hetero_sapiens 26.07.03, 08:25 Czy pierwszy krol Frankow Chlodio oraz zalozyciel panstwa francuskiego Chlodovech byli Slowianami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Miedzy Slowianami a Frankami 26.07.03, 14:44 hetero_sapiens napisał: > Czy pierwszy krol Frankow Chlodio oraz zalozyciel panstwa francuskiego > Chlodovech byli Slowianami? Sława! A co masz jakieś powane podejrzenia o ich słowiańskość? Pozdrawiam! Ignorant +++ Odpowiedz Link
hetero_sapiens Re: Miedzy Slowianami a Frankami 28.07.03, 12:18 Podejrzenia mam, ale nic poza tym. Powtarza sie tez u Frankow imie Chlodomir. Odpowiedz Link
utah75 Re: Miedzy Slowianami a Frankami 28.07.03, 12:31 Nie no Panowie nie fantazjujcie. rankowie byli Germanami a Chlodwig objal wladze kiedy Slowianie dopiero wylazili z puszcz nadnieprzanskich. Odpowiedz Link
borebitsa Re: Miedzy Slowianami a Frankami 28.07.03, 18:58 utah75 napisał: > Nie no Panowie nie fantazjujcie. rankowie byli Germanami a Chlodwig objal > wladze kiedy Slowianie dopiero wylazili z puszcz nadnieprzanskich. niekonicznie, na jkiej podstawie tak sadzisz? w 583 roku atakuja Saloniki. "szli jeden podobny do drugiego, poteznie zbudowani. O wlosach ni to czarnych ni bialych... a jak przeszli to trawa na ich sladach nie rosla" Odpowiedz Link
utah75 Re: Miedzy Slowianami a Frankami 30.07.03, 13:14 skrot myslowy. Frankowie Merowinscy byli w annalach histori od stuleci kiedy pojawili sie slowianie. CHlodwig to typowo germanskie imie. CO tu odowadniac? Ze byl Slowianinem? Odpowiedz Link
borebitsa Re: Miedzy Slowianami a Frankami 30.07.03, 13:35 utah75 napisał: > skrot myslowy. Frankowie Merowinscy byli w annalach histori od stuleci kiedy a czy to znaczy ze ich nie bylo? jakie znaczenie ma dla ciebie to ze jakis Arab Grek Zyd czy ktos tam napisal jakies zdanie. ze uzyl slowo Sklaweni. moze to wcale nie bylo o Slowianach a tylko o Sklawenach a slowianie sie wogole nie pojwili na kartach slawy w tore ty patrzysz. Co to sa dla ciebie annaly historii? Ze tak automatycznie tak mi sie wydaje wartosciujesz to jako cos akurat dobrego. Te annaly to swiat zwyrodninia tyrani, pedalstwa i obludy. Poco nasi mieli sie tam pchac. wystarczy ze w 3 wieku rozwalili rzym ktory ich wczesniej atakowal od lini Renu. I to tak ze do tej pory nie moga sie polapac kto to zrobil. > pojawili sie slowianie. CHlodwig to typowo germanskie imie. CO tu odowadniac? > Ze byl Slowianinem? A kto byl jego ojcem chrzestnym ? Kto protektorem finansowym? Odpowiedz Link
utah75 Re: Miedzy Slowianami a Frankami 31.07.03, 11:28 borebitsa napisała: > utah75 napisał: > > > skrot myslowy. Frankowie Merowinscy byli w annalach histori od stuleci kie > dy > > a czy to znaczy ze ich nie bylo? w znanym swiecie nie. Mniej wiecej tak jak z Indianami w tym czasie. Byli ale nie wiadomo gdzie i jak... > jakie znaczenie ma dla ciebie to ze jakis Arab Grek Zyd czy ktos tam napisal > jakies zdanie. ze uzyl slowo Sklaweni. moze to wcale nie bylo o Slowianach a > tylko o Sklawenach a slowianie sie wogole nie pojwili na kartach slawy w tore > ty patrzysz. O cos widze sklonnosc do antysemityzmu? Niestety patzre w podreczniki historii, relacje swiadkow niezaleznie od ich aryjskosci i niearyjskosci. Niestety jako potomek slwoianskiej bo polskiej szlachty nie potrafie czytac tory ale domyslam sie ze ty ja czytasz. W koncu wroga trzeba poznac co? > > Co to sa dla ciebie annaly historii? Ze tak automatycznie tak mi sie wydaje > wartosciujesz to jako cos akurat dobrego. > > Te annaly to swiat zwyrodninia tyrani, pedalstwa i obludy. Poco nasi mieli sie > tam pchac. wystarczy ze w 3 wieku rozwalili rzym ktory ich wczesniej atakowal > od lini Renu. I to tak ze do tej pory nie moga sie polapac kto to zrobil. A nasi czyli twoi to kto? Bo nie za barzdo mozesz sie okreslic widze? gdybys dodal 200 lat to bym Cie wzial za potomkow Attyli i Bledy, jesazcze ze sto i Ostrogotow, jeszcze troche i Langobardow...Rzym Zachodninie istnial juz od 100 lat w momenice kiedy pierwsze slowianskie plemiona docieraja z Awarami do granic impreium Wschodniego RZymu czyli Bizancjum. ZRozum wreszcie i uwierz. > > > pojawili sie slowianie. CHlodwig to typowo germanskie imie. CO tu odowadni > ac? > > Ze byl Slowianinem? > A kto byl jego ojcem chrzestnym ? Kto protektorem finansowym? > No rozumiem ze ty wiesz i mi powiesz? Niech zgadne Kasztelan Mirmil? a Potege Chlodwig zbudowal dzieki dwom wojom o slowianskim pochodzeniu i rysach -Kajkowi iKokoszowi(zwlaszcza ten wiekszy lysy musial niezle potomstwa zostawic bo na ulicy co drugi leb podobny) Odpowiedz Link
borebitsa Re: Miedzy Slowianami a Frankami 02.08.03, 19:46 utah75 napisał: Waśći witaj aśći skrot waść waszeć waszei witaj wit ,dzwięk swisniecia witką symbol zycia i tgotowasci do obrony > borebitsa napisała: > > > utah75 napisał: > > > > > skrot myslowy. Frankowie Merowinscy byli w annalach histori od stulec > i kie > > dy > > > > a czy to znaczy ze ich nie bylo? > > w znanym swiecie nie. Mniej wiecej tak jak z Indianami w tym czasie. Byli ale > nie wiadomo gdzie i jak... > > > jakie znaczenie ma dla ciebie to ze jakis Arab Grek Zyd czy ktos tam napis > al > > jakies zdanie. ze uzyl slowo Sklaweni. moze to wcale nie bylo o Slowianach > a tutaj celowo przeginam. > > tylko o Sklawenach a slowianie sie wogole nie pojwili na kartach slawy w t > ore > > ty patrzysz. > > O cos widze sklonnosc do antysemityzmu? Niestety patzre w podreczniki historii, niekoniecznie, ale coraz dzjdziej sie przekonuje ze na_psikali (pisali) duzo nieprawdy ale i sporo prawwdy. wiem niestety ze mnie trudno czytać bo sam mam problemy > relacje swiadkow niezaleznie od ich aryjskosci i niearyjskosci. Niestety jako > potomek slwoianskiej bo polskiej szlachty nie potrafie czytac tory ale domyslam > > sie ze ty ja czytasz. W koncu wroga trzeba poznac co? kiedys czytalem cos na internecie ale nie dotarlem do zrodel moji przodkowie z obu stron to czysta modra krew tak ze nie sadze bym mial jakis genetyczne zacieniowanie zydowkie nie mowiac juz o kulturowym. Jestm otwarty na poznanie, nawet i tory. co do polityki to uwazam ze nalezy wrocic do demokracji naszych vilozawów. Tak wielu nie pomiesci sie pod swietym dzrewem ale moana to zrobic przez internet i wtedy nik nam nie bedzie psikal do mleka. > > > > Co to sa dla ciebie annaly historii? Ze tak automatycznie tak mi sie wydaj > e > > wartosciujesz to jako cos akurat dobrego. > > > > Te annaly to swiat zwyrodninia tyrani, pedalstwa i obludy. Poco nasi mieli > > sie > > tam pchac. wystarczy ze w 3 wieku rozwalili rzym ktory ich wczesniej atako > wal > > od lini Renu. I to tak ze do tej pory nie moga sie polapac kto to zrobil. > > A nasi czyli twoi to kto? genetyczni przodkowie . malpy tez. My wole to niz nasi . To zalezy w o jakim okresie bedzimy rozmawiac. 1000 lat temu czy 10 000 Bo nie za barzdo mozesz sie okreslic widze? gdybys > dodal 200 lat to bym Cie wzial za potomkow Attyli i Bledy, no tak tych co końcowali pod Chińem Heń . Podobno hunowie byli biali. Przynajmiej w relacjach ze wschodu. (nie jestem do konca pewien co uwazasz? Bo jest notatka ze u atyli podawano mied i strawe, siedzialo sie na stolkach, a Attyla przepijał podobnie jak dzis gorale. Nazwa attylla wodza ludu ze bylo ich ... a tyle ? moze to jakies posilki sciagniete ze stepu . widzimy w tym czasie sporospalonych grodow kto palil grody nad Wisla ? do tej pory myslalem ze Hunowie teraz wpadlem na imie atylla traktuj jao hipoteze jesazcze ze sto i > Ostrogotow, jeszcze troche i Langobardow...Rzym Zachodninie istnial juz od 100 > lat w momenice kiedy pierwsze slowianskie plemiona docieraja z Awarami do > granic impreium Wschodniego RZymu czyli Bizancjum. ZRozum wreszcie i uwierz. > > > > > > pojawili sie slowianie. CHlodwig to typowo germanskie imie. CO tu odo > wadni > > ac? > > > Ze byl Slowianinem? > > A kto byl jego ojcem chrzestnym ? Kto protektorem finansowym? > > > > No rozumiem ze ty wiesz i mi powiesz? Niech zgadne Kasztelan Mirmil? a Potege > Chlodwig zbudowal dzieki dwom wojom o slowianskim pochodzeniu i rysach - Kajkowi nie znam tego okresu. zagebiam sie w histori od niedawna ale dynamicznie . mam obcykane genetyczno leksykalne sprawy bardzij odleglego okresu. > iKokoszowi(zwlaszcza ten wiekszy lysy musial niezle potomstwa zostawic bo na > ulicy co drugi leb podobny) faktycznie u mnie nie ma lysych. Ale nie wiem czy to przeszkadza. Lysi gola glowy. A dziady tez golili. troche sobie drwisz z tymi kaszkami chyba ? ale, aści boże slowa Odpowiedz Link
utah75 Re: Miedzy Slowianami a Frankami 05.08.03, 10:09 borebitsa napisała: > utah75 napisał: > > Waśći > > witaj aśći skrot waść waszeć waszei > witaj wit ,dzwięk swisniecia witką > symbol zycia i tgotowasci do obrony No witaj wasc... > genetyczni przodkowie . malpy tez. My wole to niz nasi . To zalezy w o jakim > okresie bedzimy rozmawiac. 1000 lat temu czy 10 000 > > > Bo nie za barzdo mozesz sie okreslic widze? gdybys > > dodal 200 lat to bym Cie wzial za potomkow Attyli i Bledy, > no tak tych co końcowali pod Chińem Heń . Podobno hunowie byli biali. To ci grzeczniejsi byli biali. Ale na Europe natarli juz czarni. I nie chodzi o kolor skory... > Przynajmiej w relacjach ze wschodu. (nie jestem do konca pewien co uwazasz? > Bo jest notatka ze u atyli podawano mied i strawe, siedzialo sie na stolkach, a > > Attyla przepijał podobnie jak dzis gorale. Na siodlach bardziej. Dopiero tron byl dla Attyli na wzor Rzymu zrobiony... > Nazwa attylla wodza ludu ze bylo ich ... a tyle ? moze to jakies posilki > sciagniete ze stepu . widzimy w tym czasie sporospalonych grodow kto palil > grody nad Wisla ? Wtedy Hunowie pewnie.. > > do tej pory myslalem ze Hunowie teraz wpadlem na imie atylla > traktuj jao hipoteze > > > jesazcze ze sto i > > Ostrogotow, jeszcze troche i Langobardow...Rzym Zachodninie istnial juz od > > 100 > > lat w momenice kiedy pierwsze slowianskie plemiona docieraja z Awarami do > > granic impreium Wschodniego RZymu czyli Bizancjum. ZRozum wreszcie i uwier > z. > > troche sobie drwisz z tymi kaszkami chyba ? > ale, > > aści boże > slowa > no troche...ale z drugiej strony lepsze dysputy z Toba niz z oszolomami autonomiczno-nacjonalistyczno-autarkiczno-narodowymi domagajacymi sie cesarskiej korony dla wojewody slaskiego... Studiuj dalej historie. Bo to podobno nauczycielka zycia. Z tym ze chyba wielu czytalo jednka ksiazki dop gory nogami...trudno. pozdrawiam Odpowiedz Link
skrzype Re: Miedzy Slowianami a Frankami 29.07.03, 22:36 hetero_sapiens napisał: > Czy pierwszy krol Frankow Chlodio oraz zalozyciel panstwa francuskiego > Chlodovech byli Slowianami? Nie. Ale ciekawostką jest, że w jednym z powstań przeciw Bizancjum był bodaj Marcin Słowianin, przewodził różnym narodom z... Azji. To tak w I poł 1 tysiąclecia. Ponadto osadnictwo słowianie dotarło, aż za Bosfor co można zobaczyć w Atlasie Historycznym. Odpowiedz Link
eliot Re: Miedzy Slowianami a Frankami 30.07.03, 14:51 skrzype napisał: >> Ale ciekawostką jest, że w jednym z powstań przeciw Bizancjum był bodaj Marcin > Słowianin, przewodził różnym narodom z... Azji. To tak w I poł 1 tysiąclecia. > Ponadto osadnictwo słowianie dotarło, aż za Bosfor co można zobaczyć w > Atlasie Historycznym. Konkretnie to był Tomasz Słowianin, VIII wiek. Odpowiedz Link