25.08.14, 17:20

Osaczenie. Czujecie coś takiego czasem? Nie wiem jak to inaczej nazwać...

...takie uczucie, że świat idzie w złym kierunku, a nawet zaczyna biec w tamtą (znaczy złą) stronę. Zewsząd od góry do dołu złe wieści. A te neutralne i nieliczne dobre zdają się nie mieć znaczenia lub nie cieszyć tak jak powinny.

Zaczynam się martwić czy deprechy nie dostaję sad.
Is there a doctor in the house? wink
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: Osaczenie 25.08.14, 17:23
      nie świruj! tongue_out
      niektórzy tu nie mają ani żonki ani dzieci i nie filozofują
      • robert.83 Re: Osaczenie 25.08.14, 17:26

True. Ale nie od dziś wiadomo, że samopoczucie ma się nijak do rzeczywistej "obiektywnej" sytuacji. W Norwegii więcej deprechy niż w Somalii.
    • robert.83 Re: Osaczenie 25.08.14, 17:24
      Tak sam sobie jeszcze odpowiem/skomentuję:

Wyznaję teorię "zbiornika energii" - że niby każdy człowiek ma jakiś zasób energii, który "wydatkuje" na złe rzeczy (takie zasysacze energii) i który "uzupełnia" dobrymi (takimi dawaczami energii). Jeśli dopuścisz, żeby poziom w zbiorniku spadł zbyt nisko - silnik zacznie się krztusić i... no generalnie jest niefajnie.

Tylko co zrobić jeśli przed Tobą widać górkę a do stacji benzynowej daleko?
      • ice_flower Re: Osaczenie 25.08.14, 17:34
        Wysiąść z samochodu i iść na pieszo.. wink Wtedy ta stacja benzynowa wcale nie będzie Ci potrzebna.. smile
    • temperufka.zelona Re: Osaczenie 25.08.14, 18:44
      na meska depreche najlepsze przytulenie do piersi, a ze ty te "swoje" piersi masz, to smigaj do panny zamiast tu marudzic!!
      • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 18:48
        Hehe!
        Prawda, okład z młodej piersi to najlepsze lekarstwo i cuda potrafi zdziałać smile
        • temperufka.zelona Re: Osaczenie 25.08.14, 18:55
          tylko z mlodej??? toz to dyskryminacja!!
          • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 18:58
            Życie jest ogólnie niesprawiedliwe tongue_out
          • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 19:08
            przynajmniej wiemy teraz dlaczego starsi panowie szukają młodych lasek tongue_out
            • temperufka.zelona Re: Osaczenie 25.08.14, 19:16
              dla mlodych piersi, tiaaa, dla jakiegos osiemdziesieciolatka moze i moje mlode beda. big_grin
              • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 19:18
                wrzuć fotę, ocenimy wink
                • temperufka.zelona Re: Osaczenie 25.08.14, 19:21
                  nie ocenia sie wzrokiem tylo, dotyk potrzebny jest tez. big_grin
                  • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 19:24
                    Dobra, to może na forumowym spotkaniu, co??
                    I jak frekwencja wśród facetów wzrośnie!

Co Ty na to?
                    • temperufka.zelona Re: Osaczenie 25.08.14, 19:28
                      dobra, dobra, macanki obiecanki, a co dla mnie? jakies fajne meskie posladki by trzeba bylo zorganizowac.
                      • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 19:29
                        Nie zmieniaj tematu tongue_out
                        • temperufka.zelona Re: Osaczenie 25.08.14, 19:51
                          nie zmieniam!! beda fajne meskie posladki? tak do popatrzenia chociaz, bo dotykac obcych to sie wstydze.
                          mieliscie robic przeciez to spotkanie w ostatni weekend wakacji.
                          • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 20:38
                            O cyckach pisaliśmy, więc zmieniasz tongue_out
                            A co do spotkania to faktycznie można by coś pomyśleć...
                            Kurde, mnie tak ten najbliższy weekend średnio pasuje (zarobiony trochę jestem), ale na moment pewnie mógłbym wdepnąć.

