Dodaj do ulubionych

Zasługuję

19.05.12, 12:08
macie w życiu poczucie, że zasługujecie na wszystko co najlepsze? Może nie, inaczej. Nie mówię tutaj o krzyczeniu bo mnie się należy z urzędu - willa, basen, nowe porsche i najpiękniejszy/sza na ziemi. Takie poczucie raczej, że zasługujecie na bycie szczęśliwym? I nie dajecie się krzywdzić? Że zawsze kiedy dzwoni telefon to wiecie, że to nie on dzwoni i nie macie z tym problemu? Że jasno potraficie określić swoje priorytety, czego chcecie i nie gracie cierpiętników życiowych, rezygnując z czegoś tam byle tylko z kimś choćby na chwilę? Że jak ktoś nie rokuje lub nie po drodze to się żegnacie?
Tak sobie wczoraj pomyślałam, że ja się chyba wreszcie tego uczę. KTOŚ tam powiedział mi wczoraj, że kobiety za dużo myślą, rozkminiają i nie potrafią cieszyć się chwilą. Z założenia chyba miałam łykać jak pelikan co piątkowe spółkowanie wieczorem, a potem całotygodniową ciszę. Krótka, rzeczowa rozmowa i brak żenady kogoś tam, że tak właśnie jest. No i dobrze. Bo ja czuję żenadę i tak akurat nie chcę. No więc po temacie i po ktosiu. Tu należy wspomnieć, że nie należę do kobiet które sobie dopowiadają, że może najfantastyczniejszy seks w życiu i jasny układ zmieni się w miłość bo dla faceta sex to sex - just that i nie ma co dorabiać ideologii.
Wstałam dziś rano z ulgą, bez dramatu.
Obserwuj wątek
    • torado Re: Zasługuję 19.05.12, 12:25
      jazzy wiem o czym piszesz. Najważniejsze zobaczyć czego ja chcę, czy z tym co dostaję czuję się szczęśliwa, oczywiście przy założeniu, że ja też daję. A potem robić wszystko, by to szczęście osiągać. smile
    • wydepilowana_krysia Re: Zasługuję 19.05.12, 12:54
      Zazdroszczę Ci. Ja jestem za słaba...
      • jazzify Re: Zasługuję 19.05.12, 12:59
        Pociesze Cię, za bycie dzielnym w życiu nie dają medalów.
        • torado Re: Zasługuję 19.05.12, 15:05
          jazzify napisała:

> Pociesze Cię, za bycie dzielnym w życiu nie dają medalów.

dzielność sama w sobie jest nagrodą......smile
          • torado Re: Zasługuję 19.05.12, 15:06
            i jeszcze coś.... żyjemy dla siebie.....nie dla medali i innych.......smile
    • lilyrush Re: Zasługuję 19.05.12, 21:21
      NEVER allow yourself to be so desperate that you end up settling for far less than what you deserve ....
      People who are insecure don’t want you to have choices. They try to trap you with a baby, trap you with money, or trap you with abuse. Love is.....freedom to be yourself.

cała prawda..ale może sie okazać, ze cena jest samotność
      • robert.83 Re: Zasługuję 20.05.12, 22:41

Dobry cytat. Szczególnie to:
        People who are insecure don’t want you to have choices.

(Ludzie niepewni nie chcą byś miał wybór)
    • robert.83 Re: Zasługuję 20.05.12, 12:30
      Płyniesz przez 3 tematy, które się ze sobą wiążą.

Facet chciał seksu a dla Ciebie seks to składowa czegoś większego (wielkiego).
      Żeby odciąć taki układ potrzeba siły i trochę odwagi - bo w końcu to zmiana i jakaś niewiadoma.
      Ludzie potrafiący odważnie mówić stop, nie, inaczej, jeszcze raz... wywodzą swoją siłę ze świadomości własnej wartości i tego, że zasługują na życie i marzenia bez kompleksów.

No i teraz tak:
      Tak - mam poczucie, że wolno mi marzyć i dążyć do spełnienia marzeń.
      Nie - to nie znaczy, że jestem tak asertywny, że nie daję się ranić, że się nie mylę, albo że sam siebie nie oszukuję. Robię czasem te wszystkie rzeczysmile. Nie byłem za to nigdy z nikim dla komfortu nie bycia sam.

Nie każdy facet rozdziela sam seks od reszty aspektów bycia z kimś (na stałe lub tu i teraz).
      Bywa za to tak, że przywiązanie rodzi się u nas (np. u mnie!) z czasem. I seks rodzi się z czasem... szybszym lub wolniejszym. Czyli mogę sobie wyobrazić seks przed przywiązaniem i przywiązanie przed seksem. Moim zdaniem ważne jest tylko jedno - żeby nikt nikogo nie próbował oszukać i mówić, że jest coś czego nie ma. Czyli: bądźmy szczerzy względem siebie i pozwalajmy na to na co pozwalamy - nic więcej i nic mniej.
      • jeriomina Re: Zasługuję 20.05.12, 16:57
        No i znów się muszę podpisać pod robertemsmile
        • monteblack Re: Zasługuję 20.05.12, 17:16
          Dobrze prawi chłopak,racja...A z tym seksem i relacjami mu towarzyszącymi to my kobiety nigdy z meżczynami się nie dogadamy,bo mężczyźni mają jedną przypadłość która się nazywa "pies ogrodnika"...
          A co do szczęścia,to tak uważam,że na nie zasługuję...I to może bardziej niż CI którzy są szczęśliwi...
          • torado Re: Zasługuję 20.05.12, 17:32
            monteblack napisała:

> A co do szczęścia,to tak uważam,że na nie zasługuję...I to może bardziej niż CI
            > którzy są szczęśliwi...

zabawny wyszedł z tego paradoks......Na szczęście się nie zasługuje. Albo się jest szczęśliwym albo nie. smile
            • tapatik Re: Zasługuję 21.05.12, 11:07
              torado napisała:

> zabawny wyszedł z tego paradoks......Na szczęście się nie zasługuje.
              > Albo się jest szczęśliwym albo nie. smile

Co nie zmienia faktu, że poczucie szczęścia jest w nas. I my sami możemy to nasze poczucie szczęścia "uruchomić". I być szczęśliwi. Nawet jak deszcz pada. Bo wiemy, że zaraz po deszczu będzie tęcza.
              • robert.83 Re: Zasługuję 21.05.12, 15:28
                Bardzo mądre słowa moim zdaniem
          • robert.83 Re: Zasługuję 20.05.12, 22:40

hłehłe.... jakby kobiety nie miały tej przypadłoścismile!

Mógłbym odmieniać przez wszystkie przypadki barwną psoogrodnikowość kobiecą.
        • torado Re: Zasługuję 20.05.12, 17:30
          jeriomina napisała:

> No i znów się muszę podpisać pod robertemsmile

oj nie musisz pod możesz nad wink
      • tygrysgreen Re: Zasługuję 22.05.12, 09:48
        wszystko pięknie
        ale
        > Nie - to nie znaczy, że jestem tak asertywny, że nie daję się ranić, że się nie
        > mylę, albo że sam siebie nie oszukuję. Robię czasem te wszystkie rzeczysmile.

to nie ma nic wspólnego z asertywnością.
        dajemy się ranić zawsze wtedy gdy się otwieramy, mylimy się bo nie jesteśmy komputerami, oszukujemy się bo po prostu jesteśmy ludźmi. jedyny sposób żeby z tym skończyć to zamknąć się w sobie i zerwać wszelkie kontakty z innymi.
        • robert.83 Re: Zasługuję 22.05.12, 10:08

Są tacy ludzie, którzy szczycą się swoim poziomem kontroli emocji. Tym, że potrafią zapanować nad ich zasadnością i wpuszczać w siebie tylko te przefiltrowane.

Ja tak nie mam. Mam kontrolę nad tym co zrobię... ale nie nad tym, że w środku gryzą mnie czasem takie czy inne demony.
          • tygrysgreen Re: Zasługuję 22.05.12, 11:41
            dobrze napisałeś, szczycą się
            ale czy naprawdę je kontrolują?
            teraz taka głupia moda nastała że trzeba być twardym a pokazanie emocji to mięczakowość
            no to kto może to udaje twardziela, nie wyłączając mnie
          • tapatik Re: Zasługuję 24.05.12, 12:02
            robert.83 napisał:

> Są tacy ludzie, którzy szczycą się swoim poziomem kontroli emocji. Tym, że potrafią
            > zapanować nad ich zasadnością i wpuszczać w siebie tylko te przefiltrowane

Przyjeżdża facet Maluchem do mechanika.
            - Panie, zrób pan coś. Mój samochód pali ponad 6 litrów na setkę.
            - No bo ten samochód tyle pali.
            - Ale moi koledzy mówią, że im pali 4,5.
            - Żaden problem. Mów pan, że pali 4.
    • tapatik Zasługujesz 21.05.12, 11:01
      Zasługujesz na to, aby decydować z kim i na jakich warunkach się seksisz.
      Jeżeli ktosiowi Twoje warunki nie pasują, mówisz - "Do widzenia".
      I zmieniasz ktosia na lepszy model.
      Ktosiów jest na świecie dużo. Spokojnie się ktoś trafi.

Mam w życiu takie poczucie, że zasługuję na lepsze życie i będę się starać, aby te lepsze życie zdobyć czy też wypracować. Nie będę płakać i narzekać na naszych polityków i nie będę czekać z założonymi rękami, bo "to mi się należy", bo wiem, że należy mi się w rzyć od grabarza. Czyli taka postawa na dłuższą metę niczego nie zmienia.
      Natomiast jeśli sam będę aktywnie działać i zmieniać swoje życie, to ono zmieni się na lepsze. I zasługuję na to, aby mieć marzenia i te marzenia realizować.
      • cuciolo Re: Zasługujesz 21.05.12, 21:48
        Bylejakosci powiedzialam nie. Nie zgodzilam sie na zwiazek po....ze wzgledu na pozory i niby dla dziecka bo uwazam, ze zasluguje na godne zycie. Ty tez. Kazdy z nas. I tez jak kazdy, bije sie z samotnoscia. Uwazam ze nalezy byc wiernym wlasnym zasadom bo jak nie bedziemy siebie szanowac to kto nas uszanuje? Mysle ze dobrze zrobilas.
        • ane-tal Re: Zasługujesz 22.05.12, 08:01
          Z wszystkim się zgadzam , ba .. nawet tak samo myślę, ale życie weryfikuje....że to tylko słowa, pozory,że tak powinno być jak piszesz..I na jakim głębokim dnie upokorzenia trzeba być żeby powiedzieć "dość"..
          • uny Re: Zasługujesz 22.05.12, 08:56
            rację masz
          • bez.pokory Re: Zasługujesz 22.05.12, 10:11
            ane-tal napisała:
            I na jakim głębokim dnie upokorzenia trzeba być żeby powiedzieć "dość"...

na to pytanie szukam odpowiedzi...
            • ane-tal Re: Zasługujesz 22.05.12, 10:40
              ja też...
              • uny Re: Zasługujesz 22.05.12, 10:45
                no to dziewczyny nie myśleć za długo, bo na dnie jest jeszcze muł i idzie się w tym cholerstwie zagrzebać.
                trza ciąć wrzoda puki mały
                • ane-tal Re: Zasługujesz 22.05.12, 10:50
                  No niby tak...
              • stefcia41 Re: Zasługujesz 22.05.12, 19:02
                Nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
                Każdy ma inny próg "bólu" .
            • cuciolo Re: Zasługujesz 24.05.12, 12:31
              Kiedys bylam na takim dnie, bardzo zakochana i godzaca sie na wszystko bo mialam wizje. Do momentu gdy..........pomylil imiona. Zrozumialam ze stoczylam sie nisko, nie bylam na drugim miejscu ale ktoras tam po przecinku. Wychodzenie z tego chorego zwiazku zajelo mi troche czasu ale i daklo neizla szkole zycia. Nawet nie wiem czy to byl zwiazek. Ale wszystko zalezy od tego czego chcemy w zyciu
          • tygrysgreen Re: Zasługujesz 22.05.12, 11:44
            I na jakim głębokim dn
            > ie upokorzenia trzeba być żeby powiedzieć "dość"..

mocne i prawdziwe
            nie to co banalne i nieskuteczne klepanie mantry w stylu "kochaj siebie i nie daj się"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka