chommiczka Re: Wpadki w serialach 22.06.07, 19:23 Ten fałszywy dowód Marysi jest wpadką w Pierwszej miłości. Od kiedy takie zdjęcia umieszcza się w dowodzie? Bez odkrytego ucha? heh Śmieszne to :) Jak Paweł zgniótł szklankę w ręce to było śmieszne. Dali zbliżenie na rękę a ona wyglądała tak, jakby miał wysmarowaną plakatówką hehe. Poza tym, później, jak było zbliżenie na tą stłuczoną szklankę, to było widać, że jest to szklanka tzw. nie tłucząca się, z takim grubym dnem i grubym uszkiem. One są w kolorach albo przezroczyste, albo te przydymione. Mnie kiedyś taka szklanka spadła na ziemię i nic. Ani jednego zarysowania, a Pawełek ją w ręce zdeprecjonował. Hehe. normalnie siłę ma jak Pudzianowski hehe :) Link Zgłoś
chommiczka Re: Wpadki w serialach 22.06.07, 19:50 Zauważyłam, że jak są sceny w jakichś restauracjach i aktorzy zamawiają coś do jedzenia, to nigdy nie pokazują sceny jak oni jedzą. Tylko zawsze scena składania zamówienia, a potem scena jak przychodzi kelner i zabiera niby pobrudzone talerze, na którym obowiązkowo jest liść sałaty hehe Czytałam kiedyś w gazecie, że ekipa "nie karmi" aktorów, dlatego, jak są sceny w restauracjach, to nigdy nie ma zbliżenia na talerz, ani na to, co na nim jest, ani sceny podczas której jedzą. A jeśli już coś kroją, to udają, albo kroją kromkę chleba. (Nie dotyczy to scen w domach, np. śniadania, kolacje, obiady) Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:01 to ja dodam jeszcze magde m. Piotr wspina sie po skale raz w jasnych dzinsach, a raz w ciemnych :) rozbawilo mnie to Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobiaz 10.09.07, 20:20 ...czyli rewizyta". A. robotnik remontujący dom Karwowskich wysyła Marka po piwo B. dzieci Karwowskich przynoszą zakupiony przez siebie alkohol na rewizytę. Czy w latach 70 nie obowiązywał zakaz sprzedaży alkoholu nieletnim, czy był obchodzony? Jeśli to drugie - to jak cenzura mogła to puścic? Link Zgłoś
petshopgirl Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobia 10.09.07, 20:45 podobno dzieci mogły kupić niemal wszystko (jeśli było), przynajmniej tak to jest przedstawiane w opowieściach nie sprzedawano im natomiast np. saletry spożywczej, bo robiły z tego jakieś kapiszony czy coś :) Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobia 04.10.07, 16:05 petshopgirl napisała: > nie sprzedawano im natomiast np. saletry spożywczej, bo robiły z tego jakieś > kapiszony czy coś :) i takich gumowych wężyków, które się cięło na wentyle rowerowe, bo z tego robiło się naciągi do procy Link Zgłoś
Gość: swoja Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobia IP: *.aster.pl 11.09.07, 23:06 piotr7777 napisał: > Czy w latach 70 nie obowiązywał zakaz sprzedaży alkoholu > nieletnim, czy był obchodzony? Obowiązywał. Pamiętam, jak moja koleżanka z duszą na ramieniu kupowała wino. Ale papierosy można było kupić bez problemu. Pamiętam, jak ojciec wysyłał mnie do kiosku. Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobia 04.10.07, 16:07 Po papierosy do kiosku to mnie wysyłał mój nauczyciel na przerwie. Piwo też szło kupić (a i coś mocniejszego też) jak się powiedziało, że to dla taty. Link Zgłoś
Gość: swoja Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobia IP: *.aster.pl 11.09.07, 23:15 Dwie wpadki w "Klanie". Akcja dzieje się niby w czasie rzeczywistym emisji, ale odcinki wrześniowe były kręcone jeszcze przed wakacjami i ktoś nie pomyślał... Mamy więc w domu Surmaczowej ni w pięć, ni w dziewięć, piwonie, które kwitną w czerwcu. Ciocia Stasia kupiła zaś w warzywniaku rabarbar, który do użytku nadaje się tylko wiosną. Link Zgłoś
kamapka21 Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobia 12.09.07, 19:43 Wpadką w KLanie to są sami bliźniacy, którzy wychodza z zerówki i mówią babci że ich dziś pani pomyliła w szkole. Jakaś nienormalna nauczycielka to musiała być. No jak tu ich nie rozróżnić!!! są przecież różni!!!!!I nie trzeba się im wcale przyglądać. Link Zgłoś
czekolada72 Re: "Czterdziestolatek" odcinek "Kosztowny drobia 13.09.07, 10:20 Rabarbar widzialam na Kleparzu takze na przełomie lipca i sierpnia, jadalny był. Link Zgłoś
Gość: vinga Re: Wpadki w serialach IP: 193.109.225.* 27.09.07, 14:09 A w Na Wspólnej tajemniczo zaginął gdzieś mały Kubuś Brzozowski.... :) Link Zgłoś
Gość: jka Wpadki w serialach - m jak mdłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:23 We wczorajszym odcinku Joasia podała chochołom wódkę- a to był ocet. Wystarczyło wziąć butelkę pusta i nalać wody. I druga wpadka Kuba szukając Olgi wszedł do klatki po kilku schodach czyli to był parter (max 1 piętro) zresztą na drzwiach był numer 4. Kiedy Później Olga biegła do Kuby zbiegała conajmniej z 3 piętra. Link Zgłoś
Gość: tez_telewidz Re: Wpadki w serialach - klan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 17:21 dla mnie jedna wielka wpadka jest Rysio z Ku Klux Klanu Link Zgłoś
Gość: lalunia Re: Wpadki w serialach - klan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 02:35 Aktor (nie pamiętam nazwiska) w którymś odcinku Kryminalnych grał oszukanego/uprowadzonego sprzedawcę samochodu, którego zresztą zastrzelono i nagle za kilkanaście odcinków ten sam aktor jest policjantem i nawet podrywa Baśkę ;-) Link Zgłoś
Gość: blueska Re: Wpadki w serialach - klan IP: *.czechowice.net.pl 20.09.07, 09:02 W jednym z ostatnich odcinków "M jak miłość" jeden z bliźniaków podwoził Magdę do rodziców, gdzie został zaproszony na jakąś rodzinną uroczystość. Wcześniej przez otwarte okno przypominał jej o kwiatach. Potem wysiadł z samochodu, wszedł do domu, a okno zostawił otwarte. Niby bezpieczna okolica, jak mówił ojciec Madzi, ale ja i tak zamknęłabym to okno ;) Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Wpadki w serialach - klan IP: *.4web.pl 23.09.07, 19:42 Dla mnie wpadką są powroty z pracy do domu Agnieszki - młodej mamy. Sama mam małą córeczkę i może dlatego mnie to razi, że ona przychodzi do domu, dziecka nie ma na widoku (pewnie jest na górze), a ona nawet nie zapyta, co i jak z Małą, co jadła, czy spała, tylko opowiada matce co w pracy. Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Wpadki w serialach - klan IP: *.spray.net.pl 23.09.07, 23:22 Ona w ogole zachowuje sie tak jakby dziecka nie miala (no, chyba, ze mowi o corce w kontekscie swojej arcywaznej roboty czyli dodatku do dodatku jakiejs tam gazety). Dzieci w tej rodzinie sa zdane na laske i nielaske pani Steni kochanej. Link Zgłoś
Gość: Amelia M jak miłość - pora dnia IP: *.4web.pl 26.09.07, 20:59 A mnie dzisiaj z kolei w M jak miłość rozbawiło, jak to w róznych częsciach W-wy jest rózna pora dnia. Iza dzwoni do Małgosi i jest widno, a tymczasem u Małgosi pod Warszawą, gdzie pojechała projektowac ogród już szarówka. No ale mało nei została zgwałcona, więc to pewnie tak bardziej drmatycznie miało być. Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: M jak miłość - pora dnia IP: *.spray.net.pl 26.09.07, 23:11 Iza mogla wrocic do domu gdy bylo widno, a Malgoski jeszcze nie bylo. Przeciez bylo jasno, gdy pstrykala te foty na ogrodku. Potem pierdu-pierdu z panem Oblesnym i zrobila sie szarowka. Dla mnie logiczne. Idiotyczny jednak wydaje mi sie bardziej fakt wcielania sie tego samego aktora w kilka roznych rol w tym samym serialu. Dzis np. na powtorkach baaaaaaardzo wczesnych odcinkow dal sie zauwazyc pan Radosz Aleksander jako lekarz mamusi sp. Krzysztofa. No wpienia mnie cos takiego!!! :-/ Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wpadki w serialach - klan IP: *.stella.net.pl 26.09.07, 22:23 To tak jak Kinga z Pierwszej miłości... Tomeczek pewnie jest cudownym dzieckiem i jak jest niepotrzebny, cudownie znika. W wielu scenach się zastanawiałam, gdzie on się podział, np. podczas obiadu z Wiśniowiecką :P Link Zgłoś
