jaskier-ka
28.12.13, 21:29
Witam! Mam pytanie o osiedle Bemowo IV, bloki położone przy Powstańców Sląskich/Wrocławskiej (przy McDonald's) zarządzane przez SM WOLA.
Planuję kupić tu mieszkanie i poszukuję wszelkich informacji na ten temat. Jak mieszka się w tych blokach? Czy są akustyczne? Czy jest bardzo głośno od powstańców śląskch czy da się wytrzymaćprz otwartych oknach? Czy blokisą solidnie wykonane, czy zdarzały się jakieś poważniejsze usterki, kiedy bloki były nowe (np. wadliwe instalacje). Jeden z tych bloków jest popękany i z balkonów odpada tynk, ale pozostałe wyglądają nieźle. Dlatego zastanawiam się, czy to coś poważnego, czy raczej "ząb czasu"?
Spółdzielnia ma bardzo niskie czynsze. Czy rzeczywiście jest tak korzystnie pod względem opłat czy to tylko "pułapka", ktora ma zachęcić potencjalnego klienta i potem wychodza jakieś ukryte koszty?
Jakie sa Wasze wrażenia z mieszkania na tym osiedlu? Ponieważ mieszkanie będzie kupowane na kredyt i jest to raczej dla mnie inwestycja na całe życie, szukam informacji, czy rzeczywiscie te okolice sa tego warte. Zarówno osiedle i bloki bardzo mi się podobają, ale może Wasze opinie pomogą mi podjąć właściwą decyzję :)