raziel24 18.06.14, 09:29 Drodzy rodacy i kto Waszym zdaniem biorąc pod uwagę pierwszą kolejkę rozgrywek ma największe szansę na sięgnięcie po puchar mistrzostw świata w Brazylii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zed-is-dead Re: mundial 18.06.14, 09:48 Na razie największe wrażenie zrobiły na mnie: Holandia, Niemcy i Włosi. Tylko, że po jednej kolejce - to my se możemy wiesz co. Moim faworytem pomimo wszystko pozostaje Argentyna. Nie skreślałbym też... Meksyku Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 18.06.14, 09:52 A wiesz Meksyk zrobił również na mnie wrażenie mam nadzieje, że wyjdzie z grupy a może i da radę dalej Ale jeśli chodzi o samo zdobycie pucharu to jestem za Włochami to są jednak twarde głowy (nie licząc Baloteliego). Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 18.06.14, 10:15 Ale chyba najstarsza reprezentacja - a upały im nie sprzyjają. Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 18.06.14, 10:23 Ale jak już wspomniałem maja twarde głowy niech inni biegają Włosi kalkulują Zresztą senior Pirlo ostatnio jeśli chodzi o przebiegnięte metry w meczu miał lepszy wynik niż młodzi Anglicy więc nie zakładałbym tak jak Ty ale zobaczymy. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 18.06.14, 11:27 ja tradycyjnie za włochami i frankofońskimi, potem ogólnie za europejskimi. a najstarsza jest sborna rosji. argentyna mega lipę pokazała, nie da rady; brazylię mogą przeciągać aż w końcu wygrają w finale ;] Odpowiedz Link
little-scherry Re: mundial 18.06.14, 12:52 A czy to ważne kto wygra? :] Niemcy dali czadu ostatnio, ale im nie kibicuję Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 18.06.14, 13:09 Ważne Wisienka zakonotuje sobie, że z racji meczu wybuchla wojna między Ekwadorem i Salwadorem, co opisał imć Kapuściuński w "Wojnie futbolowej". Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 18.06.14, 13:35 Tak to teraz wygląda, z tym że do tej pory żadna europejska drużyna nie wygrała mundialu w Ameryce. Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 18.06.14, 13:55 No tak ale ostatnie mistrzostwa w Amerykach były jakoś w latach 80 tych od tamtego czasu styl gry się zmienił i finezja nie jest już tyle warta co taktyka i konsekwencja Ostatni raz na podium mundialu była Brazylia w Korei i Japonii w 2002 r. (wygrała) Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 18.06.14, 14:03 1994 w USA był ostatni amerykański mundial. Wcześniej - 1986 Meksyk i 1978 Argentyna Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 18.06.14, 14:24 No nie wiem - Meksyk i Karaiby grali, jak u siebie Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 18.06.14, 14:06 Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Nie czytałem pozostałych wpisów ale widzę sporą zgodność w ocenie możliwości teamów. Także trzymam najbardziej kciuki za Włochów, Pirlo, Balotelli Buffon czy ... Prandelli to świetni sportowcy, wielkie osobowości. Największą pozytywną niespodziankę zrobili zdecydowanie Meksykanie, którzy rozgrywali 2 mecze w bardzo niesprzyjających okolicznościach. W pierwszym meczu sędzia okradł ich z dwóch prawidłowo zdobytych goli, oni jednak się nie załamali i atakowali z pasją niemal przez cały mecz odnosząc ostatecznie zasłużone zwycięstwo. W drugim meczu byli równorzędnym przeciwnikiem dla faworyzowanych gospodarzy i wywalczyli "zwycięski" remis, pokazując znowu niesamowitą dyscyplinę taktyczną, kondycję i determinację, wielki szacunek... no i ten ich bramkarz. Holandia i Niemcy wydają się bardzo silni, jednak na przestrzeni ostatnich lat, w decydujących starciach zawodzili... szykuje się powtórka z rozrywki? Jeśli spotka to naszych zachodnich sąsiadów nie będę płakał, będę wręcz usatysfakcjonowany takim obrotem sprawy. Największe rozczarowania? Dla mnie zdecydowanie Hiszpania, Portugalia i Urugwaj które wypadły bardzo słabo, osiągając przy tym kompromitujące wyniki w pierwszych spotkaniach. Wspomniane reprezentacje są jednak na tyle silne, posiadają tyle indywidualności ze światowego topu, że nie skreślałbym ich szans na wyjście z grupy... i to byłby chyba szczyt ich możliwości. Mimo przewodnictwa w swoich grupach zawodzą także południowo amerykańscy giganci - gospodarze którym pomagają "ściany" jak i Argentyna z boskim Leo, grające bez błysku, bez pomysłu... co z tego wyjdzie trudno powiedzieć, jakiś medal może, w złoto jednak wątpię. Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 18.06.14, 14:22 Zgadzam się z Tobą całkowicie poza jednym otóż Meksyk gra świetnie ale obronę ma na poziomie polskich kopaczy rewelacyjny kudłaty bramkarz wiecznie im tyłków ratować nie będzie wstanie Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 18.06.14, 14:39 Wiesz ja myślę, że obrona Meksyku wyglądała tak a nie inaczej gdyż poszli oni na wymianę ciosów z Brazylią, słusznie zresztą gdyż jak pokazali Chorwaci, Canarinhos także najgorzej prezentują się w obronie, kiedy gra się przeciwko nim wysokim pressingiem. Zachowawcza gra z gospodarzami turnieju to jak popełnienie harakiri, gdyż oni z przodu są silni i zawsze coś ukują, a jak nie ukują to się któryś z głodu przewróci albo nogi poplącze w polu karnym i ... swoje strzelą. Bramkarz jest także częścią linii obrony, Meksyk w dwóch meczach nie stracił bramki więc taktyka się sprawdza. Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 18.06.14, 14:44 samysliciel_2.0 napisał: . Bramkarz jest także częścią linii obrony, Meksyk w dwóch meczach nie stracił bra > mki więc taktyka się sprawdza. Dokładnie tak. Warto przypomnieć sobie Duńczyków na Euro 1992 Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 18.06.14, 14:59 o tak Duński Dynamit to było istne szaleństwo... może teraz wystrzeli Meksykańska Tequila? Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 18.06.14, 14:47 Jasne masz rację ale jednak sytuacji do strzelenia gospodarze mieli zbyt wiele ale jak widać taktyka się opłaciła i zobaczymy jak Meksyk pogra z Chorwacją a tu wcale nie musi być blues luz bo to będzie gra o wszystko najprawdopodobniej. Mam Cichą nadzieje, że Meksykanie zajdą daleko. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 18.06.14, 14:56 Myślę, że Meksyk wyjdzie z grupy, kalkulować raczej nie będą, a pamiętać trzeba że im w przeciwieństwie do Chorwatów awans zapewni remis. Chorwatów mi szkoda bo grają naprawdę dobrze i w mej ocenie zaprezentowali się lepiej od Brazylii, gdyby nie karny z kapelusza wynik mógł być z goła inny i to Brazylia mogłaby drżeć o awans... Na tą chwilę to Meksyk zaczyna jawić się jako czarny koń turnieju... Belgii w tej kwestii nie skreślam, ale to chyba jeszcze za wcześnie na nich. Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 18.06.14, 13:57 Ciekawe, że Holendrzy jeszcze nigdy nie wygrali jak nie teraz to kiedy? Odpowiedz Link
face-predator Re: mundial 18.06.14, 17:42 Holendrzy... kibicuje im . Ale dlaczego nikt z Was nie wymienił czarnrgo konia do zwycięstwa... Belgię, może słabo zagrali wczoraj w pierwszej połowie ale jak na pierwszy mecz na mistrzostwach po 12 latach to trzeba powiedzieć - ujdzie. Pamiętacie Nasz pierwszy po 16 latach... byliśmy tłem Koreii. Niemcy - oby nie, raczej nic więcej jak ćwierćfinał. Hiszpania - jak wyeliminują w 1/8 Brazylię to będą murowanym faworytem Argentyna - coś to ich zgranie... powiem tak, nazwiska nie grają Włosi - jak przejdą na catenaccio to mogą zajść daleko Holandia - dziś powinna być odpowiedź ich dyspozycji Urugwaj - hehehe... żebyśmy się z czasem nie zdziwili Brazylia - jw Hiszpania Belgia - To może być coś ciekawego ... Polska - szara rzeczywistość, może lepiej że Nas tam nie ma, widząc jak inni są skuteczni w ataku Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 18.06.14, 18:13 złoto zdobędzie ten, kto zwycięży w finale wasze prognozy po pierwszej kolejce są bez grama finezji: holandia, niemcy - zespoły, które wygrały w najwyższym stosunku, no litości przypominają mi się podsumowania ostatniego trwającego wówczas w najlepsze sezonu w anglii i prognozy 'ekspertów' - najpierw namaszczony arsenal, a jakże - gdy był liderem, potem zapeszyli liverpool ;/ obawiam się, że w ten sposób i wy 'załatwiliście' holendrom, włochom i niemcom mistrzostwo ja tam wolę napisać, ze wygra brazylia a cieszyć się gdy tak nie będzie Odpowiedz Link
puch_atek Re: mundial 18.06.14, 20:20 hehe no buki sa bezlitosne, wygra Brazylia i chyba sie porzygam, nie moge patrzec na ta bande symulantow i paralitykow (z wyjatkiem paru) pod wodza slicznotki celebryty turniej ma to do siebie ze trzeba te 7 meczy rozegrac, a ostatnie 4 wygrac wiec nie ma co sie juz teraz podniecac, oprocz czystego funu i estetyki, bo mundial jak dotad szalenie atrakcyjny (tfu, tfu) kocham perfekcyjnosc Wlochow, i mam nadzieje ze stary wyga Pirlo ich po tytul dowiezie, ostatni Mohikanin, nie ma juz graczy tego kalibru, w sumie ogladajac Wlochow przygladam sie co robi caly czas, bo to naprawde futbolowy geniusz w kazdym calu Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 23.06.14, 10:27 puch_atek napisał: kocham perfekcyjnosc Wlochow, i mam nadzieje ze stary wyga Pirlo ich po tytul d > owiezie, ostatni Mohikanin, nie ma juz graczy tego kalibru Popatrz na Modricia i Rakiticia, choć sytuacj Chorwatów po paskudnych błędach arbitra w meczu otwarcia jest trudna, niestety. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 23.06.14, 12:50 nie wszyscy fajnie grajacy dadzą radę wyjść z grupy. nie ma co płakać po chorwacji, gdyby brazylia z nimi pkty straciła, to by meksyk pokonała itd... ghana też ma już pozamiatane i szkoda, ale akurat kibicuję amerykanom, więc j.w. - wszyscy dalej nie przejdą wczoraj jankesie ładnie - kluczowe akcje to ten łysy napastnik/pomocnik schrzanił... miał akcję tylko wybrać róg to pacnął w bramkarza, przy golu co ameryka strzeliła na 2-1 fartownie źle uderzył, był bilard i jakoś do bardziej kumatego doszła piłka i sie udało, no ale w ostatniej akcji to on stratę w środku boiska zanotował, po któej padł gol dla portugalii. i jak zobaczyłem, że on traci tę piłkę i idzie akcja to se pomyślałem kulwa gol... ;/ i wpadło w '90+5 Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 18.06.14, 20:11 ajajaj niestety kangury udławiły się tulipanami, ale mało brakowało mimo sympatii do pomarańczowych tak jakoś podświadomie byłem za underdogami. holandię z faworytów do złota skreślam, gdyby na miejscu kangurów przy tym przebiegu meczu były makarony, to ćpunki by już nie wyciągnęły na swoje mechaniczna pomarańcza lubi się zacinać, nie to co squadra azzura jak był mecz z anglią i te 2-1 w 80 minucie, to już byłem pewien, że im nie dadzą. właśnie za to ich lubię, za świetną obronę, od lat. Odpowiedz Link
face-predator Re: mundial 18.06.14, 20:38 > holandię z faworytów do złota skreślam, gdyby na miejscu kangurów przy tym prze > biegu meczu były makarony, to ćpunki by już nie wyciągnęły na swoje Eee pitolisz troszku, mecz meczowi nie równy, a za to że jednak wyciągnęli trzy punkty w tak trudnym pojedynku umacnia ich w roli faworyta. Proste porównanie Brazylia - Meksyk... Holandia - Australia... w fazie pucharowej liczyć się będą tylko zwycięstwa. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 18.06.14, 20:49 ja tam się meksykiem nie zachwycam, niczego nadzwyczajnego ze słabą brazylią nie pokazali, po prostu fartem dowieźli remis, bo brazylijczycy strzelali w bramkarza tak - występ bramkarza meksyku to też nie było wielkie halo brazylijczycy walili wprost w niego, jedna tylko akcja gdy po główce neymara odbił piłkę, to była parada! a reszta to instynktowne odbicia czyli fartuch. Odpowiedz Link
face-predator Re: mundial 19.06.14, 04:23 Zdecydowanie masz tu rację - obijali go bezlitośnie . Brazylia gdyby nie dostała prezentu w pierwszym meczu to różnie mogło by być. Holendrzy w dwóch meczach przegrywali a jednak maja 6 pkt i 8 bramek bo... współczują bramkarzowi i strzelają obok niego. Po tym co pokazali dziś Hiszpanie, to wyczyn Holendrów w 1 kolejce nie był niczym nadzwyczajnym, byli lepsi od kompletnie wypalonej ekipy... nie ma co się zanadto podniecać, następna faza będzie dopiero weryfikacją możliwości. Odpowiedz Link
maruda2 Re: mundial 19.06.14, 00:19 a mnie tam Holendrzy podpadli za fochy łyżwiarzy w Soczi Odpowiedz Link
torado Re: tylko Meksyk 19.06.14, 10:44 silencjariusz napisał: > A myślałem, że ze Śląska. no silu postanowiłam rozszerzyć mój zasięg terytorialny... Odpowiedz Link
torado Re: mundial 20.06.14, 20:17 tdf-888 napisał: > i po włochach raczej po angolach Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: mundial 20.06.14, 20:34 e tam mundial .... właśnie Polska kopie tyłki Brazylijczykom Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: mundial 21.06.14, 12:31 a ja oglądając mecz Chorwacja : Kamerun z prawdziwymi Chorwatami żałowałam, że to nie nasi grają.... Odpowiedz Link
torado Re: mundial 21.06.14, 12:35 czarny.onyks napisała: > a ja oglądając mecz Chorwacja : Kamerun z prawdziwymi Chorwatami żałowałam, że > to nie nasi grają.... > Kamerun jest w kiepskiej formie i dlatego dobrze, że nasi z nim nie grali, bo toż to dopiero byłby obciach, gdyby nasi przegrali A ja mam swoich faworytów i na mecze z nimi czekam z utęsknieniem Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 24.06.14, 00:21 tdf-888 napisał: > i po włochach Po tym jak ewidentnie złapał ich kryzys (klimatyczny?) a w Urugwaju odpalił Suarez, nie będą faworytem ostatniego meczu w grupie. Wierzę jednak, że Italia wygra. Ciekawe też czy Kostaryka dobije jeszcze Anglików, gdyby im się udało byłaby to wielka sprawa i nie lada sensacja, też warto za chłopaków trzymać kciuki bo grają naprawdę ładnie dla oka. Trochę szkoda bo na dobrą sprawę wszyscy w tej grupie czyli Kostaryka, Urugwaj, Włochy i Anglia prezentują się dobrze, dalej zagrają jednak tylko dwie ekipy. Odpowiedz Link
puch_atek Re: mundial 24.06.14, 03:54 samysliciel_2.0 napisał: > tdf-888 napisał: > > > i po włochach > > Po tym jak ewidentnie złapał ich kryzys (klimatyczny?) zart, nie zart, ale ostatnio w wymianie zdan (inne forum) padlo zdanie o symulacji klimatycznej mundialu fakty sa takie, ze wszystkie druzyny grajace w Manaus (to zadupie w srodku lasu ) w kolejnym meczu kompletnie padly pod koniec - Angole, Wlosi w drugich meczach, dzis Chorwacji dosc gladko poplyneli (mecz z Kamerunem w Manaus). Teoria do sprawdzenia w grupie smierci stawiam ze Ghana i Niemcy poradza sobie odpowiednio z Portugalami i USA. A kolejni do grania tam to Honduras i Szwajcaria, a zatem 1/8 dla Szwajacarow na luziku w czape Ciekaw jestem czy Wlosi przezwycieza kryzys, serce rozdarte bo Suarez jest moim ulubionym gryzoniem Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 24.06.14, 19:21 sędziego ostro poebao z tą kartką dla włocha. przecież to był zwykły faul, żeby przewrócić! bez uderzenia ani nic. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: mundial 24.06.14, 21:01 No nie oglądałam dziś ale podobno kogoś coś ugryzło Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: mundial 24.06.14, 21:11 Coś tu gdzieś czytałam o kuchni włoskiej, może oni też to poczytali Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 24.06.14, 21:51 tdf-888 napisał: > sędziego ostro poebao z tą kartką dla włocha. przecież to był zwykły faul, żeby > przewrócić! bez uderzenia ani nic. No właśnie ja ten faul oglądałem kilkanaście razy i zastanawiałbym się czy żółtą dać... ale sędzia dał czerwoną, komentatorzy że bardzo chamskie zagranie, w studiu pomeczowym pełna zgoda co do tej decyzji. A Suarez z kolei gryzie przeciwnika i nic? No sorry ale nawet za taki symboliczny gryz powinien wylecieć, co to za nowe zwyczaje? W sumie Włosi odpadli zasłużenie bo grali zbyt zachowawczo ale znowu decyzje faceta z gwizdkiem były dziwne i wprowadzały nerwowość na boisku, zaczęło się udawanie fauli, prowokacje, a nóż jakieś kartki się posypią. Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 24.06.14, 23:37 No tak ale sędziemu ugryzienie ciężej dopatrzyć niż takiego kopa Zwłaszcza, że arbiter stał z 2 m od sytuacji. Ale szkoda Włochów Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 23.06.14, 23:38 nono mexico ładnie. aż się nie będę mógł doczekać do 1/8 z holandią. mogą się postawić. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 24.06.14, 00:06 Kolejny dobry mecz Meksyku. Jak się okazało sędziowie zabrali chłopakom pierwsze miejsce w grupie, gdyż nieuznane bramki z meczu Kamerunem plus dzisiejszy ewidentny karny, który widział cały stadion, tylko nie sędzia dałyby lepszy bilans bramek nad Brazylią. Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 24.06.14, 00:12 No dobra ja się boję tylko aby sędziowie teraz w fazie pucharowej nie robili już takich scen bo gdzieniegdzie ludzie wyjdą na ulice... najgorszy mundial jeśli chodzi o sędziowanie jaki pamiętam Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 24.06.14, 00:22 No była Korea ale aby sedziowie tyle bugów od początku robili to nie sądzę Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 24.06.14, 00:28 ty a może oni nie chcą tych powtórek wprowadzić po to, żeby ludzie tak przeżywali i wspominali? nie ukrywam, że jak jakąś drużynę w trakcie meczu ewidentnie skrzywdzą, a ja nie mam jakiegoś swojego faworyta, to moje kibicowanie przesuwa się na korzyść skrzywdzonych i jeszcze większe emocje ooo mc gyvera se obejrzę! ojp wczoraj/dziś o 5 się jeszcze wiłem zanim zasnąłem i dziś to samo się szykuje chyba (wczoraj była drzemka w dzień i dziś też zaliczyłem ) Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 24.06.14, 00:26 z meczem Hiszpania - Korea na czele... tam dopiero odchodziły wałki... obdzieliliby nimi niejedną restaurację Pamiętam jak dziś, trzymało się mocno kciuki aby skośnoocy nie zdobyli medalu... i nie zdobyli na szczęście, choć byli o włos. Byłby to chyba najbardziej "brudny" medal w historii MŚ. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 24.06.14, 00:14 tak to se możesz liczyć... jak by prowadzili wcześniej z kamerunem, to może by więcej nie strzelili, tak samo dziś, dostaliby karnego i może by się 1-0 albo 1-1 skończyło a brazylii uznali gola z offsajsu nie ma co sapać, wolałbyś, żeby holandię w kolejnej rundzie z brazylią wykolegowali? Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 24.06.14, 00:32 Chyba nie wykolegują bo po meczu otwarcia i opieprzu z całego świata panowie z gwizdkiem się opamiętali trochę. Zważ także na fakt, że Meksyk grał wszystkie mecze o coś, Kamerun mimo iż bez formy był jeszcze zmobilizowany, dziś grał o nic. Brazylia jest zwyczajnie bardzo słaba, cienka jak tyłek węża i w spotkaniu z Chile w mym odczuciu nie są faworytem, daję szanse awansu 50/50. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 24.06.14, 00:36 no właśnie o to chodzi, że brazylia dalej przejść musi i szkoda by mi było jak by dymnęli holandię a tak z chile będzie łatwiej druknąć. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 24.06.14, 00:42 Chile też jest wśród najlepiej grających na turnieju, jeśli się sprężą i nie popełnią głupich błędów mogą wygrać spokojnie. Wysoki pressing to najlepszy sposób by kanarki odstrzelić, papryczki wybiegane są, ustępować będą jednak warunkami fizycznymi, no zobaczymy jak będzie... Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 25.06.14, 09:40 Zaprawdę powiadam wam Chile tak załatwi Canarinhos, że nawet sędzia nie dopomoże Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 25.06.14, 09:53 Jak będzie bardzo źle - to pokaże 5 czerwonych kartek dla Chile i będzie dyskwalifikacja z automatu... Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: mundial 25.06.14, 10:19 hmmm munidial.... coś takiego w ogóle ma miejsce Czasem zdarzało mi się zerkać na jakiś meczyć ale nie tym razem... chyba nawet 5 min nie wysiedziałam żeby na TV patrzeć... Najwiecej na meczyk patrzyłam (ozerkałam się ) będąc w kawiarni gdzie mojito sączyła (to coś chyba ani grama alkoholu nie miało , rumu? nie wiem co miało mieć ) siedziałam tyłem do TV, a jak się robił ruch na sali to odwracałam głowe i z minutkę może na mecz popatrzyłam. Wtedy pamietam, że grała Holandia vs HIszpania. Wyszłam z myślą że było 3:1 a się okazało że nawet 5 było Kompletnie nie wime jakie są wyniki, co się dzieje kto wygrywa, a już nie mówię o patrzeniu ale chyba wiele nie tracę Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 28.06.14, 09:31 No to czas na show Panie i Panowie, zaczyna się robić śmiertelnie poważnie Odpowiedz Link
torado Re: mundial 28.06.14, 11:16 raziel24 napisał: > No to czas na show Panie i Panowie, zaczyna się robić śmiertelnie poważnie dla kogo? i dlaczego? Odpowiedz Link
torado Re: mundial 28.06.14, 11:17 przecież wiadomo, że Polska nie gra, a Meksyk zostanie mistrzem Odpowiedz Link
torado Re: mundial 28.06.14, 11:35 raziel24 napisał: > Ze jak to Polska nie gra? też mię to dziwi Odpowiedz Link
torado Re: mundial 28.06.14, 11:38 bo skoro Kamerun mógł to dlaczego nie Polska ....tylko europejskie drużyny są ciut lepsze od afrykańskich ....choć Ghana niczego sobie była, tudzież Nigeria jest Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 28.06.14, 13:01 torado napisała: > przecież wiadomo, że Polska nie gra Taaaaaa, a Portugalia, Anglia, Hiszpania i Włochy ogłosiły akcję solidarności z naszą reprezentacją "Bez Polski Nie Gramy"... Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 28.06.14, 14:01 zed-is-dead napisał: > Taaaaaa, a Portugalia, Anglia, Hiszpania i Włochy ogłosiły akcję solidarności z > naszą reprezentacją "Bez Polski Nie Gramy"... Mnie dziwi, że Rosjanie zrobili to samo Ależ prestiż dla Polski Odpowiedz Link
torado Re: mundial 28.06.14, 21:17 za to Holandia, Niemcy, Belgia, Francja, Szwajcaria i Grecja okazały się zdrajcami a ja i tak stawiam na Meksyk Odpowiedz Link
raziel24 Re: mundial 29.06.14, 22:48 Miało być "na chacie"... Przemawia przeze mnie frustracja liczyłem, że Meksyk dojdzie do finału Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: mundial 30.06.14, 19:22 Ja liczę na to, że Niemcy nie dojdą do finału Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 02.07.14, 12:43 Nie dojdą. Dobiegną. Francja ograła kiedyś Teutonów na mundialu? Odpowiedz Link
puch_atek Re: mundial 03.07.14, 17:10 zed-is-dead napisał: > Francja ograła kiedyś Teutonów na mundialu? w 1958 6-3 a potem trauma licze ze teraz ich pukna Odpowiedz Link
puch_atek Re: mundial 08.07.14, 21:07 no nie ogolnie 1/4 oprocz meczu Holandii sfrustrowaly mnie gleboko, albo nuda, albo antyfutbol, albo brutalnosc i fatalne sedziowanie lub mieszanka wymienionych. U bukow wszyscy po rowno, trzymam za pomaranczowymi. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 ćwierćfinał 03.07.14, 02:55 Jak przewidujecie wyniki spotkań na tym etapie turnieju? Kierując się bardziej sercem jak umysłem (jak to mam w zwyczaju) widzę to tak: Francja - Niemcy Brazylia - Kolumbia Argentyna - Belgia Holandia - Kostaryka Bukmacherzy, z wyjątkiem ostatniego spotkania, stawiają zapewne na odwrót. Odpowiedz Link
pawerel Re: ćwierćfinał 03.07.14, 16:15 zgadzam się z tym wyjątkiem, ze z Kolumbią wygra Brazylia, Zwierzyniec do tego bedzie, to mamy w końcu mistrzostwa Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: mundial 04.07.14, 23:45 Przyznaje sie ze dopiero teraz obejrzalam pierwszego gola na zywo a nie z powtorki. Bylam razem z James`em (chyba tam mu bylo..) jak strzelal Brazyli karnego. Bylam i patrzylam jak leca z niego krople potu po twarzy. Widzialam jak siee zawachal przed samym strzalem. Po to by zobaczyc w ktora stone rzuci si bramkarz. Moze jeszcze wyrownaja z Brazylia Odpowiedz Link
tdf-888 ćwiercfinaly 05.07.14, 18:13 ach ci wspaniali germanie ..niemal nadludzie no wiedziałem, że francuziki kucharczyki nie dadzą rady, ale przynajmniej mieli najelegantsze stroje; no brazylia tak samo pewniak. ale półfinał wspaniali germanie pojadą kanarkó w kakao ajajaj oj żeby belgiadałaradę.. bo przegryqwa.. może wyciągną! cmą! Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Maradona wrócił 05.07.14, 18:51 na boisko! Szpakowski bredzi już tak długo, że można się było do tego przyzwyczaić ale dziś to już masakra jakaś, Messiego z Maradoną pomylić trzy razy Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:01 no na razie to cienko wygląda... zapowiada się, że przejdzie kolejny team na który nie stawiałem... a w półfinale i do końca turnieju będę najprawdopodobniej musiał kibicować szkopom, masakra Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:07 no ja tak samo... zostaną szkopy i holendry a i tak wygra brazylia nie no nadniemcy brazylie rozwala a wtedy będę będę za argentyną (o ile przejdą holę) Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:09 w sensie w ew. finale ger - arg jestem za maradoną ger - hol chyba wszystko mi jedno - normalnie to bardziej przeciwko Niemcom, ale za europejskimi, ale z holandią nie jestem zżyty, więc będzie mi wszystko jedno; może nawet Niemcy dla rekordu. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:19 Najlepiej jakby turniej wygrała Kostaryka choć to raczej niemożliwe... a może? Brazylii nie znoszę za to jak wpierw "eksperci" stwierdzili, że powinna wygrać aby turniej był do końca atrakcyjny i nie wybuchły zamieszki (żal), poza tym miejscowym chyba pomieszały się dyscypliny, bo ja widzę u nich reprezentację piłki wodnej, tak pięknie w niej pływają. Podobnie jest z Holandią posiadającą najlepszego nurka Robena i "przesympatycznego" van Ghala na ławce. Argentyna mnie nie przekonuje... natomiast Niemcy grają najlepiej, najrówniej, chyba najładniej dla oka i jako jedyni raczej mogą zabrać południowcom mistrzostwo, a tego bym chciał. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:27 i dlatego, że nie wierzę, iż kostaryka dałaby radę w finale, będę za ćpunami - holendrami. do robema nic nie mam, imponuje mi jego szybkość. ogólnie to nawet mogliby se wygrać, a na pewno będę za nimi w ew. półfinale. brazylia jest taka słaba, a po eliminacji nejmara i tego drugiego prostaka... dalej się boję, że przejdą bo to turniej i 1 mecz Odpowiedz Link
looki32 Re: Maradona wrócił 10.07.14, 10:43 a to niespodzianka, brazylia odpadła, holandia odpadłą. Bezie walka Niemcy - Argentyna. Mecz najważniejszy, trzeba obejrzeć jakaś perłą do tego i Niemcy wygrają Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:29 W mych kręgach Szpaczyna ma ksywkę "Dariusz Rybie Oko", a wiadomo rybka lubi pływać Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:38 buhahaha Darek ciągle widzi Maradonę na boisku a Mielcarski go tłumaczy, że dla ludzi Messi zawsze będzie drugim Maradoną, ale szopka Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Maradona wrócił 05.07.14, 19:40 ale faktem jest, że maradona to mój pierwszy i największy idol (zacząłem ogarniać za jego świetności) i stąd mój sentyment do Argentyny. no i jeszcze ronaldo (ten z psv) też został idolem. Odpowiedz Link
tdf-888 ned-crc 05.07.14, 23:33 uuuuj.. coś ta hola nic nie może.. z takimi ogórkami... wykreślam ich z grona kandydatów.. tak więc tylko Niemcy or argrentina! Odpowiedz Link
tdf-888 Re: ned-crc 06.07.14, 00:38 wow dobra baza! hola nie dała rady, nawet po dogrywce; i ta zmiana bramkarza na karne, haha - dobbreeee.. dobrze, ze jest to forum, to się nie nudziło na meczu, bo tak oglądac.. eeee... wolę kontrolować pod podniesiony głos. a kursy teraz w live fajne, kostaryka hola po równo, no bo przed nami karne! ola! kostaryka! a co tam! Odpowiedz Link
tdf-888 Re: ned-crc 06.07.14, 00:52 aaa tammm.. hola będzie miała większe szanse z argentyną no i fajnie wyszedł ten manewr3 z bramkarzem, zapisze się w historii, i gościu ma realny wkład w awans. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: ned-crc 06.07.14, 00:55 no dobra ale w takiej sytuacji to ja chcę europejski finał na amerykańskiej ziemi i nie ma to tamto, ma być i kropka, koniec rozczarowań Odpowiedz Link
tdf-888 Re: ned-crc 06.07.14, 00:58 jak se będziesz ciągle underdogów wybierał, to w większości wydarzeń będziesz miał rozczarowanie.. - taka statystyka. a tu w fazie pucharowej wszystko bez niespodzianek. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: ned-crc 06.07.14, 01:03 Tedi ale ja już tak mam, że jak wszyscy robią/mówią/myślą "tak", to ja robię/mówię/myślę "siak" Widać lubię być na przegranej pozycji Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: mundial 06.07.14, 21:20 A ja tam od początku kibicowałam Holandii i se mówcie co se chcecie Ale coś czuję, że Brazylia zostanie mistrzem świata. Jak już ktoś wcześniej wspomniał - z obawy przed zamieszkami dają im to mistrzostwo. Tak czuję... Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 08.07.14, 21:30 Patrząc na to, co do tej pory pokazywali Brazylijczycy - to może być rzeźnia i lazaret. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 08.07.14, 21:41 Zapowiada się ciekawie a czy będzie fajny to się okaże... 3:1 dla Niemiec Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 08.07.14, 22:53 epic... ale stawiam, ze bardziej niebedzie... Szczegóły zakładu Data/Czas Stawka Zwrot (0-5) Brazylia 0.0,+0.5 @ 1.600 1.000,00 PLN Singiel 08/07/2014 22:48:45 1.000,00 Odpowiedz Link
tdf-888 Re: mundial 08.07.14, 23:38 wpierdol. i to zapamiętam btw byłem za Niemcami no ale ze od 0-5 nie poprawi brazylia? Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 08.07.14, 22:48 1 gol, 2 gol, 3 gol, 4 gol i 5:0 na tablicy się świeci... Niemcy się cieszą a Brazylia płacze jak dzieci Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: mundial 08.07.14, 22:53 Nie tylko Brasil, ja też płaczę W tym meczu kibicowałam Brazylii Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: mundial 08.07.14, 23:00 Nigdy nie będę kibicował takim pływakom bez honoru, oszukali Chorwatów na początku turnieju, z Chile wygrali bardzo fartownie (ich warto było opłakiwać) z Kolumbią zagrali najlepiej w całym turnieju ale grając przy okazji bardzo brutalnie, w wyniku czego ucierpiał ich gwiazdor - kto mieczem wojuje... Niemców nie lubię, ale trzeba przyznać że jak nikt inny na świecie potrafią utrzymać dyscyplinę na boisku i są na tym turnieju najlepsi. Co do dzisiejszego meczu, myślę że jeszcze z 3 gole strzelą! A w Brazylii dziś będzie gorąca noc, oj bardzo gorąca... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: mundial 08.07.14, 23:04 Nie, no generalnie masz rację ale nie przepadam za Niemcami stąd kibicuję Brazylii dziś wieczór Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: mundial 08.07.14, 22:55 Był taki niemiecki zespół Fantastisch Vier. A tu do przerwy - fantastisch funf Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: mundial 08.07.14, 23:03 Łee, tam i tak od początku turnieju kibicuję Holandii Odpowiedz Link
green.amber Re: mundial 08.07.14, 23:40 przypadkiem trafiłam na horror... padam na nos, ale może sprawdzę jak to się skończy... Odpowiedz Link