4adaada 23.06.12, 18:49 Właśnie po 3 latach płaczu za przeszłościa zamknęłam drzwi. Zaczynam nowe życie. Jeszcze jestem nieraz smutna. Chcę mieć rodzinę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonooka38 Re: Zaczynam od nowa 23.06.12, 19:57 powodzenia ale że rodzinę - rodzinę ? czy rodzinę bo ja się ostatnio gubię w rodzinach najdalej wczoraj ktos mi próbował wmówić że ja nie mam rodziny no kuźwa mam - mam córkę, koty, paru braci, tatę , parę ciotek i wujków, i całe mnóstwo kuzynów i kuzynek, chrześniaków i parę przyszywanych jeszcze też mam .... ale podobno się bez męża nie liczy ... no żesz jeden szczegół i już że nie rodzina - kościołowego mam nadal ale prawnie już ni Odpowiedz Link
facet699 Re: Zaczynam od nowa 24.06.12, 09:07 no właśnie, jakoś by się zdało to uporządkować lingwistycznie, np rodzina i związek rodzinny Odpowiedz Link
lounger Re: Zaczynam od nowa 24.06.12, 11:29 Ciężko będzie, bo ja np. mam męża ale dziecka już nie i też co jakiś czas jestem uświadamiana, że rodziny to to ja nie mam. To jak z tą rodziną Kabaret Starszych Panów - Rodzina Odpowiedz Link
bazyliada1 Re: Zaczynam od nowa 24.06.12, 19:07 To proste poniekąd Rodzina składa się z rodziców i dziecka lub dzieci. Jak się rodzice rozejdą lub zdarzy się nieszczęście to się robi rodzina niepełna. Jak tylko mąż i żona to jeno małżeństwo. Ogólnie też mówi się ropdzina o osobach związanych więzami krwi. Czyli każdy jest członkiem jakiejś rodziny, nie wyda nie mieć mamy i taty tudzież krewnych, ale nie każdy ma rodzinę, jeżeli nie ma dzieci. Odpowiedz Link
wiem_i_powiem Re: Zaczynam od nowa 28.06.12, 01:30 Nowej książki się nie napisze, można zacząć pisać nowy rozdział w starej książce liczyć się jednak trzeba z tym, że mogą się pojawić nawiązania do poprzednich rozdziałów, czy się to podoba, czy nie. Odpowiedz Link