Dodaj do ulubionych

Zaczynam od nowa

23.06.12, 18:49
Właśnie po 3 latach płaczu za przeszłościa zamknęłam drzwi. Zaczynam nowe życie. Jeszcze jestem nieraz smutna. Chcę mieć rodzinę
Obserwuj wątek
    • uny Re: Zaczynam od nowa 23.06.12, 19:46
      no to
      brawo!
      albo
      brawo?
    • zielonooka38 Re: Zaczynam od nowa 23.06.12, 19:57
      powodzenia wink

ale że rodzinę - rodzinę ? czy rodzinę
      bo ja się ostatnio gubię w rodzinach

najdalej wczoraj ktos mi próbował wmówić że ja nie mam rodziny
      no kuźwa mam - mam córkę, koty, paru braci, tatę , parę ciotek i wujków, i całe mnóstwo kuzynów i kuzynek, chrześniaków i parę przyszywanych jeszcze też mam ....
      ale podobno się bez męża nie liczy ... no żesz jeden szczegół i już że nie rodzina - kościołowego mam nadal ale prawnie już niwink
      • facet699 Re: Zaczynam od nowa 24.06.12, 09:07
        no właśnie, jakoś by się zdało to uporządkować lingwistycznie, np rodzina i związek rodzinny big_grin
        • lounger Re: Zaczynam od nowa 24.06.12, 11:29
          Ciężko będzie, bo ja np. mam męża ale dziecka już nie i też co jakiś czas jestem uświadamiana, że rodziny to to ja nie mam. To jak z tą rodziną suspicious
          • bazyliada1 Re: Zaczynam od nowa 24.06.12, 19:07
            To proste poniekądsmile
            Rodzina składa się z rodziców i dziecka lub dzieci.
            Jak się rodzice rozejdą lub zdarzy się nieszczęście to się robi rodzina niepełna.
            Jak tylko mąż i żona to jeno małżeństwo.
            Ogólnie też mówi się ropdzina o osobach związanych więzami krwi.
            Czyli każdy jest członkiem jakiejś rodziny, nie wyda nie mieć mamy i taty tudzież krewnych, ale nie każdy ma rodzinę, jeżeli nie ma dzieci.
    • wiem_i_powiem Re: Zaczynam od nowa 28.06.12, 01:30
      Nowej książki się nie napisze, można zacząć pisać nowy rozdział w starej książce liczyć się jednak trzeba z tym, że mogą się pojawić nawiązania do poprzednich rozdziałów, czy się to podoba, czy nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka