Dodaj do ulubionych

Drogie Bravo

06.11.16, 00:33
Półtora roku temu zaczepiałem na portalu randkowym pewną dziewczynę. Miała w profilu coś, co mnie zaintrygowało. Oczywiście nie dostąpiłem zaszczytu otrzymania od księżnej pani jakiejkolwiek odpowiedzi. Pół roku później znowu ją zaczepiłem. Pani nie miała zdjęcia w profilu, więc kompletnie nie pamiętałem, że to ta księżna pani, dla której napisanie do mnie czegoś typu "nie jestem zainteresowana" czy "spieprzaj dziadu" w odpowiedzi na moje wcześniejsze zaczepki było czymś najwyraźniej niewyobrażalnie poniżającym. Oczywiście i tym razem księżna pani mnie olała. Historia powtórzyła wczoraj. Księżna pani wlazła na mój profil więc znowu ją zaczepiłem, nie mając świadomości, że już dwukrotnie mnie kompletnie zignorowała. Tym razem księżna pani odpisała i...
Olśniło mnie wtedy, że to jest ta księżna pani, dla której spławienie faceta w kulturalny sposób jest czym, co wykracza poza jej intelektualne możliwości. I w związku z tym poinformowałem księżną panią w grzecznych słowach, że ze względu na to jak mnie potraktowała poprzednimi razy nie mam jednak ochoty na rozmowę z kimś, kto nie potrafi się zachować w kulturalny sposób.
Po co to piszę? Bo mam ogromną satysfakcję, że choć raz jakaś księżna pani znalazła się w sytuacji podobnej do tej, w której ja jestem przez kobiety stawiany prawie zawsze. I łudzę się, że choć na chwilę popsułem jej nastrój.
Obserwuj wątek
    • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 09:36
      jeśli jesteś brzydki i biedny to dla niej to nie ma znaczenia, kobieta nie musi mieć kasy wystarczy, ze jest ładna
    • apersona Re: Drogie Bravo 06.11.16, 10:02
      I jesteś z tego tak dumny, że aż sam się chwalisz
      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 10:21
        sil potwierdza to co pisałem przez lata i co wszyscy wiedzą, tylko chyba nietaktem byłoby tak otwarcie przyznać - brzydki i biedny facet nie ma szans na kobiete, taksamo jak brzydka babka
        • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:30
          nie widziałeś nigdy brzydkiej babki z facetem?
          ja widziałam takich mnóstwo,
          pewnie dlatego, że każdy ma inne poczucie estetyki i dla każdego co innego jest piękne
          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:44
            oczywiście, ze widziałem, ale z jakim facetem......
    • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:03
      Być może i utwierdziłem. W każdym razie pani mnie przeprosiła, za to że mnie bez słowa olała, bo jak stwierdziła "to był czas w którym chyba nie bardzo chciałam nowych znajomości". Tylko po jaką cholerę w tej sytuacji kobieta włóczy się po portalach randkowych?
      • nerw_rdzeniowy Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:17
        Ale to miała wywiesić jakiś szyld na koncie żeby do niej nie pisać czy jak?
        Jak wiadomo jestem teoretykiem tylko ale z takim podejściem....
        • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:20
          Ale z takim podejściem... I co dalej?
      • anguac24 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 13:50
        Przecież to normalna odpowiedź. Czy były przecinki i wykrzykniki? A może włączyła capslocka? suspicious Niektóre portale randkowe mają ograniczenia. Mogła nie odpisywać, bo miała konto w wersji "beta", darmowe. Mogła później zrobić przelew by wszystkie funkcje działały.
        Zgadzam się, że wirtualnie ludzie inaczej działają niż realnie. Prawdopodobnie nie jedna osoba z forum w rzeczywistości niekoniecznie jest taka jak sobie można wyobrazić na podstawie wpisów czy nawet zdjęć. Często nie znamy osób z forum itp realnie, nie wiemy i nie widzimy kim naprawdę są. Ciężko wyczuć ironię, sarkazm kiedy m.in nie możesz zobaczyć czyjegoś wyrazu twarzy czy usłyszeć tonu głosu. smile
        • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 13:57
          ale nawet pisząc tutaj każdy czuje z kim chciałby się spotkać a z kim niekoniecznie...
          • witamina_b12 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 14:13
            Nie wiem czy to kac... ale zgadzam sie z Fripoo
            • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 16:18
              i to nie pierwszy raz się zgadzasz, tylko macie mnie tutaj za głupka na forum dlatego wstyd się przyznaćtongue_out
              • anguac24 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 16:23
                Moan, moan, moan. tongue_out w ogóle to wszystko jest do d... co nie? wink
                • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 18:35
                  wcale nie, do dupy jest brzydota i się starzenie
          • jovian Re: Drogie Bravo 06.11.16, 14:47
            Mądrze prawisz... choć raz. wink
            • anguac24 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 15:19
              No dobra. Może tak być w większości przypadków.
              Silu, przypomniałeś dzieciństwo tym wpisem. wink
              www.youtube.com/watch?v=4fndeDfaWCg
          • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 16:31
            A Ty fripciu z kim chciałbyś się spotykać? tongue_out
            • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 18:33
              z nikim, ja nie lubię ludzi
        • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:37
          Odpowiedź jak najbardziej normalna. Specjalnie dla Ciebie powtórzę się: nie mogła mi tak napisać od razu?
          Czytaj proszę ze zrozumieniem.tongue_out
          • anguac24 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:47
            Dobrze, luz. Może nie mogła. wink
      • jovian Re: Drogie Bravo 06.11.16, 14:42
        Włóczy się? Dość dziwnie traktujesz te portale. Założenie konta wcale nie znaczy że ktoś tam siedzi non stop. Ja osobiście miałem tak, że z powodów życiowych przez pół roku nawet nie zajrzałem co się dzieje na tym koncie. Wróciłem tam i co? Miałem odpisywać na jakąś zaczepkę sprzed paru miesięcy, bo tak wypada? Być może jestem niekulturalny, ale nie - bo to nic nie wnosi. Jeśli druga strona poczuła się wtedy dotknięta, to moje tłumaczenia tego nie zmienią, pierwsze wrażenie robi się tylko raz, a poprawianie sobie samopoczucia w ten sposób jest dla mnie jakieś takie cienkie.
        Więc i braku odpowiedzi na moje produkcje nie traktuję jakby pani zdalnie dała mi plaskacza. Bo nie wiem jaki są powody i czy ona tam w ogóle jeszcze jest. wink
        • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:35
          Ty nie odpisujesz kobietom - jest ok, kobiety nie piszą do Ciebie - jest ok, ja odpisuję kobiecie, że nie jestem zainteresowany rozmową z nią i podaję powody mej niechęci - nie jest ok. Ok.tongue_out
          • jovian Re: Drogie Bravo 07.11.16, 21:09
            Nie jęcz, twardym trzeba być a nie miętkim. smile
            • silencjariusz Re: Drogie Bravo 07.11.16, 21:32
              Ale ja nie jęczę. To nie ten wątek.tongue_out
      • facet699 Re: Drogie Bravo 07.11.16, 14:02
        bo nie miała czasu na włażenie na portal? bo miała bezpłatne konto? Bo może trzema się wykazać jednak zaangażowaniem i jedna wiadomość to czasami mało? - czego masz tutaj dowód na to
        • silencjariusz Re: Drogie Bravo 07.11.16, 16:47
          Bo jej się nie chciało i tyle.
          • marisella Re: Drogie Bravo 07.11.16, 17:32
            silencjariusz napisał:

> Bo jej się nie chciało i tyle.

Sil Nieprzejednany.
            I ze szklaną kulą.

Nie dość, że wie najlepiej, to jeszcze w życiu nie wybaczy. Sorry, takie srogie zbrodnie się nie przedawniają big_grin
    • nerw_rdzeniowy Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:08
      Ja to się tam nie znam nie mam konta na portalu randkowym ale to chyba nie taka wielka obelga jak ktoś nie odpisze widocznie jest nie zaintersowany.
      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:11
        Oczywiście, że to nie obelga. To zwyczajny brak kultury.
    • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:16
      Szlajam się po portalach randkowych ale nie wiem po co to robię - kobieca logika jest porażająca.
      • nerw_rdzeniowy Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:19
        Ale co tu jest nielogicznego?Przecież Ci wyjaśniła o co chodzi.
        • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:32
          Nie mogła zrobić tego od razu? Korona by jej z głowy spadła?
      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:13
        silu gdyby pisał ktoś odpowiedni czyli przystojny to by inaczej śpiewała
        • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:21
          fripoo zawsze ta sama śpiewka wink))-Twoja rzecz jasna
          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:43
            tto nie moja śpiewka, taki jest lajf
          • penisylina Re: Drogie Bravo 06.11.16, 15:24
            Każda kobieta napisze, że wygląd się nie liczy, ale dopiero po tym, jak skończy codzienny półgodzinny rytuał nakładania tapety wink
            • marisella Re: Drogie Bravo 06.11.16, 16:14
              penisylina napisał:

> Każda kobieta napisze, że wygląd się nie liczy, ale dopiero po tym, jak skończy
              > codzienny półgodzinny rytuał nakładania tapety wink

Słabość takich teorii polega na tym, że wystarczy jedna Witamina, żeby to Twoje "każda" obalić. Także Twoje stwierdzenie było fałszywe jeszcze przed postawieniem końcowej emotki, taki niefart...
              • anguac24 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 16:21
                Generalizowanie niejednokrotnie jest krzywdzące. Ja lekki dzienny makijaż robię w 15-20 minut max i nie jest to tapeta. A przede wszystkim nie maluję się codziennie. smile
                • witamina_b12 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:12
                  15-20 co rano? to długo.... mi 5 minut to zabiera...
                  Tyle czasu to chyba konturowanie jakies robisz?
                  • maruda2 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:15
                    Też mi się zdawało ciut długo tongue_out Ja max w ok. 10 min. robię.
                  • anguac24 Re: Drogie Bravo 07.11.16, 17:54
                    No dobra przesadziłam. Z 10-15 minut max. Liczę z przygotowaniem, czyli zmyciem twarzy i położeniem bazy, a następnie dopiero podkład, mascara i puder. 5 minut to zabiera jeśli muszę bardzo na biegu. wink
                    • anguac24 Re: Drogie Bravo 10.11.16, 21:57
                      Wróciłam z warsztatów makijażowych. Profesjonalna wizażystka wymierzyła stoperem, że wprawną ręką można zrobić pełny makijaż (łącznie z cieniowaniem, konturowaniem itd) w 14 minut i 25-28 sekund. wink
                      • apersona Re: Drogie Bravo 11.11.16, 20:03
                        co to jest konturowanie w makijażu?
                        • marisella Re: Drogie Bravo 11.11.16, 22:29
                          apersona napisała:

> co to jest konturowanie w makijażu?

https://weselnybox.pl/files/2015-03-19/orginal_2015_03_Thu_12_08_21_325.jpg.jpg

https://img.zszywka.pl/0/0179/4670/uroda/cieniowanie-konturowanie-twarzy.jpg

https://img.zszywka.pl/0/0180/2846/uroda/konturowanie-twarzy--w-rezultacie-p.jpg

https://thecosmediccoach.com/wp-content/uploads/2014/09/6cd1017fb142f8f6b6342a5af3aa45a8.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e4/34/d1/e434d19fc651ee332fe7b96cc5221521.jpg
                          • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 12.11.16, 11:15
                            Lepiej to wygląda niż czarny worek na twarzy, a twarz i tak zakryta wink może w ten sposób przekonamy dziewczyny w burkach do większej integracji smile
                          • anguac24 Re: Drogie Bravo 12.11.16, 11:20
                            Dzięki Marisello. smile Ja nie umiem tego dokładnie wytłumaczyć.
                            • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 12.11.16, 18:20
                              Teraz rozumiem, dlaczego niektóre kobiety mówią, że idą sobie narysować twarz.
                          • fripooo Re: Drogie Bravo 12.11.16, 13:28
                            ale co ja tu widze łądne buźki czyżby kult piękna?tongue_out
                            • marisella Re: Drogie Bravo 12.11.16, 13:33
                              fripooo napisał:

> ale co ja tu widze łądne buźki czyżby kult piękna?tongue_out

?
                              • fripooo Re: Drogie Bravo 12.11.16, 15:22
                                no dlaczemu np. nie są to brzydkie twarze tych modelek?
                                • marisella Re: Drogie Bravo 12.11.16, 15:26
                                  fripooo napisał:

> no dlaczemu np. nie są to brzydkie twarze tych modelek?

Nie wiem czy to modelki - prawdopodobnie raczej jakieś blogerki z kręgu tematów makeupowych. Google wypluł je jako jedne z pierwszych, wyraźnie ilustrujących ideę konturowania, więc te zapodałam.
                                  Czemu nie są brzydkie, to nie wiem. Pewnie się takie urodziły smile
                                  • fripooo Re: Drogie Bravo 12.11.16, 16:31
                                    bo świat udaje, ze brzydkich ludzi nie ma Marysiusmile
                                    • marisella Re: Drogie Bravo 12.11.16, 17:55
                                      fripooo napisał:

> bo świat udaje, ze brzydkich ludzi nie ma Marysiusmile

Media udają, bo żyją z kreowania w ludziach potrzeb.
                                      Ameryki tym nie odkrywasz smile
                                      • fripooo Re: Drogie Bravo 12.11.16, 18:15
                                        jak dla mnie życie bez urody do bani, nic nie cieszy, może inni inaczej to widzą
                                        • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 12.11.16, 18:19
                                          Czy ten gość jest przystojniakiem?
                                          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bd/Mick_Jagger_Deauville_2014.jpg/220px-Mick_Jagger_Deauville_2014.jpg
                                          • fripooo Re: Drogie Bravo 12.11.16, 18:25
                                            przystojny nie jest, ale weź poprawkę na to ile ma kasy i jak jest sławny.
                                            • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 12.11.16, 18:27
                                              i osiągnął to pomimo nienachalnej urody
                                              • fripooo Re: Drogie Bravo 12.11.16, 18:49
                                                ale to są wyjątki, poza tym nie chciałbym jego talentu kasy w pakiecie z wyglądem
              • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 18:38
                jedna jaskółka wiosny nie czynitongue_out
            • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 18:21
              Bo kobiety wiedzą, że pod tym względem są pod stałym obstrzałem. I nie tylko lub raczej nie przede wszystkim o mężczyzn tu chodzi.
              Natomiast w drugą stronę strzelają ze swojej broni i swoimi nabojami.
    • anus-hka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:22
      O matulu....odezwiesz się : źle...nie odezwiesz : jeszcze gorzej...
    • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:22
      Gdy ktoś na ulicy grzecznie pyta Cię o to gdzie np. jest jakaś ulica to odchodzisz bez słowa?
      • anus-hka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:27
        Ależ skąd...nawet nie boję sie odpowiedzieć że nie wiemsmile
        • anus-hka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:28
          Mając nadzieję że ten co pyta nie zwyzywa mnie za brak tej wiedzy

anus-hka napisała:

> Ależ skąd...nawet nie boję sie odpowiedzieć że nie wiemsmile
          >
        • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:30
          Dokładnie. Może jestem stary i głupi, ale podobnego zachowania oczekiwałbym np. na portalach internetowych. Ot i tyle.
          • anus-hka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:48
            Oczekiwania indywidualne a rzeczywistość to czasem dwa zupełnie inne światy

silencjariusz napisał:

> Dokładnie. Może jestem stary i głupi, ale podobnego zachowania oczekiwałbym np.
            > na portalach internetowych. Ot i tyle.
      • lesher Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:38
        Taka "magia" tego miejsca, i takie zwyczaje.
        Kiedyś też się zżymałem na to (nawet na forum), że mi laski nie raczą odpowiedzieć, ale później zrozumiałem, że "wirtual" po prostu działa inaczej.
        Nie uważam, że to brak kultury.
        To trochę jak w saunie - w tym przypadku brakiem kultury jest paradowanie w gaciach, co w "normalnych" okolicznościach jest raczej wskazane smile
        • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:42
          Jeżeli ktoś inaczej zachowuje się w necie a inaczej poza netem, to w mojej ocenie coś z tą osobą jest nie tak.
          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:09
            silu jak nie odpisują to raczej nie są zainteresowane nie bądź upierdliwy
    • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 06.11.16, 11:36
      Żeby poznać kogoś w necie to trzeba mieć skórę nosorożca i wielkie samozaparcie.
      Nie ma sensu oczekiwać standardów zachowań jakie obowiązują w normalnym świecie.
      Trafić na osobę z którą będzie ci naprawdę po drodze do jest naprawdę coś.
      Jeżeli chcesz poznać kogoś na portalu albo na czacie to jak będziesz się przejmować wszystkim to nie dotrzesz do tej właściwej osoby.
      Niektóre znajome spotykały się z niezliczoną ilością facetów żeby po roku trafić na kogoś sensownego. Osobiście podziwiam za determinację bo mi wystarczy 2 tygodnie przerabiania totalnych odjazdów i mam dość.
      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:06
        kobiety lepsze nie są, aw necie łatwiej im o szczerość
        • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:10
          nie wiem jakie są kobiety, ale faceci w 99% traktują takie miejsce jak darmowe agencje towarzyskie
          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:16
            zależy kto pisze, jak przystojny to mu wszystko wybaczą
            • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:20
              smile)) nie przesadzajmy
              uroda w życiu pomaga obu płciom to fakt, ale to nie oznacza, że ładny może wszystko
              • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:47
                ble ble bla bla
                • tymska Re: Drogie Bravo 06.11.16, 16:59
                  fripooo napisał(a):

> ble ble bla bla

ten argument najbardziej mi sie spodobał w dyskusji : ))
                  • to_ja_pisze Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:09
                    argument nie do zbicia
                    • tymska Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:16
                      to_ja_pisze napisała:

> argument nie do zbicia

To już wiesz, dlaczego jest stałym dyżurnym na Samotnych ;PP)
    • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 12:45
      lepsza szczerość niż ściema
    • witamina_b12 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 13:44
      Na złość babci odmrożę sobie uszy...
      • jovian Re: Drogie Bravo 06.11.16, 14:28
        True, true.
      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:32
        Otóż nie. Byłoby tak gdyby ta pani mnie interesowała, a przestała mnie interesować 1,5 roku temu. To w jakim celu miałbym ciągnąć z nią znajomość?
      • marisella Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:16
        witamina_b12 napisał(a):

> Na złość babci odmrożę sobie uszy...

O tym samym pomyślałam. Kto wie, może faktycznie miała powód (a może nie), może coś się stało, może ostatecznie wyszłaby z tego fajna znajomość (moje największe przyjaźnie nigdy nie zaczynały się "od pierwszego wejrzenia", raczej od grubego sceptycyzmu z dawką "no nie sąąąądzęęę"), ale nie - ważniejsze, że się tej jednej można było odgryźć za wszystkie, a niech ma! Ech...
        • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:20
          haha a niech ma!big_grin
    • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 15:19
      ...hmhm....
      ja piszę....
      Ty piszesz....
      a przecież ze mnie księżna.... tongue_out
      Ps. Może miała zły dzień i znowu zły... ot niewiasty są skomplikowane....
      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:31
        Do niektórych księżnych mam słabość.tongue_out
        • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:59
          A ja ciągle w tej wieży siedzę.... tongue_out
          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:00
            Widać to lubisz.tongue_out
            • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:05
              Lubię placki ziemniaczane.... tongue_out
              • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:14
                to chba tuczy
                • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:36
                  Na około wieży biegam... = mogę jeść... tongue_out
              • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:15
                Od czasu do czasu mogą być. Byle nie były zbyt tłuste.wink
                • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:37
                  Nikt nie mówił/pisał, że Cię poczęstuję... tongue_out
                  • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:43
                    Nikt nie mówił/pisał, że chcę je od Ciebie...tongue_out
                    • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:08
                      A właśnie, że poczstuję....,przecież księżna ze mnie zdanie zminiać mogę tongue_out
                      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:12
                        Nienawidzę takiej niestałości.tongue_out
                        • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:19
                          Tp zmienność ... lepiej brzmi tongue_out
                          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:25
                            Przyznam księżnej rację.tongue_out
                            • ann.0 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:28
                              ..., bo Waćpan słabość ma... tongue_out
                              • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:30
                                Zważ jednak księżno, że za zmiennością często i jej siostra kroczy...tongue_out
                                • ann.0 Re: Drogie Bravo 07.11.16, 15:45
                                  ... kobiecość tongue_out
                                  • silencjariusz Re: Drogie Bravo 07.11.16, 16:48
                                    Niestałość księżno, niestałość.tongue_out
                                    • ann.0 Re: Drogie Bravo 07.11.16, 21:26
                                      ...toć to kaprysy.. Waćpanie... ot , takie niewinne... tongue_out
    • penisylina Re: Drogie Bravo 06.11.16, 15:22
      Gwen - nie bądź dzieckiem. Prawie na każdym portalu widać, kto wchodził na Twój profil i czy wiadomość została odczytana.
    • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 16:29
      > Miała w profilu coś, co mnie zaintrygowało.

Zdradzisz co? smile
      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:29
        Komu?wink
        • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:34
          Mnie suspicious
          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:43
            Miała w profilu napisane trochę więcej niż standardowe "jestem jaka jestem".
            • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:47
              Łeee, podpowiedział by Sil coś więcej tongue_out.
              Właśnie rozważam możliwość założenia sobie konta na portalu big_grin.
              • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:52
                To jak już Szarlotta założy konto to da mi namiar i ja ocenię czy jest chwytliwe.wink Szarlotta przemyśli też czy nie warto zrobić sobie zdjęcia w taki sposób by oglądacz mógł zapuścić żurawia w dekolt. Aż się zdziwiłem ile kobiet takie fotki ma w profilach.wink
                • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:58
                  Sil się nie ma zamiaru ze mną na randki umawiać to i profil nie zostanie mu udostępniony tongue_out.
                  Jeżeli się zdecyduję założyć to będzie to konto bez zdjęcia wink.
                  • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:59
                    Szarlotta przecież swoich gór nie porzuci... A doradzić zawsze chętnie doradzę.wink
                    • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:11
                      Fakt, nie porzucę.
                      I nie tylko gór nie porzucę tongue_out.
                      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:13
                        Czyli to Szarlotta nie chce ze mną randkować.tongue_out
                        • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:18
                          Zawsze tak odwracasz kota ogonem? suspicious
                          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:21
                            Nie zawsze.
                            • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:30
                              Ale, zdaje się, dość często ;p.
                              • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:37
                                To zależy.
                                • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:39
                                  Od czego?
                                  • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:43
                                    Od tego czy rozmowa jest na poważnie, czy nie.
                                    • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:45
                                      Ahatongue_out.
                                      To przepraszam, aleczasami nie rozumiem rozmów niepoważnych. Tak mam i nic z tym nie zrobię.
                                      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:48
                                        Ja czasami nic nie rozumiem. Chyba nawet przeważnie.
                                        • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:53
                                          Nos Silowi rośnie tongue_out.
                                          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:54
                                            No i jak my się będziemy w tej sytuacji całować?tongue_out
                                            • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:03
                                              Nie mam pojęcia tongue_out.
                                              • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:11
                                                A z drugiej strony... To bez znaczenia przecież, biorąc pod uwagę, że randek nie będzie.wink
                  • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:01
                    a ja profil chętnie oblukam i niekoniecznie z fotkąbig_grin
                    • maruda2 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:10
                      Fripuś nie poznaję Cię wink
                      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:17
                        ja ciebie też nie piszesz fripuś i do tego z wielkiej litery oj łasisz łasisz się do mnie tylko o co chodzi, w lotka nie wygrałemtongue_out
                        • maruda2 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:22
                          To, że z wielkiej litery to akurat nic nadzwyczajnego. Wszystkie nicki tak piszę. A i zdrobnienie też mi się zdarzało już pisać.
                          I nie pochlebiaj tak sobie. Ja jednak wolę facetów w garniturach tongue_out
                          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:38
                            ja garnituru nie posiadam zbędny by był
                    • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:12
                      Ty to ludzi nie lubisz więc nic mojego lukał nie będziesz big_grin tongue_out.
                      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:16
                        a to ty nie elfica jesteś?
                        • szarlotka_ja Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:19
                          Elfica? Nie zrozumiałam teraz...
                          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:21
                            ja też niebig_grin
              • maruda2 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:04
                szarlotka_ja napisała:

> Łeee, podpowiedział by Sil coś więcej tongue_out.
                > Właśnie rozważam możliwość założenia sobie konta na portalu big_grin.

Myślę, że powinnaś koniecznie zamieścić w profilu klauzulę, że zastrzegasz sobie prawo do kontaktowania się tylko z wybranymi kandydatami suspicious wink
                • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:09
                  Bez przesady. Nie sądzę żeby takich starych głupków jak ja, którym się wydaje, że w necie obowiązują takie same zasady jak na ulicy było wielu.wink
                  • maruda2 Re: Drogie Bravo 07.11.16, 11:02
                    silencjariusz napisał:

> Bez przesady. Nie sądzę żeby takich starych głupków jak ja, którym się wydaje,
                    > że w necie obowiązują takie same zasady jak na ulicy było wielu.wink

A jednak w niektórych aspektach trochę inne obowiązują. Na przykład mówienie na Ty. W realu raczej nie przyszłoby Ci do głowy mówienie tak z marszu do nieznajomego. A w necie ( nie mówię o oficjalnej korespondencji ) jest to przyjęte powszechnie.
    • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 18:30
      Po tych wszystkich upokorzeniach ze strony ujadających psów wreszcie jakiemuś się odkopałeś - najmniejszemu i za siatką. Nie jest to wcale takie głupie, w tym szaleństwie jest metoda. W końcu wątrobę ma się tylko jedną i szkoda żeby zgniła, ale nogi też szkoda, bo przecież nie odrośnie wink
      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 18:36
        o a co moja ulubiona 20 latka tutaj robi?tongue_out
        • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:20
          No jak to co? bywam tu i tam
          Na roślinkach mnie jeszcze trafisz
          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:25
            napisz jak to robisz, że wiecznie młoda jesteś
            • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:28
              No jak to jak? Normalnie, tyle że o dziewica coraz trudniej, trzeba będzie znaleźć inny sposób wink
              • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:43
                a rozwiniesz co masz na myśli pisząc normalnie?
                • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:47
                  Żartowałam sobie proszę pana, pan chyba też tongue_out
                  • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:48
                    ja poważnie pytam
                    • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:49
                      Tak poważnie jak ja mam dwadzieścia lat? smile
                      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 19:53
                        no jak robisz, że wyglądasz na 20 lat o to pytam
                        • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:01
                          Wg mnie wyglądam odpowiednio, a że chłopaki się mylą, to...nie wiem dlaczego. Ostatnio koleżanka mnie oświeciła, że w pracy też na początku dzielili mój wiek na pół. Ja mam porównanie do tego, co było. Po prostu niektórym panom oczko się omsknie i trzeba wyjaśniać ze śmiechem smile
                          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:04
                            a odmładzasz się jakoś, czy takie rysy po prostu?
                            • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:16
                              Drobna budowa ciała, w miarę wysportowana sylwetka, nie przeginam z kaloriami (chociaż orzechy wcinam jak wiewióra, dobrze, że od tego nie rośnie ruda kita wink )
                              Poza tym znam się na zielsku, trochę to pomaga. I nie wystawiam się na ultrafiolet, bo mam bardzo wrażliwą skórę. Parę razy krew się lała.
                              I tak jakoś samo wychodzi. Ale przecież widać, że latka lecą, ja widzę smile
                              • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:19
                                nie wspomagasz się medycyną estetyczną?
                                • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:27
                                  Jeżeli masz na myśli skalpel, to za żadne skarby. Ja do strzykawki z igłą mam ambiwalentne uczucia, w szpitalu też wystarczająco dużo się wyleżałam. Do grobu urody nie zabiorę, chociaż ostatnio kostucha zajrzała do mnie dla zmyłki. Następnym razem zabiorę jej tą kosę i natrzaskam w ten kościsty łeb, bo to nie pierwszy raz. B-)
                                  • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:45
                                    jesteś ładna?
                                    • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:03
                                      Zależy co się komu podoba. Jeżeli wysokie blondynki, to nie tongue_out
                                      • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:06
                                        w urodzie to chodzi o proporcje, symetrie
                                        • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:09
                                          To kto mnie będzie mierzył wink
                                          Najbardziej nad symetrią u mnie zachwycał się pan, który robił mi USG tarczycy. Liczy się?
                                          • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:15
                                            ok poprawiłąś humor, poddaje się dobranoctongue_out
                                            • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:19
                                              Dobranoc, ja też się przymierzam do poduchy. Szkoda, że urlopu już prawie cały wykorzystałam, tak mi się nie chce...
                                              • fripooo Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:24
                                                ja nie mam wcale urlopu.
                                          • witamina_b12 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:22
                                            Tia ja mam podobno idealna ksiazkowa macice.... moze wrzuce fote na portal jak symetriai proporcje mają branie wink
      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:45
        Odmowy nigdy nie traktuję w kategoriach upokorzenia. To normalna sytuacja, dla mnie wręcz stan naturalny jeżeli chodzi o próby nawiązywania relacji z kobietami.
        Jestem zdziwiony Twoim porównaniem mojej odmowy prowadzenia dalszej konwersacji z osobą, która mnie nie interesuje do kopania psów. Kompletnie chybione. Ale też i ciekawe jest, że odmowy ze strony kobiet jakoś do kopania psów nie porównujesz.
        • apersona Re: Drogie Bravo 06.11.16, 20:59
          Po co piszesz do kobiet, które cię nie interesują?
          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:05
            Bo nie pamiętałem, że to ta pani jest.tongue_out
            • apersona Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:18
              ale potem po co pisałeś
              • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:22
                Bo nie pamiętałem, że to ta pani jest. tongue_out
                • witamina_b12 Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:28
                  Przestała Cie interesowac bo nie odpisala tak? Bo sam profil nadal interesujący Ci się wydawał?
                  Tia... wyjatkowo logiczne...
                  • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:41
                    Prosta zasada: nie wchodzę dwa razy do tej samej rzeki. Nie była zainteresowana? Ok. Przestaje mnie interesować, choć profil wydaje się być ciekawy. Nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą i nie gadam z tymi, którzy nie chcą gadać ze mną.
                    • nerw_rdzeniowy Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:47
                      Ale wiesz zbieg okoliczności mógł spowodować ze Ci nie odpisała.
                      Ale może było i tak że jak jej pisałeś to miała wielu adoratorów i byłeś potrzebny jak dziura w moście potem skończył sie urodzaj to sobie o Tobie przypomniała - zawsze to lepiej mieć kogoś pod ręka na tzw wszelki wypadek.
                      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 22:51
                        Tak, tak... Zbieg okoliczności.tongue_out
                    • marisella Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:44
                      silencjariusz napisał:

> Prosta zasada: nie wchodzę dwa razy do tej samej rzeki. Nie była zainteresowana
                      > ? Ok. Przestaje mnie interesować, choć profil wydaje się być ciekawy. Nie pcha
                      > m się tam gdzie mnie nie chcą i nie gadam z tymi, którzy nie chcą gadać ze mną.

O. Znaczy się: foszek.
                      Hahaha big_grin
                      • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 23:51
                        Żaden foszek. Zasada stosowana do wszelkich relacji. Nie tylko damsko-męskich. Na cholerę mi znajomości z osobami, którym z jakichś względów nie pasuje moja osoba, lub z osobami, które mi z jakichś względów nie pasują?
                        • witamina_b12 Re: Drogie Bravo 07.11.16, 08:18
                          Foszek i satysfakcja "niech ma!".
                          Ale jeszcze nie master-level wink
                          "Będąc młodą rozwódką napisał do mnie raz mężczyzna"* Napisał dłuższy list, w którym kilkakrotnie odniósł się do tego co ja miałam w profilu. Ponieważ w danym momencie nie miałam czasu, a nie chciałam mu odpisać 1-2 zdaniami, postanowiłam odpisać wieczorem....
                          Loguje się wieczorem a tu kolejna wiadomość od Pana... "Nie to nie!" I mnie zablokował smile to jest foszek master level. Podążaj ku temu Sil a osiagniesz nirvane wink
                          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 07.11.16, 10:39
                            Tak, tak... Foszek. Masz rację.
                          • marisella Re: Drogie Bravo 07.11.16, 10:42
                            witamina_b12 napisał(a):

> Foszek i satysfakcja "niech ma!".
                            > Ale jeszcze nie master-level wink
                            > "Będąc młodą rozwódką napisał do mnie raz mężczyzna"* Napisał dłuższy list, w
                            > którym kilkakrotnie odniósł się do tego co ja miałam w profilu. Ponieważ w dany
                            > m momencie nie miałam czasu, a nie chciałam mu odpisać 1-2 zdaniami, postanowił
                            > am odpisać wieczorem....
                            > Loguje się wieczorem a tu kolejna wiadomość od Pana... "Nie to nie!" I mnie zab
                            > lokował smile to jest foszek master level. Podążaj ku temu Sil a osiagniesz nirva
                            > ne wink

Hahaha.... Standard big_grin
                            A nie wiem, tak na marginesie, czy jest na tym świecie cokolwiek mniej sexy i mniej pociągającego niż facet z foszkiem big_grin
        • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:06
          Ale nie chodziło mi o odmowę, tylko o to zacieranie rąk, że jej popsułeś nastrój.
          • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:11
            Ale żeby porównywać to do kopania psów?
            • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:13
              Masz lepsze, to dawaj.
              • silencjariusz Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:14
                Nie chce mi się myśleć.
                • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 06.11.16, 21:20
                  To zostajemy przy futrzakach tongue_out
                  Dobranoc
    • marisella Re: Drogie Bravo 12.11.16, 14:27
      gwen75 napisał:

> Ładne to one były przed nałożeniem makijażu tongue_out

Obawiam się, że żadna z nich na żadnym z tych zdjęć nie jest zupełnie bez makijażu.
    • fripooo Re: Drogie Bravo 12.11.16, 15:24
      mi i przed i po się podobajątongue_out
    • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 12.11.16, 16:53
      Ale miały takie "nieubrane" wyjść na ulicę wink
    • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 12.11.16, 19:48
      Nigdy nie zapomnę okrzyku koleżanki, która zapomniała kolczyków "o nie! Mam nagie uszy!" smile smile smile
    • m.a.l.a_syrenka Re: Drogie Bravo 12.11.16, 20:10
      Tak właśnie czuje się ktoś, kto jest przyzwyczajony coś mieć na sobie. Nie wyjdzie bez tego z domu. Dawniej to był np. zegarek, teraz często komórka, dziewczyna, która zakrywa twarz malowidłem ma podobnie. A ty bez czego czujesz się "nago"? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka