anirat 06.09.14, 09:56 Chciałam się podzielić nowym spostrzeżeniem. Mam orzechy włoskie, wyłuskane i zero po pomysłu do czego je zużyć. Dodałam do chleba na zakwasie zamiast słonecznika. Doskonały orzechowy smak. Polecam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witamina_b12 Re: Dla piekarzy 06.09.14, 10:04 Jak masz ich dużo to można zmielić i ciasto upiec. Pyszne jest nie mam przepisu bo jadłam w gościach, ale napewno jest w necie. Wiem, że było albo bez mąki albo z odrobina tylko. Chyba ziemniaczanej lub kukurydzianej (bo bezglutenowe było). Odpowiedz Link
anirat Re: Dla piekarzy 06.09.14, 10:10 piekłam kiedyś, to się nazywa kora orzechowa, ale moja rodzina, nie za bardzo ;/ No wybredni są. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Dla piekarzy 06.09.14, 10:13 To co jadłam to takie hak tort trochę z kremem było. Odpowiedz Link
anirat Re: Dla piekarzy 06.09.14, 10:15 Tylko teraz u mnie dominują drożdżowe ze sliwkami. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Dla piekarzy 06.09.14, 10:34 ja piekę ciastka orzechowo - czekoladowe, zresztą wszystko można dorzucić : rodzynki, płatki, musli, kiedyś nawet dodałam pastylki czekoladowo miętowe, bo wzięcia nie miały Odpowiedz Link
anirat Re: Dla piekarzy 07.09.14, 21:49 Muszę pomyśleć i coś tam zrobić, ale w chlebie też dobre. Niestety nie wiem, jak bezpiecznie spożywcze można wysłać? Odpowiedz Link