Dodaj do ulubionych

Mam problem

25.11.13, 13:02
...bo nie wiem - jak się zachować.

Otóż mieszkam w bloku, mam sąsiadów którzy dość głośno uprawiają seks. I OK w sumie na początku byłam zdziwiona, potem jakoś się przyzwyczaiłam ale zaczyna mi to już trochę przeszkadzać...bo zasypiam z ustawionym na głośno radiem, inaczej nie dam rady.

Podobno ktoś już zwracał im uwagę ( bo po klatce to niesie sie tak że heeejbig_grin)...niestety nie przyniosło to żadnego skutku...a mi to już przeszkadza. Serio.
Obserwuj wątek
    • uny Re: Mam problem 25.11.13, 13:07
      może takie info na tablicę
      https://img.wiocha.pl/images/c/7/c7565f7dc8e1fced3c6948122063419f.jpg
      • ame_belge34 Re: Mam problem 25.11.13, 13:14
        myślę, ze to dobry pomysł, ewentualnie zwrócenie im uwagi osobiście. Ja rozumiem radosny seks, ale nie mieszkają przeciez w lesie, a wśropd ludzi.
        • organza7 Re: Mam problem 25.11.13, 13:24
          Czyli zwierzęta straszyć można?suspiciousbig_grin Oj, Ame, więcej empatii dla braci mniejszychwink
      • kaja.120 Re: Mam problem 27.11.13, 18:29
        genialne,... wywiesiłabym im coś takiego, a jeśli są ogólnie mili, to można kulturalnie coś napomknąć, chyba wiedzą ze ściany w bloku są cienkie....
    • uny Re: Mam problem 25.11.13, 13:11
      albo tak
      https://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=GL&Date=20100218&Category=ZNALEZIONEWSIECI&ArtNo=596890277&Ref=AR&border=0&MaxW=580
    • raziel24 Re: Mam problem 25.11.13, 13:19
      Jeśli naprawdę ktoś im zwracał uwagę a oni nadal tak harcują to są moimi idolami ja to bym się spalił chyba ze wstydu na ich miejscubig_grin A co do problemu nie zazdroszczę ale myślę, że taka karteczka od Uny'ego to fajny pomysłsmile
      • uny Re: Mam problem 25.11.13, 13:32
        tak sobie myślę, że gdyby do rzeczonych państwa przystała "łatka" ORANGUTANY, to nie mieli by łatwego życia w tym budynku i okolicznych sklepach też.
        • ame_belge34 Re: Mam problem 25.11.13, 13:48
          jedyne ryzyko takich ogłoszeń -próśb to znalezienie w skrzynce zatyczek do uszu big_grin

pomyślałam,z e w sumie moznaby na policje zadzwonić i powiedziec ze za ścianą chyba faceta zarzynają, bo drze się wniebogłosy, a sie boisz wyjść i wyjrzeć. Jak ekipa niebieskich przyjedzie i wstydu narobi moze sie uspokoją big_grin
          • lesher Re: Mam problem 25.11.13, 14:05
            Tjaa... chyba trochę nie orientujesz się w realiach działania policji wzywanej do "imprez" czy tym podobnych.

Jeżeli przyjadą po 45 minutach to to jest tempo ekspresowe.
            Czasami zdarza się, że "wizyta" następuje nawet po 4 godzinach od wezwania. A do tego czasu to winowajcy pewnie będą już słodko spać, policja przyjedzie i stwierdzi że nic się nie dzieje.

Najlepiej podejść do sprawy ugodowo, ale jeżeli to nie zadziała, to można podejść do sprawy ultralegalistycznie wink.
            Zakładając, że rzecz dzieje się w budynku w którym jest wspólnota, to zgodnie z art. Art. 16. ust. 1 ustawy o własności lokali "Jeżeli właściciel lokalu zalega długotrwale z zapłatą należnych od niego opłat lub wykracza w sposób rażący lub uporczywy przeciwko obowiązującemu porządkowi domowemu albo przez swoje niewłaściwe zachowanie czyni korzystanie z innych lokali lub nieruchomości wspólnej uciążliwym, wspólnota mieszkaniowa może w trybie procesu żądać sprzedaży lokalu w drodze licytacji na podstawie przepisów Kodeksu postępowania cywilnego o egzekucji z nieruchomości.

Aby skorzystać z tego przepisu wspólnota (tzn. zebranie właścicieli) musi podjąć uchwałę w przedmiocie sprzedaży lokalu, na podstawie takiej uchwały zarząd składa odpowiedni pozew do sądu.

Osoba zainteresowana podjęciem takiej uchwały powinna złożyć do zarządu wniosek o jej poddanie pod głosowanie.

Oczywiście nie widzi mi się, żeby sąd dopuścił do licytacji mieszkania z tego powodu że właściciele ostro się w nim kochali (pomijając już to, że polewkę mieliby zdrową), ale być może pomoże już samo przygotowanie uchwały (którą - jak każdą uchwałę - należy oczywiście odpowiednio i szczegółowo uzasadnić wink!!) i przedstawienie jej właścicielom pod głosowanie. Zarząd ma w takiej sytuacji ustawowy obowiązek przesłać projekt (wraz z uzasadnieniem wink) każdemu właścicielowi lokalu w budynku.
            • maja-3 Re: Mam problem 25.11.13, 15:00
              Chyba najpierw warto ugodowo. Skrzyknąć jeszcze dwie - trzy osoby i z takową ,,delegacją" udać się do hałasujących sąsiadów. Wespół-zespół stanowczo zwrócić uwagę i uprzedzić, iż w razie ,,nawrotów" zostaną podjęte kroki administracyjne. Może hałasujący oprzytomnieją....
    • tapatik Magnetofon + zatyczki 25.11.13, 15:00
      Jak znowu będziesz miała "muzykę" za ścianą, to włącz magnetofon na nagrywanie, a do uszu włóż zatyczki, żeby spokojnie spać. Zamiast magnetofonu możesz kupić cyfrowy dyktafon.
      "Próbki" nagrań regularnie wrzucaj na jakąś stronę.
      Po roku napisz na stronie, że masz takich nagrań dużo, bez cenzury (te wrzucane na stronie były tylko fragmentami bez orgazmów czy coś takiego) i wydaj je na płytce w wersji limitowanej.
      Za zgarniętą kasę kup chatę, a mieszkanie wynajmij.
      • tygrysgreen Re: Magnetofon + zatyczki 25.11.13, 17:46
        big_grinbig_grinbig_grin

----------
        Żeglarstwo morskie, seks i alkohol stworzono dla ludzi, którzy umieją z tego korzystać.
    • puch_atek Re: Mam problem 25.11.13, 18:53
      stopery do uszu kupic?
      chyba taniej i prosciej, moj szwagier w takich spi, zyje szczesliwie smile
      • maruda2 Re: Mam problem 25.11.13, 21:13
        puch_atek napisał:

> stopery do uszu kupic?
        > chyba taniej i prosciej, moj szwagier w takich spi, zyje szczesliwie smile
        >
        A da się w nich np. budzik usłyszeć? Bo jeśli nie, to ja chrzanię taką prostotę i wygodę tongue_out
        Nie będę się przecież spóźniała dajmy na to do pracy dlatego, że sąsiedzi głośno się bzykają big_grin
        • puch_atek Re: Mam problem 27.11.13, 18:57
          spytam szwagra smile
    • witamina_b12 Re: Mam problem 25.11.13, 19:58
      Podobno dobry seks to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą na balkon zapalić suspicious

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie taka kartka jak Uny zalinkował. Chociaż nie wiem czy bardzo skuteczne to będzie...
      • ame_belge34 Re: Mam problem 25.11.13, 20:23
        Witka, ja cie proszę big_grin jeszcze jak od sredniej krajowej nie odbiegaja, patrz 2 bzykanka w tygodniu to jeszcze zdzierżyc mozna, ale jak nie daj bóg maja większy temperament to czlek na fajki nie zarobi big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka