Dodaj do ulubionych

Dlaczego wlasciwie.....

07.03.04, 15:23
Migrenie naogol towarzysza mdlosci,jak to wyglada fizjologicznie/anatomicznie/
a i czesto bol brzucha lub dyskomfort ze strony przewodu pokarmowego?
Przejrzalam stare watki,ale kiepsko dzis widze/bo wlasnie to wszystko MAM/ a
peoblem mnie gnebi...Pozdrawiam
ml
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Dlaczego wlasciwie.....Post scriptum 07.03.04, 15:24
      Mialo byc,"przejrzalam,ale nie znalazlam odpowiedzi..."
      ml
      • marialudwika Re: Dlaczego wlasciwie.....Post scriptum 07.03.04, 21:04
        Czy nikt mi nie odpowie.....?
        ml
        • quasthoff Re: Dlaczego wlasciwie.....Post scriptum 07.03.04, 21:36
          Proszę - odpowiadam. Jako przedstawiciel płci brzydkiej. Też miewam migreny,
          ból głowy, ciśnieniowy , nieciśnieniowy, nie wiem? Stosuję inhalacje: na gorącą
          wodę parę kropel OLBAS a dodatkowo ząbek zgniecionego czosnku i pod ręcznik.
          Dziesięć minut i trochę przechodzi, ale nie zawsze. Jak nie przejdzie do końca
          to zostaje jeszcze smarowanie maścią tygrysią. Na noc na poduszkę kilkanaście
          kropli olejku eukaliptusowego. A co do dolegliwości gastrycznych to nie zawsze
          jestem pewien kolejności. Czy to ból głowy wywołuje różne nieprzyjemne odczucia
          czy też jest na odwrót. Ale często obie dolegliwości występują razem, to fakt.Z
          tabletkami przeciwbólowymi trzeba uważać i najbezpieczniej nie stosować różnych
          na raz.
          • marialudwika Re: Dlaczego wlasciwie.....Post scriptum 07.03.04, 22:44
            I ja stosuje olejek aromatyczny Migranol.Chlodzaco-grzejacy,jednak przynosi
            ulge.Olbas tu nie ma a czosnku w czasie ataku bym nie zniosla:(((((((.Mam
            nadwrazliwosc na zapachy wtedy.Okazuje sie,ze panowie tez TO maja/moj maz
            rowniez,ale rzadko/.
            Witaj u nas i wpisz sie na liste NOWYCH/cele statystyczne:))))))/
            Pozdrawiam
            ml
            P.S. Najgorsze dla mnie sa 2 w jednym,czyli i migrena i bol brzucha,ale mam TO
            czesto,niestey.
            • venus22 Re: Dlaczego wlasciwie.....Post scriptum 07.03.04, 23:58
              Mamy juz tyle watkow, ze wlasciwie przydalaby sie nam wlasna wyszukiwarka.
              jestem pewna ze w ktoryms z watkow wyjasnialam, ze podczas ataku migreny pewne
              osrodki w mozgu obrzmiewaja,
              i jezeli sa to osrodki lezace w poblizu tych odpowiedzialnych za wymioty lub
              mdlosci
              (bo albo sa to dwa osobne, albo zalezy to od sily ucisku lub miejsca ucisku)

to wtedy nastepuje ucisk na te miejsca i wtedy czujemy mdlosci i wymiotujemy,
              lub tylko mdlosci.

Dlatego czasami mamy silny bol glowy ale bez mdlosci/ wymiotow, a czasami przy
              stosunkowo niewielkim bolu glowy wymioty/mdlosci sa okropne.

podejrzewam ze podobnie jest z zaburzeniami gastrycznymi, migrena brzuszna byc
              moze powstaje w innej czesci mozgu i dlatego objawia sie inaczej.

U ciebie, ML moze sa czasem podraznione dwa miejsca naraz?

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka