aska_97 01.05.14, 19:59 Nazywam się Asia, za 3 miesiące skończę 17 lat, jestem z północy Polski, chciałabym popisać z kimś kto tak jak ja czuje się dość samotny. 50564065 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 20:06 gadu gadu oczywiście, nr telefonu miałby jedną cyfrę więcej z tego co się orientuję : ) Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 20:11 Ostatnio było tak ciepło, że wylegiwałam się już na plaży, ale dzisiaj pogoda się trochę popsuła. Jest słonecznie, ale temperatura dość niska, może z 12 stopni, nie wiem w sumie, ostatnio niechcący popsułam jedyny działający termometr na ogrodzie i od tamtego czasu tkwię w niewiedzy ; ) Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 20:30 Niestety (a może i na szczęście) nad samym wybrzeżem nie mieszkam, więc nie wiem czy Trójmieszczanie (bo tak najprawdopodobniej brzmi poprawna forma : ) faktycznie mają prawo narzekać na pogodę, chociaż posiadanie tego prawa pewnie jest wpisane w definicję bycia Polakiem : ) W jakim radiu słyszałeś? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 20:43 ...jesuuu dziecino...toż tu geriatria pisze.... uciekaj daleko Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 20:52 Z rówieśnikami nie potrafię się dogadać, być może dlatego, że jestem jak na swój wiek dosyć dojrzała, a przynajmniej często słyszę taką opinię o sobie : ) Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 20:45 Analogicznie jak prawo do oddychania jest zbyt oczywiste by je w niej umieszczać : ) Wybacz za moją niewiedzę, ale jaka muzyka na ogół leci w radiu Zet? Rzadko słucham jakiegokolwiek radia więc nie mam tak szczerze mówiąc pojęcia : ) Moja majówka będzie dość pracowita ; ( Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 20:58 Ja jakoś nie potrafię słuchać muzyki którą ktoś "za mnie" wybiera, a radio opiera się właśnie na tej zasadzie ; ) A kiedy już go naprawię, usiądę nad książkami : ) Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 21:15 E tam, gwałcenie replay'a jest całkiem w porządku, pod warunkiem, że utwór jest nieziemski. Swój ulubiony koncert skrzypcowy słyszałam jakieś nie przesadzając kilkaset razy, ale mając na uwadze to jak złożone jest tego typu dzieło nie ma szans, że kiedykolwiek się znudzi : ) Po co? Życie w syfie nie jest takie złe : ) "75" w Twoim nicku to rocznik? Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 01.05.14, 21:44 Tylko nie oczekuj, że szybko chwyci, czy chwyci w ogóle, bo taka muzyka wymaga dużego skupienia i wielokrotnych powtórzeń materiału który sam w sobie jest dość skomplikowany. Za pierwszym razem wyłapuje się góra 10% ogólnej treści, już nie mówiąc niuansach, dlatego może na początek wysłuchaj jedynie mojej ulubionej solówki z niego: 7:20 - 10:25 www.youtube.com/watch?v=mN545pPMNCk&hd=1 wow, 39 lat, pewnie miejsce na cmentarzu masz już wykupione, prawda? : ) Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 11:41 "wow, 39 lat, pewnie miejsce na cmentarzu masz już wykupione, prawda? : )" Genialne. Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 14:03 po prostu nie lubię jak ktoś uważa, że wiek to najistotniejsze kryterium opisujące daną osobę Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 14:40 W szkole muzycznej się uczysz? Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 15:39 nie mam tyle szczęścia : ) siedzę na biol chemie, ale nie narzekam Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 17:58 Sibelius to mnie jednak przygnębił. Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 18:32 dlaczego? : ) taki smutny ten koncert? powiedziałabym, że raczej rozpaczliwy/dramatyczny ; ) to Szostakowicz jest mistrzem od wywoływania smutku. większość swoich utworów pisał w stanie depresji pod wpływem myśli samobójczych, Sibeliusowi z tego co wiem nie było tak źle w życiu : ) Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 22:56 Wzbudza we mnie niepokój. Nie ma w niej nic radosnego. Jest w niej (tak jak napisałaś) jakaś rozpacz, cierpienie?, emocjonalne rozedrganie, które sprawia, że nie chcę tej muzyki słuchać. Końcówka jakby trochę wycisza złe emocje ale to mimo wszystko nie jest moja muzyka. No i tonacja molowa jest jednak smutniejsza od durowej. Ja jestem wychowany na kanonie Pachelbela i może stąd ta lekka niechęć do koncertu Sibeliusa. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 23:08 śliczności i wiesz co.... grają bardzo podobni do mnie ^^ bardzo... widzę dokłądnie to samo skupienie identyczne a może ja nawet byłam ciut lepsza Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 23:13 Haszka, Ty brzdąkasz żeby nie powiedzieć, że rzępolisz tak, że aż zęby bolą. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 23:21 nie znasz się na sztuce za kilkadziesiąt lat ktoś doceni moje dzieło ^^ Będe jak Picasso co maluję dźwiekim ale TY już sie o tym nie przekonasz bo... nie wierzysz we mnie a sztuczne żeby mogą boleć ? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 23:23 "a sztuczne żeby mogą boleć ?" Przy Twojej "muzyce" nawet bardzo. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 23:27 Tak tylko mówisz, bo TY zawsze bez powodu marudzisz wiem, że Ci się podoba ( tylko nie wiem jak bardzo ) ale wstydzisz sie do tego przyznać Oj, Sil, powiedz prawde dobra, nie musisz. WIem jak jest prawda, niezaprzeczalna - jestem wirtuozem ^^ Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 23:28 "muzyce"? czyli to jest coś wiećej niż muzyka? Tak wiem to jest coś ponad, do zwykłej muzyki tego nie można przypisać Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 23:42 ja już dawno odzwyczaiłam się od muzyki durowej i jakoś nie tęsknię : ) moim zdaniem najpiękniejsza muzyka to ta najbardziej dramatyczna, wzbudzająca największe (negatywne przy okazji) emocje, ale wiadomo, każdy ma inny gust, każdy ceni sobie w muzyce coś innego i każdy czego innego w niej szuka Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Chciałabym z kimś popisać 04.05.14, 18:06 Otóż to. Każdy ma inne upodobania muzyczne. Ja lubię takie klimaty. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 04.05.14, 18:27 jejka, jejka... już szlam się przebierać w "strój rowerowy" i tak na koniec włączyłam sobie Twój klimaty. No i zaczęłam się przebierać. Bluzkę na drugą stronę odwinęłam, żólta ona jest i chyba nią trzepnęłam. Wtedy patrze.... a po całym moim pokoi mnóstwo drobinek lata, mnóoóóostwo, nigdy tyle nie widziałąm. Jak prałam ręczniki, to jeden włókienek swych zaczął się chyba coś pozbywać i pozostawił je na innych różnościach w pralce. ubrałam sobie górę, tylko ją zdąrzyłam i się gapie na te odrobinki wirujące w powietrzu, każda w inną strone, jakby nie opadały, ciągle były zaiweszone. Jedna w góe, druga w dół a co najlpesze.... pięknie wirowały do tej własnie piosenki. Piękny klimat mi sie wytworzył. OK teraz dól sobie ubiorę i zapodam drugą piosenkę. Ciekawe co się będzie działo. TYm razem bez odrobinek. Spodni akurat wtedy nie było w tym feralnym praniu. Może teraz nie będze odrobinek a bedzie cos grubszego i po co ja takie głupotki piszę znowu słowa się mną pobawiły Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 04.05.14, 18:37 Nooo już ubrana jestem i ta > kie jeszcze końcówke słucham. Co przy niej się działo? włosy zaczęłam czesać, a słońce mnie po twarzy jarało. Też fajny klimacik, że aż oczy mrużyłąm i specjalnie zamykałąm. Nie takie głupie te Twoje piosenki nooo, właśnei koniec, 8 min zleciało. a włąśnie bo te odrobinki była takie widoczne gdyż słonce na nie padało, tak ładnie się iskrzyło -- Słowa tutaj są, zawsze kiedy chcą, kiedy chcą bawić się mną. Największą są zagadką, zbiorową wyobraźnią - nieprzemijalną Odpowiedz Link
aska_97 Re: Chciałabym z kimś popisać 02.05.14, 11:29 Magia mocnych akordów ; ) Chociaż na ogół i tak słucham bardziej awangardowych kompozycji. Musisz mieć dobre wtyki tam na górze. Czym się zajmujesz? Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 03.05.14, 00:16 > > Czym się zajmujesz? > > Głównie to smęceniem na forum ale my jesteśmy podobni ^^ tyllko Ty trochę oszukujesz bo nie głównie, a ja...? jak ja nie nawidzę namolnej muchy się kreci koło mnie i gilga nawet po twarzy Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Chciałabym z kimś popisać 03.05.14, 00:43 > Są takie fajne lampy, które zwabiają owady i potem je rażą prądem... ;P mam taką ^^ a jak pięknie słychać gdy robi pstryk, gdy prąd kopnie ale ta lampa jest na komary a w dodatku nie u mnie wpokoju. A mucha jak latałą tak lata. Pewnie w garść ją złapie i na zew wyrzuce, bo rano to mi spokoju nie da i tak już po twarzy gilgała a nad ranem to żywsza pewnie będzie. Odpowiedz Link
lounger Re: Chciałabym z kimś popisać 03.05.14, 22:43 Ja tu też gościnnie ale witam W jakie piękne rejony zawędrowałaś? Odpowiedz Link