Dodaj do ulubionych

30 lat dlaczego sama?

19.04.13, 15:46
Wyjechalalm za granice jak bylam nastolatka, sama, odwaznie,z glowa pelna pomyslow, nie mialalm nigdy zwiazku, wiec jak ponalalm faceta to nie wiedzialalm nawet jak to jest, dopiero zycie mnie wszystkiego nauczylo, mialalm 2 zwiazki,krotkie, bo jeden okazal sie niby fajnym facetem,bron boze nie chcial dzieci, wiec wolalam nie ryzykowac z nim,bo sama chcialalm kiedys zalozyc rodzine, adrugi po prostu zapomnial mi powiedziec ze jest zonaty i ma dzieci. Tak wiec dobilam 30tki, zajelam sie soba w miedzy czasie, studia, szkolenia, dobry zawod, od zawsze bylam ambitna, ale dopiero wyjazd zagranice pozwolilmi rozwinac skrzydla,sama wszytsko osiagnelam plus wspieram do tej pory rodzicow i rodzenstwo w polsce, a ja co z tego mam? Tak jakos w zyciu wychodzi, ze jak ma sie duzo to nigdy nie ma sie wszytskiego, nie wiem dlaczego jestem sama, moze dlatego ze mam zwyczajnego pecha (tak wszystcy mowia), zawsze trafiam na z pozoru normalnych, a potem wychodzi wszystko, plusem jest to ze znajomi mi mowia ze jestem ladna i ze moge miec kazdego, ale powinnam bardziej wierzyc w siebie no przeciez wierze w siebie potrafie zagiac wdyskusji,mam duza wiedze,mam wiele pasji, widzialalm kawalek swiata, robilam w zyciu wiele ciekawych rzeczy, ale jak przyjdzie co do czego w blizszych kontaktach to wolalbym uciekac nie uwazam sie za zadna pieknosc i jestem pod tym wzgledem niesmiala. Chcialabym bardzo normalnosci, mam dosc bycia samej na obczyznie, na portalach randkowych wszyscy szukaja "szybkiego numerka", a ci ktorzy szukaja milosci w wekszosci to niedorajdy zyciowe, co jeszcze moge zrobic? sama nie wiem, moze zdac sie na los i co ma byc to bedzie...
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 16:44
      jak pozostajesz zagranicą, to to jest problem w sparowaniu sie, zawsze jednaj jakaś granica pomiędzy tubylcami a tobą będzie, no chyba że szukasz polaczka, ale wybór masz też ograniczony. wracaj do polski, tu będziesz panią i ktoś sie tobą zainteresuje.
      • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 16:48
        Wiec problem jest taki ze jestem za granica? Nigdy tak nie myslalam, mam mniejsze szanse tutaj widocznie a nie chcialabym zwiazac sie z "polaczkiem" tylko z normalnym polakiem, nie chce rzucac wszsytkiego co tutaj mam tylko po to zeby wyjechac do PL zeby zanlesc faceta, ja mam tutaj dobra prace, zycie itd, a do PL chcialabym wrocic jak bede na to gotowa, kiedy bedzie w kraju lepiej..
        • gyubal_wahazar Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:04
          Za żadne skarby tu nie wracaj, jeśli mogę coś nieśmiało. Nie wierz w żaden propagandowy kit, ani inne patriotyczne bzdety. Jak Ci się zbierze na sentymenty, zagwizdaj poloneza as-dur albo zaimpregnuj się wyborową.

To miły kraj do oglądania na pocztówce, ale nie do życia
          • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:21
            A cóż się stało panie wesołek, że takie smuty siejesz?big_grin
            • gyubal_wahazar Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:34
              Jakie smuty, Fripuś ? Zwykły realizm. Nie widzisz od x lat co tu się dzieje ? Żyjesz 6 matriksów dalej, czy wciągasz krechę co wieczór ? wink
              • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:50
                Czytam forum dla samotnych, to lepsze niż wciąganiebig_grin
          • tapatik Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 10:32
            gyubal_wahazar napisał:

> To miły kraj do oglądania na pocztówce, ale nie do życia

Polimeryzował bym.
            Nawet tutaj da radę się urządzić.
            Mieszkasz tutaj, ale firmę masz na wyspach. big_grin
    • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 16:59
      Akurat jestem z Twojego rocznika i żałuję, że nie wyjechałem z kraju, co nie zmienia faktu, że nastąpi to w przyszłości. Rzeczywiście jeśli jesteś ładna i ustawiona to wybór masz ograniczony, niestetysad
    • ona_zmeczona Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:06
      A ja uwazam, ze jesli jestes ladna i samowystarczalna to wybor masz ogrmny. Nie szukaj tylko wsrod Polakow. No i polecam portale randkowe i dzialac na nich ofensywnie.
      • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:17
        dziekuje za pocieszenie, na szczescie wygladam mlodo jak na swoj wiek wiec mam jakies szanse tongue_out musze sama byc dla siebie oparciem chociaz to trudne, wiec zdjae sie na los... no i moze bede dzialac na tych portalach troche
        • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:22
          Odmładzasz się już?
    • robert.83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:25

....na portalach randkowych wszyscy szukaja "szybkiego numerka", a ci ktorzy szukaja milosci w wekszosci to niedorajdy zyciowe...

Co to znaczy niedorajda życiowy? Może za wysoko mierzysz/za dużo oczekujesz? Skoro sama jesteś uskrzydlona zagranicznymi skrzydłami, spełniasz się zadowodo itp itd... to może nawet nie spojrzysz na średniaka?

A w trakcie realizowania wielu pasji... nie zdarzało się, że kogoś poznałaś?

No i jeszcze - i to mówi ten złośliwy ja - zastanawia mnie to zdanie:
      "...,z glowa pelna pomyslow, nie mialalm nigdy zwiazku, wiec jak ponalalm faceta to nie wiedzialalm nawet jak to jest..."
      No... zwykle tak to jest chyba, że jak się poznaje pierwszego faceta to nie ma się wcześniejszych związków tongue_out. Chyba, że miało się związki z kobietami.

Nie byłbym sobą, gdybym nie skomentował na poważnie:
      Być może takie racjonalne myślenie o perspektywie dzieci przy pierwszym facecie było nie do końca fortunne? Kiedy ludzie wchodzą "w to wszystko" książkowo, mają czas i miejsce na pierwsze zauroczenia, chodzenie, miłostki... coraz pełniejsze i dojrzalsze relacje. Kiedy któreś z tych rzeczy Cię "omija", a tak często w sumie jest, nie ma żadnej tragedii. Trzeba po prostu jasno "czytać swoje serce", pytać siebie czego pragniesz (od siebie, od "tej" relacji i od "tego" faceta) i cieszyć się tym.

Pozdrawiam ciepło
      R.
      • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:28
        Też byś mierzył wysoko jakbyś był ustawiony i przystojny.
        • robert.83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:37

I pisałbym na forum, że ciężko mi "coś trafić"?
          • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:43
            To nie jest tak ze wysoko mierze, ale nie chce faceta z bagazem, rozwodnika, z dziecmi, chce takiego samego jak ja, zwyklego domatora wolnego,odrobine zwariowanego, zeby nie siedzial w 4 scianach wiecznie tylko dom praca ale tez np chcialby wyskoczyc od czasu do czasu w plener, w gory, na rower, wycieczke jakas, zapisac sie na kurs tanca, na nauke jakiegos jezyka, albo cos innego, i nie nie odmladzam sie po prostu ludzie mi daja 23 max, moze dlatego ze nie uzywalam nigdy kremow, maseczek, solarki i innych uzywek 21 wieku, jestem zadbana naturalna dziewczyna to wszystko.
            • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:52
              A może masz dobre geny?smile Poważnie: czasami warto poczekać i nie obniżać swoich wymagań... a czasem warto dać szansę komuś "nieidealnemu" przy kim jednak czujesz się dobrze... swoje pasje można rozwijać w pojedynkę i dzielić się wrażeniami... jestem trochę starsza od Ciebie, a marzenia ciągle te same... chociaż ja wolę chyba takiego faceta, z którym mogłąbym trochę "powalczyć", w końcu przeciwieństwa się przyciągają... podobno...wink
              • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:53
                Taki kotek np byłby ok dla Ciebie, czasem podrapie nawettongue_out
                • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:57
                  Fripuś, złotko, czy Ty mnie tam aby nie obsmarowujesz?wink Bo ciągle odpowiadasz na moje posty, kierowane do innych, a ja Ciebie nie czytam... mały dyskomfort, przyznaję...tongue_out
                  • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:58
                    To nie jest prywatna rozmowa tylko forum tak dla przypomnienia, więc odpowiadam komu mi się podoba.
                  • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:24
                    musisz odblokować albo czasem przypadkiem się nie zalogować, żeby się pozbyć tego dyskomfortu.
              • silencjariusz Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:56
                Nie męczyłyby Cię takie ciągłe przepychanki?
                • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:59
                  Ciągłe? Dlaczego ciągłe? Czasem słońce, czasem deszcz... tak, żeby się nie zanudzić... szczerze Sil, to ja Ci powiem, że nie zniosłabym towarzystwa takiego mymloka, co to patrzy we mnie jak w obraz i przytakuje... to już wolę sama sobie dogadzać...
                  • silencjariusz Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:04
                    Wolę jednak podobieństwa. Łatwiej chyba o porozumienie.
                    • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:07
                      Ale tak same podobieństwa? Tak, Sil... nie, Sil... oczywiście, jak uważasz... Kochanie, jak wolisz i inne ciuciuciuciu?
                      • silencjariusz Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:11
                        Nie znam się. Tak tylko pytam. Ale wolę chyba to niż "spadaj na szczaw z tym nudziarstwem", "wal się, teraz robimy to co ja chcę" i takie tam inne pitu pitu.
                      • witamina_b12 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:21
                        podobieństwa nie oznaczają ciągłego przytakiwania....
                        ja z mężem byliśmy bardzo podobni... uparci cholerycy.... co jak co ale nie było nudno big_grin
                  • silencjariusz Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:07
                    To jak facet jest wpatrzony w kobietę to jest mymlokiem?
                    • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:13
                      Wiesz, o co mi chodzi... droczysz się... Ty wiesz, Sil...
                    • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:17
                      Tak.
            • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:52
              W sumie to niewiele wymagasz.
            • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 17:56
              A zmarszczki Ci się na czole nie robią? nie masz lwiej, albo bruzd wargowo- nosowych?
              • lesher Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:00
                Fripens, ja Ciebie bardzo ładnie proszę - nie płosz mi tu swoimi schizami Forumek...

Nowi mogą jeszcze nie wiedzieć, kto Ty zacz smile
                • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:03
                  Interesuje mnie jak ze zmarszczkami u moich rówieśników.
                  • lesher Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:12
                    Wszystko ok, ale zapytaj tutaj:
                    forum.gazeta.pl/forum/f,211,Uroda.html
                  • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:13
                    w sumie dostalam odpowiedz na moje pytanie, podsumowujac: nawet jakbym byla napiekniejsza, z milionami to i tak nie mam szans bo mieszkam za granica, a tutaj tylko "polaczki", po drugie i tak serio to moze powinnam poszukac tego kogos w miejscu gdzie zaczynaja sie moje pasje, tak jak ktos napisal wole gonic kroliczka niz miec wszystko na tacy i dlatego takie umawianie sie na randki przez portale to jak typowe kupno-sprzedaz, a ja wolalbym w inny sposob, tak sie "podroczyc z kims kiedy to nikt nie wie co bedzie niz kiedy kazde wie o co chodzi,ale moze za duzo wymagam? wkurzaja mnie w tym wieku te portale gdzie facet szuka kobiety ktora gotuje, sprzata, pierze, dobrze sie nastawia i przy tym chodzi w miniowkach i szpilkach po domu, a kobieta szuka faceta z duza iloscia kasy, ktory ma merca, umie przybic gwozdzia w domu i przynosi kwiaty i futro. Kiedys to na tych portalach bylo mowa tylko o tym ze facet pozna kobiete bez zadnych zadan ale z rubryczka : zainteresowania, lubie jezdzic rowerem po lesie, czy umowimy sie bieganie po plazy a dalej zobaczymy jak to sie potoczy... moze to ten juz wiek ze kazdy ma inne oczekiwania, zero romantyzmu itd, fakt ja chce zalozyc rodzine i chce statecznosci ale nie sztywnego schematu tez...
                    • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:16
                      lepiej płakać w mercedesie niż w pekaesiebig_grin
                      • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:17
                        Ja sie tego nie boje bo tego mercedesa sama moge sobie sprawic tongue_out
                        • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:21
                          Właśnie dlatego nie rozumiem po co atrakcyjna i ustawiona kobieta wpada na takie forum? Tak jeszcze z ciekawości ile mierzyssz?
                        • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:25

> Ja sie tego nie boje bo tego mercedesa sama moge sobie sprawic tongue_out

Może przez to faceci do Ciebie nie uderzają bo myślą, że to nie ich liga.
                          Wiadomo - bogata, ładna to musi miec wymagania.
                          • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:28
                            A doc czego takiej kobiecie jakas pierdoła? zakupy zbędzie robił?
                            • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:34
                              No właśnie byle przeciętniak też tak myśli dlatego woli sie nie wychylac.

Dla takiej atrakcyjnej biznesłoman to tylko niezłe Kozaki a Ci przeważnie są zajeci.
                              • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:36
                                Po co ładnej i bogate kobiecie ktoś przeciętny?
                                • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:39
                                  Juz bez przesady ja nie zadna bogata tongue_out pracuje w branzy medyczno-zebowej ze tak powiem na utrzymanie siebie mnie stac i na rozrywki tez ale ja nie zadna bogata naprawde,jeszcze kredyt studencki mam do splacenia
                                  • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:43
                                    A Ty ściemniaczko Tybig_grin Masz karnego punktatongue_out
                                  • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:56
                                    A to dentystka znaczy się?
                                    Za parę lat forsy jak lodu.
                                    E to "zwykłego" gościa nie bedziesz chciec.
                                    • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:00
                                      a takie co to się z bidy wyrwo i życia na poziomie posmakujo to dopiero wymagajo.
                                      hohoho mocium panie to takie buty...
                                      • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:21
                                        Tak to już jest na tym świecie panie, widziałes kiedys lekarkę co wydała się dajmy na to za sklepowego?
                                        Dla takiej to tylko Kozak i to z górnej półki - któryś z tych rozchwytywanych wysokich brunetów z k(l)asą.
                                        • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:34
                                          widziałem atrakcyjną panią dyrektor departamentu w centrali banku zadowoloną w związku z mechanikiem samochodowym, ale lekarki czy dentystki decydującej się na taki mezalians nigdy.
                                          • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:37
                                            gadanie... ja juz nie mam za bardzo czasu na robienie kariery, nie wiem czy bede zarabiac te wielkie pieniadze kiedykolwiek, bo teraz marzy mi sie gniazdko rodzinne, chcialabym miec dziecko itd ..
                                            • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:43
                                              mechanik samochodowy mógłby być?
                                              za parę lat zmądrzejesz i nawet chęć spędzania czasu na wspólnym hobby nie będzie już miała znaczenia wink o ile masz ten instynkt macierzyński i tego ci życzę.
                                              bo widzisz te twoje rówieśniczki co mają już dzieci idące do komunii, nie mają czasu na myślenie o problemach egzystencjonalnych smile
                                              • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:47
                                                Tak mam ten instynkt macierzynski tongue_out ale nie sztuka spelnic go zrasowym bezmozgiem
                                        • tapatik Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 11:13
                                          nerw_rdzeniowy napisał(a):

> Tak to już jest na tym świecie panie, widziałes kiedys lekarkę co wydała się dajmy na to
                                          > za sklepowego?

Widziałem lekarkę-ordynatorkę, która wydała się za kierowcę karetki.
                                          Tak, nadal są małżeństwem.
                    • silencjariusz Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:18
                      "takie umawianie sie na randki przez portale to jak typowe kupno-sprzedaz, a ja wolalbym w inny sposob, tak sie "podroczyc z kims kiedy to nikt nie wie co bedzie"

A w realu jak się z kimś spotykasz na randkę to w jakim celu?
                      • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:19
                        Dawno na randki nie chodzilam wiec nie wiem juz jak to jest, moich ex poznalalm w pracy albo przez znajomych, gdzie nie wiedzialalm czy szukaja czy sa wolni itd, a na randce to takie sztywniactwo i pokazywanka
                        • lesher Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:24
                          No dobra - czyli poznawanie w pracy-źle, przez znajomych-też źle, w internecie-również źle...

To co, chyba gatunek ludzki wyginie niedługo wink
                          • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:26
                            Kto trzeba geny przekazuje, rogaczy też sporo się trafiabig_grin
                          • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:28
                            haha, masz racje, nie mam nic do poznawania ludzi w ten sposob tylko jestem wkurzona ze polacy ktorych poznaje to typowe misie cieplarniane, z cwaniaczkowym usmiechem i ogolnym cwaniactwem ogladaliscie kiedys filmik na youtube gdzie polak rozmawia za grnica przez komorke po angielsku w aucie gdzie co 2gie slowo to k**? takich wlasnie spotykam i.... unikam
                            • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:31
                              sama widzisz, że gardzisz polaczkami, a ja to ci przecież pisałem, jacy polacy tam wyjechali, a ty się upierasz przy naszych wąsaczach ;]
                              bierz zagraniczniaka mówię ci https://forum.legionisci.com/images/smilies/z_dziadek.gif
                              • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:34
                                mialam zagraniczniaka, zanim tak dobrze nie zarabialam to przedzilismy po tyle samo z moim tubylcem wszystko pol na pol i nawet jogurta jak mu zjadlam z lodowki to musialalm odkupic, a i jak dolozyl do wspolnych zakupow 50groszy, znaczy sie zalozyl za mnie to musiallalm mu oddac za tydzien bo sie upomnial
                                • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:39
                                  a to już nie wina narodowości, że trafił ci się patologiczny skąpiec. na takich też musisz uważać i patrzeć od razu na mowę ciała, jak przychodzi do wyciągania portfela wink
                                • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:39
                                  Mądry to był mężczyzna, tylko frajer płaci
                                  • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:44
                                    To prawda poniekad, moim zdaniem powinno sie placic pol na pol, jedynie w polsce tak jest przyjete ze mezczyzna placi 3/4 a baba resztke, ja nigdy tak nie mialalm, wiec nawet nie wiem jak to jest, ale tak z drugiej strony sobie mysle, to jak kobieta urodzi opiekuje sie dzieckiem, prowadzi dom, gotuje sprzata, pierze itd a facet nie robi tych rzeczy to ta kobieta ma dawac tak samo jeszcze kasy co mezczyzna ? to troszke niespraawiedliwe, jak sa mozliwosci ze obydwoje sa na rownej pozycji tzn ze obydwoje pracuja tylko to tak moga placic na pol, ale z chwila kiedy jedno ma wiecej na glowie to juz tej swojej rownej polowki pieniedzy nie wykrzesie..
                                    • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:48
                                      w polsce 3/4? a skąd ty takie obyczaje znasz?
                                      i jak już rodzinę założysz i dajmy na to dzieci będą większe na tyle, że będziesz miała tyle czasu na pracę co facet, to chcecie się będąc małżeństwem rachować 50-50? słodko smile
                                    • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:48
                                      Ja nie potrzebuje kucharki, praczki czy sprzątaczki, poza tym mam zasadę płacę za siebie i chyba uczciwe jest, że kobieta powinna też płacić za siebie, w polsce dzikim kraju miejscowe "księżniczki" robią focha jak za nie nie zapłacisz.
                                  • tapatik Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 11:18
                                    fripoo napisał:

> Mądry to był mężczyzna, tylko frajer płaci

Właściciel penisa a nie mężczyzna.
                            • lesher Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:34
                              A na jakieś spotkania parapracowe nie łazisz (imprezy branżowe, spotkania u dostawców, klientów, itp.)?

Nie wiem w jakiej branży "robisz"?
                          • tapatik Luzik Lesiu 22.04.13, 11:16
                            Lesher napisał:

> No dobra - czyli poznawanie w pracy-źle, przez znajomych-też źle, w internecie-
                            > również źle...
                            >
                            > To co, chyba gatunek ludzki wyginie niedługo wink

Na szczęście są tacy, którzy o tym nie wiedzą i poznają się gdzie popadnie.
                        • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:29
                          ta - i poznałaś jednego żonatego i dzieciatego tongue_out
                          oczywiscie nie generalizuję, na portalu srandkowym też może cie ktoś oszukać smile
                    • gyubal_wahazar Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:25
                      Z tego co czasem ludzie piszą o różnych szympansjach, to znalezienie tam kogoś normalnego, to los na loterii. Może więc lepiej, jeśli masz tyle pasji, pogadać na forach tematycznych ? A jeśli zdecydowana większość z Twoich pasji jest wybitnie kobieca, to spróbuj może pograć w jakąś typowo męską grę sieciową, np Plemiona.

Tylko nie ma że boli, załóż że będziesz w nią grać 2 miesiące i nie wymiękaj. Jak znam życie, najbiedniej 90% graczy to faceci, a takich po 30 trochę też będzie. Jak zobaczą kobiecego nicka, nie ma bata, by Cię nie zagadywali. Nawet jeśli nikogo nie wyhaczysz, to połechtane zostanie Twoje ego i poznasz lepiej sposób myślenia facetow
                      • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:32
                        Dzieki w sumie swietny pomysl,moje pasje to glownie meskie zajecia, takie jak strzelanie z broni, paintball i extremalne chodznie po gorach ... wiec pomysle
                        • gyubal_wahazar Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:43
                          Nie wiem jak teraz, ale kiedyś niepodzielnie rządził Counter-Strike. Poniuchaj, jeśli dalej się w to gra, na pewno Ci się spodoba. A jak te wszystkie ramba zobaczą Twojego nicka, pokładą się ze śmiechu. Wtedy nieśpieszna garstka granatów i game over smile
                          • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:46
                            dobrze,sprawdze, znam ta gre i gralam w nia sporo tak wogole tongue_outP
                      • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:34
                        ale ona nie chce jakiegoś nerda, tylko faceta spełniającego się poza kompem smile
                        • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:45
                          to samo miałem napisac,
                          raczej mało znam kawalerów po 30-stce co grają w jakies gry w necie.
                          • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:49
                            ja znam, ale to są właśnie kawalerzy bez rokowań tongue_out
                    • tapatik Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 11:00
                      malwinek83 napisał(a):

> w sumie dostalam odpowiedz na moje pytanie, podsumowujac: nawet jakbym byla
                      > napiekniejsza, z milionami to i tak nie mam szans bo mieszkam za granica,

Kurka, a moja kuzynka mieszka za granicą i się hajta.
                      Dziwaczka jakaś.
                  • tapatik Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 10:57
                    fripoo napisał:

> Interesuje mnie jak ze zmarszczkami u moich rówieśników.

Mają je w du...żym poważaniu.
                • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:03
                  Czy on nadal o odmładzaniu i wzroście? Bo ja ostatnio trafiłam na genialne serum, które mi pięknie podprasowało moje zmarszczki-śmieszki, to myślę, niech pozazdrościtongue_out Na wzrost używam tylko szpilekbig_grin
                  • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:08
                    spieprzaj dziadubig_grin
                    • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:15
                      Miłego wieczoru, tyle tylko mogę bezpiecznie...wink
                    • tapatik Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 11:21
                      fripoo napisał:

> spieprzaj dziadubig_grin

Nie musisz się przedstawiać.
                  • wmiesciejakrybytramwaje Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:29
                    a można prosić nazwe tego specyfiku? Może być na priva. Tez bym sobie chętnie cos podprasowała...
                    • gyubal_wahazar Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:38
                      Kopę lat, Rybko smile
                      • wmiesciejakrybytramwaje Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:00
                        siemasz, Gubciu smile
              • gyubal_wahazar Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:05
                Fripek, a ty masz jaką bruzdę na mózgu (choćby najmniejszą) czy gładź nieskazitelna ? W sumie mam swoją teorię, ale ciekaw jestem twojej wink
                • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:11
                  Tam to mam zmarszczki jak keith richardsbig_grin
            • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:22
              ja ci mówię - bierz jakiegoś zagraniczniaka - tubylca, nie polaka chyba że stąd, bo tam to wyjechali jednak ci lekko nieporadni, tak większość uważa. a ja i tak czuję, że jednak wrócisz do polski, bo sentymentalna jesteś, inaczej byś nie pomagała rodzinie. tylko czasem jakiegoś ciapatego albo murzyna nie bierz! jak piszę tubylca, to wiesz, kogo mam na myśli. ewentualnie inny koleś z kraju starej unii, w miarę ogarnięty (chyba ci nie ogarnięci, w przeciwieństwie do naszych, zostają jednak w ojczyźnie). a takiego zagraniczniaka nie powinno być ci trudno złapać - doceni urodę polki.
              • lesher Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:25
                Tede, Ty się marnujesz!
                Biuro matrymonialne zakładaj!
                • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:31
                  Mogę świadczyć doradztwo psychologiczne... za rozsądną stawkę... tylko dla Ciebie Tedi... po starej znajomości...big_grin
                  • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:37
                    dziewczyno już pisałem, że wątpię w twoje umiejętności a ludzie z reklamacjami by do mnie przyłazili, dzienki ;]
                    • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:07
                      MEGA FOCHsuspicious Będziesz chciał pogadać kiedy...
                      • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:09
                        chciałem..
                  • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:45
                    Faktycznie psycholog to "bardzo" potrzebny zawód, podobnie jak ksiądz.
                    • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:47
                      haha ::::smile
                      • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 18:51
                        a ty jesteś pobożna?
            • tapatik Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 10:55
              malwinek83 napisał(a):

> To nie jest tak ze wysoko mierze, ale nie chce faceta z bagazem,

Bagażnik przy rowerze jest mi potrzebny.

> rozwodnika,

Skąd ja Ci rozwód wezmę?

> z dziecmi,

Mam kilku bratanków, któryś na pewno przypasuje.

> chce takiego samego jak ja,

Mam tak paskudną mordę, że jestem podobny tylko do samego siebie.

> zwyklego domatora

A co to jest zwykły domator?

> wolnego,

Niestety jestem szybki, szczególnie gdy mnie psy gonią.

> odrobine zwariowanego,

Jak duża ma być ta odrobina?

> zeby nie siedzial w 4 scianach

Ma jakąś taką dziwną chałupę, że wszędzie ma po 4 ściany.

> wiecznie tylko dom praca

Jest Ci potrzebny facet, który nie pracuje?

> ale tez np chcialby wyskoczyc od czasu do czasu w plener,

O, zaczyna brzmieć ciekawie.

> w gory,

Suwalskie?

> na rower,

Hulajnoga odpada?

> wycieczke jakas,

Hulajnogą?

> zapisac sie na kurs tanca,

Znowu?

> na nauke jakiegos jezyka,

Ostatnio wytrzymałem całe 3 lekcje mandarynki

> albo cos innego,

O, i na to bym się pisał.
    • jejek11 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:21
      hmmm...chyba nic na siłę. I nie ma co się spieszyć, ani mówić o dobijaniu (trzydziestkiwink

Samo przyjdzie. Albo i nie przyjdzie - ot, życie.
      A co do normalności - dlaczego uważasz, że Twoje obecne życie to nie jest normalność?
      • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:29
        > A co do normalności - dlaczego uważasz, że Twoje obecne życie to nie jest norma
        > lność?
        W mojej okolicy normalnie koło 30-stki to juz ludzie mają swoje dzieci, swoje domy itd.
        To już wcale nie jest taki młody wiek patrząc biologicznie nawet.
        My tu na forum dla samotnych mamy jednak wypaczone rozumienie "normalości".

• jejek11 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:33
          sama jestem rocznik 83 i nie czuję jakiejs strasznej presjii na "normalność".
          Generalnie i tak wydaje mi się, że normalności to mam po pachy, chociaż z kotem zamiast dziecka.
          • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:35
            nerw ma rację - obiektywnie.
            • jejek11 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:43
              hmmmmm obiektywnie - jeżeli za obiektywizm przyjmiemy standardy spolecznej większości.... Ja wiem? Co w samotnym życiu (tak generalnie) jest szalonego (bo to w końcu przeciwieństwo normalności)?

No chyba, że mówimy o jakimś odbieganiu od ustalonej normy, ale tu też bym sie chyba kłóciła.

Nie wiem, czy to co piszę, jest zrozumiałe (może nie być), chodzi mi o to, że chyba nie ma co się za bardzo martwić tą trzydziestką i nienormalnością.
              • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:45
                nie ma co się martwić, bo co zrobić, ale w tym wieku normalne jest posiadanie rodziny i dzieci i tyle smile nie robimy od razu z siebie szaleńców.
                • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:53
                  Ladnie powiedziane, ze co zrobic ze w tym wieku normalnoscia jest posiadanie rodziny... czysta prawda, a kto tej normy nie spelnia to albo jest uwazany przez innych za odchylek albo sam szuka w sobie jakis odchylen. Ja szczerze zastanawiam sie czasami nad tym, ze moze przez tyle czasu nie znalazalm sobie nikogo bo moze cos ze mna nie tak? Ale odp mam jedna ze nie mialalm czasu,ze nie szukalam, ze nie chodzilam na randki ja inni, kurcze... a moze powinnam byla, moze na wszystko jest pora i ja ten czas zmarnowalam...
                  • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:59
                    nie patrz, że cię społeczeństwo nienormalnie odbiera, ale sama to już czujesz i przynajmniej nie oszukujesz siebie, że tak jest ok, bo wiadomo, że niektórzy to będą zaklinać rzeczywistość - tłumacząc się postępowością i wyzwoleniem ;]
                    wracaj do polski, potrzebuję porządną dziewczynę, nieprzechodzoną, 2 chłopaków po drodze jestem w stanie zaakceptować. założymy ci tu prywatną praktykę stomatologiczną, tylko nie wymagaj ode mnie, żebym wyciągał tyle samo, bo masz lepszy zawód tongue_out
                    • witamina_b12 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 20:06
                      o_O
                      ta weźźź...
                      ja już Julkę zrobiłam.... nawet zdjecie USG 3D mam... i adresu szukam gdzie słać...
                      • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 20:09
                        julka niech zdrowo rośnie, w 15 lat to 4 wesela i pogrzeb tongue_out
                    • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 20:12
                      > nie patrz, że cię społeczeństwo nienormalnie odbiera, ale sama to już czujesz i
                      > przynajmniej nie oszukujesz siebie, że tak jest ok, bo wiadomo, że niektórzy t
                      > o będą zaklinać rzeczywistość - tłumacząc się postępowością i wyzwoleniem ;]

Tak to najprawdziwsza prawda.
                      NIe każdy umie się przyznac, że mu nie do końca w życiu wyszło.
                      W zamian za to pletą coś o niezależności, pasjach itd...
                  • zakochana_jane Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 20:14
                    malwinek83 napisał(a):

Ja szczerze zastanawiam sie czasami nad tym, ze moze przez tyle czasu nie znalazalm sobie nikogo bo moze cos ze mna nie tak? Ale odp mam jedna ze nie mialalm czasu,ze nie szukalam
                    > , ze nie chodzilam na randki ja inni, kurcze... a moze powinnam byla, moze na w
                    > szystko jest pora i ja ten czas zmarnowalam...

Ja pie ... głupszych głupot w życiu nie słyszałam. I niestety z Tobą jest coś nie tak. Ostatnio zauważyłam dziwną tendencję kobiet samotnych, nie będących w związku, że jak nie mają co robić, nie mają celu w życiu, no bo praca jest, mieszkanie jest, pieniądze są, jest co do gara wrzucić, no to jakaś nuda je zaczyna dotykać. Bezsens życia. Niby są spełnione, ale tego celu nie ma. No to co. Męża sobie znajdę. Dziecko będę miała. A już jak słyszę, że lepszy jakikolwiek facet niż żaden. To mam wrażenie, że taka osoba to za łatwo w życiu miała. Bo jakby taki jeden znęcał się nad nią fizycznie, czy psychicznie, to by dziękowała Bogu, że jest sama.

Zdecydowanie masz za dużo wolnego czasu. Wypełnij go czym, czymkolwiek, a zobaczysz, że głupie myśli znikną z Twojej głowy.
                    • tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 20:19
                      a po co ma se głupotami czas zajmować, jak może se chłopa poszukać? instynkt każe dziewczynie.
          • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:41
            > Generalnie i tak wydaje mi się, że normalności to mam po pachy, chociaż z kotem
            > zamiast dziecka.

To jest normalnośc samotnych - wieczory z kotem lub kompem.

• jejek11 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:44
              ale przyznasz, że tak czy inaczej z szaleństwem nie ma to za wiele wspólnegowink
        • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:33
          to prawda, mieszkajac w polsce to bym byla uwazana za stara panne z ktora cos jest nie tak, a tutaj mam komfort psychiczny za granica bo 30i sama = normalnosc, szczerze to zastanwaiam sie czasem czy nie byloby mi lepiej gdybym w wogole nie wyjezdzala z polski, moze do tej pory ulozylabym sobie jakos zycie a tak ..
          • jejek11 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:39
            "ułożyła życie" - ale masz wrażenie, że Twoje życie sie nie ułożyło? Że sie nie udało?

Nie chcę tu porażać zabójczym optymizmem, ale...kto wie jak to "ułożone życie w Polsce" by wyglądalo... może tak jak jest - jest dobrze?
            • malwinek83 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:46
              Szczerze, to gdybym zostala w polsce to zylabym nadal pod zaborczym skrzydlem rodzicow, pewnie znalezli by mi faceta, powiedzieli ile dzieci mam miec gdzie mam mieszkac i ze mam byc szczesliwa, dzieki nim bylam przestraszona, zakompleksiona, nie potrafilam rozmawiac zludzmi, nie moglam sie umawiac z chlopakami pod grozba kabla od zelazka, dzieki temu wyjazdowi, jestem niezalezna, chociaz nadal mam wartosci moralne wyniesione z dobrego domu
              • jejek11 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 19:59
                No i widziszsmile sama sobie odpowiedziałaś...smile
            • czarnamajka75 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:01
              Malwinku dlaczego myślisz że "tam" nie ma normalnych mężczyzn? Tylko POlacy są cierpliwi, kochający , darzący szacunkiem? Naprawdę tak myślisz?
              • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 22:10
                polacy to ścierwo.
    • czarnamajka75 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 20:59
      malwinek83 napisał(a):

sama nie wiem, moze zdac sie na los i co ma byc to bedzie...

O nie Kochana nie zdawać sie na los tylko wziąć sprawy w swoje ręce, wprawdzie nie potrafię Ci podać dokladnego przepisu na to ,ale wiem że lepiej jest poczekać na kawior niż jeść wcześniej czerstwy chleb( choc też bywa dobry ).
      Nie zniżaj lotów nigdy, nie obniżaj kryteriów....co Ci da pseudo"osiągnięcie celu" jak po latach stwierdzisz że to nie to ?

• tdf-888 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:04
        wy musicie w końcu zrozumieć, że generalnie parowanie się i instytucja małżeństwa to loteria i nawet jak dziewczyna znajdując go na początku będzie uważała, że osiągnęla cel i znalazła to, co chciała, to potem może się popieprzyć ;]
        trzeba ryzykować jak się chce grać w życie.
        • czarnamajka75 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:12
          no tak loteria to się trochę zgadzam,ale dziewczyna chce " wygrać 6" to myślisz jak "wygra 3" będzie zadowolona- tak będzie przez chwilę , bardzo krótką chwilę
          zatem żeby nie było tak"loteryjnie" to może dlugopis w dłoń i na chłodno kalkulacja?swoją drogą aranżowane małżenstwa nie były takie złe , każdy wiedział co ma 'wnieśc" a miłośc przychodziła później tongue_out
          • lesher Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:22
            > a 'wnieśc" a miłośc przychodziła później tongue_out

Eee tam, przychodziła...
            Małżeństwo nie było "do" miłości, tylko dla spłodzenia (prawowitych) potomków, zapewnienia dziedziczenia, itp.

Od miłości to byli kochankowie.
            • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:26
              Dlatego to matka miała mieć błękitną krewtongue_out
              • czarnamajka75 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:36
                błękitna krew matki nic nie daje jeśli ojciec nie jest błękitny- dziedziczenie po mieczu zachodzi
                • blue_velvett Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:41
                  Weź to sprawdź... w średniowieczutongue_out
                  • czarnamajka75 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:47
                    Kochana papiery się zgadzają - zgadzają, to tak jak dzisiaj, jak jest papier jest w porządku smile
      • nerw_rdzeniowy Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:47
        Zeby się ten kawior nie zepsuł.

Z tego co widzę w moim otoczeniu to po 30-stce to już nie ma wybrzydzania tylko i suchy chleb co niektórzy jedzą bez wybrzydzania.

Ale są i tacy co na kroplówce żyją (czytaj koty i inne stwory) i twierdzą że im smakuje.

Musze tez przyznac, że są też i tacy co kroplówką żyją ale uczciwie przyznają, że zjedli by
        co nieco ale nie mogą z powodów różnych.

• czarnamajka75 Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:49
          Hmm jak się kawior zepsuje to się go nie zjada w koncu lepiej pić wodę niż się rozchorować big_grin
        • fripoo Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 21:51
          Po 30 co lepsze egzemplarze zajęte, został tylko koniec łańcucha pokarmowego, panie chyba zapominają, że uroda nie trwa wiecznie, o ile się ją ma w młodości, zresztą koty też coś jeść muszą.
      • fripoo [...] 19.04.13, 21:48
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • fripoo :P 19.04.13, 21:57
          sprsmile
        • samysliciel_2.0 [...] 19.04.13, 22:02
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
          • lesher Re: [...] 19.04.13, 22:08
            samysliciel_2.0 napisał:

> [color=#9C9C9C]Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .[/colo
            > r]

Sami, Ty mi tu dywersji nie siej wink
            • blue_velvett Re: [...] 19.04.13, 22:13
              Ale Was Martusia pogoniła... nawet przeczytać nie zdążyłam a tu szast prast i chlastbig_grin
              • fripoo Re: [...] 19.04.13, 22:14
                przecież nie czytasz..........
                • blue_velvett Re: [...] 19.04.13, 22:18
                  Też Cię lubięsmile
            • samysliciel_2.0 Re: [...] 19.04.13, 22:15
              ale o co chodzi? Przecież jest wolność słowa... wink
              • fripoo Re: [...] 19.04.13, 22:17
                widać nie dla ciebie
                • samysliciel_2.0 Re: [...] 19.04.13, 22:19
                  masz rację, nie zawsze się da wygadać sad
                  • blue_velvett Re: [...] 19.04.13, 22:22
                    Co tam Sami u Ciebie? Dawno Cię tu nie było...
                    • samysliciel_2.0 Re: [...] 19.04.13, 22:29
                      Post chwilowo niedostępny .
                      • samysliciel_2.0 Re: [...] 19.04.13, 22:30
                        co się dzieje z tym forum? Eh...
                        • czarny.onyks Re: [...] 22.04.13, 11:01
                          co Ciebie Sami tak pokasowali?
                          nabroiłeś coś?suspicious wink
                          • samysliciel_2.0 Re: [...] 22.04.13, 11:23
                            Oczywiście, że nabroiłem... ja taka cicha woda... wink
                            Szczegółów ujawnić nie mogę bo znowu mnie wykasuje suspicious
    • s-t-x Re: 30 lat dlaczego sama? 19.04.13, 22:40
      jesteś ofiarą Pani Statystyki .jak odpowiesz na pytanie - jeżeli jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle? statystyka jest bezlitosna jak mżawka.
    • tapatik Tradycyjnie będę wredny 22.04.13, 09:40
      malwinek83 napisał(a):

> Chcialabym bardzo normalnosci, mam dosc bycia samej na obczyznie,

Co więc chciała byś? Wrócić z tej obczyzny, czy być na tej obczyźnie, ale z kimś?

> na portalach randkowych wszyscy szukaja "szybkiego numerka",

Skąd wiesz, że wszyscy? Sprawdziłaś wszystkich chłopów na portalach randkowych.

> a ci ktorzy szukaja milosci w wekszosci to niedorajdy zyciowe,

Aha, czyli jak ktoś szuka miłości to jest niedorajdą życiową?
      Halo, halo... właśnie się dowiedziałem, że jestem niedorajdą życiową.
      Rozumiem, że aby to zmienić muszę bzykać wszystko co ma spódniczkę i oddycha?

> co jeszcze moge zrobic? sama nie wiem, moze zdac sie na los i co ma byc to bedzie...

Oczywiście, że tak. Siądź sobie spokojnie na dupie i czekaj aż los Ci ześle księcia na białym koniu (ewentualnie w białym BMW), który Cię wyru... znaczy pokocha i zbawi od złego smoka zionącego siarkowym ogniem (czyli staropanieństwa).
      Tylko nie wypowiadaj magicznego zaklęcia, bo czar pryśnie.
      Mam nadzieję, że wiesz jakie to zaklęcie?
    • czarny.onyks Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 10:54
      czasem tak bywa....
      kwestia wymagań, albo pecha...

ale i tak masz dobrze...za granicą nie skreślają Cię z powodu wieku i bagażuwink....
      tutaj dla części społeczeństwo to kim jesteś jest oceniane na podstawie tego czy jest mąż i dziecko...

i nie wiem czy znajdziesz tu zrozumieniewink
      • witamina_b12 Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 11:02
        onyksia, wiesz jak jest maż i dziecko to też ludziom nie pasuje...
        "bo czemu nie dwoje?"
        a najlepiej
        "parka"
        jakby człowiek papugą był wink
        • czarny.onyks Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 11:05
          tak....ale to mniejszy stopień ,,zdziwaczenia''wink
          zresztą ja tak nie odbieram ludzi...i nie układam im scenariuszy życia...a nie wiem dlaczego niektórzy bardzo to lubiąwink

samotna osoba jest zupełnie inaczej odbierana...i raczej negatywnie....jako albo dziwak, albo ta, której nikt nie chciałwink
          • witamina_b12 Re: 30 lat dlaczego sama? 22.04.13, 11:21
            bo ludzie z reguły wiedzą jak inni powinni sobie ułożyć życie, jakich wyborów dokonać itp.
            tylko czemu z tą cała mądrością sami mają takie spiepshone życie własne wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka