Dodaj do ulubionych

Do młodych mężatek :)

15.03.07, 13:12
Dziewczyny, zastanawiałyście się nad jakimś fajnym pomysłem na pierwszą
rocznicę ślubu?
Obserwuj wątek
    • ashton Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 13:23
      My się wybieramy na pierwszą rocznicę w podróż a la poślubną - tuż po ślubie
      nie dało rady wyjechać :-)
      Fajnie byłoby odwiedzić miejsce gdzie był ślub, iść na jedzonko do lokalu gdzie
      było wesele - taka podróż sentymentalna.
      • agnrek Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 13:32
        Dla nas najfajniejszym prezentem byłby dzidziuś :)
        • ashton Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 13:38
          A dla nas żeby już chociaż fundamenty chałupy stały ;-)
          • maya28 Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 14:01
            no my niestety postanowiliśmy jeszcze troche z dzidziusiem poczekać, ale nie
            obraziłabym się na małe odejście od planu i podarowanie małych bucików z okazji
            pierwszej rocznicy :))) Nam raczej odpada weekend w miejscu slubu bo jest
            zyczajnie tak zawalone innymi weselami i imprezami, ze nia ma co liczyć.
            Sprwdzałam, są "romantyczne weekendy w pałacykach" na południu, kolo Jeleniej
            Góry, apartament z jacuzzi ( nasze jacuzii w apartamencie dla nowozeńców nie
            miało korka! moze tym razem się uda hehehe), no wygląda ciekawie, jak wcisniemy
            jeszcze psiaka któryms tesciom na weekend to mamy szanse uciec. No ale się tak
            zastanawiam, ze moze Wam jeszcze coś ciekawszego wpadło do główek. Ja się
            zastanawiałm, ze może udać się w miejsce gdzie byliśmy pierwszy raz na
            wczasach - bedzie survival ale jak ciekawie!
            • ashton Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 14:02
              A może jednak zamiast wspominek coś, czego jeszcze razem nie robiliście? :-)
    • deela hehehe bylam dwa tyg po porodzie 15.03.07, 13:46
      wiec nasz fajny pomysl zakonczyl sie na podrzuceniu dzieciaka tesciowej i
      wyjsciu do kina
    • golinda Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 14:42
      ja dzisiaj pomyślałam sobie, że chętnie zjadłabym kolację i spędziła noc w
      miejscu, gdzie było nasze wesele...
      zobaczymy jak będzie :-)
      • agnrek Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 19:54
        I to jest dobra myśl :)
      • jo-asiunka Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 08:20
        a nie wydaje Wam się że takie coś ma urok w przypadku 10 czy 25 rocznicy, a nie
        przy pierwszej? Bo to było tak niedawno przecież...
        Tak pytam tylko, ja nie przywiązuję żadnej wagi do rocznicy, bo dla mnie ślub
        był tylko urzędowa formalnością, mieszkaliśmy długo razem już wczesniej.
    • bacha1979 Re: Do młodych mężatek :) 15.03.07, 20:23
      Kurcze dziewczyny ja się jeszcze nie zastanawiałam nad tym.:)
    • monisienek Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 08:49
      My też się może wybierzemy w podróż poślubną.
      Chociaż hajtaliśmy się we wrześniu, a urlopy mamy zaplanowane na czerwiec. ;OP

Niezły pomysł z tą podróżą sentymentalną w miejsce ślubu.
      Ale też myślę, że to na odległą okrągłą rocznicę...

Buciki małe na prezent owszem.
      Ale jak się oboje staramy o dzidzię i M codziennie w porze okresu się pyta, czy
      dostałam, czy nie, to raczej żadnej niespodzianki nie będzie. ;OP
    • kiki-riki22 Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:14
      z tych wszystkich propozycji ta najbardziej prawdopodobna to ta z kinem.
      z reszta my przegapiamy wiekszosc naszych rocznic. jak nie przegapimy pierwszej
      rocznicy slubu to juz bedzie ok. a co z tej okazji bedziemy robic to juz mniej
      wazne. obysmy byli razem w ten dzien.
      • ashton Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:18
        Mi dziś rano Mąż przypomniał, że pół roku stuknęło... ja nie zwróciłam uwagi ;-)
        • dr_kaczusia Re: Do młodych mężatek :) 20.03.07, 16:23
          nam stuknelo pol roku 9tego :)
          bezwstydnie objadalismy sie tiramisu z tej okazji ;)
    • golinda Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:23
      a mój mąż jakoś nie podłapał mojego pomysłu, uznał go za zbyt romantyczny
      powiedział: a nie lepiej pojechać do Disneylandu?
      Może i lepiej...;-)
      • agnrek Re: Do młodych mężatek :) 16.03.07, 10:49
        Ja mam nadzieję, że na I rocznicę w czerwcu dostaniemy klucze do nowego domu, a
        mąż przeniesie mnie przez próg nowego domu i zrobimy sobie noc poślubną :) Na
        parapecie :)
        • martunia19811 Re: Do młodych mężatek :) 19.03.07, 10:36
          My wybraliśmy się na dobrą kolację do restauracji. Od męza dostałam piekny
          pierścionek z rubinem i 17 brylantami. Cudeńko!:)
    • sandra079 Re: Do młodych mężatek :) 19.03.07, 20:29
      my wyjechalismy w 1 rocznice slubu nad morze akurat sierpien ciepło.
      • izulka83 Re: Do młodych mężatek :) 19.03.07, 20:43
        ja na pierwszą rocznicę zamówiłam Mszę Św. w naszej intencji, a później w domu
        bara-bara
        • maya28 Re: Do młodych mężatek :) 20.03.07, 15:32
          Nam chyba wypadnie zrobienie sesji zdjęciowej - ślubnej w pierwszą rocznicę :)
          Zaprzyjaźniony fotograf dał delikatnie mówiąc ciała na weselu, mamy kilka zdjęć,
          chyba z 15 dosłownie z czego jedno nadaje sie do wywołania ( ile razy ja już go
          ukatrupiłam bidaka w myślach....), zdjęcia zobaczyliśmy dopiero w październiku,
          zanim szok minął to już za późno było na zgranie jakiejś sesji zdjęciowej, z
          resztą po podróży wyglądaliśmy jak mulaci.. no i tak sobie pomyśleliśmy czemu
          nie zrobić sobie kilku fotek w strojach ślubnych, żeby dzieci chociaż mogły
          zobaczyć później jak rodzice wyglądali..no i tak myślę, może to połączyć z
          pierwszą rocznicą i weekendem w tym pałacyku, w którym mieliśmy przyjecie.
          Trochę śmiesznie przebierać się po roku w suknię ślubną.. no sama nie wiem, co
          sądzicie, odbiło mi?
          • agnrek Re: Do młodych mężatek :) 20.03.07, 15:35
            Najlepszy pomysł na rocznicę na mój mąż: rano pójdziemy do kościoła na
            niedzielną mszę, potem kupi się w spożywczaku tanie wino i pojedziemy nad
            zalew :)
            • ashton Re: Do młodych mężatek :) 20.03.07, 15:45
              Dobrze chłop gada :-)))
    • talizman11 Re: Do młodych mężatek :) 03.04.07, 19:40
      chciałam z mężem wybrać sie nad morze w rocznice naszego ślubu tylko we dwoje z
      uwagi na to, że po weselu ta nasza podróż była nietrafiona. Ale mąż stwierdził
      ze pojedziemy jeszcze z kilkoma (6-8 osób) będzie weselej. Na sama myśl o takiej
      gromadzie dostaje gęsiej skórki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka