Dodaj do ulubionych

Ice Flower

08.05.14, 11:15
Przynieś sekundnik. Albo coś innego, co pozwoli Ci odmierzyć jedną minutę.

Wyobraź sobie, że popłynęłaś w podróż dookoła świata. Statek, którym płynęłaś, rozbił się. Uratowałaś się, ale wylądowałaś na wyspie ludożerców.
Zakładamy, że rozumiesz mowę tubylców (zjedli kiedyś polskiego misjonarza i teraz mówią biegle po polsku).
Jesteś związana i czekasz na decyzję wodza, który zadecyduje, kiedy przerobić Ciebie na pieczyste.
Dowiedziałaś się, że plemię w sumie jest najedzone, bo upolowało niedawno słonia, ale z braku rozrywki zjedzą białą kobietę.
Wódz ma syna, który ma na niego duży wpływ. Jeśli syn poprosi ojca o odroczenie egzekucji, to wódz się zgodzi.
Syn stoi właśnie obok Ciebie, a z lepianki wodza słychać okrzyki, świadczące o tym, że wódz właśnie wychodzi.
Masz tylko jedno rozwiązanie, aby uniknąć śmierci - przekonać syna wodza, że jesteś najbardziej seksowną kobietą na wyspie i że lepiej będzie uczynić z Ciebie żonę niż obiad.
Przypominam, że jesteś związana i że perswazję możesz prowadzić wyłącznie ustnie.
Masz na to 60 sekund.

START....
Obserwuj wątek
    • ice_flower Re: Ice Flower 08.05.14, 11:44
      Nie odpisuję, bo zostałam pożarta.. wink

Również z innego powodu. Gdyby szefu mnie zobaczył, nie musiałabym już nic mówić..winktongue_out

Dobre Tapatiku, dobre smile
      • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 12:01
        pożartA?suspicioussuspicious

Ice....a miałaś przecież usta......
        ......a one czynią cuda....
        :p
    • abyss7 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:15
      tapatik napisał:

> Masz tylko jedno rozwiązanie, aby uniknąć śmierci - przekonać syna wodza, że...

Jakich argumentów może użyć kobieta można łatwo się domyśleć. Ale jestem bardzo jestem ciekaw, co Ty Tapatik byś mu obiecał w tej sytuacji? big_grin

No dawaj wink
      > Masz na to 60 sekund.
      > START....
      • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 12:22
        ...widziałam Tapatika...

i wiem, że by sobie poradził, bo..........też ma usta....

tongue_out
        • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:25
          gadane to on ma, gorzej jakby to były obietnice bez pokrycia big_grin

Abyś wystawiasz na próbę kolege suspicious big_grin
          • abyss7 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:39
            ame_belge34 napisała:

> gadane to on ma, gorzej jakby to były obietnice bez pokrycia big_grin

Ami, myślisz, że inna argumentacja niż POKRYCIE nie wchodziłaby w grę? wink big_grin
            • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:47
              Abys, Słońce Ty się zlituj, ja w pracy jestem ! A Ty tu insynuacje jakieś ... o pokryciu biednego Tapatika ! Przecież ja tak głośno nie mogę rżeć ! big_grin big_grin big_grin

Tapatik człek mądry i doświadczony i myślę ze doskonale by sobie dał rade smile jak Tapatik by przekonał , to Kwiatkowa tym bardziej big_grin
          • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 12:41
            innymi słowy nie wazne, jak zaczyna...tongue_out big_grin
        • abyss7 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:36
          czarny.onyks napisała:

> i wiem, że by sobie poradził, bo..........też ma usta....

Gorzej jakby wyszło, jak w tym kawale - śmierć przez bongo-bongo wink big_grin
          • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 12:39
            oj...Tapatik Cię zna...uważaj big_grin tongue_out
            • ame_belge34 Abyś , oj ... 08.05.14, 12:49
              wg mnie masz przegwizdane jak Cię kolega Tapatik dorwie wink big_grin
              • abyss7 Re: Abyś , oj ... 08.05.14, 12:52
                Oj tam, zawsze będę miał 60 sekund na wymyślenie czegoś wink
      • tapatik Re: Ice Flower 08.05.14, 13:53
        > Ale jestem bardzo jestem ciekaw, co Ty Tapatik byś mu obiecał w tej sytuacji? big_grin

Czemu ja nie pomyślałem o córce wodza....
        • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 13:57
          hehe...w życiu trzeba być przygotowanym na wszystko wink
        • abyss7 Re: Ice Flower 08.05.14, 14:02
          tapatik napisał:

> Czemu ja nie pomyślałem o córce wodza....

Zawsze jest nadzieja, że pożarłaby Cię wzrokiem wink big_grin
          • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 14:07
            z tego powodu to chyba by bardzo nie płakał ? suspicious
    • 81belona03 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:18
      -co prawda pytanie nie było skierowane do mnie-ale przeczytałam,przeczytałam-i zaprawde powiadam,że wolałabym zostać pożarta w tych okolicznościach.... uncertain
      • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:27
        eee tam pozarta! Najlepiej wszystkich zagadać na śmierć, przekonując miedzy czasie, żeby łapki chodziaż uwolnili, gestykulacja ważna rzeczsuspicious
        • raziel24 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:32
          Przypomniała mi się bajka Shrek i błagalny wzrok Puszkasmile Jeśli opanuje się to w sposób zaawansowany, to nawet napalony syn wodza się zlituje
          • 81belona03 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:38
            raziel24 napisał:

> Przypomniała mi się bajka Shrek i błagalny wzrok Puszkasmile Jeśli opanuje się to
            > w sposób zaawansowany, to nawet napalony syn wodza się zlituje

- w jakim sensie napalonysyn wodza sie zlituje?? big_grin suspicious
            • raziel24 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:39
              W "Wielosensie";P
          • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 12:41
            Raziku....a gdzie jest powiedziane, że syn wodza jest napalony...i to na białą kobietę..??tongue_out

może wolałby Tapatika, który też jest na tej wyspie big_grin big_grin
          • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 12:41
            No kochany, trzpot rzęs to wbrew pozorom wyższa szkoła jazdy, a panowie przez lata ewolucji zaczynają się na to uodparniać uncertain
          • tapatik Guzik się zlituje 08.05.14, 14:08
            Guzik się zlituje.
            Mężczyzna to istota o genetycznym braku zrozumienia aluzji.
            Syna wodza trzeba zagadać, przekonać o swoich wyjątkowych zaletach, a potem wprost zaproponować przeniesienie dyskusji do lepianki.
            • ame_belge34 Re: Guzik się zlituje 08.05.14, 14:21
              > Syna wodza trzeba zagadać, przekonać o swoich wyjątkowych zaletach, a potem wpr
              > ost zaproponować przeniesienie dyskusji do lepianki.

dla żadnej kobiety nie powinno to stanowić większego problemu suspicious tongue_out
              • czarny.onyks Re: Guzik się zlituje 08.05.14, 21:45
                a dla mnie zagadanie chyba stanowiłoby problem...

....lubię ciszęwink
      • tapatik Re: Ice Flower 08.05.14, 13:48
        81belona03 napisała:

> -co prawda pytanie nie było skierowane do mnie-ale przeczytałam,
        > przeczytałam-i zaprawde powiadam,że wolałabym zostać pożarta w tych
        > okolicznościach.... uncertain

Załóżmy, że jutro przypłynie po Ciebie jednostka Gromu. Ale to dopiero jutro.
        Natomiast syn wodza jest całkiem przystojny.
        • 81belona03 Re: Ice Flower 08.05.14, 14:08
          tapatik napisał: > Załóżmy, że jutro przypłynie po Ciebie jednostka Gromu. Ale to dopiero jutro.
          > Natomiast syn wodza jest całkiem przystojny.

-hmmmm..-a może z tego wszystkiego zrobić taki zlepek słów : przystojny ( dowódca )jedostki Grom-u-i będzie wiadomo,że kobiety lecą na władzę wink
          • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 14:24
            na władzę ? czy na widok faceta w mundurze ? big_grin
            • 81belona03 Re: Ice Flower 08.05.14, 14:27
              -lecą- w sensie,że mdleją,padaja w ramiona-no fik! smile ładnie?
              • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 14:49
                cholera, ze też ja o tym wczesniej nie pomyślałam uncertain teraz to juz po ptokach big_grin
    • 81belona03 Re: Ice Flower 08.05.14, 13:29
      -a ja za dr Romanem K. powiem-Tu się utnie, tu zaszyje. Jak nie umrze, to przeżyje.Lepsza krwista kaszanka niż anemiczna koleżanka.

a co ! wszak moda na hannibale. suspicious
    • witamina_b12 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:09
      tapatik napisał:

> Masz tylko jedno rozwiązanie, aby uniknąć śmierci - przekonać syna wodza, że je
      > steś najbardziej seksowną kobietą na wyspie i że lepiej będzie uczynić z Ciebie
      > żonę niż obiad.

e może łatwiej i szybciej przekonać go, że jest się najbardziej trującą tongue_out
      "Czy wiedziałeś mój drogi wodzu, że zjedzenie kobiety z mojego plemienia skutkuje impotencją u mężczyzn i bezpłodnością u kobiet? oczywiście nie musisz mi wierzyć..."
      • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:13
        sprytna dziewczynka big_grin
        • witamina_b12 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:17
          ame_belge34 napisała:

> sprytna dziewczynka big_grin

Trzeba walczyć ze stereotypem, że kobiety wszystko załatwiają przez łóżko suspicious wink
          • abyss7 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:21
            witamina_b12 napisała:

> Trzeba walczyć ze stereotypem, że kobiety wszystko załatwiają przez łóżko suspicious ; wink

A jest taki stereotyp? Wydawało mi się, że raczej mówi się "do serca mężczyzny przez żołądek", ale w omawianym przypadku nie wiem, czy to najlepsza droga smile
            • witamina_b12 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:28
              smile
              akurat z tym łatwiej walczyć, wystarczy nie gotować wink
            • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:31
              no pewnie, bo jeszcze z tej złości ze została pożarta przegryzła by gardło przechodząc przez przełyk big_grin
              • abyss7 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:39
                ame_belge34 napisała:

> no pewnie, bo jeszcze z tej złości ze została pożarta przegryzła by gardło prze
                > chodząc przez przełyk big_grin

Nawet żmija nie jest bezpieczna surprised
                • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 15:56
                  morał z tego taki...czyli nigdy nie połykać od razu.....

tylko wpierw gryźć............

hmm...https://emoty.blox.pl/resource/zhm.gif
      • abyss7 Re: Ice Flower 08.05.14, 15:36
        witamina_b12 napisała:

> e może łatwiej i szybciej przekonać go, że jest się najbardziej trującą tongue_out
        > "Czy wiedziałeś mój drogi wodzu, że zjedzenie kobiety z mojego plemienia skutku
        > je impotencją u mężczyzn i bezpłodnością u kobiet? oczywiście nie musisz mi wie
        > rzyć..."

Kierunek dobry, ale wykonanie fatalne uncertain A co, jeśli rzucą Cię na pożarcie bezzębnym starcom? Wątpliwa frajda być nieudolnie konsumowanym przez kilka tygodni....

Ja bym raczej poszedł w kierunku zrzędy... - A gdzie mi tu cholero z brudnymi rękoma do stołu siadasz???!!! Idź wyszoruj łapy, flejo!!! Niewyparzonym nożem chcesz mnie potraktować???!!! Czy w tym domu nie ma mężczyzny, żeby noże zaostrzył??? Co z ciebie za facet???!!! Nawet do tego się nie nadajesz!!! I co, znowu na obiad kolegów chcesz zaprosić???!!! To stołówka jest, czy dom, do cholery, się pytam???!!! U Goździkowej to mąż serwetki rozkłada, a ty co, nieudaczniku jeden???!!! Wino schłodziłeś???!!! Nie???!!! To sobie jedz sam, ja wychodzę!!! wink

Jestem przekonany, że gość szybko by uwolnił Cię, wsadził w łódkę i pomógł od brzegu odbić. I zabrakłoby im Witamin w menu wink smile
        • marisella Re: Ice Flower 09.05.14, 04:57
          abyss7 napisał:
          > A gdzie mi tu cholero z brudnymi r
          > ękoma do stołu siadasz???!!! Idź wyszoruj łapy, flejo!!! Niewyparzonym nożem ch
          > cesz mnie potraktować???!!! Czy w tym domu nie ma mężczyzny, żeby noże zaostrzy
          > ł??? Co z ciebie za facet???!!! Nawet do tego się nie nadajesz!!! I co, znowu n
          > a obiad kolegów chcesz zaprosić???!!! To stołówka jest, czy dom, do cholery, si
          > ę pytam???!!! U Goździkowej to mąż serwetki rozkłada, a ty co, nieudaczniku je
          > den???!!! Wino schłodziłeś???!!! Nie???!!! To sobie jedz sam, ja wychodzę!!!

Hahahaha... doskonałe! big_grin Jakbym jedną moją cioteczkę słyszała big_grin

Tylko w sumie nie jestem przekonana, czy by to przyniosło oczekiwany skutek, bo wujek ją kocha szalenie, więc i syn wodza mógłby nie wsadzić do łodzi wink
          Tyle, że może by nie skonsumował (w sensie dosłownym w każdym razie wink)
    • szarlotka_ja Re: Ice Flower 08.05.14, 21:09
      Hmm... ja bym mimo wszystko zaryzykowała mowę ciała, a raczej w tym wypadku mowę twarzy wink
      Wiem, żem brzydka ale ryzyk fizyk big_grin
      Podobno na facetów nic tak nie działa jak przygryzanie wargi, rozmaite ruchy językiem etc. Tapatik nic nie wspomniał o oczach więc i pomrugać by można wink. Być może takie sygnały by poruszyły młodego wodza no ale oczywiście mogę się mylić wtedy znikam w żółądku wcześniej wspomnianego sad
      • ame_belge34 Re: Ice Flower 08.05.14, 21:16
        ja po pół dniowym zastanowieniu nadal jestem za zagadaniem goscia na amen w pacieżu i wybiciu mu wszystkich argumentow z ręki big_grin
        • szarlotka_ja Re: Ice Flower 08.05.14, 21:18
          Ja tam mam zasadę, że z głupkami nie gadam. Głupków załatwiam inaczej big_grin
          • czarny.onyks Re: Ice Flower 08.05.14, 21:27
            big_grin big_grin big_grin big_grin

no i Ty się dziwisz, że nie odpisujębig_grin
      • margott70 Re: Ice Flower 08.05.14, 21:20
        szarlotka_ja napisała:

> Podobno na facetów nic tak nie działa jak przygryzanie wargi, rozmaite ruchy ję
        > zykiem etc.
        A masz to wyćwiczone, czy amatorka? Bo jak język zostanie przygryziony zamiast warg, to co wtedy? A na gadanie tylko 60 sekund?
        Ja to nie rozumiem takiego zaniedbania...wybierasz się do kraju dzikich bez odpowiedniego wyposażenia( szpilki i obcisła kiecka to podstawa ). A potem dziwne,że pożarli...
        • szarlotka_ja Re: Ice Flower 08.05.14, 21:25
          Generalnie z rozróżnieniem języka od warg powinnam sobie poradzić suspicious
          Choć wiadomo, stres, te sprawy ale 60 sekund to bardzo dużo big_grin.
          Szpilki... gdybym ja założyła szpilki to, moja droga, spotkanie z wodzem by się nie odbyło. Zabiłabym się na pierwszym zakręcie, jeszcze zanim bym do kraju ludożerców dotarła big_grin
          • ice_flower Re: Ice Flower 08.05.14, 21:28
            Czyli przeznaczenie jednak by się wypełniło.. A jednak coś w tym jest, że te nitki nam się plotą, plotą, aż się przerwą..
            • szarlotka_ja Re: Ice Flower 08.05.14, 21:35
              Z tym przeznaczeniem to nie zrozumiałam tongue_out
              • ice_flower Re: Ice Flower 08.05.14, 22:03
                Tak czy tak - śmiertelny wypadek.. taki czarny humor. Moja paskudna natura..
                • szarlotka_ja Re: Ice Flower 08.05.14, 22:19
                  Ja zakładam, że jednak ludożercy mnie nie zjedzą, optymistycznie trzeba myśleć, walczyć, wracać z tarczą a nie na tarczy big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka