hellish_monster Re: To kto z Was 08.10.11, 19:32 a to możemy rozmawiać o wyborach w czasie ciszy wyborczej? ja się zastanawiam. mam wrażenie, że co nie zrobię i tak będzie beznadziejnie Odpowiedz Link
poziomkitruskawki Re: To kto z Was 08.10.11, 19:34 a jak ktoś zapomniał, to chyba można przypomnieć , że to jutro. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: To kto z Was 08.10.11, 19:37 ale ja nie agituje na konkretną partię ani jej członka... Odpowiedz Link
stefcia41 Re: To kto z Was 08.10.11, 19:43 no na członki oj - na członków nie agituj idziecie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: To kto z Was 08.10.11, 19:47 ależ nie agituję.. i pomyśleć, że sama kiedyś byłam członkiem .............obwodowej komisji Odpowiedz Link
stefcia41 Re: To kto z Was 08.10.11, 20:36 Ja nie wiem o czym ty myslałeś ja o wyborach Odpowiedz Link
jejek11 Re: To kto z Was 08.10.11, 21:02 idziemy... chociaż moja znajomość kandydatów i ich programów wyborczych jest żałosna... Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: To kto z Was 08.10.11, 21:47 jejek11 napisała: > idziemy... Szkoda czasu. > chociaż moja znajomość kandydatów i ich programów wyborczych jest żałosna... Programy wyborcze nie ma mają nic wspólnego z rzeczywistością. To zestawy obietnic. Wystarczy porównać programy tych co mieli szansę w tym rządzie je realizować z tym co zrobili i wszystko będzie jasne. A jeśli nie masz zdecydowanego faworyta to tym bardziej nie warto iść. Jedyne co z tego wyniknie, to kasa, którą dostaną partie (więcej głosów więcej kasy). To jeden z dwóch powodów, dla których wszyscy politycy namawiają do głosowania. Nie daj sobie wmówić, że to jest Twoim obowiązkiem. Odpowiedz Link
jejek11 Re: To kto z Was 08.10.11, 21:58 Jeśli nie poszłabym na wybory - oznaczałoby to, że w dupie mam to, co inni chcą zrobić ze mną i z moim otoczeniem. Jednak jakiś (choćby minimalny) wpływ chcę mieć. Poza tym ciągle jeszcze w PL różnice między partiami są dosyć znaczące. Co do programów w zasadzie masz rację, chociaż można się spodziewać, czy ktoś planuje oszczędności, czy raczej wydatki. A co do powodów głosowania - ktoś musi nami rządzić. Taka karma. Niby moglibyśmy sami sobą, ale to się jeszcze nigdzie nie sprawdziło. Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: To kto z Was 08.10.11, 22:32 jejek11 napisała: > Jeśli nie poszłabym na wybory - oznaczałoby to, że w dupie mam to, co inni chcą > zrobić ze mną i z moim otoczeniem. > Jednak jakiś (choćby minimalny) wpływ chcę mieć. Sama piszesz, że nie znasz programów. Nie wiem czy wybór "bramki numer 2" jest dużo lepszy od zdania się na wybór innych. > Co do programów w zasadzie masz rację, chociaż można się spodziewać, czy ktoś p > lanuje oszczędności, czy raczej wydatki. A co do powodów głosowania - ktoś musi Czyżby? Przypomnij sobie jakie partie wprowadziły liniowy podatek dla prowadzących działalność gospodarczą, zlikwidowały 3 próg podatkowy a które podniosły VAT i zatrudniły kilkadziesiąt tysięcy urzędników Odpowiedz Link
jejek11 Re: To kto z Was 08.10.11, 22:39 > Sama piszesz, że nie znasz programów. Nie wiem czy wybór "bramki numer 2" jest > dużo lepszy od zdania się na wybór innych nie znam szczegółów programów, tylko zarysy, ale nie jest to wybór w ciemno. Dlaczego mam się zdawac na wybór innych? Nie ufam innym. Poza tym, nikt za wiele nie buduje, ale mam wrażenie, że niektórzy moga pospuć dużo więcej niż inni. Poza tym, jesli nie glosować, to co? Co proponujesz? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: To kto z Was 08.10.11, 22:47 najgorzej stać w kącie i narzekać.... czasem jest tylko wybór między mniejszym złem a większym ale to tez wybór... Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: To kto z Was 08.10.11, 22:55 czarny.onyks napisała: > najgorzej stać w kącie i narzekać.... > > czasem jest tylko wybór między mniejszym złem a większym > ale to tez wybór... Onyksia! My tu o polityce, a nie o facetach Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: To kto z Was 08.10.11, 23:02 no popatrz, nie zauważyłam... bo ja przecież tylko o facetach... ech.... Odpowiedz Link
tapatik Re: To kto z Was 09.10.11, 10:56 flirting.shadow napisał: > czarny.onyks napisała: > > najgorzej stać w kącie i narzekać.... > > > > czasem jest tylko wybór między mniejszym złem a większym > > ale to tez wybór... > > Onyksia! My tu o polityce, a nie o facetach Stanie w kącie dotyczy wszystkiego, facetów, bab, polityki i codziennego biegania. Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: To kto z Was 08.10.11, 22:54 Jak wiesz na kogo, to idziesz i głosujesz. Jak nie wiesz - nie idziesz. No i przestrzegam przed kierowaniem się pustymi obietnicami. Odpowiedz Link
lesher Re: To kto z Was 08.10.11, 23:06 Zawsze jeszcze masz jedną opcję: nieważny głos... Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: To kto z Was 09.10.11, 03:01 Ja już w garniturze i czekam kiedy komisje wyborcze otworzą.. Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: To kto z Was 09.10.11, 11:00 hie, hie- no tak- grunt to sie dobrze prezentować w lokalu. Wyborczym. A taki skórzany ten, no... saszecik tez Kapitan ma, do dopełnienia wizerunku? Zeby nie było, ja tez zaraz odprasuję garsonkię i futro z norek Odpowiedz Link
kawamija Re: To kto z Was 09.10.11, 11:05 wmiesciejakrybytramwaje napisała: > hie, hie- no tak- grunt to sie dobrze prezentować w lokalu. Wyborczym. > Zeby nie było, ja tez zaraz odprasuję garsonkię i futro z norek Odpowiedz Link
kawamija Re: To kto z Was 09.10.11, 11:20 i pończochy, koniecznie pończochy........ aaaaa i czerwone koronki na pupie - > ups.....to już chyba zbyt politycznie jednoznaczne Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Re: To kto z Was 09.10.11, 12:22 kurcze, no nie mam na wyposażeniu. Ani koronkuf ani pończochuf. Ja praktyczne dziewczę jestem. W barchanach sie nie bedzie liczyć? a jak mam w planach glosowac na PSL to tez nie? Odpowiedz Link
stefcia41 Re: To kto z Was 09.10.11, 12:29 niech beda te barchany skoro masz futro z norek Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: To kto z Was 09.10.11, 20:24 a czy to nie jest złamanie ciszy wyborczej? Odpowiedz Link
tapatik Re: To kto z Was 09.10.11, 10:54 flirting.shadow napisał: > Sama piszesz, że nie znasz programów. Nie wiem czy wybór "bramki numer 2" jest > dużo lepszy od zdania się na wybór innych. Program wyborczy sobie, a życie sobie. Lepiej patrzeć na to, co do tej pory ludzie z danej partii zrobili. Programów wyborczych też za bardzo nie znam, chociaż może dobrze było by je zacząć kolekcjonować i potem sprawdzać co zostało zrobione w praktyce. > Czyżby? Przypomnij sobie jakie partie wprowadziły liniowy podatek dla prowadzących > działalność gospodarczą, zlikwidowały 3 próg podatkowy a które podniosły VAT > i zatrudniły kilkadziesiąt tysięcy urzędników I które partie chcą cichaczem wprowadzić w Polsce GMO Odpowiedz Link
tapatik Re: To kto z Was 09.10.11, 10:32 flirting.shadow napisał: > Programy wyborcze nie ma mają nic wspólnego z rzeczywistością. To zestawy obietnic. > Wystarczy porównać programy tych co mieli szansę w tym rządzie je realizować > z tym co zrobili i wszystko będzie jasne. Ostatnio mam wrażenie, że program wyborczy składa się ze stwierdzenia - "Nie jesteśmy ...." i tu można wstawić nazwę partii konkurencyjnej. > A jeśli nie masz zdecydowanego faworyta to tym bardziej nie warto iść. Jedyne co z tego > wyniknie, to kasa, którą dostaną partie (więcej głosów więcej kasy). To jeden z dwóch > powodów, dla których wszyscy politycy namawiają do głosowania. Możesz rozwinąć? Nigdy nie interesowałem się finansowaniem partii politycznych. Natomiast na wybory chce iść, mimo, że jestem zawiedziony wszystkimi partiami, które startują. Chcę mieć chociaż poczucie, że zrobiłem cokolwiek, aby zmienić świat. Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: To kto z Was 09.10.11, 11:57 tapatik napisał: > Możesz rozwinąć? Nigdy nie interesowałem się finansowaniem partii politycznych. wybory.wieszjak.pl/wybory-parlamentarne-2011/291212,Jak-sa-finansowane-partie-polityczne--cz-2.html www.sejm.gov.pl/prawo/partiepol/kon12.htm (Art. 28 i 29) Odpowiedz Link
samysliciel Re: To kto z Was 09.10.11, 12:46 Ja już odhaczyłem - z obowiązku gdyż nikt mnie specjalnie nie zachwyca, wszyscy już byli, nic nie zrobili... Zgapiliśmy się bo można było zgłosić komitet wyborczy SŁS - mamy przecież ludzi w każdym zakątku Polski i to ludzi 100 razy lepszych od obecnych kandydatów W Warszawie milibyśmy bardzo dłuuuuugą listę, ciekawe kto by dostał 1 Odpowiedz Link
jejek11 Re: To kto z Was 09.10.11, 21:30 komitet SŁS...dobry pomysł.. może utworzymy gabinet cieni? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: To kto z Was 09.10.11, 12:59 no ja już byłem (zajechałem rano po drodze mi było wracając z 'imprezki') w bluzie na luzie, a pojadę jeszcze raz, to zarzucę na garba marynarkę, bo zawiozę mamę, będzie rodzinnie, jak w tv i mimo że uważam, iż szkoda na nich zelówki w bucie, to zagłosowałem, żeby było śmieszniej, a programy to bzdury, których wykonanie jest nierealne, więc stawiając krzyżyki, kieruję się tylko względami ideologicznymi Odpowiedz Link
poziomkitruskawki Re: To kto z Was 09.10.11, 13:11 Byłam i .....muszę iśc jeszcze raz bo bez dowodu osob. nie chcieli ze mną gadać. I aders podałam i nr serii dowodu, ale Pani była nie ugięta. A ja wracałam ze ścieżki zdrowia i chciałam to załatwić przy okazji, a może im się nie podobało, ze byłam w dresiku i adidasach ? Odpowiedz Link
user0001 Re: To kto z Was 09.10.11, 14:41 Byłem, zagłosowałem, na osobę znaną mi osobiście. A w programy wyborcze nie wierzę. Wiele obiecują, a przecież wiadomo, że budżet nie jest z gumy. (A ci którzy obiecują cięcia i tak nie dostaną się do parlamentu, bo lud nie uwierzy, że mniej może znaczyć więcej.) Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: To kto z Was 09.10.11, 19:01 ja poszłam z samego rana, póki jeszcze na chodzie byłam, prosto z roboty Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: To kto z Was 09.10.11, 20:29 sie było, zagłosowało... a teraz pozostaje czekać, czy jakakolwiek obietnica zostanie zrealizowana... Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: To kto z Was 09.10.11, 20:57 byłam rano spełnić obywatelski obowiązek, szyby oskrobałam , zmiennika w pracy wnerwiłam( spóżnienie 9 minut) Odpowiedz Link