piotr7777 Re: Wpadki w serialach - klan 27.09.07, 20:49 > Aktor (nie pamiętam nazwiska) w którymś odcinku Kryminalnych grał > oszukanego/uprowadzonego sprzedawcę samochodu, którego zresztą > zastrzelono i nagle za kilkanaście odcinków ten sam aktor jest > policjantem i nawet podrywa Baśkę ;-) Tak i co z tego? Teraz w "Na dobre..." zagrali Michnikowski i Kraftówna - każde z nich już tam grało i to nie te same postaci (W każdym razie inne były imiona i nazwiska). Obsadzenie po raz drugi (a nawet trzeci) tego samego aktora nie jest wpadką. Powtarzam w nieskończoność od jakiś dwóch lat. Link Zgłoś
Gość: babus m jak milość wozek Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 00:21 W odcinku poniedziałkowym Henio na spacerze w parku woził Anię w innym wózku niż wrócił do domu, ten w domu miał koszyk siatkę pod wózkiem. Czy Henio wziął z parku innego dziecka wózek??? Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: m jak milość wozek Ani IP: *.4web.pl 28.09.07, 11:50 Mnie się z kolei wydawało, że to był ten sam wózek, ale przełożona była rączka - najpierw Ania jechała przodem, potem tyłem, ale mogę się mylić. A wracając do sprawyz porami dnia, tu też nie będę się spierać, ale wydaje mi się, że najpierw pokazali szarówkę u Gosi, a potem Iza dzwoniła do niej z widnego, słonecznego mieszkania. Link Zgłoś
Gość: aneta Re: m jak milość wozek Ani IP: *.129.c65.petrotel.pl 28.09.07, 22:35 Ja potrafiłam przekładać rączkę wózka kilka razy podczas jednego spaceru, nic w tym nadzwyczajnego a już na pewno nie jest to wpadka. Link Zgłoś
Gość: Nauzykaa Fajny wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:16 Kilka rzeczy mnie zastanawia:np.w MjM -jak Śp. Norbertowi udało sie doczekać drugiego dziecka będąc od pasa w dół sparaliżowanym (nie znam sie na tym, moze sie myle) - wogóle ten film sie staje telenowelą meksykańską: niedługo wszyscy zostana jedna wielka rodzina, okazuje sie co chwile, ze ktos jest czyims zaginionym bratem, siostra itp. -nie moge patrzec na Marte, a zwłaszcza słuchac tych jęków, które wydaje z siebie zamiast słow, to samo było z Krzysztofem; poza tym jest caly czas zamyslona i smutna (Marysia tez podpada pod ten paragraf, i tez jęczy i sapie) -w Pierwszej Miłosci drazni mnie postac Kingi, to jest dopiero smęciara! wiecznie smutna i niezadowolona, czarnowidzka -wkurza mnie to co sie dzieje ostatnio w serialach-chyba pomysly sie skonczyly-bo wszedzie jest wlasciwie to samo! wątek Majki w Pierwszej Miłosci przekracza wszelkie granice -A co sądzicie o Plebanii? Dla mnie to jest obraza wsi. Cos okropnego, co pokazuja w tym filmie jako obraz wsi. I ci ludzie! takie przyslowiowe wiesniaki, nazywanie kobiet Grzybowa itp., ohydztwo. Wszyscy tam maja jakies dziwne, brzydkie nazwiska, nie wiem czemu, że niby na wsiach ludzie maja dziwne nazwiska czy jak? -jak bym miala wszystko napisac, to by mi czasu zabraklo i miejsca, na razie wystarczy Link Zgłoś
piotr7777 Re: Fajny wątek 13.10.07, 21:54 Gość portalu: Nauzykaa napisał(a): > Kilka rzeczy mnie zastanawia:np.w MjM > -jak Śp. Norbertowi udało sie doczekać drugiego dziecka będąc od > pasa w dół sparaliżowanym (nie znam sie na tym, moze sie myle) Jak sądze konsultowano to z lekarzami a reszta Twojego wpisu nie na temat (to nie wpadki tylko pretensje). Link Zgłoś
pepsic Re: Wpadki w serialach 08.10.07, 22:13 Ja wam pokażę - Edyta Jungowska wyciąga z miski suche pranie, strzepuje i wiesza na suszarce. Link Zgłoś
piotr7777 Re: dwie autentyczne wpadki 13.10.07, 21:56 1. Siódme niebo - pastor rezygnuje z pracy, ale rodzina dalej mieszka w domu należącym do kongregacji 2. Na dobre i na złe - pacjent (grany przez Siudyma) uskarża się na Sambora, że przełożył zabieg, bo urodził mu się syn (znaczy Samborowi). A potem gdy obaj leżą na jednej sali pyta lekarza "ma pan dzieci?". Link Zgłoś
Gość: Polka Re: dwie autentyczne wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 23:51 ostatnio Bożenka w Klanie jadła z pustego talerza i ewidentnie bylo widac, ze zupa sie w nim nie kończyła, bo nigdy jej w talerzu nie bylo - taki dzwięk stukania lyzki w suchy talerz :) Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: dwie autentyczne wpadki IP: *.as.kn.pl 14.10.07, 09:47 Ostatni odcinek Klanu. Jurek chce dolać pani Rudej winka do pustego kieliszka, ale ona dziękuje i wstaje. Nowe ujęcie po podniesieniu się tej pani od stołu i ...jej kieliszek stoi w połowie napełniony. Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane wpadki w serialach 17.10.07, 21:39 Dzisiejsze M jak Miłość. Te dwie gospodynie domowe, Madzia i Kinga, wieszały pranie- we wszystkich kolorach tęczy. Białe, kolorowe, wszystko do kupy wyprały i nic się nie zafarbowało. Super. Druga: po żałosnych wygłupach Madzi z Chochołem w ogrodzie, on miał mokre włosy, a ona już suche, sukienka też jej wyschła w kilka sekund. Cuda, proszę Państwa. Link Zgłoś
Gość: cherubinki Re: wpadki w serialach IP: 217.153.211.* 17.10.07, 23:16 cherubinek od olki w klanie miał obitą morde, po czym w środę miał twarz normalną, aby dzisiaj znowu mieć obitą :D Link Zgłoś
pepsic Re: Wpadki w serialach 21.10.07, 20:16 EzŻ Michał wychodzi do pracy z dużą torbą ze sprzętem fotograficznym, ale wsiadając do samochodu kolegi ma już tylko małą podręczną torbę z aparatem. Kiedy wysiada z samochodu i wchodzi na koncert w dalszym ciągu dużej torby nie widać. Link Zgłoś
mala9943 Re: Wpadki w serialach 31.10.07, 18:31 wczorajsze "Na Wspólnej": Kinga z mezem czekaja przed telewizorem na dzieciaka znajomych ktory ma u nich nocowac.Kinga pyta meza "Która godzina? Powinien juz byc",maz odpowiada "20:45".W tle slychac rozpoczynajacy sie w TV serial "Twarza w twarz",który zaczyna sie przeciez o 21:30 :DDD Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Wpadki w serialach IP: *.4web.pl 03.11.07, 20:07 Dialog w ogóle był śmieszny. Kinga mówi: Już podziewiątej. Michał: Dokładnie za piętnaście. Link Zgłoś
larwisia Ja zauważyłam ... 31.10.07, 16:47 1. Kiedy oglądałam któregoś poranka, bardzo stare odcinki M jak miłość, to też zauważyłam, że obecny Radosz, grał tam lekarze specjalistę, który opiekował się Mamą Krzysztofa Zduńskiego. Pamiętam fragment sceny, że Marysia i Radosz idą korytarzem szpitala i rozmawiają. Czyżby Radosz przekwalifikował się z doktora na biznesmena i zapomniał o swoim fachu? :) hehe 2. Nowa fryzura Marty Mostowiak, jest jedną wielką wpadką. Wygląda tragicznie. Rafał mówi do niej, że: "ślicznie Ci w tej nowej fryzurze". A przecież ona wyglądała jak miotła, która dopiero wstała z łóżka. Kapota. 3. Ciekawe było też to, jak Marysi udało się tak szybko przefarbować włosy z intensywnego rudego, na platynowy blond. Szybko jej ta farba zeszła i to tak idealnie. Gdzie takie farby sprzedają? 4. Gdy Marysia zmieniła się z rudej na blondynkę, do wraz z przefarbowaniem od razu zmieniła jej się grzywka. Gdy nosiła rudą perukę, to miała grzywkę na czoło, a jako blondynka ma już grzywkę na bok. Kinga jej obcięła, tak przy okazji? 5. O tym, że bliźniaki z Klanu w ogóle nie są do siebie podobne, to już nie muszę przypominać. 6. Pan dyrektor Mariusz zawsze na posterunku. Od razu wiedział kiedy przyjść i przywalić temu drugiemu, gdy ten szarpał Jolę. 7. Na stole w domu Teresy z Pierwszej Miłości, w kuchni non stop stoi pojemnik z przykrywką, a w nim wciąż te same bułki. Wciąż ta sama świeżość, wciąż to samo ustawienie. Pewnie są z wosku :) hehe A swoją drogą, to ciekawe jaki wątek wymyślą z Martą i Norbertem, po tym jak aktor Mariusz Sobieniewicz zmarł. Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Ja zauważyłam ... 31.10.07, 20:29 larwisia napisała: > 5. O tym, że bliźniaki z Klanu w ogóle nie są do siebie podobne, to już nie > muszę przypominać. To akurat niekoniecznie wpadka. Nie wszystkie pary bliźniąt muszą być identyczne;) Znam akurat takie bliźniaki, które w najmniejszym nawet stopniu nie są do siebie podobne:] Link Zgłoś
screen Re: Ja zauważyłam ... 03.11.07, 10:47 Zuza w ostatnim odcinku Na Wspólnej. Przy scenach w domu ma opaskę na włosach z motylem z prawej strony a przed blokiem, kidy rozmawia z Katją motyl wędruje na lewą. Żywy czy co???;-) Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ja zauważyłam ... 03.11.07, 21:16 Katarzyna Kwiatkowska grała w "Niani" kobiete w ciązy a potem Kazimierę Szczukę. W "Kasi i Tomku" ci sami aktorzy grali (a raczej dubbingowali) po pięć ról. To nie są wpadki. Po prostu jest ograniczona ilość aktorów serialowych. Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Ja zauważyłam ... 30.11.07, 13:34 To prawda, ze bliźniaki moga sie różnić ale w "Klanie" była raz sytuacja, że jeden z bliźniaków mówił do swojej matki, że "Pani w przedszkolu nie mogła ich odróźnić". Tymczasem miedzy obydwoma jest bardzo duża, zauważalna róznica wzrostu - o głowę mniej wiecej :)))))) Z resztą motyw z bliźniakami skonstruowano jakos niekonsekwentnie bo na poczatku byli bliźniakami jednojajowymi (granymi z reszta przez pare identycznych bliźniąt), ubieranymi w takie same ubranka a za chwile stali sie zupełnie różni. Drugą "wpadką" klanu jest laptop "Acer" z którego korzystają wszyscy grajacy swoje role w serialu. Nawet nie próbują zmieniac marki czy modelu. Ten sam dla wszystkich i w każdej scenie. Z reszta "Klan" to kopalnia niedorobionych pomysłów i głupich wpadek. Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Ja zauważyłam ... IP: *.4web.pl 01.12.07, 21:01 To tak jak w "Na Wspólnej" wszyscy mają telefon z klapką;) Link Zgłoś
Gość: bogusia Twarzą w twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:29 Dziewczyna Wazki jest z nim w ciąży. podczas badania USG przyszli rodzice oglądają obraz ich dziecka, z tego co mozna dojrzec na monitorze to dziecko mialo tak przynajmniej 5 miesięcy, czyli powinno zajmowac juz sporą czesc brzucha matki. natomiast ta pani "ciężarna" do ostatniego odcinka chadza płaska jak deska... oglądam serial z doskoku, wiec moze potem ona nie jest juz w ciąży? Link Zgłoś
Gość: olka Re: MjM IP: *.dynamic.caiway.nl 29.11.07, 13:36 Do stojacej za barem Marty podchodzi malolat i prosi o piwo.Ta mowi :dowod prosze,nie widzisz co tu pisze,osobom do lat 18 alkoholu nie sprzedajemy! Mowi to wskazujac na kartke z napisem"Alkohol szkodzi zdrowiu" Centralnie palec w ten napis kierowala.Innej wywieszki nie bylo :))))) Link Zgłoś
Gość: pomysłodawca Skąd Zięby maja $$ na mieszkanie? IP: 212.76.37.* 29.11.07, 21:31 w Irlandii ich okradli, wiec rodzice Żanety wyłozyli kase na wesele, dostli 25 000 od Kopciów, pewnie trochę kaski w kopertach i juz ich stać na 3 pokojowe mieszkanie w Warszawie?? bardzo ciekawe. Zdolności kredytowej przecież nie maja, bo oboje sa bezrobotni, więc jak to jest możliwe? ps. gdyby ktos z Was słyszał o mieszkaniu za 25 000 prosze o maila:D Link Zgłoś
Gość: Dorcia Mieszkanie ma chyba 2 pokoje, ale rzeczywiście IP: *.aster.pl 30.11.07, 10:52 skąd urodziło im się tyle pieniędzy?:) Link Zgłoś
mycha70 Re: MjM 30.11.07, 23:58 Marta też się przez chwilę zawahała pokazując ten napis, ale odsunęła butelkę, czy coś tam i drobnym druczkiem stało o młodzieży. Link Zgłoś
bardu Re: Wpadki w serialach 05.12.07, 22:04 W dzisiejszych Barwach Szczęścia - przy śniadaniu Marta miała piękny, francuski manicure. Ale jakiś niedługi czas potem, u lekarza miała już paznokcie mocno czerwone. Link Zgłoś
brettka Re: Wpadki w serialach 05.12.07, 23:05 dziś w BS ojciec Julki wiozl ja samochodem na rejestracji WWL (moze WPI, w kazdym razie jakas podwarszawska), po czym w nastepnej scenie samochod mial juz rejestracje BI. ale tego typu wpadka to wlasciwie zadna nowosc w polskich serialach ;) Link Zgłoś
Gość: axen Re: Wpadki w serialach IP: 212.76.37.* 11.12.07, 20:54 W dzisiejszym MjM: Kuba twierdzi, że nie otrzymał pensji w terminie, bo była jakaś obsówa, ale przecież on pracuje w Policji = w budżetówce, gdzie pieniąde muszą i są zawsze na czas. Ponadto nie ma 200 zł na leki, a dzieciakowi proponował wesołe miasteczko - gratis??? Mateusz kwituje odbiór paczki od rodziców (pomijam fakt, że były w niej czekoladowe pisanki, a mamy wrzesień) - z tego co mi wiadomo, pokwitować powinien dorosły domownik, a nie dziecko co sie podpisać nie umie. Link Zgłoś
brettka Re: Wpadki w serialach 11.12.07, 21:32 odbior paczki kwituje sie u listonosza w kajecie, a nie na druku pocztowym .. poza tym paczka niby z Niemiec, a druczek niebiesko-zolty, zupelnie jak z Poczty Polskiej .. kapitalne! ;) Link Zgłoś
Gość: sos Klan IP: *.aster.pl 12.12.07, 01:02 Akcja serialu rozgrywa się w czasie rzeczywistym. Mamy grudzień, ale w "Klanie" ciągle są zielone liście na drzewach i krzewach. Dzisiaj nawet kwiatki były w kadrze. Link Zgłoś
Gość: Amelia wpadki w Na wspólnej IP: *.4web.pl 21.12.07, 20:45 Reaktywując nieco ten wątek - 2 wczorajsze wpadki w "Na Wspolnej". Żaneta proponuje Renacie "chodż weźmiemy Manię, pójdziemy na spacer i pogadamy" - za chwilę pokazują je w parku, ale bez Mani:) Żaneta mówiła rownież do teściowej, że zamierza jesienią posłać Manię do żłobka, tymczasem na owym spacerze wyraźnie widać, że już jesień jest z całą pewnością, i to raczej późna, obie są w ciepłych kurtkach i szalikach. Link Zgłoś
Gość: Dorcia "Weźmiemy Manię", a tu Mani brak:) IP: *.aster.pl 22.12.07, 15:46 Też to zauważyłam. A może jej gdzieś zwiała, a Żanetka nie zauważyła?:))) Link Zgłoś
brettka Re: Wpadki w serialach 17.01.08, 23:22 jeszcze odnosnie zarobkow Kuby. sprawil Krzysiowi na urodziny skromny prezent, bo jak sam stwierdzil jest "splukany", po czym za jakis czas ochoczo zaproponowal, ze zrobi zakupy na party urodzinowe .. za co? ;) Link Zgłoś
mycha70 Re: Wpadki w serialach 18.01.08, 11:29 Chyba ostatnich pieniędzy na prezent się nie przeznacza, trzeba coś zostawić, choćby na jedzenie (party urodzinowe) Link Zgłoś
miau78 Re: Wpadki w serialach 10.02.08, 09:10 Gość portalu: axen napisał(a): > W dzisiejszym MjM: > Kuba twierdzi, że nie otrzymał pensji w terminie, bo była jakaś > obsówa, ale przecież on pracuje w Policji = w budżetówce, gdzie > pieniąde muszą i są zawsze na czas. Ponadto nie ma 200 zł na leki, a > dzieciakowi proponował wesołe miasteczko - gratis??? > Mateusz kwituje odbiór paczki od rodziców (pomijam fakt, że były w > niej czekoladowe pisanki, a mamy wrzesień) - z tego co mi wiadomo, > pokwitować powinien dorosły domownik, a nie dziecko co sie podpisać > nie umie. Może on jest genialny i umie się podpisać? BTW: mój Potomek skończy w tym roku 7 lat, umie się podpisać, ale nie jakoś szczególnie starannie, a jednak listonoszowi zawsze on kwituje odbiór swojej paczki:) Link Zgłoś
brettka Re: Wpadki w serialach 31.12.07, 11:14 w jednym z ostatnich odcinkow MjakM Piotrek "pracowal'! - przepisywal na klawiaturze tekst z kartki wpatrujac sie w wylaczony monitor :] Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Wpadki w serialach 31.12.07, 13:37 Własnie oglądam powtórkę wczorajszego "Na dobre i na złe" i widzę, jak Patrycja pisze jakąś umowę na komputerze, jakaś awaria prądu i Patrycja z żalem mówi "już prawie skończyłam" Znaczy, że tekst się skasował po tym jak zanikł prąd. Patrycja korzystała z laptopa, a przecież jeśli odłączymy go od prądu to ciągnie na baterii i nic się nie dzieje.. Czyżby Patrycja miała jakiś feralny model laptopa? Link Zgłoś
piotr7777 Re: Wpadki w serialach 01.01.08, 14:01 Był odcinek "Niani" (powtarzali w sobotę) gdzie Frania wygrała randkę z Muńkiem Staszczykiem. Problem w tym, że było to na podstawie kuponu z 1989 r. dołączonego do Świata Młodych. O ile obecnie Muniek jest gwiazdą, w 1989 r. był co najwyżej gościem z undergroundu. Tu chyba bardziej pasowałby Krzysio Antkowiak albo Paweł Stasiak z Papa Dance, ale o tych postaciach szczęśliwie zapomnieliśmy. Link Zgłoś
brettka Re: Wpadki w serialach 17.01.08, 23:18 a mnie ostatnio ucieszyla zmiana dekoracji w oknie w kuchni Mostowiakow. do niedawna za oknem bezkresny blekit nieba, a tu ostatnio jakies budynki im za oknem wyrosly :) Link Zgłoś
Gość: miks Plebania IP: *.aster.pl 18.01.08, 14:50 Dziewczynka grająca małą Żydówkę (w czasie okupacji) miała czarne oczy. Aktorka grająca tę Żydówkę współcześnie - szare. Link Zgłoś
Gość: łózeczko Ani Re: Wpadki w serialach IP: *.4web.pl 30.01.08, 11:05 Mnie wczoraj rozśmieszył widok łozeczka Ani w MjM - ona ma przecież ze 2 latka, a śpi w łozeczku, które ma materacyk na środkowym poziomie. Już dziecku które samo wstaje ustawia się je na najniższy poziom, a co dopiero dwólatkowi... Link Zgłoś
Gość: łózeczko Ani Re: Wpadki w serialach IP: *.4web.pl 30.01.08, 11:09 Mnie wczoraj rozśmieszył widok łozeczka Ani w MjM - ona ma przecież ze 2 latka, a śpi w łozeczku, które ma materacyk na środkowym poziomie. Już dziecku które samo wstaje ustawia się je na najniższy poziom, a co dopiero dwulatkowi... Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Wpadki w serialach 30.01.08, 13:52 Największą wpadką jest serial Pierwsza Miłośc.. I to, że Klaudia i Mariusz przygotowują się do matury..No krew mnie zalewa jak to widzę, przecież oni w gimnazjum są. Czy scenarzyści łaskawie nie mogą się dowiedzieć, że na koniec gimnazjum, owszem, jest egzamin ale gimnazjalny, nie maturalny!:/ Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: Wpadki w serialach IP: *.as.kn.pl 30.01.08, 14:45 A oprócz tego Klaudia wyraźnie powiedziała, że na maturze z j.polskiego będą rozwiązywać test, co jest piramidalną bzdurą. Nie wspomnę o zakresie wiedzy, jaką powtarzali. O jambach i daktylach nie muszą na maturze nic wiedzieć. Link Zgłoś
Gość: motylek55 Re: Wpadki w serialach IP: 80.54.108.* 30.01.08, 16:19 ania to chyba niepełnosprawna jest i dlatego jej to łózeczko tak wysoko trzymaja- ciągle ja w wózku albo na rękach noszą;-) Link Zgłoś
Gość: Larwisia Klan -Rysio z Klanu IP: *.fdk.airbites.pl 05.02.08, 18:25 Wszyscy dookoła wiedzieli, bądź domyślali się, że Rysio wozi dziw.ke, ale on sam oczywiście nie miał zielonego pojęcia kim ona jest. Nawet jak ta "sex bomba" z włosami do kolan sama sugerowała mu, jaki jest jej fach, to Rysio tak na nią patrzył, jakby ducha zobaczy. Co za niedomyślny chłop. Link Zgłoś
Gość: LArwisia M jak miłość - obiad IP: *.fdk.airbites.pl 06.02.08, 17:14 Wczorajszy odcinek. Ten, w którym to Tomek (taksówkarz) przywiózł tą Zosię i cały odcinek to zamieszanie wokół tego tematu. Ale mi chodzi o wpadkę z obiadem u Mostowiaków (Lucka i Basi) 1. Scena kiedy dzieci bawią się na kocu na podłodze kasztanami. Wchodzi Basia i pyta: "Gdzie Natalka?". Lucek odpowiada jej, że zjadła zupę i poszła na spacer. 2. Scena kiedy Basia z Natalką siedzą nad rzeką, pod drzewem. Basia mówi do Natalki: "Wracajmy bo dziadek z Mateuszkiem czekają na drugie danie" 3. Scena w kuchni Mostowiaków. Lucek kończy jeść. I co ? I tu jest właśnie WPADKA. Bo Basia zbierała głębokie talerze, a w nich były jeszcze resztki zupy (jakiś czerwony odcień - może barszcz?) I to miało być to drugie danie? Najpierw gadają, że jedli już zupę, potem, ze trzeba iść robić drugie danie, a potem znowu jedzą zupe :) hehe POZDRAWIAM :) Link Zgłoś
Gość: LArwisia mJm - OBIAD IP: *.fdk.airbites.pl 06.02.08, 17:14 Wczorajszy odcinek. Ten, w którym to Tomek (taksówkarz) przywiózł tą Zosię i cały odcinek to zamieszanie wokół tego tematu. Ale mi chodzi o wpadkę z obiadem u Mostowiaków (Lucka i Basi) 1. Scena kiedy dzieci bawią się na kocu na podłodze kasztanami. Wchodzi Basia i pyta: "Gdzie Natalka?". Lucek odpowiada jej, że zjadła zupę i poszła na spacer. 2. Scena kiedy Basia z Natalką siedzą nad rzeką, pod drzewem. Basia mówi do Natalki: "Wracajmy bo dziadek z Mateuszkiem czekają na drugie danie" 3. Scena w kuchni Mostowiaków. Lucek kończy jeść. I co ? I tu jest właśnie WPADKA. Bo Basia zbierała głębokie talerze, a w nich były jeszcze resztki zupy (jakiś czerwony odcień - może barszcz?) I to miało być to drugie danie? Najpierw gadają, że jedli już zupę, potem, ze trzeba iść robić drugie danie, a potem znowu jedzą zupe :) hehe POZDRAWIAM :) Link Zgłoś
Gość: witch Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 19:12 Może to nie do końca wpadka , ale na pewno niezgodność z realiami. W którymś z niedawnych odcinków "MjM" (oglądałam na TV Polonia) w przychodni Marysia mówi do Reni, że ma dziś umówione szczepienia, więc przełączy telefon do gabynetu Reni. Ta mówi, ze nie ma sprawy, bo na razie nie ma do niej nikogo. Za chwilę wchodzi mama z dzieckiem i mówi, że przyszli na szczepienie. Marysia zabiera ich do zabiegowego. Renia zostaje w recepcji. Czyli że Marysia szczepi dziecko, którego wczesniej nie "atestował" pediatra ??? Jest to sprzeczne z przepisami i dziwne, że scenarzyści tego nie wiedzą. Link Zgłoś
brettka Re: Wpadki w serialach 11.03.08, 20:40 jedna wielka wpadka w dzisiejszym MjakM to ubranie Aśki - fioletowe leginsy, kozaki, zielona kurtka i taaa 'brazylijska' torba .. siakiś koszmar :] Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Wpadki w serialach IP: 62.87.160.* 13.03.08, 10:49 O rany. Ciężko się już tu dostać. Może zrobimy II część - "Wpadki w serialach II ". Plissssss Link Zgłoś
lady_goncik Re: Wpadki w serialach 02.04.08, 23:21 Wlaśnie oglądałam pierwszy odcinek Magdy M na DVD. Dla mnie wpadką jest scena, kiedy Brodzik wstaje i nawołuje kota Maniuś..Maniuś... po czym wyciaga zimne mleko z lodowk ii nalewa kotu. Sama mam trzy koty. Rano to one mnie budzą bo są głodne i nie ma siły, żebym to ja je nawoływała;-) Jak wchodzę to kuchni już siedzą przy misce :-). Dosypuję im wiec suchej karmy i daje trochę mokrej karmy, którą podgrzewam do temp pokojowej w mikrofalówce. Mleka kotu się absolutnie nie daje! chyba ze specjalne dla kotów, tym bardziej nie daje się zimngo z lodówki!!! Link Zgłoś
pasiol2 [...] 01.06.09, 17:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: Noriega Re: Wpadki w serialach IP: 94.254.128.* 25.04.10, 14:12 W klanie widziałem kiedyś Biedronke sklep - www.mykulturalni.pl/forum/watek/fId/205/tId/227/paczka/2/ Link Zgłoś
Gość: enter Re: Wpadki w serialach IP: *.chello.pl 28.04.10, 14:26 Wczoraj w MjM Hanka wstała z wyra w piżamie, a miedzy skarpetami a nogawką od piżamy było widać ciemnobrązowe grube rajstopy. Chyba mostowiaki nie grzeja w zime;) W ogóel scena z przybiegnieciem Marka i Uli była mocno naciągana, ledwo Hanka krzyknełą przez sen, juz w drzwiach staneła Ula - a musiała zejść na dół ze swojego pokoju, i marek już w dżinsach- a przeciez chwile to musiało zająć, - Ula go podobno obudziła . A tu taki szybki lopez:) Link Zgłoś
Gość: swewewe Re: Wpadki w serialach IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 21:56 W m jak milosc michał rozmawiał z adwokatem i mowił ze spotka sie z grazyną w więzieniu po 20,. a na zegraku jak sie z nią widział było po 17 Link Zgłoś
ankraj11 Re: Wpadki w serialach 15.05.10, 14:15 to fajnie, ze w naszych wiezieniach sa wizyty po godzinie 20 - haha - kto to wymyslil? Link Zgłoś