Dodaj do ulubionych

Generacja bez randek

11.06.15, 09:39
Kolejne zaobserwowane zjawisko dotyczy głównie młodszego pokolenia. Jeśliby wierzyć naukowcom, tradycyjny flirt w tej grupie jest na wymarciu. Ostatnie badania przeprowadzone wśród amerykańskich studentów wykazały, że większość z nich nigdy nie była na randce. Przedstawiciele obydwu płci deklarowali, że nawiązują kontakt z płcią przeciwną poprzez rozmowy na czatach serwisów społecznościowych lub spotkania towarzyskie, lecz w większym gronie, nie bezpośrednio twarzą w twarz. Pierwsze spotkania we dwoje coraz częściej to po prostu spotkania na seks.

Studenci tłumaczyli, że wolą unikać tradycyjnych randek, bo nie wiedzieliby, co powiedzieć i jak się zachować w ich trakcie.

Jak ten świat się zmienia...
A może to lepiej, jeżeli seks się "oddzieli" od uczucia, miłości, bycia razem?
Może to my mamy jakieś wzorce w głowy "wdrukowane", które wcale nie są najlepsze?
Obserwuj wątek
    • flirting.shadow Re: Generacja bez randek 11.06.15, 10:02
      Sadzac po tytule "Nowe trendy w partnerstwie, czyli pokolenie Piotrusiów Panów szuka miłości " to pisala jakas niedopieszczona panienka, ktorej sie nie podoba to, ze ludzie (czy tez mezczyzni) zyja tak jak chca, a nie tak jak ona by chciala.
    • green.amber Re: Generacja bez randek 11.06.15, 10:09
      lesher napisał:

> Jak ten świat się zmienia...
      > A może to lepiej, jeżeli seks się "oddzieli" od uczucia, miłości, bycia razem?
      > Może to my mamy jakieś wzorce w głowy "wdrukowane", które wcale nie są najlepsz
      > e?

jeśli ktoś ma zdolność taką, żeby jego lewa ręka żyła swoim życiem, prawa noga swoim, a każde ucho osobno wybierało, czego słucha to może i lepiej oddzielać, ale jeśli nie ma takich talentów, to pewnie nie jest lepiej, tak myślę wink
      czy się zmienia... pewnie tak, czasem wygląda, że ma być wygodniej a potem się okazuje, że nie jest ani wygodniej, ani lepiej, ale kto komu zabroni sprawdzać jakiego życia mu się chce...
      • maruda2 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 11:47
        green.amber napisała:

ale kto komu zabroni sprawdzać jakiego życia mu się chce...
        >
        O właśnie tu sedno sprawy widzę. Kiedyś ludzie bardziej byli związani konwenansami, oglądali się na innych. "Co ludzie powiedzą" było smyczą, która jakże często powstrzymywała od różnych zachowań. Teraz dążymy do coraz większej indywidualności, najważniejsza jest jednostka i jej potrzeby. I dlatego jeśli ktoś chce seksu i niczego więcej, to sobie to bierze.
        Natomiast, czy same potrzeby się zmieniły, to wcale nie jestem pewna.
    • fripoo Re: Generacja bez randek 11.06.15, 12:19
      ja do randek nie ma nic, tylko żeby za siebie płaciły to trzeba zmienić przede wszystkim żeby było naturalne a nie baba się krzywi jak musi portfel wyjmować
      • maruda2 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 12:38
        po pierwsze to skąd wiesz, czy się krzywi ? a po drugie to niby jak i kto miałby to zmienić ? zakazy ustanowić ? umawiaj się z takimi, co się nie krzywią
        • witamina_b12 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 21:11
          Albo niech wyjedzie do Japonii wink
          Tam ma panstwo finansowac randki wink
        • fripoo Re: Generacja bez randek 11.06.15, 23:08
          nie marudźbig_grin w pl trzeba przywrócić normalność kiedy kobieta wie, że powinna sama płacic za siebie
          • facet699 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 07:14
            pieprzysz tym razem. na pierwszych randkach to cała przyjemność płacić za kobietę, która jak sądzę się podoba bo są te randki. Potem gdy zażyłość jest większa, znacie się lepiej i się już wie, że ma środki, żeby czasami się dorzucić czy samej zapłacić to warto to sobie wyjaśnić
            • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 07:20
              smile
      • mavika_88 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 21:51
        a kiedy ostatnio dałeś kobiecie szanse by mogła się nie skrzywić ? wink by mogła wyjać.... by mogła zapłacić? Kiedy zaproponowałeś spotkanie?
        To że odmawiasz chetnym kobietom to wiem tongue_out odmówiłeś mi suspicious
        • tdf-888 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 21:56
          a po co miałby się z tobą umawiać, jak bez pracy... to oczywiste, że byś się krzywiła płacąc nawet za frytki tongue_out
          • mavika_88 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 22:12
            nigdy się nie krzywiłam ^^
            krzywiłam się gdy... facet płacił ...
            teraz różnei bywa tongue_out ale się nie krzywie smile
            bez pracy? to czemu pisałeś że za niedługo mnie ktoś zwolni? tongue_out
            • tdf-888 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 22:17
              nie bądźmy aptekarzami, mniejsza o zakresy dat, bardzo możliwe, że wtedy nie pracowałaś.. bo ty masz króciutki staż.
            • tdf-888 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 23:31
              i wyobraź sobie taką sytuację: facet zabiera cię do jakiejś wypasionej restauracji, zamawia sobie najdroższe danie z karty, a ty...?
              zaciskasz zęby i bierzesz sałatkę za 30zł? przecież ty byś po tym miała traumę na pół roku.
              i tak źle (zapłacić) i tak niedobrze (pozwolić zapłacić za siebie...).
              tak że nie ma się co oszukiwać, że nie lubisz, jak facet płaci.
              no chyba że.. zostać w domu.. bo jak się nie ma miedzi, to się na dupie siedzi big_grin
              • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 00:42
                Nie musze sobie wyobrazac takiej sytuacji bo nie bede miala takiego dylematu.
                Facet ani ja nie mielibyysmy zamiaru inwestowac bezsensownie kasy. Po co isc do najdrozszej resturacji? Po co miec dylemat czy brac salatke za 30 zl skoro mozna wziac pizze? I bedzie w odpowiednich waruneczkach, bez napinki. Ni bed miec takiego dylematu. Paziek na to nie pozwoli. Znam Go, a ni ja ani On kasy w cos takiego nie wyrzuci. Mozna taniej i tak samo smacznie tongue_out
                mi nie trzeba niewiadomo czwgo. Czasem wystarczy kocyk i koszyczek a nie wykwintne danie i restauracja z duza reputacja. Na chokere. ? Zeby poczuc sie dystyngowanie? Jakos wole lezec w trawie ^^ Facet nie musi wymyslac. Nie musi stwarzac bajkowych aranzacji, nie musi brac mni na zamki. Zawsze mozna zbudowac je wlasne, z piasku wink. Bywa ze w takcie wspolnie wymyslamy gdzie wybywamy (tak wiem malo naszych wybyc... Zmienia sie to... W porownaniu jak bylo), bywa ze ja go "zabieram", proponuje gdzie idziemy. Jest bez napinki. Bez tego ze trzeba sie starac. Nie chxialam tego. Ma byc swobodnie.

Czy mi bardzo zle ze facet za mnie placi? Nie jest az tak zle tongue_out od kiedy jest moj to Jego kasa moja. Nieraz do torebki mi wrzucal ^^ nawet ostatnio portfel wyciagnelam i w elclerku zaplacilam.za gina. Jego portfelem wink ok. On zapaxil ale ja wyciagnelam tongue_out
                Na poczatku - tak, bylo mi z tym zle. . Gdy siedzialam na bezrobociu a dodatkowo wtedy jeszce niebylismy para. Bylismy w zawiezzeniu przez 4 miechy. Wtedy przynaje ze nieco zle sie z tym czulam. Naawt mu o tym pare razy wspomnialam. Rozumial.... Potem sie cos dorobilam. Kasy.Jeszcze przed sazem pare zloty. Teraz staz i jesg ok. I place. Czasem nie tongue_out i wcale nie jest mi z tym tak zle tongue_out zle bylo przez pierwsze 4 miechy.
                Wiesz co? Skoro Ty ni mogles sobie z mna poradzic bo as tak slaba silna wole, to ja Ci dopomoge. Od tego momentu nie bede sie pod Toba wpisywac. Nie bede sie pod Toba wypowiadac. Na pewno wytrzymam...... Na pewno dluzej wytrzymam niz Ty w swoim postanowiniu tongue_out moge posac nad tongue_out (czyli do Ciebie) i obok (do innych). Pod Toba wisiec mi si jie chce tongue_out

