margot84 07.12.07, 20:43 www.rp.pl/artykul/71561.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lacietis bez paniki 12.12.07, 17:55 Jeszcze nic sie nie stało... Nawet radio "Swaboda" wstrzymuje się z potepieniem. Podobno to całe zobowiazanie do niewystepowania na wiecach opozycji wcale nie miało miejsca. oczywiście wsszystko zalezy od tego jak: ale ja był bym za tym by na BT pokazywano wiecej programów po białorusku - w tem muzycznych. By przestała tam królowac rosyjska popsa! Odpowiedz Link
margot84 Re: bez paniki 14.12.07, 10:54 Jak na razie Lavon i reszta ekipy wystąpili na koncercie z okazji startu Bielsatu,więc czuję się uspokojona, notabene atmosfera na koncercie była cudowna... Odpowiedz Link
lacietis Re: bez paniki 14.12.07, 16:58 margot84 napisała: > Jak na razie Lavon i reszta ekipy wystąpili na koncercie z okazji startu > Bielsatu,więc czuję się uspokojona, notabene atmosfera na koncercie była > cudowna... ++Niektórzy to mieszkają w stalicy... A moze jeszcze na dodatek pracuja w TVP? Jeśli tak - albo nie ale wiedzą - to może mała wiadomość na którym spadarozniku nadają Biełsat??? a co do głównego tematu... to czort tkwi w szczegółach! Bo sama zasada, że dotrąd cenzurowani rockmużyki bedą mogli grać koncerty w RB - a może nawet pojawią się na BT - wcale nie ejst złym rozwiazaniem - a moze nawet dobrym. Choc szkoda by było gdyby odbyło sie to za cene nadmiernych kompromisów np.: spiewanie po rosyjsku (zupełnie niedopuszczalne), tresci rorosyjskie lub proreżimowe, albo inne rodzaje skundlenia... Odpowiedz Link
margot84 biełsat 14.12.07, 21:23 Co do Biełsatu, to zdaję się, że na razie nadawany jest z Astry jak kanały TVP, gdzieś czytałam albo słyszałam, że później przekaz ma przejąć Syrius, a jeśli chodzi o dokładniejsze dane techniczne to mam dwa linki. Może zresztą odwiedziłeś już te strony www.bialorus.pl/index.php?Rozdzial=Wiadomosci&&wiecej=14375 www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=38983. W każdym razie ja tam się na takich rzeczach nie znam, bo chociaż pracuje w mediach,to nie w TVP Teraz Biełsat nadaje program testowy, miałam okazję oglądnąć pewien fragment, ale nie bezpośrednio z emisji, tylko nagrany. A co do muzyków białoruskich, to nie wierzę, żeby jakikolwiek reżim szedł na ustępstwa, które w niego uderzą, a N.R.M. śpiewający w publicznej telewizji wolnościowe piosenki to raczej Lukaszence by się to nie przysłużył. No chyba, że faktycznie Luka nie ma żadnych pomysłów na zainteresowanie Białorusinów, szczególnie młodych i sam nie wie, czego się chwycić,ale naprawdę trudno mi uwierzyć w dezorientację białoruskiego reżimu... A to prawda, że w stolicy się dzieje, ale niestety nie zawsze dane mi jest korzystać, w czwartek miałam wybrać się na projekcię "Temidy" Daszuka, i co? Nadgodziny... Odpowiedz Link