kiecha3 12.08.06, 07:18 chciałabym se dowiedziec... jeśli można.. dlaczego macie taki własnie ligon jak macie.. czy to jakieś chwilowe skojarzenia, gra liter... skrót??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caysee Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 10:25 Ja czytywalam forum, nie majac konta i w koncu stwierdzilam, ze trzeba to konto zalozyc. Musialam wiec wymyslic jakis login i zaczelam sie zastanawiac jaki by mi sie podobal. Przypomnialo mi sie, ze kiedys ogladalam taki serial, w ktorym jedna kobieta miala na imie "kejsi" i to imie bardzo mi sie podobalo. Poszukalam wiec go w katalogach imion na sieci, znalazlam kilka mozliwych wersji pisowni i wybralam te, ktora najbardziej mi sie podobala. I wtedy zaistnialam jako caysee ;) Odpowiedz Link
funia3 Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 12:12 moj maz mial wujka Funia. podobalo mi sie to imie. a szczegolnie, ze wujek mial absolutny dystans do niego. bo Funio to byl Alfons. najpierw nazwalam taj kotke- Funia, a potem siebie ;))) Odpowiedz Link
kmiecin Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 12:56 A ja mam login: nazwe mojej miejscowości Odpowiedz Link
disarono Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 13:48 a ja od mojego ulubionego likieru migdałowego Disaronno Amaretto Odpowiedz Link
wienna Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 15:28 Zaręczyliśmy się w Wiedniu-piękne miasto, napewno kiedyś tam wrócimy, Vienna było juz zajęte, więc zostało wienna Odpowiedz Link
mimarika Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 17:54 et, po prostu - dwie pierwsze litery nazwiska oraz mje prawdziwe imię. Odpowiedz Link
lanka_cathar Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 20:19 Jak byłam małą dziewczynką bardzo lubiłam (i nadal lubię) książkę pt. 'Baśnie z wyspy Lanka', później zaczęłam uczyć się angielskiego i na zajęciach mieliśmy podawać nazwy różnych państw, strzelaliśmy, zgadywaliśmy. Ja nie wiedziałam, jak po angielsku jest Katar, więc wymyśliłam, błędną oczywiście, pisownię i nazwę Cathar (czytając to jak 'kathar'). I tak na początku podstawówki wymyśliłam sobie pseudonim Lanka Cathar. :) I tak już zostało po dziś dzień. Odpowiedz Link
dorcik_wk Re: skąd wasze loginy... 12.08.06, 20:31 Dorcik - tak mówią do mnie dziadkowie :-) wk - początek i koniec nazwiska :-) Odpowiedz Link
dascha.semcov Re: skąd wasze loginy... 13.08.06, 01:03 A ja przywłaszczyłam sobie prawdziwe imię i nazwisko pewnej dziewczyny, więc nie wiem, czy mnie za to nie pogonią :) Ta dziewczyna to Niemka, a właściwie sądząc po nazwisku, pochodzenia rosyjskiego. Otarła się o sławę, biorąc udział w castingu w niemieckiej telewizji do DSDS (Deutschland sucht den Superstar), ale niestety nie dość spodobała się ludziom,i dziś już nikt o niej nie pamięta. Poza mną. Podobnie było z pewną Malaiką, wypatrzoną przeze mnie kilka lat wcześniej. Miałam bloga pod tym imieniem, a później nagle zaczęło w Polsce pojawiać się coraz więcej Malaiek (Malajek? - kurcze, jak to się odmienia) A Malaika w języku suahili znaczy anioł :) ........ Morgen wirst du sein was du heute denkst Odpowiedz Link
dascha.semcov Re: skąd wasze loginy... 13.08.06, 01:12 O kurczę, właśnie sprawdziłam w google, że Dascha ma swoje strony w sieci. No nic, trzeba będzie zmienić nicka, bo to tak nie wypada. ......... Morgen wirst du sein was du heute denkst Odpowiedz Link
marchowskaphoto Re: skąd wasze loginy... 13.08.06, 02:02 No u mnie to prosta sprawa :) Odpowiedz Link
malenkajalenka Re: skąd wasze loginy... 18.08.06, 14:03 a ja mam kolezanke Irine z Bialorusi i ona ma maila: malenkajairina@cos tam, i mnie sie to bardzo spodobalo, tylko ze malenka ja lenka bardziej sie rymuje, a ja w koncu Lenka jestem :)) Odpowiedz Link
roy.miro Re: skąd wasze loginy... 13.08.06, 12:00 kumpel kiedys czytal książkę 'dark rivers of the heart' i stwierdził, że psychopatyczny antybohater (Roy Miro właśnie) jest bardzo podobny do mnie (nie wizualnie dzięki Bogu :) Przeczytałem i musiałem się z nim trochę zgodzić :) A książkę polecam (Dean Koontz, polski tytuł: "Mroczne ścieżki serca"). Odpowiedz Link
