maya28 15.03.07, 13:12 Dziewczyny, zastanawiałyście się nad jakimś fajnym pomysłem na pierwszą rocznicę ślubu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 13:23 My się wybieramy na pierwszą rocznicę w podróż a la poślubną - tuż po ślubie nie dało rady wyjechać :-) Fajnie byłoby odwiedzić miejsce gdzie był ślub, iść na jedzonko do lokalu gdzie było wesele - taka podróż sentymentalna. Odpowiedz Link
agnrek Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 13:32 Dla nas najfajniejszym prezentem byłby dzidziuś :) Odpowiedz Link
ashton Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 13:38 A dla nas żeby już chociaż fundamenty chałupy stały ;-) Odpowiedz Link
maya28 Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 14:01 no my niestety postanowiliśmy jeszcze troche z dzidziusiem poczekać, ale nie obraziłabym się na małe odejście od planu i podarowanie małych bucików z okazji pierwszej rocznicy :))) Nam raczej odpada weekend w miejscu slubu bo jest zyczajnie tak zawalone innymi weselami i imprezami, ze nia ma co liczyć. Sprwdzałam, są "romantyczne weekendy w pałacykach" na południu, kolo Jeleniej Góry, apartament z jacuzzi ( nasze jacuzii w apartamencie dla nowozeńców nie miało korka! moze tym razem się uda hehehe), no wygląda ciekawie, jak wcisniemy jeszcze psiaka któryms tesciom na weekend to mamy szanse uciec. No ale się tak zastanawiam, ze moze Wam jeszcze coś ciekawszego wpadło do główek. Ja się zastanawiałm, ze może udać się w miejsce gdzie byliśmy pierwszy raz na wczasach - bedzie survival ale jak ciekawie! Odpowiedz Link
ashton Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 14:02 A może jednak zamiast wspominek coś, czego jeszcze razem nie robiliście? :-) Odpowiedz Link
deela hehehe bylam dwa tyg po porodzie 15.03.07, 13:46 wiec nasz fajny pomysl zakonczyl sie na podrzuceniu dzieciaka tesciowej i wyjsciu do kina Odpowiedz Link
golinda Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 14:42 ja dzisiaj pomyślałam sobie, że chętnie zjadłabym kolację i spędziła noc w miejscu, gdzie było nasze wesele... zobaczymy jak będzie :-) Odpowiedz Link
jo-asiunka Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 08:20 a nie wydaje Wam się że takie coś ma urok w przypadku 10 czy 25 rocznicy, a nie przy pierwszej? Bo to było tak niedawno przecież... Tak pytam tylko, ja nie przywiązuję żadnej wagi do rocznicy, bo dla mnie ślub był tylko urzędowa formalnością, mieszkaliśmy długo razem już wczesniej. Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 20:23 Kurcze dziewczyny ja się jeszcze nie zastanawiałam nad tym.:) Odpowiedz Link
monisienek Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 08:49 My też się może wybierzemy w podróż poślubną. Chociaż hajtaliśmy się we wrześniu, a urlopy mamy zaplanowane na czerwiec. ;OP Niezły pomysł z tą podróżą sentymentalną w miejsce ślubu. Ale też myślę, że to na odległą okrągłą rocznicę... Buciki małe na prezent owszem. Ale jak się oboje staramy o dzidzię i M codziennie w porze okresu się pyta, czy dostałam, czy nie, to raczej żadnej niespodzianki nie będzie. ;OP Odpowiedz Link
kiki-riki22 Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:14 z tych wszystkich propozycji ta najbardziej prawdopodobna to ta z kinem. z reszta my przegapiamy wiekszosc naszych rocznic. jak nie przegapimy pierwszej rocznicy slubu to juz bedzie ok. a co z tej okazji bedziemy robic to juz mniej wazne. obysmy byli razem w ten dzien. Odpowiedz Link
ashton Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:18 Mi dziś rano Mąż przypomniał, że pół roku stuknęło... ja nie zwróciłam uwagi ;-) Odpowiedz Link
dr_kaczusia Re: Do młodych mężatek :) 20.03.07, 16:23 nam stuknelo pol roku 9tego :) bezwstydnie objadalismy sie tiramisu z tej okazji ;) Odpowiedz Link
golinda Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:23 a mój mąż jakoś nie podłapał mojego pomysłu, uznał go za zbyt romantyczny powiedział: a nie lepiej pojechać do Disneylandu? Może i lepiej...;-) Odpowiedz Link
agnrek Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:49 Ja mam nadzieję, że na I rocznicę w czerwcu dostaniemy klucze do nowego domu, a mąż przeniesie mnie przez próg nowego domu i zrobimy sobie noc poślubną :) Na parapecie :) Odpowiedz Link
martunia19811 Re: Do młodych mężatek :) 19.03.07, 10:36 My wybraliśmy się na dobrą kolację do restauracji. Od męza dostałam piekny pierścionek z rubinem i 17 brylantami. Cudeńko!:) Odpowiedz Link
sandra079 Re: Do młodych mężatek :) 19.03.07, 20:29 my wyjechalismy w 1 rocznice slubu nad morze akurat sierpien ciepło. Odpowiedz Link
izulka83 Re: Do młodych mężatek :) 19.03.07, 20:43 ja na pierwszą rocznicę zamówiłam Mszę Św. w naszej intencji, a później w domu bara-bara Odpowiedz Link
maya28 Re: Do młodych mężatek :) 20.03.07, 15:32 Nam chyba wypadnie zrobienie sesji zdjęciowej - ślubnej w pierwszą rocznicę :) Zaprzyjaźniony fotograf dał delikatnie mówiąc ciała na weselu, mamy kilka zdjęć, chyba z 15 dosłownie z czego jedno nadaje sie do wywołania ( ile razy ja już go ukatrupiłam bidaka w myślach....), zdjęcia zobaczyliśmy dopiero w październiku, zanim szok minął to już za późno było na zgranie jakiejś sesji zdjęciowej, z resztą po podróży wyglądaliśmy jak mulaci.. no i tak sobie pomyśleliśmy czemu nie zrobić sobie kilku fotek w strojach ślubnych, żeby dzieci chociaż mogły zobaczyć później jak rodzice wyglądali..no i tak myślę, może to połączyć z pierwszą rocznicą i weekendem w tym pałacyku, w którym mieliśmy przyjecie. Trochę śmiesznie przebierać się po roku w suknię ślubną.. no sama nie wiem, co sądzicie, odbiło mi? Odpowiedz Link
agnrek Re: Do młodych mężatek :) 20.03.07, 15:35 Najlepszy pomysł na rocznicę na mój mąż: rano pójdziemy do kościoła na niedzielną mszę, potem kupi się w spożywczaku tanie wino i pojedziemy nad zalew :) Odpowiedz Link
talizman11 Re: Do młodych mężatek :) 03.04.07, 19:40 chciałam z mężem wybrać sie nad morze w rocznice naszego ślubu tylko we dwoje z uwagi na to, że po weselu ta nasza podróż była nietrafiona. Ale mąż stwierdził ze pojedziemy jeszcze z kilkoma (6-8 osób) będzie weselej. Na sama myśl o takiej gromadzie dostaje gęsiej skórki!!! Odpowiedz Link