uny Re: Pustka 28.01.10, 20:32 fripol to tylko zima. za kilka tygodni krajobraz sie zmieni. loozik panie szanowny Odpowiedz Link
jonka71 Re: Pustka 29.01.10, 09:54 wiaj Fripo, ze tak sie wtrące dlaczego żyć sie nie chce? Odpowiedz Link
kawamija Re: Pustka 30.01.10, 12:23 Tak się zastanawiam...nad tą pustką....i nad tym, że żyć się czasem nie chce....hmmmm....oj FRIP takie stany są mi zupełnie obce......nie pamiętam owej pustki w swoim życiu ( może jakieś momenty, króciuuutkie) , szukam czasem ciszy, chce wyłaczyć telefon, chce czytać książke by mi nikt nie przerywał...ostatno słucham nowych płyt Stinga i Marka Knopfera....coś niesamowitego....zwłaszcza Sting -> płyta człowieka, który już nic nie musi udawadniać, czuć że się cieszy tym co robi,że tworzy muzykę dla fanu a tylko przy okazji dla pieniądzy.....właśnie pełnia spokoju.....pogodzenia się ze sobą....hmmm....barrrdzo mi się chce żyć...tyle jeszcze do posmakowania, dotknięcia, zobaczenia....może się na nartach naucze jeżdzić w tym roku.....ooo....jaka pustka ? jakie nie chce mi się życ ? ________________________ "gdybyś był a nie bywał gdybyś miał a nie miewał" Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 16:05 To Ci zazdroszcze Kawo. Ja chyba nigdy nie będe się cieszył z życia. Odpowiedz Link
kawamija Re: Pustka 30.01.10, 16:31 Frip sle to już zależy od Ciebie....nie masz wpływu na wiele spraw ale masz wpływ na interpretacje zdarzeń, albo pozwolisz że coś/ktoś Cie niszczy....ale nie... zastanów się, albo zobacz w archiwum jak pisałeś gdy....pojawiła się ONA...chciałeś żyć, być z nią jak najwięcej....dziś piszesz inaczej....ale nie ma co popadać w skrajności, odbijać się od ścian....spokojnie...a jak jutro się wydarzy coś fantastycznego ???? spokojnie...jeśli nie uśmiech, to chociaż spokojnie....oki ? ***************** "gdybyś był a nie bywał gdybyś miał a nie miewał" ***************** Odpowiedz Link
taalija Re: Pustka 30.01.10, 16:46 Kawa, masz najnowszą płytę Stinga(?) Noooo popacz... a ja nie mam.. Fripek... zmień sygnaturkę Żabek, dooobrze(?) Jak ją widzę to... albo wpadam w jeszcze większy dół albo chcę przytulić, już nawet nie wiem czy bardziej "się" czy "cię"... (wiem Ciebie się pisze) albo chcę wykład zrobić stawiający do pionu... Weź Ty się metalówą zajmij i nie smuć, coooo(?) Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 17:08 Nie spotykam się już z dziewczyną i nigdy więcej sie to nie powtórzy. Męczyć nikogo nie będę Odpowiedz Link
taalija Re: Pustka 30.01.10, 17:28 Że jak, że niby Ty męczysz/męczyłeś(?) Chłooooopak, noooo(!) No i dlaczemu już nie i na dodatek nigdy więcej już nie(?) Nie możesz tak, to Ciebie uskrzydlało, uszczęśliwiało... I pamiętasz mądre słowa o marnowaniu życia(?) Ja pamiętam... Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 17:36 eeeeeeeetam to nie życie tylko chyba jakiś sen. Idę książke poczytm Odpowiedz Link
magl-owa Re: Pustka 30.01.10, 17:41 Ech, Frip... jak się zjawi to nic nie bęzie już istotne oprócz niej Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 17:06 Moim problemem były sa i będa kompleksy. Do tego dochodzi mega zdołowanie . Dziewczyna nic nie zmieni w moim zyciu. Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Pustka 30.01.10, 17:18 " Topiłem smutki w butelce wódki..." Może powinieneś spróbować. Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 17:21 hehe nie lubie to po pierwsze a po drugie to nic nie zmieni Odpowiedz Link
anirat Re: Pustka 30.01.10, 16:47 Fripo, dla Ciebie www.youtube.com/watch?v3q-Gi5OiPg&feature=related Odpowiedz Link
b.wicia Re: Pustka 30.01.10, 17:36 Fripku kochany, i dla Ciebie zaświeci słońce! raz z górki, raz pod górkę...takie życie, ale wiem jedno...będzie dobrze! Odpowiedz Link
mappi Re: Pustka 30.01.10, 17:50 Wicia unosi się w oparach "czegoś pięknego" A TY Fripku.....ptysiu miętowy śliczny z Ciebie chłopiec...powiem tyle i aż tyle i przestań się w końcu mazać!! Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 21:42 Wicia to dobra dziewczyna Ja niestety nie umiem się cieszyć z życia. Co do części o mnie ...........NO COMENT..... Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 22:01 echh Beato pozycz troche optymizmu Ja niestety nie umiem być szczęśliwy. Nie umiem byc z kimś. W ogóle nie umiem BYĆ. Odpowiedz Link
b.wicia Re: Pustka 31.01.10, 11:30 Fripku, też tak myślałam...może po prostu nie była to ta? nie pragnąłeś na tyle walczyć dla Niej ze swoimi słabościami?? życie pokaże co dla Nas jeszcze ma... Maglowa..no...czasu nie mam w dzień dziecko, wieczorami spotykam się z nim próbuję ułożyć sobie życie na nowo..jest dobrze, i to bardzo. Boję się, że to też mogę stracić, ale cóż, nie spróbuję, nie dowiem się Optymizm...to ważna rzecz..nie wiem, ja w każdej sytuacji próbuję zachować się jak Polianna..szukać jakiejś dobrej strony..i nawet po czasie sobie czasem myślę...że może moja życiowa tragedia "pomogła"mi w tym, żeby jeszcze bardziej docenić to co mam... I jak to sobie ostatnio ciągle powtarzam.."ważne są dni, których jeszcze nie znamy..". Fripku i inni...BĘDĄ JESZCZE DOBRE DNI!!! MUSZĄ BYĆ... to mówię JA, Wicia Odpowiedz Link
mappi Re: Pustka 31.01.10, 11:43 Wicia bardzo się cieszę p.s.....od początku wiedziałam....że Ty się gościć do "nasz" na długo nie przyszłaś Odpowiedz Link
tapatik Re: Pustka 30.01.10, 20:38 Pomyśl.... że dzięki przeciwnościom hartujesz się. Uczysz się jak pokonywać trudności. Wzmacniasz swą wewnętrzną siłę. Pomyśl o sportowcu, który biega. Na początku przebiegnięcie kilometra sprawiało problem, ale potem, podczas kolejnych treningów dystans rośnie, rośnie też wytrzymałość i szybkość. Wreszcie nadchodzi dzień, w którym może on przebiec maraton. Wielu z nas doświadczyło pustki i załamania. Niektórzy zostali na kolanach i nie chcą się już podnieść. Inni płaczą, klną, wrzeszczą, ale podnoszą się i idą dalej w świat. I oni zwyciężą. Tak, w tym momencie możesz zastanawiać się nad sensem życia i pisać, że nie nadajesz się do związków. Nie nadajesz się do związku z tą jedną kobietą. Albo może Ona się nie nadaje do związku z Tobą. Pojawiła się w Twoim życiu po to, abyś zobaczył jak to jest być szczęśliwym, jak to jest kochać, jak to jest bujać w obłokach. Gdzieś tam za kolejnym zakrętem Twojego życia czeka na Ciebie kolejne wyzwanie, kolejny człowiek z którym złączy Cię los, na krótko, może na dłużej. Pomyśl - był moment, gdy byłeś szczęśliwy. To oznacza, że potrafisz cieszyć się życiem i czerpać z niego to co najlepsze. Ten stan kiedyś wróci. A tak odnośnie sensu życia: <szczera> zamyśliłam sie nad sensem życia <dworzan> cycki, nie ma za co Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 30.01.10, 21:39 Tapatik ja nigdy nie stworze udanego związku. Mam problemy z psychicznymi sprawami. Zamęczył bym każdą kobietę która by ze mną była. Odpowiedz Link
tapatik Re: Pustka 30.01.10, 23:57 No i co? Masz zamiar tak to zostawić? Chcesz być tym, który nie podnosi się z kolan? "Sprawy psychiczne" o których wspominasz można zmienić poprzez terapię u psychologa. O ile rzeczywiście je masz, bo skąd wiesz, że masz? Odpowiedz Link
fripo Re: Pustka 31.01.10, 17:31 A nmi sie po prostu zyc nie chce. Wcześniej czy później i tak czeka mnie śmierć, a po drodze wegetacja a nie życie. Odpowiedz Link
claire.ampres Re: Pustka 31.01.10, 01:36 Ja w tonie tego wątku mam pytania pomocnicze: Czemu problemy zawsze zwalają się na człowieka całymi hordami? Co za minimalista ukuł powiedzenie o nieszczęściach chodzących jedynie parami? Ych... Odpowiedz Link
tapatik Re: Pustka 31.01.10, 17:13 Po to żebyśmy się naumieli z nimi wszystkimi napierdalać na przemian, po kolei, równocześnie, w dzień i w noc. Bierz po kolei każdy problem i z kopa go... z kopa Odpowiedz Link