bacha1979 Re: skąd wasze loginy... 13.08.06, 18:46 Mój od imienia i daty urodzenia. A bacha mówił na mnie jeden zz moich kolegów i tak zostało. Dorcik ja sobie zawsze tłumaczyłam , że skrót wlk znaczy Wielkopolska. :))) Odpowiedz Link
lanka_cathar Re: skąd wasze loginy... 13.08.06, 21:23 To ja zastanawiałam się kiedyś, czy Ty, Bacha nie grasz w scrabble na onet.pl, bo jest tam właśnie dziewczyna z loginem kachna_bachna. :) Odpowiedz Link
dorcik_wk Re: skąd wasze loginy... 13.08.06, 21:48 Bacha widzisz pomyłka :-) Ja z centralnej Polski :-) Z warszafki :-) Odpowiedz Link
oxygen100 Re: skąd wasze loginy... 14.08.06, 12:05 moj jest z sufitu, tak mnie kiedys naszlo Odpowiedz Link
aiczka Re: skąd wasze loginy... 17.08.06, 11:38 Moje to zdrobnienie mojej ksywki. Bo jak zakładałam konto pocztowe na Gazecie, "normalny" login był już zajęty. Odpowiedz Link
santorsola Re: skąd wasze loginy... 17.08.06, 13:38 proste - próbowałam przeróżnych i wszystkie były zajęte. A "santorsola" to nazwa włoskiej "piwnicy" (casa sant'orsola) produkującej wino, które właśnie sączyłam próbując się zalogować... Odpowiedz Link
deelaylah Re: skąd wasze loginy... 17.08.06, 16:52 ...no i w ten oto sposob zostalas swieta Urszula (takie jest tlumaczenie "sant'Orsola" na polski)... ;) Odpowiedz Link
santorsola Re: skąd wasze loginy... 18.08.06, 00:07 oczywiście wiem co mój login dosłownie znaczy - ale dzięki za wyjaśnienie. Prawdę mówiąc czasem jednak wolę obcojęzyczne słowa w ich rodzimym brzmieniu bez dosłownego tłumaczenia na polski - czasem tracą przez to nieco ze swej urody :) Odpowiedz Link
domi_mikolka Re: skąd wasze loginy... 17.08.06, 22:45 no, domi to się wzięło od imienia:) a z mikolką to dłuższa historia, ale w skrócie to jest tak, że jestem okrutną miłośniczką kolejek wąskotorowych no i kolega sobie kiedyś zażartował, że takich mikolek to ze świecą szukać, bo facetów to jest całe mnóstwo. mikol = MIłośnik KOLejek, mikolka to forma żeńska:) chciałam mieć samą mikolkę, bo takie mam konto na innym serwerze, ale się nie udało, więc musi być z mikolka z domi:) Odpowiedz Link
beautiful_joanna Re: skąd wasze loginy... 18.08.06, 01:36 a moj dlatego, ze 'normalny' login byl juz zajety. Joanna wiadomo, a beautiful tak z przekory :P :) Odpowiedz Link
fireexit1 Re: skąd wasze loginy... 18.08.06, 14:46 hi hi fajne historie. a mi poprostu nic do glowy nie przychodzilo, wiec rozejzalam sie po biorze... a poniewaz siedze obok fireexit no to juz wiecie.... :-) Odpowiedz Link
szara82 Re: skąd wasze loginy... 18.08.06, 20:04 Jak byłam w późnej podstawówce/wczesnym liceum to moim ulubionym kolorem był szary, praktycznie 80% ubrań takich miałam. Wymyśliłam sobie, że nie tak jak inni, ja będę się wyróżniać z tłumu swoim wnętrzem, a nie szokującym strojem i fryzurą. Taką szarą dziewczynką z zewnątrz chciałam być, tzw. szarym człowiekiem. A teraz wydoroślałam i uwielbiam czerwony:P Odpowiedz Link
acres Re: skąd wasze loginy... 27.08.06, 01:25 No ja podobnie jak fireexit1. Jak chciałam sie zalogować to wszystko co przychodziło mi do głowy było już zajęte. Miałam na biurku ściąge z przelicznikiem powierzchni tzn. akry na hektary itd.tyle że po angielsku i tyle:) Odpowiedz Link
rejka Re: skąd wasze loginy... 28.08.06, 16:28 Raisa brzmi twardo i trudno to zdrobnic. - Raisia brzmi durnie - Rajka kojarzylo mi sie z rajstopami, na ktore babcia mowila rajtki - wymyslilam sobie Rejka Nikt tak sie do mnie nie zwraca. Odpowiedz Link
anusiaczek87 Re: skąd wasze loginy... 29.08.06, 08:20 moj nick nie wymaga wyjasnienia, ot zdrobnienie od imienia, a liczba przy nicku przypadkowa Odpowiedz Link
taptap Re: skąd wasze loginy... 31.08.06, 17:04 Moj syn jak byl malutki to na traktor mowil taptap i tak zostalam taptap-em mam jeszcze wiecej takich dziwnych slowek jak chcecie to cos podesle okunen(komputer)puń (kupka:)) ooko(piwko) to ostatnie bylo naszym szyfrem zreszta do dzisiaj zostalo Odpowiedz Link
trusia29 Re: skąd wasze loginy... 31.08.06, 21:32 a na mnie w szkole mówuli TRUSIA, calkowicie przez przekorę hehehehe Odpowiedz Link
atulka2 Re: skąd wasze loginy... 31.08.06, 22:09 mój mąż mówi na mnie atulka ale było zajęte więc doszła 2 Odpowiedz Link