DN.
                • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 00:46
                  * restauraxja nie z duza reputacja a.. Renoma uncertain
                  Spac!!
                • facet699 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 07:22
                  taka uwaga formalna. jego kasa jeszcze nie jest Twoja tongue_out
                  • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 07:44
                    Ni jest i noe byla wink
                    Ale czasem jego portfel w swoich kangurzych czelusciaxh dzierzylam wink
                    Jemu w kieszeniaxh nie chcialo sie trzymac. Ufajac mi - wkladaj do mojej torby swoje nominaly wink
                    Nic do Jego kasy nie mialam i nie mam. Ani do koszyka zakupow wlasnyxh wiele nie wkladam. Jak juz to drobnica. Typu jogurcik i bulka big_grin
                    A jak wiecej wkladalam to juz wlasna kase wyciagalam smile
                • kama265 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:03
                  "Po co isc do najdrozszej resturacji? Po co miec dylemat czy brac salatke za 30 zl skoro mozna wziac pizze? "
                  po co mieszkać w swoim domu, skoro można kątem u rodziców? itd. itp.
                  Maviko, dla przyjemności. Bo nieraz ma się chęć spróbowania czegoś innego niż pizza. Bo niektórzy nie są minimalistami a hedonistami wink
                  • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:19
                    ale ten jej paziek to jakaś kutwa, więc z maviką idealnie się dobrali smile
                    do fripa dlatego też ma słabość, bo ma podobne podejście w tej kwestii wink
                    • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:44
                      gdybym zarabiał miliony wydawałbym bez opamiętania, a co można za 5 6 koła? całe gówno na jednego styka ale sorry za włąsną dziewczynę to ja bym nie płacił nie ma bata
                      • kama265 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:48
                        piszesz jak pani minister wink co za głąbem trzeba być, żeby tyrać za 6 koła? suspicious
                        • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:51
                          dobrze ujęłaś tyrać w brudzie !po 10-12 godzin świątek piątek o jakiej P minister piszesz?
                          • kama265 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 10:00
                            p. minister Bieńkowska:
                            kto się zgodzi pracować za 6 tys to złodziej albo idiota
                            • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 10:16
                              sorry ja w oderwaniu żyję troszeczkętongue_out a ta bieńkowska dobrze się 3ma jak na swoje lata, pewnie odmładza się, ale niewysportowana flaksad
                              rzeczywiście dla niej 6 to bida z nędzą, a niektórzy muszą za tyle tyrać w brudzie i teraz uoale a w zimie w chłodzie bo na hali to z ogrzewaniem nie przesadzają
                              • kama265 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:12
                                no dobrze się trzyma ale te sztuczne rzęsy..... wink
                      • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:49
                        za 5-6 koła to można sobie już nieźle tańcować i nawet dziewczynę sponsorować.
                        • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:53
                          tede ja zbieram kase na operacje, dlatego dusigrosz jestem z przymusu, nigdy bym nie związł się z dziewczyną która chciałaby żebym ją sponsorował
                          • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:58
                            ściemniasz z tą operacją. nie wierzę, że prosty robol tyrający w brudzie odczuwa potrzebę wydania tej ciężko zarobionej kasy na jakąś operację plastyczna.
                            • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 10:12
                              hehe tede to na co mam wydać? jak nie na wygląd?
                  • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:15
                    Pizza byla przykladowa. Czaisz? Uwierz ze nie tylko bykam.w pizzerii ale rowniez w innych restauraxjach. Nawet inne zarcie jadlam. Wietnamska nieco polibilismy ^^ miecha rybke zjadlam. Ok. Rybki jeszcze nie. Ale jest zamiar. Jednak najczesciej chodzimy do pizzerii. Bo tam jest szeulubion miejsce i zarcie. W sumie. Pierwszy raz si tam spotkalismy.
                    Ni potrzebuje za dobe zarcie placic np 100 zl (skoro salatka 30). Za polowe taniej a nawet mniej mam tak samo dobre. Rozumiesz roznice.?
                    Nie tylko jadlam pizze. Czasem cos innego sie rowniez trafilo. Nie za czesto ale sie trafilo..skoro nam najbardziej pasuje pizzeria (ulubiina) to mamy sobi jej wzbraniac.?
                    Udalo mi sie sprobiwac czegos innego niz pizza. Hehe w sumie lekki harcore to bylo jedzenie pierozkow w knajpce wietnamskiej. Nie wiem z czym.doklanie bylu suspicious moze zmielone krewetki ? suspicious
                    i ja mam.ochote na nowe smaki ale wcale nie trzeba tak duzo za nich placic.
                    Nie tylko w wietnasmiiej resturacji bylismy.
                    Gdzie nie napisze to ktos sie przyczepi..a jest do czego¿ czy ni na sile niektorzy szukaja. W sumie... Moze to i lepiej. Na forum poprawilam.swoja asertywnosc!! Mam jakas nauke.
                    • kama265 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 20:33
                      big_grin Maviko, Maviko... co ja ma Ci napisać...
                      • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 20:56
                        Nic..najlepiwj nic, bo to nie prowadzi do niczego dobrego. A mnie... Sie juz nie chce pisac ^^ no widze jak ciezko przekazac swoj swiat do wirtuala. Nie wiem o czym tam pisalaam suspicious chyba ze nie tylko pizze jadam.
                        A co do drogiej restauracji...kiedys sie wybiore. W kiecke przyobleke ale nie mam na to fazy. Wole dobre zarcie (niekoniecznie pizze tongue_out ale... Jest zajebosta miejscowka ^^ kilka przetestowaych. Nieraz jak sie zastanawiam nad jakims miejsce i kombinujemy gdzie tu pojsc to w pewnym.momencie oboje myslimy o tej samej miejscowce. Lubimy ja i juz. A pizze nie tylko jadlam. Zdarzylo mi soe tez... Kebaba tongue_out i jakies wolowinki ale rybki nie skosztowalam. W sumie rzadko idziemy gdzies miedzy ludzi zrec.
                        Lepiej nic nie pisac Kama smile szkoda palcow i nerwow
                        • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 20:58
                          Nawet bambusa jadlam i grzybki halucynkibig_grin
                          Ooo zajebiste jest polaczenie surowki kapusty z .... Orechami ziemnymi..swietny smak a jaki prosty smile
                          prostota czaswm.ma swoj urok.
                • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 09:04
                  > Czy mi bardzo zle ze facet za mnie placi? Nie jest az tak zle tongue_out od kiedy jest
                  > moj to Jego kasa moja. Nieraz do torebki mi wrzucal ^^ nawet ostatnio portfel
                  > wyciagnelam i w elclerku zaplacilam.za gina. Jego portfelem wink ok. On zapaxil
                  > ale ja wyciagnelam tongue_out
                  > Na poczatku - tak, bylo mi z tym zle. . Gdy siedzialam na bezrobociu a dodatkow
                  > o wtedy jeszce niebylismy para. Bylismy w zawiezzeniu przez 4 miechy. Wtedy prz
                  > ynaje ze nieco zle sie z tym czulam. Naawt mu o tym pare razy wspomnialam. Rozu
                  > mial....

czyli jak mu dajesz dupy tworząc z nim parę, to już uważasz dojenie go z kasy za ukonstytuowane smile
                  teraz już cię tak nie skręca, czujesz, że jest coś za coś big_grin
                  • margott70 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 10:30
                    tdf-888 napisał:

>
                    > czyli jak mu dajesz dupy tworząc z nim parę, to już uważasz dojenie go z kasy z
                    > a ukonstytuowane smile
                    > teraz już cię tak nie skręca, czujesz, że jest coś za coś big_grin
                    Weź bo zaraz padnębig_grinbig_grinbig_grin
                    • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:10
                      no wiem, wiem.. głupio wyszło z tym ukonstytuowane..
                      winno być: *usankcjonowane big_grin
                      • maruda2 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:15
                        ja nie wiem, czy Margot słówka się czepiła wink
                        mnie tam ukonstytuowane też pasowało tongue_out
                        • green.amber Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:23
                          a co jeśli to młoda ma rację?? wink
                          • margott70 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:27
                            Racja przeciw racji. Wiesz,te słynne mam prawo do swojego zdania, ja mam prawo mieć je w...wink
                            • green.amber Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:34
                              musiałabyś ją mocno utyć, żeby się tam wszystkie zmieściły wink
                              ale tak poważniej to czasem jednak mi się myśli, że sobie spora część kobiet kuku zrobiła takim zosiosamosiowaniem, z różnych przyczyn i różnymi efektami się objawiającym... ale mi się jeszcze pełen pogląd nie ukonstytuował, przynajmniej taki jednolinijkowy wink
                              • margott70 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:40
                                A mnie nie do końca o to chodziło. Równość w związku to mit i na kompromis jakiś zawsze się idzie(albo i niewink Ja tylko niezmiennie reaguję alergicznie na to "mi się należy". Należy się to jedynie płaca za pracę.
                          • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:34
                            ale w sensie, że...?
                            ja nie neguję tego, że jej facet płaci za prowiant i atrakcje - jak ma, to niech się dzieli. są razem znaczy się wziął ją z całym dobrodziejstwem inwentarza (albo jego brakiem).
                            tylko niech mavika nie pitoli farmazonów, jakie to ona ma zasady, że płaci za siebie etc... (bo wcześniej tak pisała), bo widać że one wraz z zażyłością zaczęły ewoluować. a gość niech płaci jak ma.
                            bo w związku takie rozliczanie na zasadzie: ty kupiłeś ostatnio gin, to ja tym razem wezmę wino to już zupełna żenada.
                            • maruda2 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:43
                              tdf-888 napisał:

> bo w związku takie rozliczanie na zasadzie: ty kupiłeś ostatnio gin, to ja tym
                              > razem wezmę wino to już zupełna żenada.
                              >
                              Czemu sądzisz, że to żenada ? Ja bym tego przede wszystkim nie traktowała w kategoriach rozliczania. Gdyby ciągle jedna osoba wydawała kasę na oboje ( i to nie ważne on czy ona ) to byłaby żenada. Chyba, że na prawdę uważasz, że "dawanie doopy " jest ekwiwalentne do płacenia za zakupy i różne wyjścia suspicious
                              • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:48
                                komu pasuje płacić za kobietę niech płaci jego wolna wola
                              • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 11:55
                                ciężko to wytłumaczyć...
                                to ma działać samoistnie, rozumiesz... bez trzymania tego w pamięci.
                                a taka mavika to chyba pamięta każdy jego i swój wydatek - no jak nam opisuje te swoje przygody do kilku miesięcy wstecz, to takie szczegóły się przewijają. jakaś cola w kinie czy inny popcorn... teraz gin...
                                czy nawet to głupie przejazdy kto do kogo i że on 2x musi robić trasę. zatankował by jej raz tę sztruclę do pełna i by se mavika jeździła a on by na nią mógł sobie spokojnie czekać w domu.
                                • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:05
                                  ich sprawasmile widać im taki układ odpowiada więc są razem, grunt to się dobrać żeby potem nie było kwasu i zgrzytu
                                  • margott70 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:36
                                    Tylko,że tego "potem" przewidzieć się nie da. Radosne sponsorowanie na początku w czasach baaardzo atrakcyjnego sexu może się panu zwyczajnie przejeść(albo może zapragnąć obiekt sponsorowania wymienić na nowy). Panta rhei...
                                • maruda2 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:15
                                  rozumiem, rozumiem smile
                              • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:05
                                Kiepsko z pisaniem bedzie. Wymeczona ta "przyjemnoscia".
                                Facet placil wczesniej i placi teraz. Wiekszosc On placi. No nawet z 80 % placi. Ja od czasu do czasu podejde do kasy. Nadal mi szkoda troche kasy. Tym bardziej ze w ostatnim czasie poszlo kasy w cholere na pierdolniete zeby sad wiecej niz jeden staz... Nie wiem co mnie czeka za niedlugo. Nie bedzie latwo z robota.
                                Nigdy sie nie rozliczalismy i nie rozlczamy. Facet praktycznie wszystko kuouje. Alkohol On. Raz winko kuoilam na urodziny swe tongue_out no i jemu w prezencie.
                                A.co do dawania dooopy. Kurwa. Zamilcze tutaj.
                                Nigdzie nie pisalam.ze place caly cAs za siwbie. Nie place. Chcialbym placic wiecej. Ale szkoda mi kasy tongue_out nigdy juz nie mam zamiaru tyle na bezrobociu siedziec. Nie wiem co bedzie za pare miechow..nie wiem tego.
                                • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:09
                                  tak???big_grin a kto mi pisał, że mi ciągle mało i mało?big_grin niedługo będziesz chciała zarabiać 3 4 5 ... itd. kasy nigdy za dużo teraz cię olśniło zrobiłaś zęby bo masz sponsorów, jakbyś była sama byłabyś szczerbata, a mnie za materialistę maszbig_grin utzrymaj się za 1600 niemożliwe .
                                  • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 16:05
                                    Do szczescia wystarczylo bo mi 2, a nawet jakby byla minimalna praca. Zeby w ogole byla praca sad dzisj bylam w paru firemkach. Popdytalam. Musze szukac bo zostan z niczym.
                                    Do dentysty mi soe nikf nie doklada. Facet tym bardzij. Stazowe ida. Dzisiaj peawie 3 stowy poszly. Panoramka do tego.
                                    Ty ile zarbiasz? Powyzej 2 tysi co nie? 3? 4?
                                    • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 21:39
                                      no on chyba coś kole szóstki
                                • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:25
                                  hahaha ale doisz paziątkobig_grin
                                  a diete macie fatalną ja takichg świństw nawet pieskowi bym nie dałbig_grin
                                  • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:34
                                    80% czyli 1:4 ładny (nomen omen) stosunek... big_grin
                                    • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 12:37
                                      tego się po m nie spodziewałembig_grin wyszło szydełko z workabig_grin
                                      • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 15:51
                                        Nawet moze wiecej niz 80 % ? Nie jestem pewna. Pamietam co kto kupuje bo w wiekszoaci On to robi. I nie ma jakiegos zastanawiania sie. Plynnie idzoe. On placi a od czasu do czasu te 20 % ja sie wtrace i powiem ze teraz ja place smile no marnie marnie.... Wstyd sad ale sie przyznalam. Wolalabym wiecej. Ale teraz nie jest tak latwo jesli chodzi o kase. Tym bardziej zenie wkem co mnie za niedlugo czeka.
                                        Facet poczatkowow praktycznie caly czas placil, jak bylam na bezrobociu. No ale. Przeciez nasz "zwiazek" opiera sie .a spotkaniach weekendowych (teraz jest wiecej niz kiedys) to duzo nie bylo tych wydatkow.
                                        Ni ma zastanawiania si wyliczia kto co i jak.
                                        A co do dojazsow. Facet mial racej. Czaasem i mi pasuje ruszyc tylek. Dopiero . (po roku czasu)... Raz ja ruszylam. Z rosolem. Rusze jeszvze bo pozniej ni bede miala mozliwosci.
                                        • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 21:16
                                          czyli już wiadomo czemu weeknendowe to spotkania... przecież gdyby miałby i na tygodniu taki stosunek chłopaczyna utrzymywać, to by niechybnie zbankrutował... sad
                                          musisz mavi zakasać rękawy i coś zarobić, nie ma wyjścia wink
                                          • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 21:23
                              • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 16:00
                                Jeszcze raz powyorze. Specjalnie pod Marudka ^^ a ni Tede suspicious
                                Nie ma zadnego rozliczania. Facet jak nizej wspomnialam placi gdzies na wetza 80 % wydatkow sad ja sama od sie czasem si wtrace i powiem ze ide do kasy. Wie jak u mnie jest. Jestem na stazu to ok jest lepij. I czasem zaplace. Ale teraz w chuj poszlo mi wydatkow. Dodatkowo nike mialam.sobie zakupic. I.... Przyda sie kasa. Ale do czasu do cxasu cce dac cos od sbie bo moge.
                                Nigdzie sie nie zapieralam ze place za siebie!! Chcialabym zeby nie bylo to jednosyronne. Jakbym miala wiecej kasy na peno wiecej bym z siebie dokladala. No i fakt ze facet wozi mi caly czas dupe. Tez nie jest do konca ok. Rok caluski mi wozil. Dopiero ja raz pojechalam. Ja do Niego moge czasem podskoczyc. Do miesciny to co innego . Ma do mni pp drodze.
                                Nigdzie nie pisalam ze place csly czas za siwbie. Chcialabym placic i czasem sie staram w miare swoich moiwosci. Tede, cholerny zadumiarzu..
                • margott70 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 10:28
                  mavika_88 napisała:

od kiedy jest
                  > moj to Jego kasa moja.
                  Co za stek bzdur. Nawet po ślubie byłabym daleka od takich sformułowań, nawet pomijając,że w świetle prawa wszystko na pół
                  • fripoo Re: Generacja bez randek 12.06.15, 10:32
                    haha mavika tak napisałabig_grin? a to łobuz!big_grin
                  • mavika_88 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 16:12
                    Esz. Odnosze wrazeni z lepiej nic o sobie juz nie pisac bo latwo o nieporozumienie i soe przyczepicie.
                    Napisalam.z kasa moja bo czasem wklada mi portfel do torebki jak jestesmy na wypadzie.
                    Facet mi nic kasy nie daje!! Ja nie biore. Tyle ze jak jestesmy w jakiejs knajpce to Czy gdzies to On w 80 % placi. Staram sie czasem ja cos zaplacoc bo i tak mi glupie ze On tyl z sibie daj jesli chodzi o kase.... Nie mam za bardzo teraz mozliwosci. No na dentyste poszla mi przeszlo jedna wypalata stazowa. I jeszcz pojdzie. Moze pod deuga podejdzie? Nie wiwm. Moze nie. Moze ni bedzie to kanalek. Ostatni mji jednak czeka.
                    Moja Jego kasa jest wtedy gdy wsadzi mi portfel do totrebki.
                    Tak lepiej pisac mnij niz wiecej . I lepiej nic osobistego. Zamykam soe w sobie. Juz wiecej o mnie si nic osobistego nie dowiecie. Nie czegos takiego. Nie o facecie. Nie o rodzinie. O sobie slowem.wspomne. Choc tez wole mniej...
                    Z reszta. No co komu info o mnie? Jestem dla Was nic nieznaczacym wittualnym.bytem.
                    • tdf-888 Re: Generacja bez randek 12.06.15, 21:30
                      widzisz mavi, jak to jest łatwo odczytać jak ktoś ma swoje intencje...
                      nie pitol głupot na forum, bo tu zawiść!! zawiść!! tongue_out
                      ja wierzę w czystość waszego związku i tylko cię podkręcam, bo ppierdzielisz farmazony..
                      ma? to niech buli! i nie chodzi tu o to czy mu dajesz czy nie... olelele! big_grin
                      rozumiesz? ja wierzę.. to wygląda ok u was.. naprawdę.. ale jak ty pierdzielisz takie farmazony, kto co ile procent itd..
                      no błagam cię... ja to hejtuję bo głupkowato piszesz... nie powinnaś wcale o tym myśleć a co dopiero na forum publikować.
                      nie wiem czemu reszta się przypina...
                      może zazdrości? ;]
                      kto wie?
    • witamina_b12 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 21:07
      Dlaczego koniec? Raczej zmiana... na internetowe np. Zreszta randki w formie jaka my znamy sa dosyc nowym wymyslem. Jeszcze 150 lat temu spotkanie panny i kawalera bez przyzwoitki nie uchodzilo za wlasciwe wink

Troche trudno mi uwierzyc, że oddzielenie sexu od milosci jest czyms niepojetym dla mezczyzny wink predzej bym uwierzyla gdyby to napisala kobieta.
    • mavika_88 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 21:43
      CZy ta zmiana w społeczeństwie nie wynika też z tego w jaki sposób się komunikujemy?
      Poznawanie nowych znajomości w większości przypadków jest dzięki drodzę elektornicznej, dzieki internmetowi. Tu nie można wypłynąc na pełne wody sad czasem moczymy sie tylko po kostki. Tak jest to ogromna zaleta bo odległość tutaj nie ma znaczenia.
      Jednak w tym poznawaniiu jest mniej człowieka, bezposredniego, prawdziwego człowieka.
      heheh
      kiedyś żeby z kimś się spotkać szło sie do koleżanki/kolegi do domu. Nie miało sie telefonu tongue_out Nie zastanawiało sie. czy będzie. Po drodzę kogoś się spotkało i tak sie chodizło całą gromadką. Już za dzieciaka kontakty się zawierało. Nowe znajomosci - BEZPOSREDNIE. poznawało się nowych znajomych, swoich zanjomych. Sieć kontaktów się tworzyło. w ten sposób człwoiek mógł rozwijac relacje interpersolane
      Net mimo że nas rozwija to w jakiś sposób nas ogranicza i upośledza sad

• maruda2 Re: Generacja bez randek 11.06.15, 22:41
        coś w tym jest
    • mavika_88 jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 07:40
      Juz sama nie wiem ale to niestety jawa.
      Chodzi o ciachanie. Wczoraj Frip wrzucil do tego watku (yyyyyy sie wlaanie zastanawiam czy dalej kobtunulowac te wiadomosx, nie tylko ja jestem anty lesiociach uncertain) wrzucil red hotsow, poszlo no z 4 wymiany postow. Dodam ze sie nie rozpisalam. Nawet Fripo byl w szoku.
      Pytanie o ciaxhanie. Czy zeby pisac w tym watku trzeba kurczowo si trzymac tresci? Tyle Lesiek zyjesz na forum a nie wiesz ze zawsze stworzy sie temat poboczny!!?
      Lesiek stworzyl nowa generacje adminowania. Opierajaca sie na natrectwie ciachania.
      No bo ogrodnik musi dbac, zeby nie zaroslo. Aby czasem ziemi pustej nie zostawil...
      Nie chodzi teraz o ciachniecie moich wpisow. Choc.. czy powod ze napisalam nie na temat, byl powodem. ? A moze to jest mysl, by red hotsi leciali na randce ? wink a wtedy ..... Flyyyyyy of my wind ^^
      Nie chodzi o mnie. Niech sobie ciaxha ale najgorsze jest ciaxhanie nowek. I nie tylko ja to mowie. Ktos na forum kiedys uzyl slow nawet wiem do kogo. Podczas jakiej akcji. Gdy byky forumowe zgrzyty sad (esz nie pamietam dokladnie uncertain). "jesli kilka osob mowi Ci ze jestes pijany to cos w tym prawdy jest" (na pewno ni tak ^^).

Nowa generacja adminowania uncertain
      Lesiek! Ciaxhniesz mnie?
      • fripoo Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 08:24
        hahaha post usunąłbig_grin? hahahah a potem ban będzie jak dla fripabig_grin hahahahah
        • fripoo Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 08:26
          nadzieja na niezbanowanie zostaniebig_grin
          www.youtube.com/watch?v=scjKJevOjxs
        • mavika_88 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 16:48
          Post? Pare postow. Juz nawet nie wiem ile. Z red hotsami na pewno. Pytalam czy to jawa czy sen. Bo sie zastanawialam czy tej gadki nie bylo w moim watku. Tam puosenki wrzucales. Ale tam bylo tylko disco.
          Lesiek ciachnal nie tylko odnosnie piosenki. Pisalam cos do Ciebie odnosnie wlasnie rndki. Nie pamietam tresci. Pare wymienilismy postow.. Ze moglibysmy sie spotkac. Bylo pare takowych postow. I jaki powod usuniecie? Ze nie na temat? O randce a na pewno os potkaniu bylo.
          A niech daje bana. Tylko wpierw niech uzasadni. Mi na tym nie zalezy. A moze mi sie nalezy? Moze wtdy bym juz tyle nie pitolila.
          Ajc. Lepiej nie pisac nie na temat w nieswoim watku bo jeszcze mnie ciachnie.

Najvardziej wkurzajace jest to jak pojawia sie nowka i cos oglasza lub szuka znakomych. Metalowa szukala i nie zostala ciachnieta inni tak. Wkurzajace jest gdy piszesz w takim watku i sie zastanawiasz. Zostanie On ciachniety? Ja sie zastanawiam i wole duzo nie pisac ^^
      • facet699 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 12:33
        mniej ludzi, mniej roboty wink
        • mavika_88 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 16:50
          I to jest mysl.
          Powypedzac nowki co dopiero kielkuja. Tzn.. . Nowki z rodzaju meskiego. Kobietki lepiej zostawic. A nuz jakas by sie przydala.
          • maruda2 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 16:56
            i na kiełkowaniu się kończy ... suspicious te nie ciachnięte żeńskie nówki też jakoś się nie rozwinęły tongue_out
            znów się powtórzę - jeśli ktoś chce tutaj pisać, a nie tylko zarzucić wędkę, to spokojnie może to zrobić
            • mavika_88 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 17:28
              No.... Niewiadomo niewiadomo. Moglo przejsc na priv to zenskie kielkowanie tongue_outw zacisznym poletku wink
              Dla mnie po prostu jest smieszna formula wataku z ogloszeniami. Czy ktos tam zaglada.? Ktos wrzuci swoje ogloszenie ale malo kto tam zerka. A na pewno praktycznie nikt sie nie wypowiada. Nie rozwija tego. W ten sposobnie ma szansy by nowa osoba sie tutaj wbila. Zaczela pisac. Wiem. Wiem moze tutaj zalozyc inny watek ale moze nie wie ze jest tak fajnie. Taaaaa..
              Jesli ktos chce tutaj pisac to moze pisac. No ja sie zastanawiam czy moge poza swoim.watkiem pisac gdzie indziej nie na temt. W tym wtku napisalam na temat!! I madrze nawet (jak na mnie ^^). Staralam sie bez glupotek. Wczoraj Lesiek pociachal moje i Fripa posty i nadal nie wiem co bylo tego powodem? Natrectwo Jego. Dawno nic nie ciachal ? Nie wiem..z Fripem pisalam nawet o randkach. Ale moze to juz jest sen. Moze ja wcoraj nic nie pisalam.
              • lesher Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 19:08
                > No.... Niewiadomo niewiadomo. Moglo przejsc na priv to zenskie kielkowanie tongue_outw
                > zacisznym poletku wink

No to chyba dobrze - nie o wszystkim na forum idzie trąbić tongue_out
                • mavika_88 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 19:46
                  No i dobrze. Niech sobie w zacisznym poletku kielkuje smile
                  czy ja mowie ze zle? ;>
      • maruda2 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 16:58
        ale nawiasem mówiąc, jestem ciekawa cóżeś tam Lesiu ciachnął, że Mavi już prawie cały dzień to przeżywa wink
        • mavika_88 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 17:32
          Nic nie przezywam po prino suspicious jeden post odnosnie tego zalozylam, bo nie rpzumialam powodu ciachniecia. Stad napisalam. Ani nie bluznilam ani wiele nie pisalam. Nie wiem. Moze Lesiowi sie nudzilo ^^
          W tym poscie ie chodzilo o mnie. Ale mojego i Fripa ciachniecie mnie zainspirowao zeby ten post napisac. Dla mnke zwyczanie takie ciachaie jest smieszne. Mowa tez o watkach ogloszeniowych. Przede wszystkim o nich.
        • lesher Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 19:07
          > ale nawiasem mówiąc, jestem ciekawa cóżeś tam Lesiu ciachnął, że Mavi już prawi
          > e cały dzień to przeżywa wink
          Tak zasadniczo, to to samo co zwykle wink
          • mavika_88 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 19:45
            Czyli zasadniczo za co to bylo ciachniecie? Bo piosenki ni powinno byc tym temacie.? Red hotsow mozna sluchac na randcetongue_out . Ok. Niech bedzi nie na temat. Ale nie ma takie zasady ze ciaxhasz ni na temat. Rozumiem watk odnosnie spitkania forumowego powinein byc jednokierunkowy ale tutaj?
            Ok. Odnisnie piosenki ciaxhniete. Ale prowadzilam roMowe z Fripem odnosnie randek i tez te posty pociaxhales? Dasz odp czemu? Bo ja nie mam pojecia. A moze ja jednak snilam. Moze z Fripem.we snie pisalam.?
            • lesher Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 19:55

Na forum obowiązują zasady netykiety

Jak pisać:
              Pisz zwięźle i na temat.

Czego unikać:
              Nie przeklinaj.
              Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.

Poza tym:
              Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.

• mavika_88 Re: jawa czy sen (nowa generacja adminowania) 12.06.15, 20:08
                I zawsze tego sie stosujesz? Ciachasz gdy ktos przeklina? Wczoraj tego nie robilam. Wczoraj pare postow ktore wyciachales byly na temat i zwezle. Jak pisalam.z Fripem o randkach.
                Czy kazdego ciachasz jak zbacza z tematu? Przeciez ciagle ma to miejsce..
                To co wczoraj wyciachales akurat nie bylo obfite w litery. Wrecz... Malo pisalam.

Bywalo ze pierdolilam od rzeczy (ciachniesz mnie ^^) bluznilam, zwiezle... Nie pisalam. Rozwodzilam sie i nigdy nie ciachnales. Wiec nie wiedzialam co bylo wczoraj powodoem.

Zwiezle i na temat?
                Zbyt to ekstremalne dla mnie tongue_out

Dalej nie wiem co bylo wczorajszym powoden ^^ bylo na temat¿ bylo. Nawet pisalam jak ni ja - Zwiezle, dosc zwiezl o randkach w rozmowie z Fripem. A nadzwiezle odnosnie piosnki.

No ale niewazne. Czasem jedbak pomysl zanim cos ciachniesz. Nie chodzi o mnie. Choc wczoraj mnie zdziwiles. Bo jakbys chcial ciachac mnie za moja rozwiezlosc slowna to.... 80 -90 % bys wyciachal moich slowek.
                I cEsto bluznilam tongue_out nigdy nie reagiwales.
    • gyubal_wahazar Re: Generacja bez randek 20.07.15, 18:31
      Takie tam pitu-pitu

PS Ale jeśli jesteś tą panią ze zdjęcia, to chłonąłem od dechy do dechy z zapartym stolcem
    • zielonooka38 Re: Generacja bez randek 24.07.15, 08:58
      wiesz Lesiu flirt - to wysiłek intelektualny i nie każdemu się chce wink i prawdę mówiąc trudno znaleźć partnera do flirtowania ...

a randkowanie bywa męczące... szczególnie pierwsze randki wink za szybko żyjemy, za dużo na raz robimy, gubimy radość przebywania ze sobą.. boimy się zaangażować i idziemy na łatwiznę...

Od grzechu zaczął się jej świat...
      Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna, a raz święta ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka