Dodaj do ulubionych

długi weekend listopadowy

07.10.14, 19:14
macie jakieś plany, bo ja się właśnie zastanawiam:
jechać, nie jechać?
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:35
      Jak zwykle mam plan. Długi weekend listopadowy spędzę w chutorze.wink
      • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:45
        Przynajmniej z realizacją nie będzie kłopotu. smile
        Unikniesz frustracji, gdyby coś nie wyszło. wink
        • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:55
          O to to. Zero stresu.wink
          • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:32
            O to to.
            Kawa, książka i budyń. smile
            • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:41
              I spacery w mgliste, leniwie spędzane dni.
              • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:57
                nie masz ochoty czasem zaszaleć? wink
                • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:59
                  Nie. Ja jestem sweterkowiec. Nudny aż do wyrzygania.
                  • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:05
                    nie chcę się mądrzyć, ale te "same co zawsze metody działania doprowadzą Cię do tych samych co zawsze rezultatów. Nie spodziewaj się, że osiągniesz coś więcej, odczujesz coś innego lub dojdziesz do odmiennych niż zwykle wniosków, jeśli nie zmienisz tego, w jaki sposób myślisz. Nie spodziewaj się, że dojdziesz w inne miejsce, jeśli uparcie będziesz chodzić ciągle tą samą ścieżką. Jeśli chcesz trzymać się wczorajszych schematów nie oczekuj od jutra, że będzie inne niż dziś. Jeśli masz dość swoich dotychczasowych wyników, musisz koniecznie zmienić sposoby działania. Tylko wtedy cokolwiek może się zmienić."
                    • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:08
                      O raju... Tak znienacka atakować cytatem...
                      • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:13
                        bo to jest bardzo "uwalniające" doświadczenie - zrobić coś inaczej niż zwykle smile
                        chyba najważniejszym efektem robienia czegoś zupełnie inaczej niż zwykle jest UWAŻNOŚĆ. Robiąc coś w inny sposób musisz się kontrolować, pilnować szczegółów i o wiele bardziej zwracać uwagę na wszystko co się dzieje.
                        To jest jeden ze sposobów medytacji smile. I wiesz co? wtedy uświadamiasz sobie jak wiele rzeczy robisz auomatycznie i bezwiednie. Że żyjesz nieświadomie, rozmyślając nad przeszłością albo martwiąc się przyszłością - nie zwracajac uwagi na to co istnieje naprawdę - na teraźniejszość.

Sorry, to taki mój konik, już się zamykam big_grin
                        • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:14
                          Dlaczego jak ktoś mówi z sensem, to chce się zamknąć? sad
                    • a-g-l-a-j-a Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:11
                      Ale zmieniać się po to by osiagnać cel(?)
                      Wiem... niby tylko metody działania, ale... jeżeli coś kiedyś nie leżało w naturze człowieka to zmieni się to tak na pstryk? I to będzie prawdziwe?

Przepraszam... tak tylko bładzę myślami..
                      • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:17
                        nie nie, nie zmieniać się. zmienić metodę działania, to pozwoli uświadomić Ci, że żyjesz automatycznie przez większość czasu. Wystarczy spróbować zrobić coś lewą ręką (jeśli jesteś praworęczna). Wtedy całkowicie się skupiasz na tym, co robisz. Jeśli masz problem z "nadmiarem myśli w głowie", z gonitwą myśli, z roztargnieniem - będzie to odpoczynek dla Twojej głowy wink. Robiłam takie ćwiczenia, zresztą nadal w ten sposób "odciągam" swoje myśli od różnych upierdliwych zawirowań i zamotań.
                      • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:17
                        Ot i widzisz. Bardzo dobrze prawisz.
                      • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:21
                        nie chodzi o to że na stałe zmieniać i na siłę. Na początek na chwilę.
                        Chodzi o to, żeby zrobić coś, czego zwylke nie robiłaś. Na przykład. trochę "na siłę" przyjechać na spotkanie. Albo wyjść na basen, mimo, że tego nie robisz, bo się na przykład wstydzisz, ale chciałabyś. I okazuje się, że jest fajnie i jesteś zadowolona. Albo nie jest fajnie, ale i tak jesteś zadowolona, bo się przemogłaś, zwyciężyłaś swoją słabość.
                        • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:22
                          albo się przekonałaś, że to nie dla CIebie i nie było fajnie. Ale to i tak dobrze dla Ciebie, bo już więcej możesz się tym nie zajmować i już wiesz (a nie się zastanawiasz lub zakładasz), że to nie jest dla Ciebie.
                        • a-g-l-a-j-a Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:42
                          Zrobić coś na siłe... zapisałam..wink
                          • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:57
                            sorki za ten wykład, czasem jak się rozpędzę, to ględzę wink zwłaszcza na ten temat
                            także jak już będę nudzić, to upoważniam Was do powiedzenia mi tego smile
                  • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:07
                    Przez głowę czy kardigam?
                    Bo kardigam wiele zmienia...... wink
                    • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:12
                      Takich rozpinanych nie lubię.
                      • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:13
                        A widzisz. wink
                        • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:19
                          Raczej słabo.wink
                          • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:24
                            Poszukaj pozytywów.
                            Przynajmniej nie masz problemów z doborem garderoby. wink
                            Swego czasu większość rzeczy miałam w czerni i bieli. To był luz. wink
                            Ale mi przeszło.
                            • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:26
                              Ale my gadamy o swetrach? W nich mam szukać pozytywów?wink
                              • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:31
                                W prostocie. smile
                                • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:35
                                  Ale ja myślenie mam pozytywne.
                                  • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:37
                                    Jedno i drugie na "P".
                                    Stąd skojarzenia?
                                    • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:41
                                      Czy my aby Bejce wątku nie zaśmiecamy?
                                      • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:44
                                        spoko
                                        • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:46
                                          A czemu Bejka wyjazd odwołała?
                                          • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:47
                                            nie ja, tylko ta druga strona
                                            • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:49
                                              A to brzydal jeden. Że tak Bejce weekendowe plany popsuł.wink Już go nie lubię.wink
                                              • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:57
                                                ja też big_grin
                                                • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:02
                                                  Jeśli Bejka da mi do tego brzydala numer telefonu to będę do niego wydzwaniał o 3 czy 4 rano po kilka razy w ramach retorsji za zepsuty weekend.wink
                                                  • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:07
                                                    jaki Sil rycerski, naprawdę smile
                                                    jestem pod wrażeniem big_grin
                                                  • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:07
                                                    aż strach się Sila bać wink
                                                    weekend jeszcze nie zepsuty, to były tylko przymiarki, na szczęście w porę wyszło (i zaoszczędzę na wydatkach wink)
                                                  • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:16
                                                    Aaa... Jak tylko przymiarki, to może i nie ma o co kopii kruszyć.wink
                                                  • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:16
                                                    ciekawa jestem bardzo, co by Sil mówił przez ten telefon big_grin że skąd dzwoni na przykład? big_grin
                                                  • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:34
                                                    też ciekawa jestem... i po jakiemu? wink
                                                  • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:55
                                                    To żarty oczywiście. Ale miałem kiedyś na studiach znajomego, który miał sąsiada bardzo czepliwego. I ten mój kolega gdy wracał nad ranem z pijackich melanży to dzwonił złośliwie do sąsiada. Nie rozmawiał z nim. Puszczał 3 czy 4 sygnały i się rozłączał. Tyle wystarczało by człowieka obudzić.
                                                  • szarlotka_ja Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 23:01
                                                    Takie sygnały nocne telefoniczne, to wcale nie jest zabawne suspicious
                                                    Już ja coś o tym wiem suspicious
                                                  • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 23:05
                                                    Pewnie Szarlotta złamała serducho jakiemuś ciachu i biedaczek przeboleć tego nie mógł.wink Ale to oczywiście nie jest usprawiedliwienie dla wydzwaniania w nocy.
                                                  • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 23:05
                                                    ja rozumiem, że żarty smile
                                                    i nawet mnie rozśmieszyły
                                                  • silencjariusz Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:51
                                                    Sapałbym w słuchawkę.winktongue_out
                                                  • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 23:02
                                                    heheheheh big_grin
                                            • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:52
                                              Talin tonie? wink
                                              • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:57
                                                jak tonie?
                                                • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:01
                                                  Ty - jedna strona.
                                                  Talin - druga.
                                                  Druga odwołała. Talin tonie - przenośnia taka.
                                                  Wiem, że mam dość wysoki poziom tolerancji abstrakcji. wink
                                                  • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:02
                                                    ok, już mi odrobinę jaśniej wink
                                                  • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:10
                                                    no nie rozjaśniło to za wiele, ale może to już nie ta pora wink
                                                  • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 22:15
                                                    takie luźne skojarzenie wink /jeśli to było do mnie/ big_grin
    • anirat Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:39
      a gdzie się Beju wybierasz, pochwal się, ja jeszcze planów nie mam.
      • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:40
        zastanawiam się nad Talinem
        • anirat Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:51
          To jedz smile
          • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:18
            już nie jadę, problem z głowy
    • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:44
      Jak fajne towarzystwo i miejsce, to
      JECHAĆ. smile
      Kolejność nieprzypadkowa.
      • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:47
        towarzystwo, hm... no chyba ok
        miejsce też
        tylko podróż strasznie długa
        • carol-jordan Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:49
          Autokar czy autko?
    • szarlotka_ja Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:46
      Łeee, ja nie mam długiego łikendu sad
      • beja_81 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:48
        10.11 się przytrafił za 01.11, to się zrobił długi weekend
        • szarlotka_ja Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 19:51
          Szczęściara smile
          Właśnie, nasza księgowa, która interpretuje prawo według siebie, nie pozwoliła nam wtedy wybrać wolnego za 1.11 tongue_out
          Zatem z długiego łikendu nici.
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:03
            łączę się z Szarlottą w bólu
            ja też nie będę miała długiego łykędu - zaplanowałam dyżur wink
    • mayenna Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:05
      Mamy. Wybieram się w górysmile
    • bez.pokory Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:09
      Na razie nieśmiało fantazjuję...
      dawno w Kraku nie byłam big_grin
    • witamina_b12 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:52
      Przecież niedawno był majowy.... Ale ten czas zasuwa....
      • mayenna Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:54
        Za chwilę bedzie ; co planujecie na Sylwestrasmile
        • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 20:59
          no właśnie, może już czas zaplanować smile
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:03
          planuję nie obchodzić w tym roku Sylwestra wink
          • mayenna Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:17
            pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> planuję nie obchodzić w tym roku Sylwestra wink
            To jest bardzo dobry plansmile
            • kama265 Re: długi weekend listopadowy 07.10.14, 21:25
              mam podobny, chociaż chciałabym wyjechać. do jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego ...
    • tapatik Re: długi weekend listopadowy 09.10.14, 11:28
      Jechać.
    • czarny.onyks Re: długi weekend listopadowy 09.10.14, 11:38
      szczęśliwi Ci, co go mają....

sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka