Dodaj do ulubionych

tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:((((

05.06.05, 11:09
za tydzień ślub, a ja jestem zrozpaczona!!:( jestem z 24tygodniu ciąży, w
sukience wyglądam jak wieloryb!!:(( jak cholerny potwór jakiś opasły!!:((
przytyłam tylko 4kg, na 164cm wzrostu ważę 54kg, ale nie wygladam w tej
kiecce jak w ciaży tylko jak zwyczajny grubas!!:(( będę najbrzydszą panną
młoda świata!!:(( nie ma mowy, o północy napewno zerwę z siebie tą szmatę,
potnę na kawałki i włożę normalną sukienkę, w której wyglądam jak dziewcztna
w ciąży, nie jak 100kilowy kloc!:(( ale to nie wszystko.. cały ten ślub i
wesele, nic nie jest tak jak bym chciała!! mój luby za wszystko płaci, jednak
to jego rodzice decydują o wszystkim!! dostaję szału! wszystko jest dokłądnie
na odwrót, niż bym chciała..:( poza tym goście..:((( wesele będzie na 70osób,
z tego zaledwie 10będzie moimi gośćmi!!:(( nikt nie może przyjechać!!:((
zostanę tam praktycznie sama!!:(( jestem zrozpaczona!!:((((((

Obserwuj wątek
    • ulka32 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 05.06.05, 13:00
      miimiimii napisała
      . cały ten ślub i
      > wesele, nic nie jest tak jak bym chciała!! mój luby za wszystko płaci, jednak
      > to jego rodzice decydują o wszystkim!! dostaję szału! wszystko jest dokłądnie
      > na odwrót, niż bym chciała..:( poza tym goście..:((( wesele będzie na 70osób,
      > z tego zaledwie 10będzie moimi gośćmi!!:(( nikt nie może przyjechać!!:((
      > zostanę tam praktycznie sama!!:(( jestem zrozpaczona!!:((((((

To chyba normalne ze jesli twoi rodzice nie dokładaja sie do tej wesela to ktos
      o czyms sam musi decydowac,mam na mysli rodzicow twojego przyszłego męża.Szał
      nie załatwia sprawy,sprawe załatwiaja pieniądze.Teraz twoja rodziną bedzie tez
      rodzina twojego męża a brak obecnosci na weselu twoich bliskich to nie wina
      przyszłego męża,sama nie bedziesz bo wychodzisz za maz za niego a nie za
      rodzine.Nie rozpaczaj ciesz sie ze ktos załatwia sprawy za ciebie i to ze nie
      jest tak jakbys chciala to tez trzeba szukac winnych gdzie indziej.Wyglad osoby
      w 24 tyg.ciazy wiadomo ze jest inny niz bys chciala.Ale w takim przypadku
      należało wczesniej pomyslec o takim slubie a nie czekac do tego momentu.Niczego
      nie zmienisz poprostu cichy slub w skromnej sukience rozwiązałby
      problem.Przynajmniej miałabys komfort psychiczny.Ale mysle ze przesadzasz nie
      jest tak zle jak piszesz.Zycze powodzenia na nowej drodze zycia.
    • oxygen100 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 05.06.05, 19:32
      O matko!!! powiem tylko tyle :lacze sie w bolu!!! rozumiem rozterki zwiazane z
      waga. Kiedys przytylam ze 3-4 kg i tez czulam sie jak wieloryb. Ale to chyba
      domena kobiet o filogranowej budowie:))
      ---
      Wredne plany nie uknuja sie same!!!
      Wesprzyj polska nauke!!! - kliknij
      ampat.amu.edu.pl/SNP/index.html
    • ollie1 Re: tragedia????? komedia moze! 05.06.05, 19:49
      nie no! normalnie tragedia na miaré 20 wykrzykników!
      to nie wiedzialas, ze bedziesz w ciąży jak będziesz brala ślub?? nie można bylo
      znaleźć sukienki, w której nie będziesz wyglądać jak wieloryb?
      luby za wszystko placi, wszystko jest na odwrót niż byś chciala? to nie masz
      nic do powiedzenia na wlasnym weselu??
      No i rzeczywiście, będziesz kompletnie sama, bo będzie 10 Twoich gości i Twój
      przyszly mąz.
      Ludzie! Są naprawdę poważniejsze problemy! Z czego tu robić tragedię? Z czego
      tu rozpaczać? Wszystko to o czym piszesz to tylko kwestia TWOICH WYBORÓW i
      TWOICH DECYZJI!
      Jak by Ci ktoś wpadl pod samochód albo byś poronila (czego absolutnie nie
      życzę!) to bylby powód do tragedii.
      Opanuj się kobieto i nabierz trochę perspektywy. To ma być najszczęśliwszy
      dzień w Twoim życiu a Ty odstawiasz tu jakiś dramat z powodu źle dobranej
      sukienki!
    • miss_dronio :)) 05.06.05, 21:35
      Miimiimii, to hormony:) Wszystko jest w porządku: bierzesz ślub, bedziesz miała
      dziecko, przed Toba piękna ceremonia - w nowej suknii, potem weselicho:)))Jak w
      bajce:) Niczym się nie przejmuj, głowa do góry! Zobaczysz, że będzie wspaniale
      tylko przestań się zamartwiac drobiazgami:)
      Opisz nam jak wypadł slub!:))
    • vanessa75 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 05.06.05, 22:14
      oj nie przesadzaj moja droga -masz bardzo fajnie , i nierozumiem czemu ta
      rozpacz?? chodzi o te kilogramy???? Ja jeszcze nie mam dzieci - ale juz myślimy
      o tym i nawet jak przytyję 40 kilo , to i tak je potem stracę , bo taka
      jestem , najpierw poświęcenie a potem i tak dieta i ćwiczenia .
      Więc głowa do góry - u mnie było na odwrót to wesele wyprawiali moi rodzice i
      moja rodzina była liczna , natomiast mojego męza rodzinka to pare osob nawet
      nie 10 mniej , i coo........
    • an_ni Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 09:26
      aaaaaa trzeba bylo myslec przed! nie szlabys z brzucholem do slubu
      ze dociagnelas do 24 tyg? no ale trzeba, zeby nie bylo bekarta
    • abneptis Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 09:44
      witaj,

Rozumiem Twoje rozterki- normalna sprawa zwykły strach i niechęć:)
      Ponieważ nie stać Twoich rodziców na wesele powinnaś byc wdzięczna teściom za
      wszystko, nie nastawiaj się do niech źle na siłę bo nie potrzebnie zrobisz
      sobie wrogów.
      Ja osobiście nie widziałam "wieloryba" ważącego 54kg, więc myslę że to Twoja
      psychika płata Ci figle. Ciesz się weselem i mężem, swoimi rodzicami i gośćmi,
      jedzeniem, muzyką i atmosferą w kościele- jest niesamowita:)
      Nie jesteś sama, będzie mąż- kocha Cię i nie pozwoli Ci byc samej, i będzie 10
      osób z Twojej rodziny- przyszli/ przyjdą bo i zależy na Tobie.
      Życzę Ci wspaniałego Weselicha:)))) i wszystkiego najlepszego :)

-----------------
      Szalona dziewczyna staje się szaloną żoną, potem szaloną gospodynią, a na końcu
      starą wariatką :)
      • annb Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 09:54
        abneptis > Ponieważ nie stać Twoich rodziców na wesele powinnaś byc wdzięczna
        teściom za
        > wszystko,

czyli za to że to ich syn płaci za uroczystośc i przyjęcie a oni się wtracają
        hmmmm ciekawe
        • mariola81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 13:20
          annb napisała
          > czyli za to że to ich syn płaci za uroczystośc i przyjęcie a oni się wtracają
          > hmmmm ciekawe

Tak ,tak narzeczony płaci za wszystko!!! dzieki rodzicom bo jesli nawet uzbierał
          kase to mieszkał przy rodzicach i nic innego go nie interesowało tylko zbieranie
          kasy na wesele.Nawet powinnien sie cieszyc ze młoda chce zeby płacił.A jesli
          faktycznie tak było to rodzice maja ogromny wkład bo go utrzymywali.Czy to tak
          trudno zrozumiec skad młody człowiek może miec pieniadze jesli rodzice nie
          dopomoga.Jakos ta panna młoda nic nie wspomina o swoich pieniadzach a
          tymbardziej pomocy rodzicow,a na dodatek niezadowolona i obrazona na wszystko i
          wszystkich.
          • annb Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 13:23
            mariola81 dziewczyna jest w ciązy i ma hustawki nastrojów
            ma prawo być nadąsana na tesciow że chcą zrobić wesele po swojemu i pod siebie
            nie każdy jest politycznie poprawny
            a kasę można zbierac na inne rzeczy typu-wyposażenie mieszkania, kursy
            językowe, literatura fachowa
            :-)
            • mariola81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 13:33

Odpowiadasz na :

annb napisała:

> mariola81 dziewczyna jest w ciązy i ma hustawki nastrojów
              > ma prawo być nadąsana na tesciow że chcą zrobić wesele po swojemu i pod siebie
              > nie każdy jest politycznie poprawny
              > a kasę można zbierac na inne rzeczy typu-wyposażenie mieszkania, kursy
              > językowe, literatura fachowa

Owszem hustawke nastrojów rozumiem doskonale ok.Jednego nie rozumiem,niech jej
              mamusia wesele wyprawi wtedy bedzie miała komfort psychiczny przy swoich
              problemach hormonalnych.Jak mozna na Boga miec pretensje do osob ktore finansuja
              taka imprezę!!Troche skromności miec wypada.Wesele sie robi pod siebie i po
              swojemu jak sie również włozy kasę na stól.Przykre ale prawdziwe.
              • miimiimii Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 13:52
                irytuje mnie dlaczego tak agresywnie mnie atakujesz!! jego rodzice nie
                dokładają do tego ślubu ani grosza, więc nie rozumiem skad pomysł, że złoszczę
                sie na osoby finansujace całą imprezę..!(a nawet gdyby tzk było, to przecież to
                nasz ślub!!! i to my powinniśmy decydować co, jak ma być)
                a druga rzecz, to jeśli nie wyobrażasz sobie, jak można dojść do czegoś
                własnymi siłami, bez pomocy rodziców, i w wieku prawie 30lat być niezależnym,
                jak mój narzeczony, to szczerze ci współczuję. a jeśli całe życie uważasz, ze
                powinno sie godzić na ingerencję rodziców w każde gówno np. jakie kwiaty
                postawić na stole, czy jaką zupę podać itp. i argumentujesz to, ze przecież oni
                cię wychowali i karmili gdy byłaś dzieckiem.. to rónież życzę ci powodzenia! i
                nie zamierzam tego argumentować. żegnam.

• mariola81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 14:18
                  Wiesz dziewczyno ty to masz tupet!!!Ciesz sie ze cie zaakceptowano i cokolwiek
                  sie ktos interesuje ta impreza.TY lepiej pokaz to przyszłemu męzowi i jego
                  rodzicom co piszesz to moze zamiast kwiatow na stół i zupy kupia sobie sznur i
                  sie powiesza.Przynajmniej nie beda mieli watpliwosci z kim maja
                  przyjemnosc.Argumentow to ty dziecinko nie masz zadnych bo widze ze to twoj
                  narzeczony ma rodzicow ty wygladasz na kopciuszka.
                  • annb Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 14:31
                    mariola81 no muszę zapytac
                    czy ty masz jakis problem? że tak agresywnie reagujesz?
                    • mariola81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 14:46

Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Kobieta

Poniedziałek, 6 czerwca 2005

mlodziutkie mezatki i ...

Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:((((
                      Autor: an_ni
                      Data: 06.06.2005 09:26

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
                      aaaaaa trzeba bylo myslec przed! nie szlabys z brzucholem do slubu
                      ze dociagnelas do 24 tyg? no ale trzeba, zeby nie bylo bekarta

To jest agresja!!!!!!!!!

Nie wiem co rozumiesz przez to słowo agresja ale ja uwazam ze to forum jest po
                      to by dyskutowac.Sa osoby ktore nie lubia i nie chca słyszeć prawdy wiec takie
                      odpowiedzi nazywaja agresja.Nikogo nie atakuje,wrecz przeciwnie wyrażam pogląd
                      na stosuek tej młodej dziewczyny do rodzxiny jej narzeczonego.Moj poglad jest
                      taki byc moze dlatego ze znam takie osoby ktore chetnie by sie zamieniły z nia
                      na te sytuacje i byłyby wdzieczne tej rodzinie.Niestety tyle szczęscia nie miały.
                      • annb Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 14:49
                        mariola81 ale ani ty ani ja nie znamy jej przyszłych teściów
                        może przesadza a może wcale nie?
                        i dlatego proponuję dystans do całej sprawy
                        • mariola81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 14:55
                          Zgadzam sie jesli chodzi o dystans.Natomiast mam watpliwosci jesli chodzi o to w
                          jaki sposob wchodzi w ta rodzine ze juz na wstepie pokazuje zła strone
                          charakteru.Pozdrawiam
                          • annb Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 15:00
                            widzisz..trochę temu ustaliłam z moim męzem że nie wchodzimy w żadną rodzinę
                            tylko zakładamy swoją własną .
                            • mariola81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 15:03
                              I tak trzymaj.Ja natomiast szanuje i swoja i męza rodzine.Nigdy nie miałam
                              problemow z żadnej strony bo dajemy sobie rade sami i nigdy od nikogo nie
                              oczekiwalismy niczego.
                              • miimiimii Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 09:25
                                i cały czas nie potrafisz zrozumieć problemu! właśnie o to chodzi, ze my
                                niczego od nikogo nie oczekujemy, ani nie potrzebujemy, a ktoś wciska nam na
                                siłę.
                                notabene, mówisz o pokazywaniu się ze złej strony.. sugeruję raczej zadbać o
                                własny wizerunek, bo jak dotąd dajesz sie poznac jako zacięte, wredne babsko..

miłego dnia
                                • carimera Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 09:47
                                  Gdybym to ja znalazła sie w twojej sytuacji to zamknęłabym gębe i nie
                                  dyskutowała .Chocby z tego powodu ze wychodzisz za mąż z przybytkiem i do tego
                                  cała w pretensjach.

go od nikogo nie oczekujemy, ani nie potrzebujemy, a ktoś wciska nam na
                                  > siłę.

Jak to nie potrzebujesz????Przeciez to tobie ktos organizuje
                                  przyjecie.Faktycznie nie wspominasz o swoich rodzicach.
                                  • mariola81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 10:06

Taką osobe carimero nigdy nie przekonasz o jej błędach.Sama musi sie kiedys
                                    przekonac.Ona wie tylko jedno ze jest księżniczką krtora powinna decydowac o
                                    wszystkim i za wszystkich.Inni powinni sie cieszyc ze żyja.
                                  • miimiimii Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 10:06
                                    a może nie mam już rodziców..?
                                    poza tym my wcale nie chcemy, zeby ktoś za nas organizował przyjecie! sami
                                    chcieliśmy to zrobić po swojemu, o nic nie prosiliśmy. a jeśli ne zauważasz
                                    subtelnej różnicy między pomocą, a próbą uszczęśliwiania na siłę i narzucania
                                    swoich pomysłów, to już nie moja sprawa
                                    • carimera Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 10:16
                                      A nie wstydzisz sie rodzicow swojego narzeczonego,ze to on musi stanąć na
                                      wysokości zadania aby spełnic wszystkie warunki co do zorganizowania wesela.Czy
                                      kogos to musi interesowac ze jestes uzalezniona od narzeczonego bo nie masz
                                      rodzicow?Ci rodzice to napewno bardzo porzadni ludzie skoro w takim przypadku
                                      jak twoj interesuja sie impreza a wcale by nie musieli .Moglby tez cie nie
                                      akceptowac ale skoro takie ich zachowanie to radze byc wdzieczną i bez
                                      szczegolnych wymagań.
                                      • miimiimii Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 10:59
                                        nie zamierzam się z wami kłócić.. powodzenia w dalszym życiu..
                                        ps. z jakiej wsi pochodzicie, ze głosicie tak archaiczne poglądy..? albo co z
                                        wami jest nie tak..? osoba nie mająca żadnych problemów ze sobą nie reaguje tak
                                        agresywnie, czegoś wam brakuje..? urody? figury? ciąży? a może pieniędzy..? czy
                                        jeszcze czego innego?
                                        pozdrawiam,
                                        miłej reszty dnia
                                        • ulka32 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 17:51
                                          To tobie chyba brakuje kobieto taktu.Masz kompleksy i chcesz nadrobic na forum
                                          jaka to jestes ważna bo w realu nikt sie z toba nie liczy i to pewnie z uwagi na
                                          to ze jestes biedna ale na swoj sposob zarozumiała.Takiej ciązy nikt ci nie
                                          zazdrości bo wciskac kiecke na siebie w tych miesiacach to nie lada problem a ty
                                          nie masz za nic skromnosci i pewnie uwazasz ze to takie normalne.O urodzie nie
                                          wspomne bo trzeba by cie obejrzec.Pieniedzmi tez nie szastasz bo ich nie masz a
                                          chcesz decydowac nie majac ich To nie hormony to brak wychowania.No ale skoro
                                          nie masz rodzicow to nie miał cie kto wychowac dlatego ubliżasz innym bo
                                          najlepsza obrona jest atak.Mimo wszystko zycze ci duzo dobrego na nowe drodze
                                        • ulka32 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 18:44
                                          miimiimii napisała: > ps. z jakiej wsi pochodzicie, ze głosicie tak archaiczne
                                          poglądy.

Jeszcze jedno!! Nie obrażaj ludzi ze wsi.Sama z niej nie pochodze ani nie ma tam
                                          moich korzeni ale mam szacunek dla nich.Zapewniam cie ze poglady maja te same co
                                          w miescie.W tym momencie wychodzi wszystko z ciebie co zauważyły inne forumowiczki.
                                          • amwaw Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 21:09
                                            Dziewczyny, dajcie spokoj. Miimiimii za tydzien ma slub i dosc zmartwien, zeby
                                            jeszcze jej wrzucac.
                                            a. Bez przesady, nie jest pierwsza i ostatnia, ktora w ciazy wychodzi za maz.
                                            Nie robmy z tego tragedii.Przeciez nie zali sie, ze BIERZE SLUB W CIAZY i nie
                                            oczekuje z tego tytulu wspolczucia. To, ze nie spodziewala sie, ze po
                                            zalatwianiu wszystkich spraw( a chyba doskonale wiemy ile zajmuje organizacja
                                            slubu i wesela) brzuszek bedzie okraglutki..w koncu to jej 1 a nie 10-te
                                            dziecko:)
                                            b. Prawie kazda z nas miala/ chcialaby miec piekny slub. W koncu- to jedno z
                                            najwazniejszych wydarzen w zyciu- naturalnym jest, ze chcialaby byc otoczona
                                            przez bliskich. To, ze jej przykro, ze nie bedzie na slubie wielu osob jest
                                            oczywiste.
                                            c. To, ze chcialaby decydowac o slubie wiecej niz mama chlopaka- no sluchajcie -
                                            przeciez to ona a nie tesciowa bierze slub:)Nawet gdyby rodzice chlopaka( choc
                                            jak czytam tak nie jest) placili za cale wesele- obok wdziecznosci zawsze jest
                                            to delikatne uklucie...ja bym to zrobila inaczej- prawda?( przeciez nie pisze,
                                            ze sie z nimi kloci).
                                            eeeej, a poza tym- po co sie o to spierac?
                                            Nie ochrzaniajcie jej tak strasznie- przeciez az zal dziewczyny- po kazdym
                                            waszym mailu pewnie ryczy w poduche...no....dziewczyny....:(
                                            Pozdrawiam
                                            • miss_dronio POPIERAM w 100%!! 07.06.05, 22:04
                                              Miimiimii! Pieknego ślubu życzę:)))))))))))))))
    • zolza73 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 10:02
      ciazowa histeria:))) przejdzie ci po porodzie:)
    • amwaw Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 11:09
      Spokojnie. Jak przytylas 4 kg w 24tc to wygladasz jak chudzielec ze slicznym
      malutkim brzuszkiem. Wiem, ze chwilowo Twoje problemy wydaja sie Tobie jak
      najbardziej realne i duze, ale uwierz nam- slub jest ogromnie stresujacy( choc
      wiem, ze teraz Ci sie wydaje, ze nie jest to kwestia stresu tylko problemow) no
      i do tego ciaza( z hormonami). Ja ostatni tydzien przed slubem przeplakalam,
      wszystko mi nie pasowalo, bylam pewna, ze wesele bedzie beznadziejne, a ja bede
      wygladac strasznie na slubie( sukienka byla zupelnie inna niz sobie
      wymarzylam). A po weselu wszystko jak reka odjal- wesele bylo super, w kosciele
      sie nie potknelam, innym sukienka sie podobala....I nagle okazalo sie, ze to
      jednak BYL stres:) Bedzie na pewno bardzo dobrze. Masz wspanialego
      narzeczonego, ktory Cie kocha, czekasz na dziecko- a to, ze nie bedziesz miala
      talii osy..kto na to patrzy?( oprocz babc podchodzacych pod 100 - ale takich
      chyba nie zaprosilas?). A w ciazy przeciez " swiecimy":) Na pewno bedziesz
      wygladala przepieknie. Jezeli chodzi o szczegoly, ktore chcialabys, zeby
      wygladaly inaczej- nie przywiazuj sie do nich- koniec koncow okazuje sie, ze to
      wszystko nie jest tego warte, bo nawet potem sie nie pamieta jaki byl zespol,
      jakie jedzenie, jaki wystroj sali etc Tylko -jak bylo. A na pewno bedzie
      swietnie.
      Glowa do gory:)Zobaczysz za tydzien. Napisz wtedy jak bylo.
      Buziaki dla Ciebie i brzuszka
      • miimiimii Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 06.06.05, 13:56
        dzięki wielkie..:)
    • molly20 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 19:16
      Nie wiem czy można potraktowac ten watek poważnie.To dla mnie jakaś dziwna
      kokieteria

miimiimii napisała:
      !:(( będę najbrzydszą panną
      > młoda świata!!
      Trzeba byłó sie zastanowic nad tym 24 tyg.do tyłu.Wtedy byc może byłabyś
      napiękniejsza panna świata

nie ma mowy, o północy napewno zerwę z siebie tą szmatę,
      > potnę na kawałki i włożę normalną sukienkę,

Nie chcesz chyba powiedziec ze beda ci o pólnocy welon z głowy zdejmowac
      !!!tzw.oczepiny
      • miss_dronio Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 22:05
        > Nie chcesz chyba powiedziec ze beda ci o pólnocy welon z głowy zdejmowac
        > !!!tzw.oczepiny
        A dlaczego nie???
        • annb Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 22:08
          miss_dronio jak to dlaczego
          abotak
          przez zawiśc, abu przyłożyć, aby zabolało..aby sie popastwić
          szkoda mowic
          • miss_dronio Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 07.06.05, 22:11
            Annb,
            Przyznam szczerze, ze jestem wsztrząśnieta -dziewczyna zdenerwowana, zdołowana,
            w ciązy a tu tyle pań moralizatorek tylko szuka okazji jak dziewczynie dokopać.
            Wyjątkowo smutne:((

Pozdrawiam Annb.
            • aril1 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 11:56
              Dziewczyny coś Wam powiem (do tych które krytykują ). Zrozumcie to, że
              dziewczyna jest w ciąży, ja czytam te Wasze posty to mi się przykro robi, a
              pomyślcie co ona czuje. Co by było jakby tak coś stało się dziecku (z jej
              nerwów) nie czułybyście się w jakiś sposób winne? Bo ja na Waszym miejscu tak.
              Jesteście młode i Wy też kiedyś będziecie w ciąży (albo już jesteście) i chyba
              nie chciałybyście żeby Was ktoś tak "szmacił" ?

Nie pisze tego złośliwie, poprostu wyrażam swoje zdanie.
              • molly20 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 12:23
                aril1 napisała
                > nie chciałybyście żeby Was ktoś tak "szmacił" ?

Oj,oj jakich mocnych słow używasz.Ja to wszystko poczytałam i uważam ze kazda tu
                obecna osoba wyraża swoją opinię.Natomiast nie czytasz uważnie jakich słow używa
                autorka wątku.Ona cały czas uważa ze wszyscy sa agresywni natomiast jej słowa
                nikogo nie powinny ranic.Poza tym kazdy ma prawo do swojej oceny danego
                problemu i jesli juz sie pisze na forum to trzeba sie liczyc z tym ze opinie
                beda różne,zadawalajace lub mniej lu bardziej bolesne

Co by było jakby tak coś stało się dziecku (z jej
                > nerwów) nie czułybyście się w jakiś sposób winne?

Bez przesady!! to ona dostaje szału jsk to sama okresla ze wszystkie sprawy nie
                ida po jej mysli.Czy takie zachowania nie moga szkodzic dziecku??tylko opinie
                wyrazane na forum zle oddziałowywuja na maleństwo.Uważam ze słowo krytyka nie ma
                tu miejsca.
                • ewcialinka Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 13:17
                  moge podac ci rękę u mnie było podobnie,jak brałam slub (12.06.2004) to byłam w
                  ciazy,ślub był robiony dlatego że zaszłam,z narzeczonym mieszkalismy juz 4 lata
                  ale slub odkładalismy wiec jak sie okazało że jestem w ciazy wszystko
                  musielismy załatwić w 2 miesiące !! to był koniec kwietnia więc sukienki były
                  przebrane ,miałam ochydna sukienkę bardzo mi przykro do tej pory z tego powodu
                  ale juz nic nie zrobie,wyglądałam na pewno gorzej od ciebie bo ważyłam 60 kilo
                  przy 162 cm. ze mnie to był dopiero wieloryb !!! u męża też było więcej osób z
                  jego rodziny niz z mojej, ale powiem ci jedno nikt już o tym nie pamięta!!
                  nikt nie pamieta że miałam taką a nie inna sukienkę. ciesz się ciążą,rozumiem
                  że możesz miec doła -też tak miałam .ja też nie jestem zadowolona ze swojego
                  wesela ale nic juz z tym nie zrobie.dziecko najważniejsze pamiętaj o tym i daj
                  sobie spokój na pewno nie wyglądasz źle,( podałaś ile teraz ważysz ) .głowa do
                  góry. zawsze myslałam że będe miec cudowny ślub taki jak ja chce ale wyszło
                  inaczej fakt do tej ory mnie to gryzie ale jestem szczęśliwa bo mam pięknego
                  kochanego synka. uwierz bedzie dobrze a na pene sprawy przymróż oko....
                  pozdrawiam odezwij się jak było po weselu !! czekam ewelina
                  • aril1 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 15:46
                    Ok w porządku ale czy nie można powiedzieć tego delikatniej? Można oczywiście,
                    że można. Co do agresji to ona odpowiedziała agresją na agresję ja to
                    przynajmniej tak widze.
                    • ledzeppelin3 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 17:46
                      Toż to tragedia! "Utyłaś" w ciąży! I wyglądaSZ GRUBO! Co teraz? W obliczu
                      twojego dramatu nie wiem, jakiej udzielić rady....Jesteś w ciąży i już 4 kilo
                      utyłaś, nigdy nie słyszałam o większej katastrofie. Może napisz do "Jestem"?
                      • kalina81 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 18:03
                        wiesz ja mam 160cm i 54kg i uważam że mam idealną figurę, więc nie wiem czemu
                        uważasz, że wyglądasz jak wieloryb? masz dziurę w plecach? płaski nos? omszałe
                        zęby??
                        poza tym jeśli jedyne na co cię stać to popisywanie się kasą faceta(nie swoją)
                        to szczerze współczuję przyszłemu małżonkowi, może mu chociaż kumple coś
                        fajnego wynajęli na kawalerski:)
                        • amwaw Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 18:25
                          Gratuluje madrosci!Ale sie popisalas, no az mi szczeka opadla....
                          • awia6 Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 18:40
                            Ja cie rozumiem, i nie sluchaj kasliwych wypowiedzi sfrustrowanych
                            dziewczyn.Wiadomo, z ena slubie chcemy byc najpiekniejsze.Jesli chodzi o
                            sukienke, noc przed slubem wylam ze bede okropnie brzydka, zle sie ukladala,
                            jedno ramiaczko bylo nizsze.Mama siedziala dlugo w noc, rano suknia byla ok i
                            do dzis wszyscy mi mowia ze wygladalam cudnie. Co do gosci, ja bralam slub
                            cywilny tydzien przed koscielnym za granica, i nikogo z mojej rodziny nie
                            bylo.Tesciowie za wszystko placili,a le dalo sie przezyc.Nie panikuj, bedize
                            dobrze, i na pewno bedziesz piekna!Pozdrawiam
                          • amwaw Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 08.06.05, 18:45
                            Oczywiscie ja do Kalinki81-
                            Wow, poczulam sie jak w bajce..no czytam czytam i oczom nie wierze...:DDDD
                            • mycha79 To chyba lekka przesada :( 08.06.05, 23:08
                              Oj dziewczyny, az przykro to czytac. Przecież wiadomo, ze jesli ktos żali się
                              na łamach forum to nie oczekuje tego, co wy zafundowałyście autorce tego wątku.
                              Dziewczyna jest w ciąży, za pare dni ma ślub, teściowie sie wtrącaja (a ona ma
                              na tyle taktu, ze nie mówi im "odczepcie sie od naszej uroczystosci") może nie
                              ma sie komu wypłakać a wy takie rzeczy piszecie. Nie wiem skąd w was wszystkich
                              tyle złości. "Bękart", "Moze mu cos koledzy na kawalerskim podrzuca"???!! Nawet
                              wrogowi bym tego nie powiedziała.

A Tobie szanowna autorko, życzę pięknej i udanej uroczystości, zdrowej dzidzi i
                              wiecej dystansu do otaczającej cie rzeczywistości, która niestety nie zawsze
                              jest taka, jak byśmy chcieli :)
                              • molly20 Re: To chyba lekka przesada :( 09.06.05, 09:12
                                mycha 79 napisała
                                teściowie sie wtrącaja (a ona ma
                                > na tyle taktu, ze nie mówi im "odczepcie sie od naszej uroczystosci")

Jak sie nie ma miedzi to sie grzecznie cicho siedzi
                                • amwaw Re: To chyba lekka przesada :( 09.06.05, 09:28
                                  :DDDDDDD
                                  Do Adama M. Ci daleko....
                                  • molly20 Re: 09.06.05, 11:12
                                    amwaw napisała:

> :DDDDDDD
                                    > Do Adama M. Ci daleko...

No pewnie.Nawet nie mam zamiaru z nim rywalizowac.A ty wymyśl cos mądrzejszego
                                    bo ci sie nie udało.

• amwaw Re: 09.06.05, 11:18
                                      Jezeli w tym gatunku to ja sie z miejsca poddaje:)))))))))))))))))))))
                                      • molly20 Re: 09.06.05, 11:31
                                        Zle zrozumiałaś moja odpowiedz.No trudno.
    • zuzaba Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 09.06.05, 10:06
      Dziwne. Ja przy takim samym wzroście i przy tej wadze wyglądam jak szczupła
      laska.
      No dziwne, powiem.
      • nastoletnia.mama Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 09.06.05, 11:42
        zuzaba w ciąży rośnie brzuch jakbyś nie wiedziała
    • nastoletnia.mama Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 09.06.05, 11:40
      ja brałam ślub w ostatnim tygodniu ciąży :0 tzn. dwa dni przed porodem. Wyobraź
      sobie że w ciąży przytyłam 18kg czyli ważyłam wtedy 73kg na 172cm wzrostu. A
      moje wesele odbyło się w maleńkiej osiedlowej restauracyjce, z tym, że imprezę
      połączono z urodzinami mojego taty. Żadna rewelacja. Czuj się piękna. Każda
      kobieta w ciąży jest najpiękniejsza. Ja też byłam ubrana nie tak jak mi się
      marzyło i to antywesele nie było moim wymarzonym, no ale coż... żyję dalej
    • chimba Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 09.06.05, 13:52
      A ja rozumiem autorke postu, jest w ciąży - burza hormonów - wiec nie dziwcie
      się, ze pisze tak jak pisze. Jest tydzień przed ślubem nie dosć że jest w ciąży
      to jeszcze stres zwiażany przygotowaniem slubu robi swoje i zamaist pocieszyć
      dziewczynę, to wy tak na nia napadacie. Co prawda jedno zdanie mnie
      rozśmieszyło, - o tym, ze wygląda jak wieloryb - naprawdę mimo brzuszka,, który
      masz zapewne jesteś chudą osóbką, powiem Ci tylko tyle, ze ja przez cala ciąże
      przytyłam około 30 kg i do tej pory borykam się z dodatkowymi kilogramami, więc
      nie powiem zazdroszczę Ci, że malo tyjeesz, choć wcale ci tego nie życzę. Nie
      będziesz najbrzydszaą panną młodą, zapewniam Cię, kobiety w ciąży są urocze i
      płynie od nich jakiś cudowny blask. Pytanie jaką masz sukienkę slubną, bo są i
      takie nieciążowe a wygląda się w nich jak jedna wielka beza.
      Twoj przyszły mąż za wszystko płaci, więc nie rozumiem dlaczego niby Ty nie
      masz prawa głosu do tego jak ma wyglądać Wasz wspólny poniekąd ślub, też bym
      sie zdenerwowała, jak teście, czy też rodzice wtracali sie jak ma wyglądać
      tenjeden wyjątkowy Wasz dzień, i nie rozumiem, teraz to już musztarda po
      obiedzie, ale szkoda, ze wcześniej nie napisałaś, o tym ,z e to teście decydują
      o tym jak ma wyglądac ślub, powiedziałabym Tobie o tym co myslę o takim
      zachowaniu teściów - przeciez oni mieli juz swój śłub jakis czas temu i wtedy
      mogli sie wykazać,a nie zabrali Tobie tę przyjemnośc. Nie zostaniesz sama,
      zapewniam Cię, bedzie stał przy boku Twój mąż no i te 10 osób.
      Ale nie chcę być złym prorokiem - widzę jedno niebezpieczęnstwo - wtrącanie
      (zbyt wielkie) się teściów w Wasze życie - nie pozwól na to od samego początku,
      ale tez zastanawiam sie nad postawą Twego męża, jak to sie stało, ze Ciebie
      pominął w przygotowaniach przedślubnych - czyżby nie liczył się z Twoim
      zdaniem? I jeszcz jedno - czy wychodzisz za mąż tylko dlatego, ze jesteś w
      ciąży? Czy ciaża to tylko zbieg okoliczności, i gdyby nie ciąża takze
      mielibyscie teraz ślub?
      Mam nadzieję, ze to wszystko odbywa sie z miłości.
      Trzymaj się dzielnie, nie denerwuj sie, ważne abyś była uśmiechnięta, miała
      dobry nastrój - dobrze to zrobi dla Ciebie i dla dziecka.
      Życzę Ci żeby ten dzień mimo wszystko był najpiękniejszym dniem w Twoim życiu.
      Cociaż nie wiem narodziny dziecka - to też najpiękniejszy dzień w zyciu
      przynajmniej jak dla mnie. Sorry że sie rozpisałam.
    • chimba Re: tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( 09.06.05, 14:01
      i kiedy jest ten ślub, to będę myslami przy Tobie?
      • mycha79 Chimba 09.06.05, 21:56
        Chimba, to bardzo kulturalna, pokrzepiajaca i po prostu fajna wypowiedź, jedna
        z niewielu w tym wątku, niestety. I wcale nie za długa :) Apeluje jeszcze raz,
        nie dogryzajcie sobie, to bez sensu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka