z tych bloków jest popękany i z balkonów odpada tynk, ale pozostałe wyglądają nieźle. Dlatego zastanawiam się, czy to coś poważnego, czy raczej "ząb czasu"?

Spółdzielnia ma bardzo niskie czynsze. Czy rzeczywiście jest tak korzystnie pod względem opłat czy to tylko "pułapka", ktora ma zachęcić potencjalnego klienta i potem wychodza jakieś ukryte koszty?

Jakie sa Wasze wrażenia z mieszkania na tym osiedlu? Ponieważ mieszkanie będzie kupowane na kredyt i jest to raczej dla mnie inwestycja na całe życie, szukam informacji, czy rzeczywiscie te okolice sa tego warte. Zarówno osiedle i bloki bardzo mi się podobają, ale może Wasze opinie pomogą mi podjąć właściwą decyzję :)
Obserwuj wątek
    • bagata100 Re: osiedle bemowo IV SM WOLA 15.01.14, 19:09
      Chyba coś nie tak. Po pierwsze osiedle przy Powstańców/ Wrocławska na jest IV tylko II. Jeżeli chodzi o SM Wola to czy oby na pewno oni tym zarządzają? Czy chodzi Ci o te wysokie bloki czy niskie koło kościoła z zielonymi dachami? SM Wola ma tam siedzibę ale z tego co wiem to te bloki budował ktoś inny.
      • jaskier-ka Re: osiedle bemowo IV SM WOLA 18.01.14, 21:25
        chodzi mi o te nowe wysokie, 7 i 11 piętrowe bloki, pierwsze dwa rzędy zabudowań między bazarkiem a kościołem. Z informacji na stronie spółdzielni wynika, że bloki te należą do administracji osiedla Bemowo IV.

Wydawało mi się, że te bloki budowała spółdzielnia...:( Czy wiesz może, jaki deweloper je budował?

bagata100 napisała:

> Chyba coś nie tak. Po pierwsze osiedle przy Powstańców/ Wrocławska na jest IV t
        > ylko II. Jeżeli chodzi o SM Wola to czy oby na pewno oni tym zarządzają? Czy ch
        > odzi Ci o te wysokie bloki czy niskie koło kościoła z zielonymi dachami? SM Wol
        > a ma tam siedzibę ale z tego co wiem to te bloki budował ktoś inny.
    • malgog Re: osiedle bemowo IV SM WOLA 17.01.14, 15:38
      bloki z zielonymi dachami obok i na przeciwko koscioła sa zarządzane przez SM Wola
      mieszkałam 11 lat w bloku na wprost koscioła (tyły Mc Donalda) i wszystko było ok
      czynsz rzeczywiście niski - porównywałam podobne mieszkania w innych lokalizacjach W-wy i zawsze wychodziło w dolnych normach, mieszkania ciepłe - co roku mielismy zwroty za ogrzewanie
      po 5 latach od zamieszkania na klatce w kilku miejscach odpadał tynk - po interwencji w Sp-ni wykonano tynki w całej klatce, po kolejnych 2 latach pomalowano klatki pomimo, że nie były brudne...może musieli wydac kasę ?
      w zasadzie mogę same pochwały napisać, sprzataja, interweniują szybko, hałasu nie słychać albo sie przyzwyczaiłam, wszędzie blisko...same plusy
      sąsiadów nie słyszałam, no chyba że robili imprezę co zdarzało się bardzo rzadko chyba trafiłam na spokojnych sąsiadów
      żadnych instalacji nie wymieniano bo przeciez wszystko nowe (bloki wokół koscioła mają 12-14 lat)
      imho największym plusem była lokalizacja i bliskość sklepów, bazarku, tramwaju, autobusu, pływalni, Carrefoura...zmieniłam na wieksze dalej od tych wszystkich luksusów i dopiero teraz doceniam lokalizację poprzedniego mieszkania :(
      • malgog minus 18.01.14, 20:23
        jeśli nie będziesz miała garażu to sporo czasu stracisz na poszukiwania miejsca do zaparkowania...w godzinach popołudniowych i wieczornych znaleźć miejsce to masakra
    • jaskier-ka Re: osiedle bemowo IV SM WOLA 18.01.14, 21:18
      Dziękuję za odpowiedzi:) Informacje naprawdę pomocne:) coraz bardziej myślę, że jednak się tu osiedlę, bo lokalizacja bloków jest super pod każdym względem, a one same wydają się ok:) Dzięki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka