karla82 Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 10:49 Za szybko mi się wysłało :)Macie jakiś sposób na opanowanie chęci na słodycze? Obecnie siedzę w domu, szukam pracy,a stres z tym związany zajadam słodyczami.Nie potrafię się opanować,a wiadomo gdzie to wszystko się odkłada.Nie chcę za pół roku ważyć o 50 kg więcej.Dzisiaj od rana zdążyłam już zjeść kawałek ciasta i ciastka. Dajcie proszę jakąś podpowiedź. Odpowiedz Link
sedna Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 11:04 Masz brak jakiegoś minerału (prawdopodobnie). Idź do apteki i zapytaj o jakiś suplement diety (selen??, nie pamietam dokładnie). Poza tym zamiast tak kalorycznych słodyczy podjadaj stopniowo coraz więcej suszonych jabłek, bananów itp. A najlepszym zamiennikiem na słodycze jest dla mnie ruch. Ja zaczynam coś wtedy robić, idę na spacer i po 10 minutach już nie mam takiego morderczego ciągu do łakoci :-) Odpowiedz Link
deela chrom organiczny 29.01.07, 14:18 musisz brac regularnie mi po dwoch miechach slodycze nawet przez mysl nie przeszy nie chcialo mi sie jesc ich jak patrzalam na wafelki i batoniki przy kasie rownie dobrze moglyby byc to jakies kolorowe papierki Odpowiedz Link
sedna Re: słyszałam że chrom jest rakotwórczy 29.01.07, 14:59 No bo jest. Ale zależy jaki chrom, zależy w jakich ilościach... :-) na +3 stopniu utlenienia - warunkuje poprawne funkcjonowaie organizmu. Jego dzienne spożycie powinno wynosić minimum 1 mg. na +6 stopniu utlenienia - jest rakotwórczy. Odpowiedz Link
koala1212 Sedna!!!!!!! 30.01.07, 02:49 > No bo jest. Ale zależy jaki chrom, zależy w jakich ilościach... :-) > > na +3 stopniu utlenienia - warunkuje poprawne funkcjonowaie organizmu. Jego dzi > enne spożycie powinno wynosić minimum 1 mg. > > na +6 stopniu utlenienia - jest rakotwórczy. Co to znaczy? Czy takie chrom jaki sprzedaja w aptece brany zgodnie z ulotka moze mi zaszkodzic? Prosze odpowiedz! U mnie wszyscy to biora! Odpowiedz Link
sedna Re: Sedna!!!!!!! 30.01.07, 08:56 Koala, w aptekach jest wyłacznie ten dobry chrom. MOżecie brać go z czystym sumieniem (oczywiście z umiarem). Na zdrowie :-) Odpowiedz Link
koala1212 dziekuje :) 30.01.07, 16:37 > Koala, w aptekach jest wyłacznie ten dobry chrom. MOżecie brać go z czystym sum > ieniem (oczywiście z umiarem). Na zdrowie :-) Dziekuje Ci bardzo, bardzo za szybka odpowiedz. W jednej chwili zjezyly mi sie wlosy na glowie, bo to ode mnie sie zaczelo rodzinne branie chromu. Dziekuje i pozdrawiam! Odpowiedz Link
credaq Re: dziekuje :) 01.02.07, 08:00 No to raczej logiczne, że w aptece nikt by Ci nie sprzedal rakotwórczego chromu:) i to bez recepty Odpowiedz Link
koala1212 Re: dziekuje :) 02.02.07, 03:44 Bardzo logiczne! Ale wiesz, jednak sie dzieja rozne rzeczy na tym swiecie. Odpowiedz Link
styska5 Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 11:08 silna wola jedynie jest dobrym sposobem a pomaga jeszcze brak slodyczy w domu Odpowiedz Link
sedna Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 11:13 Oj tak, brak słodyczy w domu zdecydowanie pomaga :-) Odpowiedz Link
karla82 Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 11:41 Co do ruchu,to staram się ćwiczyć codziennie przez ok.godzinkę,ale i tak coś podjem.Suszone owoce na mnie nie działają,przegryzam pestki dyni,migdały albo orzechy,ale po dwóch dniach znów zjem coś słodkiego.Muszę spróbować z tymi suplementami diety.Gdybym miała choć troszkę silnej woli...:) Odpowiedz Link
purecharm Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 11:42 A dlaczego trzymasz slodycze w domu? Ja nie moglabym sie na niczym skupic dopokki nie zmiotlabym wszystkich slodyczy, jakie mam w mieszkaniu. Po co chcesz sie meczyc? Odpowiedz Link
karla82 Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 12:16 Słodycze są w domu,bo mój mąż je kupuje.Różnica jest taka,że on może zjeść jedno ciastko i potem reszta może leżeć.A ja jestem takim łakomczuchem,że jak coś jest otwarte to nie potrafię się powstrzymać.Chyba mu powiem żeby zjadał wszystko naraz albo zaczął przede mną chować albo zabierać do pracy:) Odpowiedz Link
sedna Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 12:43 A moze to chrom był? www.fit.pl/dietadlaciebie/chrom_8211;_pierwiastek_o_dwoch_obliczach,101,18,11,1483,1577,2557,0,0.html Lepiej się dowiedzieć u lekarza lub aptece. Odpowiedz Link
czekolada_orzechowa Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 12:51 Chrom, zdecydowanie. Już po 5-6 dniach przyjmowania go są efekty. A do tego czasu proponuję zabijać głód słodyczy chlebkiem chrupkim z miodem. Odpowiedz Link
karla82 Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 14:09 Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.Czas zacząć działać.Mam nadzieję,że uda mi się ograniczyć.Niestety nie mogę zacząć od dziś,bo już jadłam.Jednak od jutra się biorę.Jak będą efekty-dam znać :) Odpowiedz Link
kiecha3 Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 14:26 oj oj oj.. nie ładnie.. nie od jutra... tylko od teraz.. już.. nie odkładamy nic nia później..;) no chyba że paczkę ciasteczek... ja proponuje nie kupować słodyczy... i zrobić sobie takie naturalne slodycze... np kazka kus kus zmieszana z miodem i gniecionymi orzechami, migdałami i rodzynkami.. słodkie do bólu.. no i rzeczywiście jakas suplementacja.. tylko błagam.. z głową.. Odpowiedz Link
substantiv Re: Macie jakiś sposób? 29.01.07, 16:52 wpisz w google slodycze + stres albo slodycze + emocje i znajdziesz moze odp. co cie dreczy. widze to raczej tak ze twoje zachowamnie bierze sie z poczucia przywalenia stresem, u niektorych kobiet i facetow bierze sie to z niezaspokojenia emocjnalnego, moze tak tez jest u ciebie? (w tym wypadku jakims wyjsciem by bylo: dobry sex albo dobrze spedzony dzien tydzien we dwoje i pociag do slodyczy znika) + + + mialbym rozwiazanie, ale ono nie pasuje do tego poblemu. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Macie jakiś sposób? 30.01.07, 10:22 Warto zbadać poziom cukru we krwi. Jeżeli jest za niski (zdarza się to czasem też wskutek stresu), to organizm domaga się słodyczy. Odpowiedz Link
karla82 Re: Macie jakiś sposób? 30.01.07, 11:48 Poziom cukru od zawsze mam w dolnej granicy normy.Dlatego nigdy nie wychodziłam z domu bez śniadania:)Na dzisiaj przygotowałam sobie super przekąski.Marchewki i pestki dyni.Mam nadzieję,że wytrzymam.Czas poćwiczyć silną wolę. Do substantiv-nie sądzę,żeby seks miał z tym jakiś związek.W tej sferze życia nie mam na co narzekać,a na słodycze mam i tak ochotę. Odpowiedz Link
arwen8 Re: Macie jakiś sposób? 30.01.07, 14:54 Może te informacje pomogą Ci trzymać się z dala od słodyczy: dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-cukierpowody.htm dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-cukier1.htm Odpowiedz Link
karla82 Re: Macie jakiś sposób? 01.02.07, 09:24 Dzięki,te artykuły są naprawdę dobre:) Odpowiedz Link