Zaraz jakiś wątek może założę.
                            • temperufka.zelona Re: Osaczenie 25.08.14, 20:56
                              watek o cyckach? big_grin
                              zaloz, zaloz, skoncz juz udawac takiego niesmialego.
                              • ice_flower Re: Osaczenie 25.08.14, 21:01
                                Nawet ja się nie nabrałam tongue_out
                            • witamina_b12 Re: Osaczenie 25.08.14, 21:50
                              A możecie te pośladki i piersi w następny weekend prezentować? Bo w ten mi nie po drodze a chętnie okiem rzuce ;P
                              • beja_81 Re: Osaczenie 25.08.14, 21:57
                                na piersi czy na posladki?
                                • witamina_b12 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:07
                                  Nie będę nikogo dyskryminować wink
                                  • beja_81 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:09
                                    big_grin
                              • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 21:58
                                witamina_b12 napisała:

> A możecie te pośladki i piersi w następny weekend prezentować? Bo w ten mi nie
                                > po drodze a chętnie okiem rzuce ;P

a ja to jeszcze nie wiem, czy mi pasuje , no i przede wszystkim zależy kto i co będzie prezentował tongue_out
                              • tdf-888 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:04
                                jak tak sprawę stawiacie, to ja chyba nie przyjdę, czując presję. nie można się spotkać napić piwa?
                                kiedyś mi nie-moja powiedziała, że mam płaski tyłek ;];]
                                • czarny.onyks Re: Osaczenie 25.08.14, 22:07
                                  big_grin big_grin

padłam....
                                  • tdf-888 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:13
                                    witam pannę onyksównę! smile
                                    nooo tak mi powiedziała, ale to i tak ja ją popędziłem tongue_out

aha - nie idę do miejsca, gdzie nie daję guinessa, ewentualnie jakieś piwka - wynalazki regionalne - najchętniej 'spiskowcy rozkoszy'! smile
                                    • czarny.onyks Re: Osaczenie 25.08.14, 22:21
                                      witam kawalera Tedetongue_out

o kompleksy nie podejrzewałam tongue_out
                                      • tdf-888 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:26
                                        nie kompleksy tylko anegdotkę przytoczyłem. no ale teraz to ja już sam nie wiem czy przyjdę.. wink
                                        • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:32
                                          tak czy siak masz przechlapane i tak będziemy się gapić na Twój tyłek tongue_out
                                          • tdf-888 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:34
                                            pampersa se założę smile
                                            nawet nie nbędę musiał wychodzić do kibla wink
                                          • czarny.onyks Re: Osaczenie 25.08.14, 22:36
                                            gapić to jeszcze....gorzej, jak ktoś będę chciał sprawdzićtongue_out
                                • witamina_b12 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:10
                                  Możesz przyjść jako pierwszy i nie wstawać... :p
                                  • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:13
                                    tylko jeszcze przy wyjściu miałby kłopot, musiałby tylko dziobem się ustawiać tongue_out
                                    • witamina_b12 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:15
                                      Lepiej dziobem niż zadem wink
                                      • czarny.onyks Re: Osaczenie 25.08.14, 22:17
                                        no wiesz....teraz to w zyciu pośladków nie wystawi tongue_out
                                        • tdf-888 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:19
                                          ja ci dam wystawi! przyjedź no tylko do warszawy to dostaniesz klapsa..
                                          .. z niespodzianką!tongue_out
                                          • czarny.onyks Re: Osaczenie 25.08.14, 22:28
                                            strach teraz publicznie ogłaszać, kiedy będę...big_grin
                                        • witamina_b12 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:23
                                          To ogólnie było... Odnośnie pozegnań big_grin taki savuauarvivrrrrr smile
                                      • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:18
                                        albo rufą big_grin
                                        • czarny.onyks Re: Osaczenie 25.08.14, 22:23
                                          Marudooooooooo////nie poznaję Ciębig_grin big_grin
                                          • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:33
                                            czarny.onyks napisała:

> Marudooooooooo////nie poznaję Ciębig_grin big_grin
                                            >

ale że co ?
                                • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:10
                                  tchórzysz Tedi ? suspicious
                                  • tdf-888 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:14
                                    nie no.. przyjdę, jak będzie inna agenda spotkania a nie oglądanie pośladków smile
                                    • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:19
                                      ale o piersiach też była mowa wink
                              • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 22:40
                                Zaraz, zaraz.
                                Nie pośladki, tylko piersi.
                                I nie prezentować, tylko macać.
                                • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 23:08
                                  lesher napisał:

> Zaraz, zaraz.
                                  > Nie pośladki, tylko piersi.
                                  > I nie prezentować, tylko macać.

chciałaby dusza do raju... tongue_out
                                  • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 23:16
                                    ... ale jej grzechy nie dają.
                                    tongue_out
                                    • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 23:26
                                      sorry, ale dziś jakąś głupawkę mam, więc to mi się przypomniało, a propos raju wink

Narkoman trafił do piekła. Otwierają się wrota, a tu całe łany marihuany. Narkoman napalony biegnie i rwie całe naręcza. Nagle słyszy głos diabła:
                                      – No i po co rwiesz, jak tam pełno narwane!
                                      Patrzy, a tu faktycznie pełno świeżego ziela. Biegnie i zaczyna przerzucać, żeby schło. A tu diabeł:
                                      – I po co suszysz, jak już tam ususzone!
                                      I rzeczywiście. Narkoman podbiega i zaczyna skręcać skręty. Skręca, skręca, na co diabeł:
                                      – I czego skręcasz, jak tam dalej tyle naskręcane!
                                      Narkoman patrzy, a tam góry skrętów! Wybiera największego i pyta diabła:
                                      – Masz może ogień?
                                      – Byłby ogień, to byłby raj!
                                      • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 23:30
                                        Co to za piekło bez ognia?????
                                        • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 23:44
                                          lesher napisał:

> Co to za piekło bez ognia?????

w zasadzie mogłabym wytłumaczyć, ale ... zgorszę, albo zaskoczę kogo , lepiej nie wink
                                          • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 23:46
                                            No dawaj, dawaj - skoro podkręciłaś oczekiwania wink
                                            • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 23:50
                                              skoro już po 23-ciej wink

ale i tak trochę złagodzę:
                                              Św. Piotr wyrzucił grzesznika do piekła...
                                              Po trzech dniach św. Piotr rozmyśla:
                                              – Może źle, że wysłałem tego człowieka do diabła... Pewnie to dobry chłopak...
                                              Postanowił po niego zejść. Zjeżdża na dół, wysiada z windy i widzi, że w całym piekle w pizdu zimno. Podchodzi do diabla, który siedzi na tronie w kurtce puchowej i mówi:
                                              – Ty... czemu tu taka pizgawka?
                                              – Takiś kozak? To się po węgiel schyl....
                                              • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 23:59
                                                wink

Pewien koleś po śmierci znalazł się w piekle. Wita go diabeł:
                                                – Czemu jesteś taki zmartwiony?
                                                – A jak myślisz?! Przecież jestem w piekle!
                                                – Piekło nie jest takie złe, jak o nim mówią. Mamy tu parę fajnych rozrywek. Pijesz?
                                                – No... pewnie, lubię sobie strzelić kielicha...
                                                – No to polubisz poniedziałki! W poniedziałki nie robimy nic, tylko chlejemy tu na okrągło. Wóda, wińsko, piwsko, najlepsze trunki, tankujemy, aż padniemy i jeszcze trochę!
                                                – Brzmi nieźle!
                                                – Palisz?
                                                – Nawet sporo...
                                                – No to dobrze trafiłeś, polubisz wtorki. We wtorki palimy wagony najlepszych fajek. Martwisz się rakiem płuc? Wyluzuj stary! Przecież już jesteś martwy!
                                                – Poważnie?! To świetnie!
                                                – Lubisz hazard?
                                                – Pewnie, uwielbiam dreszczyk emocji!
                                                – W środy ruletka, pokerek, kości, co tylko chcesz. Boisz się zbankrutować? Przecież jesteś martwy!
                                                – Zajebiście!
                                                – Lubisz czasem zarzucić jakiś mocniejszy towar? No wiesz...
                                                – No spoko, lubię dobre odloty! Ale chyba nie powiesz mi, że...
                                                – Zgadłeś! Nie będziesz mógł doczekać się czwartku! Możesz brać co chcesz, skręty wielkości okrętu podwodnego, najlepszy gatunek, możesz iść na całość, znajdzie się i mocniejszy towar!
                                                – Ekstra, w mordę, maksownie fajnie! Piekło jest w dechę!
                                                – Jesteś pedałem?
                                                – Nie...
                                                – Uuuh... Chyba nie polubisz piątków...
                                                • maruda2 Re: Osaczenie 26.08.14, 00:01
                                                  big_grin

dobranoc
                                      • ice_flower Re: Osaczenie 25.08.14, 23:31
                                        He he he big_grin
            • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 19:20
              Oj tam, oj tam.
              Pewnie więcej powodów się znajdzie wink
              Ale ja (chyba???) jeszcze nie starszy pan, więc mądrzył się nie będę.
            • ice_flower Re: Osaczenie 25.08.14, 19:26
              Marudko, w punkcik wink big_grin
    • lesher Re: Osaczenie 25.08.14, 18:57
      Przesadzasz...

Po pierwsze nie dla wszystkich są złe. Czasem niektórzy zyskują (nawet jeżeli więcej na tym straci). Dla nich Twoje "złe" wieści będą "dobre".

A i nawet te złe dla nas wieści są cenne. To tak jak widzisz, że burza się zbliża. I trzeba żagiel zrefować, łódkę ustawić. Dostajesz ostrzeżenie, możesz się przygotować.
    • witamina_b12 Re: Osaczenie 25.08.14, 19:08
      >Osaczenie. Czujecie coś takiego czasem? Nie >wiem jak to inaczej nazwać... 

Od blisko roku prawie nieustanie...

> ...takie uczucie, że świat idzie w złym kierunku, a nawet zaczyna biec w tamtą 
      > (znaczy złą) stronę.

Poszedł w złą stronę i się tam zatrzymał.
    • finka9 Re: Osaczenie 25.08.14, 22:24
      A ja kiedy słyszę w tv o kolejnym skatowanym dziecku , czy o nieludzkim traktowaniu zwierząt,lub o niesprawiedliwości na świecie to czuję taką wściekłość i bezradność jednocześnie ,że chce mi się płakać. I płaczę....sad
    • maruda2 Re: Osaczenie 25.08.14, 23:53
      ten wątek też zmierza w złą stronę, ba całkiem na manowce zszedł big_grin Robert wybacz smile
      • robert.83 Re: Osaczenie 26.08.14, 10:35
        Pokaż mi taki co nie zszedł smile.
    • green.amber Re: Osaczenie 26.08.14, 09:36
      przytłoczenie czasem tak, ale z innych powodów zdecydowanie wink

ja mam wrażenie, że takie wrażenia, że świat (alternatywnie media) działają nie tak jak powinny to raczej Twój stan naturalny... wink chyba, że się jakoś nasilają... wink

gdyby rzeczywiście męczyło Cię podejrzenie depresji czy czegoś, to bym zaczeła od kompleksowych badań organizmu, żeby wykluczyć czy się z psyche coś do fizis nie dobrało, ale jakoś tak za bardzo nie podejrzewam... wink może trochę więcej ćwiczeń fizycznych by wystarczyło... wink
      • robert.83 Re: Osaczenie 26.08.14, 10:33
        Miałem na myśli mniejszy świat niż cały globsmile, nie tylko chodziło mi o to co w mediach mówią a bardziej właśnie otoczenie.

A badania chętnie - wszystko fajnie - tyle że te lekarskie gadki o profilaktyce to jedna, wielka ściema. Lekarz jak zobaczy człowieka który przyszedł "profilaktycznie się przebadać" robi wielkie oczy i nie wie co dalej. Nie da się takiemu wypisać recepty od tzw. Partnera, czyli prowizji nie zarobi i nie przybliży się do szkolenia w Dubaju smile.
        Trzeba mieć do tego zdrowie że ho ho.... smile.
        • green.amber Re: Osaczenie 26.08.14, 10:56
          hemmm to może być gorsze niż depresja, możesz mieć syndrom mojej teściowej "oni powinni" ewentualnie "bo wy powinniście..." wink

tu to już szukasz wymówek... albo czujesz się bardzo dobrze (czy idealnie wręcz i jeszcze to podkreślasz) fizycznie i wtedy rzeczywiście lekarz nie ma żadnego punktu zaczepienia, choćby do wpisania w kartotekę wink
          wtedy zawsze możesz pójść prywatnie do psychiatry w celu wykluczenia depresji wink

się mi przypomniał czytany kawałek w ubieglym tygodniu, tylko w całości był przydługawy, nie bardzo mi się chciało skaracać, może jednak zaraz wrzucę...
    • witrood Re: Osaczenie 26.08.14, 12:40
      Od dawna mam wypracowany dystans. Czasem obawiam się nawet, że zbyt daleko on idzie.
    • maruda2 Re: Osaczenie 26.08.14, 13:37
      gwen75 napisał:

> maruda2 napisała:
      >
      > > ten wątek też zmierza w złą stronę, ba całkiem na manowce zszedł big_grin
      >
      > Na samo dno piekieł wink

cóż zrobić, jak się na raj nie zasłużyło tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka