maruda2 09.06.16, 22:13 to już na pewno doszły, tfu.... dopełzły, gdzie miały dopełznąć. ja bardzo poproszę o nowy obrazek. może być trochę wody i leżaczek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda2 Re: te ślimaki :-> 09.06.16, 22:32 nie można ich jakoś odstraszyć ? pamiętam, że w zeszłym roku też z nimi walczyłaś Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: te ślimaki :-> 09.06.16, 22:37 Nie znalazłam jeszcze sposobu niestety. Nom, w zeszłym roku to była istna plaga. Za to dwa lata temu się dziwiłam jak koleżanki opowiadały, że walczą ze ślimakami bo ja nie miałam ani jednego. No to zeszłego lata miałam kumulację . W tym roku jak na razie jest umiarkowanie, ale truskawek mogły by nie żreć Odpowiedz Link
maruda2 Re: te ślimaki :-> 09.06.16, 22:45 te na obrazku to takie odpasione jakby już się nażarły truskawek Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: te ślimaki :-> 09.06.16, 22:49 No mówię Ci, dzisiaj późno wróciłam do domu, i miałam taką ochotę na truskawki, a tu klops Co czerwona truskawka to zżarta do połowy, ale w sumie jakby na to nie patrzeć pół truskawki mi zostawiły Odpowiedz Link
lesher Re: te ślimaki :-> 10.06.16, 11:39 Te z obrazka truskawek nie dotkną . Twoje roślinki wciągają takie duże, bez muszli. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: te ślimaki :-> 10.06.16, 20:40 Widzę, że nadal ślimaki dzielnie brną do celu Odpowiedz Link
tdf-888 Re: te ślimaki :-> 10.06.16, 20:42 drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvnSG9nVmlWRlNTT3c/view?usp=drivesdk die polnische schnecke ist der sieger! Odpowiedz Link
green.amber Re: te ślimaki :-> 10.06.16, 22:34 dziękuję za nieślimaka nawet nie będę marudzić, że ciut wygląda na nieletniego... czy znaczy, że spać iść należy??? Odpowiedz Link